| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
majnk
Pridružen/-a: Čet Mar 2011 14:24 Prispevkov: 15 Kraj: Idrija
|
Objavljeno: Čet Mar 31, 2011 15:02 Naslov sporočila: Marantz vintage |
|
|
Pozdravljeni!
Sem nov član foruma. Že dalj časa sem razmišljal, da se vrnem v čas otroštva - vinilke, pa "fršterkerji"... Končno sem naredil ta korak, nabavil Marantz 1060, Mission M52, Dual CS 505-3. Nekaj vinilk je bilo še v kleti, nekaj sem jih še nabavil in SEKAJ !
Nameravam nabaviti Marantz 170DC in 3250B. Ker mi je bila vedno najbolj pomembna glasba, se nisem kdo ve koliko spuščal v Audiofilske vode. Danes na "stara" leta pa mi je pomemben, med drugim tudi kvaliteten zvok in bolj kot ne, so mi pri srcu kvalitetne vintage komponente, predusem Marantz. Za to, pa bi rabil dobrega "Marantz mentorja" . Za začetek bi prosil, če je kdo tako dober, da mi poda mnenje o komponentama, ki jih nameravam nabaviti. Bojim pa se, da ne bosta zadnji! Jap, še ena droga!
Lep pozdrav iz Idrije. _________________ Bolj ko sem gluh, bolj poslušam:) |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 040 336 699 |
|
 |
majnk
|
Objavljeno: Čet Mar 31, 2011 15:08 Naslov sporočila: |
|
|
Se opravičujem, ker sem odprl nepotrebno rubriko in prosim moderatorja če moj post postavi v rubriko- vintage. _________________ Bolj ko sem gluh, bolj poslušam:) |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
senior
Pridružen/-a: Pet Sep 2008 14:24 Prispevkov: 119 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Mar 31, 2011 15:53 Naslov sporočila: Marantz |
|
|
| Nabava Marantza 170DC in 3250B je vsekakor korak k večjim glasbenim užitkom. Za moj okus so/bodo zvočniki šibki člen sistema, sploh če gledam njihov frekvenčni razpon. Nisi napisal, kakšna je odjemna doza v gramofonu. Z nabavo boljše se tudi zvok občutno izboljša. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
drago67
Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24 Prispevkov: 1094 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Čet Mar 31, 2011 21:25 Naslov sporočila: Re: Marantz vintage |
|
|
| majnk je napisal/a: | Pozdravljeni!
Sem nov član foruma. Že dalj časa sem razmišljal, da se vrnem v čas otroštva - vinilke, pa "fršterkerji"... Končno sem naredil ta korak, nabavil Marantz 1060, Mission M52, Dual CS 505-3. Nekaj vinilk je bilo še v kleti, nekaj sem jih še nabavil in SEKAJ !
Nameravam nabaviti Marantz 170DC in 3250B. Ker mi je bila vedno najbolj pomembna glasba, se nisem kdo ve koliko spuščal v Audiofilske vode. Danes na "stara" leta pa mi je pomemben, med drugim tudi kvaliteten zvok in bolj kot ne, so mi pri srcu kvalitetne vintage komponente, predusem Marantz. Za to, pa bi rabil dobrega "Marantz mentorja" . Za začetek bi prosil, če je kdo tako dober, da mi poda mnenje o komponentama, ki jih nameravam nabaviti. Bojim pa se, da ne bosta zadnji! Jap, še ena droga!
Lep pozdrav iz Idrije. |
ali pa kupi kakšnega integrirca...npr...1150 ali 1180 dc mogoče celo 1200 ,1300 dc pa imaš vse v eni kišti.ali pa kak receiver malce višjega ranga od 2250 naprej.bo ravno tako lepo igral. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
majnk
|
Objavljeno: Tor Apr 19, 2011 11:31 Naslov sporočila: |
|
|
Živjo!
Hvala za odgovore, hkrati se opravičujem, ker se nisem nič oglasil - delo!
Glave gramofona ne poznam, niti ne vidim oznak? ( Je pa gospod , ki mi je prodal gramofon na forumu, mogoče bi lahko on povedal... ) 170DC in 3250B sta doma in, ja, kako malo je dosti da so otroc zadovoljni . Z zvokom sem povsem zadovoljen, čeprav je spočetka sledil šok. Neverjetno slab zvok je prihajal iz komponent - vzrok slabi konektorji gramofona. Sedaj, čeprav gramofon meni ne zveni slabo, sledi vseeno projekt: kvaliteten gramofon.
Kuzma na Bolhi me verjetno ne bo čakala, da zberem dovolj evrčkov. Mogoče je zame celo malo predober, predrag gramofon, čeprav je cena ugodna - mislim? Se priporočam za kakršenkoli nasvet, namig. Če sem pomislil na Kuzmo, pove koliko sem približno pripravljen rezkirati za gramofon.
Še eno vprašanje bi imel, glede na to, da se prakticira kratke zvočniške kable, kakšen naj bi bil razmak med zvočnikoma? Soba pribl. 6x4m, se pravi za zvočnike, do pribl. 5m razmaka. Komponente so na sredini.
Hvala za odgovore...
Lep pozdrav iz Idrije Majnk _________________ Bolj ko sem gluh, bolj poslušam:) |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
senior
|
Objavljeno: Sre Apr 20, 2011 11:42 Naslov sporočila: |
|
|
Moje priporočilo glede gramofona (če te "Kuzma" ne bo počakal) je 'stari' Thorens (126 Mk II - glej eBay), od novih pa kakšen Project (več modelov in cen). Eni prisegajo na Technicse (recimo 1200 Mk II).
