| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
trancedeejay Site Admin

Pridružen/-a: Sob Mar 2008 9:01 Prispevkov: 1381 Kraj: Zgornja Besnica
|
Objavljeno: Tor Avg 05, 2008 17:53 Naslov sporočila: |
|
|
Kar se konektorjev tiče zmagajo BNC, vendar kdo ve zakaj se v HI-FI tehniki boj poredko uporabljajo.
Have a nice Day
Matt _________________ MUSIC IS THE KEY |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Tor Avg 05, 2008 18:32 Naslov sporočila: |
|
|
Mogoče bi bilo smiselno enkrat naredit test različnih konektorjev.
Zase dvomim da bi slišal razliko. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
matejS
Pridružen/-a: Sre Maj 2008 13:07 Prispevkov: 115 Kraj: Tabor
|
Objavljeno: Tor Avg 05, 2008 19:41 Naslov sporočila: |
|
|
| JAZZZ je napisal/a: | | matejS je napisal/a: | Naj, se jaz povem svoje mnenje tukaj. Zakaj je toliko na interkonektih? Ker je design povezovanja audio komponent zgresen (in to v samih osnovah; tukaj referiram na terminacijo, premajne tokove, itd.; nekaj kar je osnova na drugih podrocjih, tega tukaj ni) in potem se ta "problem" resuje z $$$$$$$$$ kabli. Zal. Ampak ce se tega zavedas, se da narediti, kaj v to smer
|
Naprimer ....... |
Uskladitev vhodnih in izhodnih impedanc (npr. 50ohm izhodna, 50ohm vhodna impedanca). Jasno pa to ni macji kaselj, ker pac to pac posledicno zahteva, da je tokovna sposobnost izvora 100-200mA. Jasno, tega veliko komponent ne zmore (op-ampi/lampe brez bufferjev). Ce se ne motim, je to postimano studijih (OK, tam je dodaten problem daljsih kablov in je to nuja).
Lahko grem v bolj tehnicno debato (je tega kar dosti na internetu), ampak tale clanek je kar lepo napisan:
http://www.audio-innovation.eu/White%20Papers/Why%20use%20a%20Buffer.pdf
Kdor pa bi se tega kar lotil, pa naj malce pokuka sem:
http://web.telecom.cz/macura/buffer_en.html
(jaz imam narejeno z LME49600 brez povratne povezave na izhodni stopnji DACa)
LP,
Matej |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32 Prispevkov: 2799 Kraj: POSAVEC
|
Objavljeno: Tor Avg 05, 2008 19:57 Naslov sporočila: |
|
|
| matejS je napisal/a: | | (jaz imam narejeno z LME49600 brez povratne povezave na izhodni stopnji DACa) |
Če bi sedaj primerjal tvojo varianto proti kvalitetnemu kablu, kaj bi se pokazalo? Normalno se sliši vsak dodatni element (upor,kondenzator...).
Je to samo cenejša povezava ali tudi nekaj "ultimativnega"?
Če nekaj uporabljajo studii to še ne pomeni, da mora biti zelo kvalitetno. Tam so druge zahteve. Kabli niso avdiofilsko kratki. _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
matejS
Pridružen/-a: Sre Maj 2008 13:07 Prispevkov: 115 Kraj: Tabor
|
Objavljeno: Sre Avg 06, 2008 09:34 Naslov sporočila: |
|
|
Ideja je, da se iznici vpliv kabla (+ in minimizira zunanje motnje). Tako, da ce imas skrbno izbran kvaliteten kabel za svoj sistem, potem bi rekel, da si na 1:1. Ampak nikoli se ne ve (sem mnenja, da pri audio moras enostavno slisat).
Jaz osebno ne bi dodajal bufferja na obstojec sistem (sem pristas "optimalnega minimalizma" v audiu), vendar bi zadelo resil od znotraj (v kolikor buffer ze ni tam).
LP,
Matej |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Antony
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 8:37 Prispevkov: 295 Kraj: Žabnica
|
Objavljeno: Čet Avg 07, 2008 08:52 Naslov sporočila: |
|
|
Kabli so IZREDNO pomembni. Sam imam dva interkonekta, en digitalen kabel ter 5x 5m poverkordov (1x cd, 1x dac, 2x preamp, 1x končna). S kabli sem se kar precej igral in je razlika več kot očitna. Kot so pred mano že ugotavljali velja pravilo, da dražji kot je sistem večja je razlika. Osebno se strinjam z 11duc, ki pravi da morajo biti kabli čim bolj nevtralni in transparentni. Več karakter ko mešaš med sabo večjo čorbo dobiš. Osebno najbolj cenim zen acustic silver, vendar znajo bit rahlo ostri če nimaš orenk sistema.
MatejS ima pravilno filozofijo, vendar je to mogoče le, če kupiš "ol in wan" komponento, ali pa si tak stručko kot Matej in stvari sestaviš sam. Zame na žalost uresničitev te filozofije ni bila možna, ker sm sistem postavljal počasi in z rabljenimi stvarmi.
Predno pa doktorirate iz kablov si omislite primerno sobo, nato pravilno postavite zvočnike, postavite robo na kvalitetno stojalo in nato začnite s kabli. Ta vrstni red bi priporočal vsakomur. _________________ Izdelava spletnih strani www.trsplet.com - www.tonimeglic.com |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
hi_musica
Pridružen/-a: Tor Apr 2008 7:17 Prispevkov: 912
|
Objavljeno: Čet Avg 07, 2008 09:18 Naslov sporočila: |
|
|
| Antony je napisal/a: | Kabli so IZREDNO pomembni. Sam imam dva interkonekta, en digitalen kabel ter 5x 5m poverkordov (1x cd, 1x dac, 2x preamp, 1x končna). S kabli sem se kar precej igral in je razlika več kot očitna. Kot so pred mano že ugotavljali velja pravilo, da dražji kot je sistem večja je razlika. Osebno se strinjam z 11duc, ki pravi da morajo biti kabli čim bolj nevtralni in transparentni. Več karakter ko mešaš med sabo večjo čorbo dobiš. Osebno najbolj cenim zen acustic silver, vendar znajo bit rahlo ostri če nimaš orenk sistema.
MatejS ima pravilno filozofijo, vendar je to mogoče le, če kupiš "ol in wan" komponento, ali pa si tak stručko kot Matej in stvari sestaviš sam. Zame na žalost uresničitev te filozofije ni bila možna, ker sm sistem postavljal počasi in z rabljenimi stvarmi.
Predno pa doktorirate iz kablov si omislite primerno sobo, nato pravilno postavite zvočnike, postavite robo na kvalitetno stojalo in nato začnite s kabli. Ta vrstni red bi priporočal vsakomur. |
Ko je že ravno govora o Acoustic Zen: Zelo dobre kritike so padle, kadar sta v sistemu kombinaciji AZ Silver in AZ Matrix. Menda se kabla idealno dopolnjujeta.
Acoustic Zen Matrix Reference
Osebno bi rad sprobal AZ Silver med CDP in predampom ter AZ Matrix med predampom ter končno.
Na testu sem imel nekaj kablovja, ki je sovpadalo z mojim budgetom (1000€) pa se je bilo zelo lahko odločiti za Acoustic Zen. Zdi se, da kabli postavijo vse stvari na pravo mesto. Mučile so me Valhalle, ki pa so v dolžini 1m že konkretno presegale moj budget.
AZ zastopa Boris Breskvar, ki je vedno pripravljen posoditi kable na test. Za AZ se odloča vedno več audiofilov, nekateri pa imajo z njim tudi negativne izkušnje. Vsekakor pa so kabli stvar sistema in verjamem, da tudi najdražji kabli ne popravijo napak v sistemu, ravno nasprotno.
Za mnoge bi bil verjetno zanimiv interkonekt AZ Oscar, ki je prvi v liniji AZ kablov. Osebno pa sem večkrat testiral AZ Wow, ta pa ima že vse kar imajo veliki. Zelo uravnotežen kabel in vreden vsakega centa.
Ne bojte se investicije v boljši interkonekt, šele ta vam bo odprl oči, pardon ušesa. Investiran denar se hitro pozabi, dober kabel pa vam lahko v sistemu ostane celo življenje. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Antony
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 8:37 Prispevkov: 295 Kraj: Žabnica
|
Objavljeno: Sob Avg 09, 2008 19:24 Naslov sporočila: |
|
|
Si pa napisal reklamo Vsekakor priporočam ZA, vendar je treba poudarit, da obstajajo tudi drugi, je pa največ odvisno od okusa poslušalca. Vsaka ušesa imajo svojega malarja  _________________ Izdelava spletnih strani www.trsplet.com - www.tonimeglic.com |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

|
Objavljeno: Sob Avg 09, 2008 20:34 Naslov sporočila: |
|
|
| Antony je napisal/a: | Si pa napisal reklamo Vsekakor priporočam ZA, vendar je treba poudarit, da obstajajo tudi drugi, je pa največ odvisno od okusa poslušalca. Vsaka ušesa imajo svojega malarja  |
Boris mi je pri testiranju Kronzille posodil še najhujše interkonekte Zen Acoustic. Ni šlo. Preagresiven zvok. Do enake ugotovitve je prišel tudi kranjski prijatelj. Oba sva kupila Nordost Valhallo. _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
hi_musica
|
Objavljeno: Pon Avg 11, 2008 09:21 Naslov sporočila: |
|
|
| Antony je napisal/a: | Si pa napisal reklamo Vsekakor priporočam ZA, vendar je treba poudarit, da obstajajo tudi drugi, je pa največ odvisno od okusa poslušalca. Vsaka ušesa imajo svojega malarja  |
Res deluje kot reklama. No v bistvu sem hotel samo apelirati ne občinstvo, da se tudi za manjši budget dobi soliden kabel. Da ne rabimo investirati tisoče evrov, če dobimo za desetino cene že 90% tistega, kar nam nudi nek ultimativen kabel.
Če pa želimo poseči v rang tistih 10%, pa je treba dejansko odpreti denarnice, tako kot je to storil Iztok (JAZZZ) . |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

|
Objavljeno: Pon Avg 11, 2008 09:25 Naslov sporočila: |
|
|
| hi_musica je napisal/a: | Če pa želimo poseči v rang tistih 10%, pa je treba dejansko odpreti denarnice, tako kot je to storil Iztok (JAZZZ) . |
Vili, med Acoustic Zen Absolute in Nordost Valhalla ni bistvene razlike. Če ti nekdo odreže Valhalo in pač nimaš originalno konektirane, pa je polovico cenejša... _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
hi_musica
|
Objavljeno: Pon Avg 11, 2008 09:32 Naslov sporočila: |
|
|
Razumem. Če bi se odločal med AZ Absolute in Vallhalo, bi se morda odločil za Vallhalo. Jaz sem odločal med AZ Matrix in Nordost Blue Heaven (podoben cenovni razred), tu pa je AZ povozil Nordosta in še nekaj ostalih.
Naslednji korak pa bo gotovo test Vallhale in AZ Absoluta. Pa da vidimo. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

|
Objavljeno: Sre Avg 13, 2008 08:58 Naslov sporočila: |
|
|
| hi_musica je napisal/a: | Razumem. Če bi se odločal med AZ Absolute in Vallhalo, bi se morda odločil za Vallhalo. Jaz sem odločal med AZ Matrix in Nordost Blue Heaven (podoben cenovni razred), tu pa je AZ povozil Nordosta in še nekaj ostalih.
Naslednji korak pa bo gotovo test Vallhale in AZ Absoluta. Pa da vidimo. |
Prijatelj prodaja 1m Valhalle za 900 Evrov ! _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
wisdom
Pridružen/-a: Čet Dec 2008 23:09 Prispevkov: 1 Kraj: Slovenija
|
Objavljeno: Čet Dec 04, 2008 23:12 Naslov sporočila: |
|
|
Imam dva sistema
V dnevni sobi GAMUT 150 integrirca Gamut CD, zvočniki SF CREMONA M..
Prvotno kablažo sem imel napajalne, Shunyata Hydro napajalni sklop , Taipena in Pythona ter Nordost Valhallo. Interkonekte pa Valhallo SPM reference in AZ absoluta. Zvočniške pa SPM reference in Absoluta.(To sem kupil vse pri Igorju in Borisu, ko še nisem vedel kaj je vse dobro pa sem kar vse vzel, ker je bilo ugodno)
Ko sem pri Dušanu - Audio Galerija kupoval drugi sitem (Za v delovni kabinet in intimno poslušanje), ki je baziral na elektronkah Unison Sinfonia sem naletel na meni in vidim tudi vam neznane kable Silent Wire. Vse je bilo povezano z njimi !
Sinfonio, CD in Opere sem poslušal in je bilo zelo zelo OK. Glasba je imela polen zvok iz Callas monitorjev je sevala dinamika posebej za tak majhen zvočnik. Ker sem zvočnik za drugi sitem že imel, v Nemčiji kupil rabljen Tannoy Dimension TD 8 tako, da sem kupil Sinfonio in Unico CD.Ker sem imel kablov več kot zadosti od prej sem povezal sistem z mojimi obstoječimi kabli !
Sem pričakoval,da bo Tannoy naredil več odra in dinamike z mojimi kabli pa se to ni zgodilo.Ker sem bližje Zagrebu kot Sežani sem si šel sposodit zelo hvaljene kable Kubala Sosna ! Ta najdražji model je bil super ampak predrag. Drugi model po vrsti pa je bil kar sprejemljiv.Zvok je bil podobno facinaten kot v Sežani zato mi ni dalo mira, da ne bi šel še v Sežano.Sem si sposodil Silent wire model 16 in 38. Modela 32 ni bilo za zalogi.Imel sem vse kable od napajalnih do zvočniških. Ker je bilo testiranje težavno, predvsem zaradi uležanosti in uigravanja kablov sem imel na razpolago cca 10 časa za demo-testiranja.
Če nekako povzamem rezultate :
Nordost SPM( interkonekt in zvočniški) je bil najslabši! Zvok počasen,nedefiniran nezračno kot bi prihajalo vse iz vakuma.
Shunyata napajalni so bili najslabši! Zvok zadržan,medel slabša resolucija-manj detajlov
A Zen Absolute sem šele sedaj videl-slišal, da je nenaravno zračen skoraj voden, kristalen in tanek!
Valhalla (Napajalni in povezovalni) je bil boljši od SW 16(ki pa je trikrat cenjši) in Kubale S. druga modela-Expression, ki je tudi cenejši od Valhalle in dražji od SW 16!
Kubala najboljši- Emotion je boljši od Valhalle in približno isti kot SW 38 ampak SW je cenejši od Kubale.S tem , da ima S W še top model Reference !!!
Za drugi sistem sem potem vzel vse od S W modela 16. S tem,da sem dal Dušanu v račun moj povezovalni AZ absolute,Valhallo (napajalni in povezovalni) in Shunyato napajalne ,da sem si lahko kupil za prvi sistem še napajalne in povezovalne Silent W Reference . Za zvočniške Reference pa mi je še zmanjkalo denarja(SPM ni hotel Dušan vzeti v račun, ker so mu bili zvočno preslabi !!!). Tako da v prvem sistemu še ostaja zvočniški AZ absolute, ki jih moram čimprej zamenjat.
Sistem dva :Unison, Tannoy, SW 16 je zvenel boljše od Prvega sistema.Čeprav je bil prvi sitem z boljšo resolucijo SFaber ni imel take dinamike, velikega odra. Po kabelski spremembi pa se je zopet spremenilo v prid prvega sistema, čeprav še vedno sistem nima take dinamike kot bi jo pričakoval od zvočnika , ki ima toliko zv. enot.
Verjetno sem pa še vedno pod vtisom poslušanja zvočnikov Opera Tebaldi, ki sem jih slišal na zadnjem obisku pri Dušanu, ko jih je poganjal z elektronkami 40w in s kabeli model 32 !Slika je bila res ogromna, maximalno dinamična in resolucija, da si kar znotraj dogajanja.Zvočnik, ki jih bom v prihodnje zamenjal namesto Cremone. Sem razmišljal od SF Elipse pa vidim-slišim ,da je Tebaldi bolj kompleten zvočnik. Če mi ga bo dal Dušan za ugodno ceno pa še toliko bolj.
Res je treba pogedat čez »planke«, da odkriješ kaj novega! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

|
Objavljeno: Pet Dec 05, 2008 00:52 Naslov sporočila: |
|
|
| wisdom je napisal/a: | | Res je treba pogedat čez »planke«, da odkriješ kaj novega! |
Zato pa so taki forumi, da so planke čim manjše. Silent Wire, Kubala Sosna ... niso neznani kabli za "naše" forumaše. Ne poznamo samo Zen in Nordost. res pa je, da se Nordost zaradi "rezanja" da dobiti za polovico cene originalno konektiranih.
Si preizkusil Transparent(Kuzma), Cardas(Kuzma), Acoustic Revive(Canyon), Oyaide(Canyon) ... Veliko je še te robe, da zares preskočimo planke. Samo, tu se prevečkrat ukvarjamo s tem, ali so kabli pomembni ali ne. _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|