| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
janzi

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 8:45 Prispevkov: 1021 Kraj: GROSUPLJE / LJUBLJANA
|
Objavljeno: Pet Jun 10, 2011 13:16 Naslov sporočila: |
|
|
| gash je napisal/a: | Za nove predlagam da poslušaš Diamond 10.1 od wharfedale. Sem jih poslušal in mi je zdaj žal, da jih nisem kupil ko sem razmišljal (sem kupil 2x dražje pa se je na koncu izkazalo da so slabši).
Za 200 evrov je zame to vrhunsko. Ne pozabi pa da ne govorimo o Hi.end ampak smo še vedno med realnimi
In po mojem bodo vrhunski tudi za Gašperja. Naj jih gre poslušat in bo slišal ali mu ustreza. Sploh za prvih par let ko se je odločil, da bo začel namensko uživati ob dobri glasbi (kot sam pravi je neuk in prvič kupuje, zato ga ni pošteno obremenjevat, da zvočniki za 200 niso ok, ker so in to za večino ljudi ki jih gre poslušat).
Verjamem pa, da se tem zvočnikom lahko kaj očita, če se hoče in če se jih primerja ne vem kako opremo priključeno na nevem kaj, ali pa sploh če jih začnemo meriti z instrumenti in gledati krivulje in uparjati s posebnimi zvoki, ampak to več ni poslušanje glasbe in uživanje. Še posebej ne za nekoga ki vstopa.
Če mu bo pa zvok moteč, ga bo delal nervoznega, pa bo to po par urah poslušanja ugotovil in jih pač ne bo kupil in bo vedel, da potrebuje več, ker je eden od tisti ki potrebuje boljše. Gašper ti pa prosim poročaj po nakupu (karkoli se boš odločil).
O rabljenih pa nima smisla zgubljati besed, ker je vrhunskih hi-fi zvočnikov na bolhi in e-bayu za 200 evrov poplava. So pač stari 2 3, 5 ali 10 let. Nekaj odličnih ponudb pa je tudi v tej temi. Samo poslušat jih je treba |
Načelno se skoraj z vsem strinjam, le z uporabo izrazov 'vrhunsko', 'odlično', ne !
Sem pa seveda prepričan, da bo za kolega-začetnika tak zvočnik zelo soliden vstop v svet hi-fi-ja, a nič več kot to !
NHF _________________ ''You can hear a lot by listening !!'' |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gash
Pridružen/-a: Sob Avg 2009 11:40 Prispevkov: 291 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Jun 10, 2011 13:29 Naslov sporočila: |
|
|
| No ja priznam, da so izrazi vrhunsko in odlično zelo subjektivni. zato pa ga spodbujam naj jih gre k prodajalcem poslušat. sploh, ker je dobil že tukaj nekaj zanimivih ponudb. prehod iz kakšnega mikro sistema na npr. nad ki si ga je nagledal in zvočnike v igri za 200 eur bo ... . Ali bo to vrhunsko, odlično, super, dobro, solidno ali božansko... pa je res težko govoriti. Bistveno je da bo zadovoljen (vsaj mesec ali leto hahah). Potem bo pa spet... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
janzi

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 8:45 Prispevkov: 1021 Kraj: GROSUPLJE / LJUBLJANA
|
Objavljeno: Pet Jun 10, 2011 14:32 Naslov sporočila: |
|
|
| gash je napisal/a: | | No ja priznam, da so izrazi vrhunsko in odlično zelo subjektivni. zato pa ga spodbujam naj jih gre k prodajalcem poslušat. sploh, ker je dobil že tukaj nekaj zanimivih ponudb. prehod iz kakšnega mikro sistema na npr. nad ki si ga je nagledal in zvočnike v igri za 200 eur bo ... . Ali bo to vrhunsko, odlično, super, dobro, solidno ali božansko... pa je res težko govoriti. Bistveno je da bo zadovoljen (vsaj mesec ali leto hahah). Potem bo pa spet... |
Ja, ko se bo enkrat ''zarazil'', je z njim ''konec'' !  _________________ ''You can hear a lot by listening !!'' |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Hrabroslav
Pridružen/-a: Pon Feb 2011 19:28 Prispevkov: 19 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Jun 13, 2011 01:54 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem s svojimi buđet zvočniki (Pioneer CS-500) tako zadovoljen, da jih bom zamenjal kvečjemu če se pokvarijo. Najbrž res niso vrhunski, so pa neproblematični in blagozvočni. Ene troje boljše sem slišal, a zgolj Technics monitor 2 so me zares očarili, ampak 6K€ raje zagonim za becikle.
Po svojih skromnih izkušnjah priporočam stare, zaprte zvočnike s pairnato membrano, s čimvečjim bas driverem... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|