| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32 Prispevkov: 2799 Kraj: POSAVEC
|
Objavljeno: Pon Mar 21, 2011 14:28 Naslov sporočila: |
|
|
| tromba je napisal/a: | Jazzz,vsakemu svoje.  |
Seveda, meni tanova "zvočna knjiga" Tomaž Pengov: Drevo in zvezda , tebi SB in ... . Meni Cecilia Bartoli: Sacrificium z več kot 150 strani debelo buklo , tebi SB in ... Res je, naštel sem dva ekstrema, ki pa ju ravno vrtim in berem .
Jon Bon Jovi: Steve Jobs je ubil glasbeno industrijo (Jon pretirava, ampak lahko se malce zamislimo)
http://www.dnevnik.si/novice/estrada/1042431578 _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
tromba
Pridružen/-a: Pon Jul 2008 21:37 Prispevkov: 741 Kraj: Okolica LJ
|
Objavljeno: Pon Mar 21, 2011 15:11 Naslov sporočila: |
|
|
Jazz,
vsak ima po svoje prav. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
matjaz z
Pridružen/-a: Pon Dec 2008 13:50 Prispevkov: 236 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Pon Mar 21, 2011 15:39 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz(z) ti dam prav,
ampak tale sb drugačnost je lahko tudi izziv.
Ni nujno da je novo vedno slabše,
gre zato kako se bo dane možnosti izkoristilo,
in kaj se bo iz njih razvilo.
Sb in ostale napravice imajo monitor, gor lahko laufa marsikaj,
zaenkrat je to le naslovka, zakaj pa ne kmalu kaj več?
I pad ima precej velik zaslon.
Sicer pa če sem čisto iskren, ni ga čez ovitek LP-ja
tudi od daleč je fascinanten.
Ampak novice radi preberemo v Delu - ki je največji in seveda tudi na netu, ki je
najhitrejši pa še streamajo se novice in komentarji v živo.
Delo zjutraj s kavo in rogljičem, in BBC news med delom ...
Oboje je fajn a ne?
Upam da ne smetimo preveč teme - mestn če te moti naroči naj admin zbriše.
lp m |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21 Prispevkov: 2635 Kraj: domžale
|
Objavljeno: Pon Mar 21, 2011 15:40 Naslov sporočila: |
|
|
| tromba je napisal/a: | Mestn,
sicer pa je tvoje znanje, izum, inovacija tvoja intelektualna lastnina in sploh ni problematično, komu to znanje prodajaš s kom to deliš. To je tvoja stvar in sploh ni vprašanje ega. Bolj je tu vprašanje zaradi nenehnega iskanja potrditev pri drugih. To kolega, je klasičen primer ega. | Če ti po tolikih skupnih testiranjih, še vedno razumeš skupno testiranje-poslušanje nečesa "dograjenega" v sistemu kot nekakšno samopotrditev ega "dograditelja", imaš resen problem.
Big deal, če nekaj zalotaš not.
Več glav in ušes da več izhodišč za naprej. To je bilo, kolikor se spomnim, do sedaj vedno vse kar sem izustil in to samo, če sem bil vprašan, pa še nerad, ker je vedno več faktorjev pomembnih, ko nekaj dograjuješ.
Sicer pa.
Tvoja hipnoproteza o mojem kao "egotripanju" ima eno veliko črno luknjo.
Proti komu ali čemu, pravzaprav naj bi bilo nekaj po moje superiorno, če nikoli nisem izvajal verbalnih komparcij, saj ne hodim na sejme in showe in zato ne morem, tudi, če bi hotel, komparirat?
Palčkom, imaginarnim sistemom Lalalanda?
Ni potrebno bit Agatha Christie, da se vprašamo zakaj ti šmeka nekoga, mene, ki nikoli ne primerjam in ne omenjam komadov in firm, nabijat in nabijat, z lažjo na pranger, da naj bi kao menil, da "zna" moj fršterkeraj več kot meni popolnoma neznane firme.
Te firme poznaš ti, imel si jih, poslušaš jih, jih primerjaš, non stop.
Kdo je potem ego Karakterizator in kdo samo komparira pasivne elemente, da svoj konstantni sistem samograditeljsko, z brkljanjem po njem, dograjuje z pasivo, ga prilagaja svojim ušesom in če mu kaj novega rata, to potem tudi, kot vsak, tudi napiše?
 _________________ Great people talk about ideas, average people talk about things, small people talk about other people. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

