Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Sony TA-F xxx es
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5, 6  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
UserName

Pridružen/-a: Tor Feb 2011 21:46
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 21, 2011 13:06    Naslov sporočila: Sony TA-F xxx es Odgovori s citatom

Zadnje dva tri tedne spet pogostejeje prebiram forum in nikjer nisem zasledil teme s temle naslovom, tudi informacije so fragmentirane čez cel splet. Večkrat sem sem prebral da so te serije(-808es) ene bolših, ki jih je Sony v svojem obstanku naredil, ter da je tukaj nekaj strokonjakov oz. lastnikov 'es' ojačevalnikov zato mislim da si tale serija zasluži svojo temo.

Torej, že nekaj časa je preteklo od kar sem z vašo pomočjo (posebej leti na delfinus-a kateremu se še enkrat zahvaljujem za pomoč) sestavil svoj naslednji sistem in od takrat pridno šparam za nakup ojačevalca, le pa se bo verjetno zgodil v naslednjih treh mescih. Pred nakupom pa imam še nekaj vprašan.

Gre se za – kot je že delno razvidno iz naslova o Sony TA-F 808es.
Ker so tile ojačevalci 'malo' v letih (proizvidnja se je končala leta 94' če imam prave informacje) me zanima kako je v sloveniji s podporo. Torej na koga se lahko v SLO obrnem če bo/ko bo potrebno menjati kak upor, kondenzator oz. prenovo…?
Zanimajo me tudi okvirne cene takšnih posegov.

Vse lastnike te serije(808es) naproščam če se oglasijo in spišete kak post o tem kako ste zadovolni z ojačevalcem, kaj je nan priklopljeno, kako igra napram ostalim integrircem, kako se odnese na pri večjih jakostih – clipping, ima kakšne hibe(pregrevanje, ipd).

V kolikor je tukaj kakšen lastnik ki bi omenjen ojačevalnik (ta črne brve) prodal se priporočam.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
gerchy

Pridružen/-a: Pon Sep 2008 10:43
Kraj: 01

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 21, 2011 13:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Rezervnih delov načeloma in praviloma ni več, je pa vsekakor vredno preveriti, včasih se še najde kakšna stvar. Poklicati je potrebno na pooblaščen servis in preveriti zalogo. Jaz sem tako prišel do relejev, pogonskih jermenov, ipd.

Servisna ura je 15 € - velja za 3A servis na Zaloški v Ljubljani, s katerim imam zelo dobre izkušnje, tako poslovne kot privatne.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
UserName

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 21, 2011 13:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Uh, si pa hitro odgovoril! Very Happy

Torej, kar koli bo mučilo ojačevalnik se lahko zanesem na 3A?
Je 3A tudi pooblaščen servis?
Nazaj na vrh
UserName

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 25, 2011 23:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Faktor ogledov teme je za 100x večji napram postom v temi, torej, noben nima/ni slišal omenjenega ojačevalnika, da bi napisal kako besedo o njem ali za kaj takega ni volje? Rolling Eyes
Nazaj na vrh
sound

Pridružen/-a: Ned Maj 2008 17:21
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 26, 2011 03:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ta ojačevalnik sem imel dolgo časa, približno 12 let in lahko rečem, da mi je lepo služil. Z njim sem poganjal več vrst zvočnikov, še najbolj se je obnesel z Infinity Kappa 8.2. Zadeva je prava elektrarna in zlepa ne počepne je kvalitetno zgrajen. Zvokovno je fantastičen.....mehak kot kakšen lampaš. Ojačevalec dela v A razredu zato se precej greje tudi, ko ni obremenjen. Jaz sem ga imel nonstop prižganega in ni bilo nobenih težeav dokler mi ga štromarji niso skurili, ko so v ničelni vod spustili fazo....ojačevalnik je fasal 2x220V in pri tem so se skurili na obeh kanalih sankenovi tranzistorji, ki jih ni bilo težko dobiti. Popravil mi ga je kolega-Proelektronika.d.o.o. Težava je bila edino pri nastavitvi mirovnega toka, ki pa se je tudi to hitro rešilo, ko so japončki zaupali info. Zdaj ima ta ojačevalec moj dobri kolega, ki je zelo navdušen in ga ne proda!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
pasuljaris

Pridružen/-a: Pet Apr 2009 22:13
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 26, 2011 06:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Medtem, ko to pišem, boža moja ušesa.

Zelo zadovoljen.
PURPLE

Pridružen/-a: Ned Jan 2010 19:27
Kraj: Savinjska

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 26, 2011 12:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Imam nekoliko starejšo in en razred nižjo serijo - 730ES. Tudi sam sem zadovoljen z ojačevalcem, prvotno se je bilo potrebno navadit spremembe v zvoku napram prejšnemu ampu. To glede gretja me je na začetku malo skrbelo, ker se amp resnično greje tudi če je samo prižgan in je brez obremenitve. Skratka zadovoljen.
Nazaj na vrh
UserName

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 27, 2011 19:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

No lepo, potem ni potrebno predgretje da zašpila. Laughing

Citiram:
Težava je bila edino pri nastavitvi mirovnega toka, ki pa se je tudi to hitro rešilo, ko so japončki zaupali info.