Kar se tiče postavitve zvočnikov - mene so učili, da naj zvočnika in poslušalec tvorijo enakostranični tikotnik. So pa tudi druge teorije. Poglej po spletu. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
majnk
|
Objavljeno: Sre Apr 20, 2011 12:47 Naslov sporočila: |
|
|
Živjo!
Hvala za odgovor. Danes sem kontaktiral tudi gospoda, ki prodaja ProJect rpm 6. 1 + Denon DL 304 mc, cena 900€. Vizuelno me niti ne privlači, me pa zanima mnenje poznavalca gramofonov + odjemnih doz, glede kvalitete, cene za ponujeno. Za Torensa bom pogledal, nimam izkušenj z eBay. Koliko so sploh pripravjeni pošiljati gramofone po pošti? Kot mulo sem bil komplet na Technicsu...? Počasi v klanec, nekaj bomo že našli, upam pa, da me počaka Kuzma .
Lep pozdrav iz Idrije majnk _________________ Bolj ko sem gluh, bolj poslušam:) |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
drago67
Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24 Prispevkov: 1094 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Sre Apr 20, 2011 13:47 Naslov sporočila: |
|
|
| majnk je napisal/a: | Živjo!
Hvala za odgovor. Danes sem kontaktiral tudi gospoda, ki prodaja ProJect rpm 6. 1 + Denon DL 304 mc, cena 900€. Vizuelno me niti ne privlači, me pa zanima mnenje poznavalca gramofonov + odjemnih doz, glede kvalitete, cene za ponujeno. Za Torensa bom pogledal, nimam izkušenj z eBay. Koliko so sploh pripravjeni pošiljati gramofone po pošti? Kot mulo sem bil komplet na Technicsu...? Počasi v klanec, nekaj bomo že našli, upam pa, da me počaka Kuzma .
Lep pozdrav iz Idrije majnk |
nč bat....kuzma gramofoni se prodajajo vsake toliko časa.sploh starejši modeli.slej ko prej boš prišel do njega.
je pa res ,da držijo svojo ceno.kuzma je že vedel zakaj ni šel v veliko serijsko proizvodnjo.naredi manj pa dobro je očitno njegov moto. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
senior
|
Objavljeno: Sre Apr 20, 2011 15:15 Naslov sporočila: |
|
|
Konec koncev tvoj Dual ni slab gramofon
http://www.hifi-wiki.de/index.php/Dual_CS_505-3
Ima sicer že prek 30 let. Če je odjemna doza še originalna, jo je nujno treba menjati. A je bil že kaj servisiran (zamenjan jermen, odjemna doza ...)? En skrben servis in nova odjemna doza (Denon npr.)? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
senior
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofrik
Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19 Prispevkov: 1503 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Sre Apr 20, 2011 16:29 Naslov sporočila: |
|
|
| fantje dajmo malo resnosti, katero Denon glavo pa bi tlačili na tak gramofon, če že ne veste vsaj ne pisat neumnosti, to je ročka za res ultra lahke glave original je še najboljši - Dual narejena v ortofonu, povsod so na voljo originalne igle isto gre lepo skupaj kak ADC , AKG, ELAC... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
majnk
|
Objavljeno: Sre Apr 20, 2011 20:39 Naslov sporočila: |
|
|
Živjo!
Po šihtu direkt na internet!!!
Sem govoril z lastnikom Kuzme. Zaaral ga je nekdo iz tujine, pa to že traja...
Noče razočarati človeka, če pa ga ne bo v kratkem vzel mi sporoči. Prijazno me je opozoril, da, če nimam primernega vhoda za gr. rabim predojačevalec, ker pa imam na 3250B vhod MM, naj ne bi bil potreben - nekaj novega zame? Dual se mi je kar priljubil, je pa potreben servisa, nekaj prekinja med igranjem, činči so zanič... Mogoče ga obdržim za vinil-veteran. Če ne bom kmalu vse skupaj spravil bo to postal cel roman .
Hvala za odgovore in l.p. Valter _________________ Bolj ko sem gluh, bolj poslušam:) |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofrik
Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19 Prispevkov: 1503 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Čet Apr 21, 2011 08:07 Naslov sporočila: |
|
|
| narediti en temeljiti servis na Dualu, vključno z menjavo kablov, naročiti mislim da ulm 165 iglo in vse lepo nastaviti in to je to, brez dodatnih predojačevalcev....Kuzma naj počaka ali pa tudi raje ne, presenetljivo kako zna tudi tak Dual zaigrati za skoraj nič denarja...pa bo ostalo od proračuna raje za par deset LPjev. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
sakala1
Pridružen/-a: Sob Nov 2010 17:04 Prispevkov: 97 Kraj: CELJE
|
Objavljeno: Čet Apr 21, 2011 08:39 Naslov sporočila: |
|
|
Ja se strinjam z teboj audiofrik.
Za skoraj nič kako dobro zaigra tale star dual.Imam Dual cs 5000.Menjal sem jermen,kable in pa glavo zamenjal za project-ovo.
Res sem zadovoljen in presenečen pozitivno,kako to dober igra kljub letnici 1985 in pa malo vložka.Za kaj konkretnega pa imam še premalo cekinčkov. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
giroskop
Pridružen/-a: Čet Dec 2010 16:48 Prispevkov: 163 Kraj: Idrija
|
Objavljeno: Čet Apr 21, 2011 08:55 Naslov sporočila: |
|
|
Pozdrav !
Če boš potreboval kakšno pomoč okoli nastavitev gramofona javi. Idračani bomo pa ja skupaj držali.
Lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|