|
Objavljeno: Pon Mar 21, 2011 15:41 Naslov sporočila: |
|
|
| matjaz z je napisal/a: | Jaz(z) ti dam prav,
Sb in ostale napravice imajo monitor, gor lahko laufa marsikaj,
zaenkrat je to le naslovka, zakaj pa ne kmalu kaj več?
I pad ima precej velik zaslon.
Sicer pa če sem čisto iskren, ni ga čez ovitek LP-ja
tudi od daleč je fascinanten.
Ampak novice radi preberemo v Delu - ki je največji in seveda tudi na netu, ki je
najhitrejši pa še streamajo se novice in komentarji v živo.
Delo zjutraj s kavo in rogljičem, in BBC news med delom ...
Oboje je fajn a ne?
Upam da ne smetimo preveč teme - mestn če te moti naroči naj admin zbriše.
lp m | Kje pa. To je bolj v mojem stilu...Kaki briše.
Imam zbirko kakih 200 bolj ali manj ohranjenih LPjev, tujih in YU, vmes ni estrade(razen, trije tip top ohranjeni albumi Draga Mlinarca), ki jo bom prodajal.
Po koliko gre dandanašnji v promet vinilka? _________________ Great people talk about ideas, average people talk about things, small people talk about other people. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

|
Objavljeno: Pon Mar 21, 2011 16:06 Naslov sporočila: |
|
|
| JAZZZ je napisal/a: | | tromba je napisal/a: | Jazzz,vsakemu svoje.  |
Seveda, meni tanova "zvočna knjiga" Tomaž Pengov: Drevo in zvezda , tebi SB in ... . Meni Cecilia Bartoli: Sacrificium z več kot 150 strani debelo buklo , tebi SB in ... Res je, naštel sem dva ekstrema, ki pa ju ravno vrtim in berem .
Jon Bon Jovi: Steve Jobs je ubil glasbeno industrijo (Jon pretirava, ampak lahko se malce zamislimo)
http://www.dnevnik.si/novice/estrada/1042431578 | Po drugi strani..
Koliko avtorjev je ista glasbena industrija prežvečila in izpljunila, jih zamejila, abjajcala, izkoristila in ubila, fizično in drugače in iz njih naredila klone Spice Girls?
Konec koncev smo ravno mi država, kjer se tujci valjajo od smeha, ko iščemo v avtu kake drugačne radijske postaje, kot tiste, ki zaradi našega "umnega" SAZASa vrtijo samo "poceni" tujo pop glasbo osemdesetih.
Kako tujemu prijatelju razložit tako bedastočo, zaradi katere se nam smeji Evropa?
Kdo potrebuje take slepe in pogoltne Velike brate? _________________ Great people talk about ideas, average people talk about things, small people talk about other people. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jernejc

Pridružen/-a: Ned Avg 2008 9:24 Prispevkov: 1044 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Pon Mar 21, 2011 16:13 Naslov sporočila: |
|
|
Mestn, a lahko pridem kej okoli, ko imam v naslednjih dneh predvideno pot tam blizu, me zanimajo tvoji planarci, pa kako ti zdaj špila s tanovimi lampami.
Pa če maš res kake plate viška...mam spet gramofon v sistemu, tako da...nikol se ne ve, he he
LP Jernej _________________ Ohm sweet ohm.
Just saw a gold plated optical fibre. Apparently the gold made it sound marvelous according to the salesman. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

|
Objavljeno: Pon Mar 21, 2011 16:54 Naslov sporočila: |
|
|
| matjaz z je napisal/a: | Jaz(z) ti dam prav,
Sb in ostale napravice imajo monitor, gor lahko laufa marsikaj. |
Matjaž, pa sej jest nisem bil nikoli proti novi tehnologiji ... Filmov skoraj ne gledam več preko DVDja, ampak iz diskov . Razen Tarkovskega, Greenawaya in podobnih, kjer se na film pripravim, vzamem disk, malce preberem podatke in začnem z gledanjem.
Računalnik za glasbo tudi stalno uporabljam-snemanje, mix, mastering ... Ampak, biti mi zaenkrat ne dajo takega občutka kot vinil ali CD. Kot pa sem že večkrat omenil, doma nikoli ne poslušam komada iz enega CDja, nato naslednji komad iz drugega ...
Mi je pa čisto vseeno, če je poslušanje iz CDjev nekomu "starodavno". Vsak ima svoj užitek. _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

|
Objavljeno: Pon Mar 21, 2011 17:36 Naslov sporočila: |
|
|
| mestn pu je napisal/a: | | Konec koncev smo ravno mi država, kjer se tujci valjajo od smeha, ko iščemo v avtu kake drugačne radijske postaje, kot tiste, ki zaradi našega "umnega" SAZASa vrtijo samo "poceni" tujo pop glasbo osemdesetih.? |
Kaj ima s tem SAZAS? Res da so bedni, ampak na vrtenje "poceni" tuje pop glasbe osemdesetih pa res nimajo vpliva.
Glasbena industrija itak dela kar hoče z glasbeniki, ki se ji pustijo. Od vedno. Večji problem so(vsaj zame) poslušalci, ki se tej glasbeni industriji pustijo voditi do onemoglosti. _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
tromba
|
Objavljeno: Pon Mar 21, 2011 18:28 Naslov sporočila: |
|
|
Jazzz,
poslušam cele albume, seveda.
Tudi na squeezu je to možno. Največ pa poslušam internetno radijsko postajo Jazz Wyoming, ki je sponzorirana. Kvaliteta posnetkov je na dokaj visoki ravni. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
tromba
|
Objavljeno: Pon Mar 21, 2011 18:29 Naslov sporočila: |
|
|
Nejc,
greš v Brezovico?  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
tromba
|
Objavljeno: Pon Mar 21, 2011 18:32 Naslov sporočila: |
|
|
Mestn, mestn...
Nazadnje urejal/a tromba Pon Mar 21, 2011 20:49; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

|
Objavljeno: Pon Mar 21, 2011 18:40 Naslov sporočila: |
|
|
| tromba je napisal/a: | Mestn,
tvojih postov smo že zelo siti. |
Zakaj onikanje, če je uradno v SLO jeziku že od 1918, ko smo šli z Nemci vsaksebi, da se reče "jaz" in ne "sami oni-jaz"?
Si za svoje "poste", ki s tole temo nimajo popolnoma, popolnoma nič, kaj preveril pri svojem "oniju", koliko so jih siti?  _________________ Great people talk about ideas, average people talk about things, small people talk about other people. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

|
Objavljeno: Pon Mar 21, 2011 18:44 Naslov sporočila: |
|
|
| JAZZZ je napisal/a: | | mestn pu je napisal/a: | | Konec koncev smo ravno mi država, kjer se tujci valjajo od smeha, ko iščemo v avtu kake drugačne radijske postaje, kot tiste, ki zaradi našega "umnega" SAZASa vrtijo samo "poceni" tujo pop glasbo osemdesetih.? |
Kaj ima s tem SAZAS? Res da so bedni, ampak na vrtenje "poceni" tuje pop glasbe osemdesetih pa res nimajo vpliva.
Glasbena industrija itak dela kar hoče z glasbeniki, ki se ji pustijo. Od vedno. Večji problem so(vsaj zame) poslušalci, ki se tej glasbeni industriji pustijo voditi do onemoglosti. | Mesece nazaj je bil članek v časopisu, da še kako zelo imajo, ker so baje njihovi pogoji za vrtet glasbo novejšega datuma predrage.
Ker si v branži, sem misli, da si ga bral..  _________________ Great people talk about ideas, average people talk about things, small people talk about other people. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

|
Objavljeno: Pon Mar 21, 2011 18:53 Naslov sporočila: |
|
|
| mestn pu je napisal/a: | Mesece nazaj je bil članek v časopisu, da še kako zelo imajo, ker so baje njihovi pogoji za vrtet glasbo novejšega datuma predrage.
Ker si v branži, sem misli, da si ga bral..  |
Avtorske pravice ne rastejo s starostjo skladbe. Ali so zastonj(70 let?) ali pa se plača. Koliko pa se plača je odvisno od tega, kako so zaščitene. Ampak, to ni Sazasova pogruntavščina. _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|