To je bila posledica omenjene nesreče ali je bil problem že prej?

Koliko mi je znano, nima zaščite pred pregrevanjem. Kakor koli noben problem ga ni aktivno hladiti. Racimo 2x 12cm ventilatorja za PC priključena na 5 ali 7V.

PURPLE, kater ojačevalec si imel prej, ter kakšne razlike si opazil?

No še mal branja o ES seriji če koga znima; Klik.
Nazaj na vrh
gerchy

Pridružen/-a: Pon Sep 2008 10:43
Kraj: 01

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 27, 2011 20:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pri menjavi tranzistorjev je potrebno ponovno nastaviti mirovni tok, a so dandanes k sreči vsem dostopna skoraj vsa servisna navodila.

Ventilatorji so lahko koristni, pametno jih je obrniti tako, da vroč zrak izsesavajo, saj pihanje lahko vpliva na temperaturo, ta pa na spremembo mirovnega toka, kar bi se lahko rezultiralo na performansah. V teoriji.

Drugače pa, iz prve roke, bolj kot "teraš", manj se greje. A še vedno toliko, da se opečeš. Smile
Nazaj na vrh
UserName

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 27, 2011 21:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tega pa nisem vedel. A ima kdo mogoče servisno navodilo za 808es?
(Če najem pripopam.)

Točno, tako nastane podtlak in se posledično topel zrak nima kje vrtinčit(oz. nabirat).

Hehe, to nebo problem. Laughing Še prostor in okolica mi dovoljujeta teranje. Twisted Evil

Zdaj še samo prodajalca dobiti.
Nazaj na vrh
davor281

Pridružen/-a: Čet Jan 2010 18:55
Kraj: Zimica

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 27, 2011 22:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Service manual lahko dol-potegnete tukaj:

http://www.hifiengine.com/manuals/sony/ta-f808es.shtml

Se je treba registrirat, če se komu ne da, mu za 707/808 pošljem

Lp,
Davor.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 040/514-308
PURPLE

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 28, 2011 11:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdravljen. Pred tem sem imel TECHNICSa SU-V650; nič kaj posebnega ampak mi je kul, ga še imam. Razlika je bila predvsem v tem, da je Technics začel zelo hitro podajati moč napram ESu, katerega je potrebno kr odpreti in pa globina basa. ES ima nekoliko plitvejši bas, poslušam rock in metal kjer mora imeti bas kitara šus - globino, vendar je pri SONYu nekoliko plitvejši in ne tako čuten - v fizičnem smislu.
Nazaj na vrh
UserName

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 28, 2011 22:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

davor281, sem prečekiral tale service manual, uf je obsežen! Very Happy
No imam še user manual za 707es/808es če ga kdo želi, da ne rabi iskat. Je pa vse prej kot obsežen. Shocked

Hoj, PURPLE!
Zanimiva opažanja. Vrjetno ima v osnovi takšno karakteristiko zvoka kar cela es serija. Ali?

Med ostalim tudi sam poslušam metal/rock tako da,
k sistemu ki ga želim, mislim dodati sub (nekaj za pod 45Hz), tako da se bo (predvidevam) globina oz udarnost nižjih frekvenc povečala. Smile
Nazaj na vrh
drago67

Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 29, 2011 21:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

PURPLE je napisal/a:
Pozdravljen. Pred tem sem imel TECHNICSa SU-V650; nič kaj posebnega ampak mi je kul, ga še imam. Razlika je bila predvsem v tem, da je Technics začel zelo hitro podajati moč napram ESu, katerega je potrebno kr odpreti in pa globina basa. ES ima nekoliko plitvejši bas, poslušam rock in metal kjer mora imeti bas kitara šus - globino, vendar je pri SONYu nekoliko plitvejši in ne tako čuten - v fizičnem smislu.

technicsi te serije ,posebno nižji modeli imajo to lastnost da dajo nekoliko prej nekaj od sebe ,a jim kasneje moč hitro poide in se je treba pazit klipinga.
medtem ko pri sonyu es serije moč počasneje narašča ,a jim zlepa ne poide,ker imajo boljše zasnovano-močnejše in bolj kvalitetno napajanje.
tudi tisti kasnejši večji modeli predojačevalec +ojačevalec serija 800 in 900 z sony es serijo ni primerljiva.dva boga stk-ja, ki se rada pregrevata pač ne delata čuda.
Nazaj na vrh
PURPLE

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 29, 2011 23:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Technicsa niti nisem odpiral več kot 4/10 skala na ojačevalcu, dovolj je bilo že med 2 in 3. ES je pa kot je Drago omenil glede drobovja, zgradbe - čisto druga pesem. Ko ju odpreš in pogledaš je razlika očitna. Edino, kar se mi zdi malo "malo" je moč štirih kondenzatorjev, katerih skupna moč znaša 33.400μF. Primer Yamaha AX900 ima dva kondenzatorja z po 22.000μF - nisem štromar, da bi vedel ali je razlika velika oz v odstotkih je kr za četrino v prid Yamahe.

Glede basa je pa tako, da sem sedaj že navajen kako ES igra in je cool Smile

Lp
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5, 6  Naslednja
Stran 1 od 6

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu