Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Audio sistemi - zanimivosti
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 34, 35, 36 ... 90, 91, 92  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
mitko

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 23:20

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 08, 2011 23:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tole je danes pritegnilo mojo pozornost: Verjetno prvič, da sem bil zadovoljen z ozvočenjem na javnem prostoru Smile Priznam, da je k temu pripomogel Hace z dvournim izživljanjem na basu Twisted Evil

L-Acoustics KARA. Bojda edini v Sloveniji.

Tweeter ima 110° horizontalno disperzijo Shocked

http://www.l-acoustics.com/products-kara-85.html
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Špilferderber

Pridružen/-a: Čet Dec 2009 1:24

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 09, 2011 10:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

mitko je napisal/a:
..Hace z dvournim izživljanjem na basu

"Všeč mi je".. klik.. Twisted Evil
Nazaj na vrh
ajka

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 09, 2011 10:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

mitko je napisal/a:
Tole je danes pritegnilo mojo pozornost: Verjetno prvič, da sem bil zadovoljen z ozvočenjem na javnem prostoru Smile Priznam, da je k temu pripomogel Hace z dvournim izživljanjem na basu Twisted Evil

LP

Imajo,imajo tudi v Planet TUŠ v Kopru; imajo kar visoke standarde tudi v ostalih delih opreme (Dj oprema , lučke ... ) Za ostale planete ne vem, bo sin povedal ima VIP status pri njih Wink .
vintagesonic

Pridružen/-a: Sre Mar 2010 17:24
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 09, 2011 14:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

audiofill je napisal/a:
Moje mokre sanje danes... planarji Analysis Audio Omega, gnani z NuForcom. Smile

To so zvočniki, katerih zvok mi je definitivno poznan in tudi zelo všečen.

Imam pa pri celi zadevi eno malce provokativno vprašanje, glede na občutek, da nekateri izmed vas poznate lastnika oziroma lokacijo.

Že v začetku bi rad poudaril, da ne bi bilo kakšnega nesporazuma ali osebnih zamer. To je moje osebno subjektivno mnenje, glede na izkušnje tekom let.

Ali je tretma in geometrija prostora primerna kvaliteti in finančnem vložku pri nakupu takšne opreme? Namreč, ob pogledu na količino kvadratnih metrov popolnoma ravnih in reflektivnih površin tal, sten in stropa me spreleti rahel srh. Gledano striktno teoretično so pogoji za stojna valovanja in flutter idealni.

Nekaj podobnega se je recimo pogosto dogajalo tudi na HI-Fi sejmih v hotelu M. Ne bi rad postavil v nič prizadevanja in intuziazem organizatorjev sejma, vendar kvaliteta zvoka v večini sob tekom sejma ne odraža dejanske kvalitete proizvodov, ki so bili razstavljeni. V nekaterih demo sobah renomiranih ponudnikov, je bil zvok celo katastrofalen. V zadnjih letih je sicer situacija malo boljša, vendar še vedno pod kritično mejo minimalnih standardov. Kot opravičilo za dejansko stanje na sejmu sem mnogokrat dobil pojasnilo:" Saj je v večini domačih stanovanj v blokih enaka situacija". Kot bi se nekateri prodajalci delali norca iz potencialnih kupcev.

Torej če se vrnem na začetek. Teoretično situacijo pri celi zadevi lahko reši samo konfiguracija zadnje stene ki ni vidna na fotografiji, pa še v tem primeru morajo biti hudi akustični kompromisi.

Kakšni so vaši pogledi na prezentirano postavitev? Posebno me zanimajo mnenja tistih, ki ste domnevno slišali sistem "v živo"?

LP

Vintagesonic
Nazaj na vrh
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23
Kraj: Ruše

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 09, 2011 15:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sam teh zvočnikov še nisem slišal, ampak če mi je dovoljeno, bi pripomnil, da, oslanjajoč se na tole fotografijo, nekakakšnega tretmana pa je ta prostor vendarle bil deležen. Stena za zvočniki, je povsem prekrita z zavesami (za njimi pa sta vidna dva stebrička - difuzorja ali absorberja... ne vem Rolling Eyes ), stranski steni ob bokih zvočnikov sta pravtako prekriti z zavesama, na tleh pred zvočniki masivna preproga, domnevam (ker se na fotografiji to pač ne vidi), da je tudi stena za poslušalcem podobno tretirana. Saj ne trdim, da je to dobro ali slabo izvedeno, vendar pa kaže na to, da je lastnik sistema akustiko prostora prilagodil svojemu okusu.

Audiohedonist
Nazaj na vrh
berni

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 11:49
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 09, 2011 15:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pa še dipoli so , ki na drug način vzburjajo sobo, kot navadni zvočniki. Beri Zoranovo "predstavitev" v diy rubriki. Wink
Live and let live.
Nazaj na vrh
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21
Kraj: domžale

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 09, 2011 16:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

mitko je napisal/a:

Torej se ta tweeter zaradi širše disperzije bolj pribiža naravni reprodukciji visokih kot mainstream twiti, ki so omejeni z sweetspoti. Wink
Plus.
Line array, če je solidno narejen, za moja ušesa, nažge večino drugačnih postavitev driverjev.
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 09, 2011 20:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

V zvezi sobe z Analysis audio planarji... okoli 4 metre širine in 8 metrov dolžine, torej cca 32 kvadratov. Tretirana s profi akustičnimi elementi, katerih proizvajalca se zdajle ne spomnim. Če je pomembno vprašam.

lp
Nazaj na vrh
pinc76

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 13:09
Kraj: Tabor

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 09, 2011 21:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zdravo

mitko je napisal/a:

Mitko ta ozvočevalec je iz tvojega konca,no iz Horjula Very Happy , Košir in kot vem je zadnjič ozvočeval v Stožicah Nick-a Vujičiča
Zadeva je delala dobro so rekli samo odmev jim je delal velike probleme Crying or Very sad

LP Pinc76

www.rmsound.si
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
mitko

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 23:20

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 09, 2011 21:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

pinc76 je napisal/a:
Zdravo

Mitko ta ozvočevalec je iz tvojega konca,no iz Horjula Very Happy , Košir in kot vem je zadnjič ozvočeval v Stožicah Nick-a Vujičiča
Zadeva je delala dobro so rekli samo odmev jim je delal velike probleme Crying or Very sad

LP Pinc76

Akustika Bahun, poznam Miho, ja Wink Kdo je Košir ne vem, vem pa, da je bil Miha na Vujičiču in da so tile na sliki njegovi.
Kakorkoli, tole je igralo odlično Very Happy
Nazaj na vrh
vintagesonic

Pridružen/-a: Sre Mar 2010 17:24

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 10, 2011 11:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

audiofill je napisal/a:
V zvezi sobe z Analysis audio planarji... okoli 4 metre širine in 8 metrov dolžine, torej cca 32 kvadratov. Tretirana s profi akustičnimi elementi, katerih proizvajalca se zdajle ne spomnim. Če je pomembno vprašam.

lp

Ni življensko pomebno Wink , mogoče bolj kot zanimiva informacija. Saj nič ne prejudiciram, lahko da je zvok popolnoma sprejemljiv. Če je bila soba ustrezno akustično tretirana potem ima recimo lastnik zagotovo podatke okoli odmevnega časa in frekvenčnega poteka prostora.

Kar se tiče zaves ki jih je omenil before mislim, da so bolj estetski element opreme prostora, saj zaradi prosojnosti skozi svetlobo luči ( gostota strukture tkanine ) ne more biti pretiranega efekta.

LP

Vintagesonic
Nazaj na vrh
Antony

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 8:37
Kraj: Žabnica

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 10, 2011 14:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

sam sem bil enakega mnenja in sem sobo zademfal po nasvetih audiofilov. Ko pa sem domov prinesel lušten merilec sem pa opazil, da je preveč zademfana. Na prvi vtis po novem soba deluje kar malce prazno in daje napačen vtis...

http://www.hifijournal.si/2011/testi/akustika-sobe/

Bi bilo zanimivo objaviti meritve še pri sofumeraših.
alenvprekršku

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 14:09

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 10, 2011 15:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Antony je napisal/a:
sam sem bil enakega mnenja in sem sobo zademfal po nasvetih audiofilov. Ko pa sem domov prinesel lušten merilec sem pa opazil, da je preveč zademfana. Na prvi vtis po novem soba deluje kar malce prazno in daje napačen vtis...

Imaš XTZ-ja?
ajka

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 10, 2011 17:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Antony je napisal/a:

LP

Ja to je pa zato, ker "površno" upoštevate nasvete ali pa so le ti napačni ; "kamena volna zavita v filc" in podobno ...
Upam pa ,da ne misliš sedaj po opravljenih meritvah in "postavitvah" po njej, da je soba akustično urejena, ker bodo drugi audiofili to zelo napačno razumeli Shocked .

Shocked Laughing Shocked Laughing Shocked Laughing Shocked Laughing Shocked Laughing Shocked Laughing Shocked Laughing Shocked Laughing Shocked Laughing Shocked Laughing Shocked Laughing Laughing Shocked Laughing Shocked Laughing Shocked Laughing Shocked Laughing Shocked Laughing
JEREMIJA

Pridružen/-a: Ned Nov 2008 22:37
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 10, 2011 18:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ajka je napisal/a:
Antony je napisal/a:

LP

Ja to je pa zato, ker "površno" upoštevate nasvete ali pa so le ti napačni ; "kamena volna zavita v filc" in podobno ...
Upam pa ,da ne misliš sedaj po opravljenih meritvah in "postavitvah" po njej, da je soba akustično urejena, ker bodo drugi audiofili to zelo napačno razumeli Shocked .

Shocked Laughing Shocked Laughing Shocked Laughing Shocked Laughing Shocked Laughing Shocked Laughing Shocked Laughing Shocked Laughing Shocked Laughing Shocked Laughing Shocked Laughing Laughing Shocked Laughing Shocked Laughing Shocked Laughing Shocked Laughing Shocked Laughing

Uf...Sonus Faber Extrema! Twisted Evil
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 34, 35, 36 ... 90, 91, 92  Naslednja
Stran 35 od 92

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu