Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Oblikovanje in Hi-Fi?
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 13, 14, 15  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 10, 2011 16:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Nah, govora je tu samo o oblikovanju: )
Hrabroslav

Pridružen/-a: Pon Feb 2011 19:28
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 11, 2011 05:18    Naslov sporočila: izpoved oblikovalca Odgovori s citatom

Legenda oblikovanja elektrosnskih naprav je Dieter Rams. V 60-ih je iz pohištva, ki igra glasbo, ustvaril elektronske naprave kot jih poznamo danes.

Mož je pustil globok pečat na kompletni sceni. Jasen mu je odnos med formo in funkcijo (če ga je slučajno zaneslo pa vedno v prid slednje). Njegovi uporabniški vmesniki so jasni ampak lično lepo urejeni.

Elektrostatični zvočnik Braun LE 1 v družbi gramofona CS 11, tunerja CE 11 in končne stopnje CV 11...

Mož je še danes zgled.

Koichi Futatsumata (ergonomsko rahlo mimo, ampak presneto čeden kos)

Luxman SQ N-100 (perfekten nagovor, pomislim na arhitekturo - operno hišo...)

Luxman L-2 (mi je najlepši ojačevalec, kar sem ga uzrl, zato sem si ga tudi kupil...ravno prav simetričen, zadržan, ampak ne pretirano funkcionalističen, ker ni orodje s katerim opravljam delo, če kliknem napačen gumb, ne bo nesreče)

Sicer pa sceno kerpko odnaša v drage materiale in nesmiselen stajling - kič.

Enim kič lepo uspe... (zadeva bi imela smisel, če bi bila ta rebra nek hladilnik, vseeno pa huda identiteta in dobro izkoriščanje sodobnih maloserijskih tehnologij)

Drugim pa ne...(Razumem, kaj naj bi bil nagovor, ampak rezultat je polom)

V avdiofilskem svetu pogrešam duhovitost...
Avandgarde Trio (všeč mi je, da je nekdo izstopil iz škatle in ne zgolj škatli dal nenavadno obliko ali pa škatle, še huje, razrezal)

Muji, cenena reč
Dobro vezje bi se lahko pospravilo marsikam (gramofoni so zanimiv primer, kako so razpadli na segmente).

Nazadnje urejal/a Hrabroslav Tor Feb 15, 2011 03:09; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
matjaz z

Pridružen/-a: Pon Dec 2008 13:50
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 11, 2011 09:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

... tale slednji cd predvajalnik je delo Naoto Fukasawe,
ki je takrat za angleški IDEO naredil ta projekt za v kopalnico.
Vrvica spodaj služi napajanju in upravljanju, tako lahko
kljub mokrim rokam prižigaš kontroliraš predvajalnik.
Žal pa v na fotografijah zgleda bolje kot v resnici -
plastika je mace Muijevsko cenena. Obstaja tudi črna različica.
Vsekakor must za ljubitelje dizajna.

Rahms pa nam je na predavanju pred leti celo sam pokazal primerajvo med njegovim oblikovanjem in oblikovanjem takratnega I poda - z vrtljivim koleščkom - podobnost je bila več kot očitna. Gospod je res oral ledino z funkcionalnimi ter tehnološko in likovno nadvse dovršenimi izdelki.

... da ne bo pomote ne gre za kopiranje, ampak za način razmišljanja - manj je več z odnosom do izdelave ter materjala.

.
Nazaj na vrh
vintagesonic

Pridružen/-a: Sre Mar 2010 17:24

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 11, 2011 16:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pestilence. je napisal/a:
Nah, govora je tu samo o oblikovanju: )

Sem ga imel v " trenutku slabosti" skoraj že kupljenega (hladilnik namreč Wink ) ampak sem se ustrašil, da se mi bodo vsi kolegi na prihajajočem obisku režali kot pečeni mački. Potem ti crkne IPOD, žena pa v jok..... Crying or Very sad

Nazaj na vrh
jernejc

Pridružen/-a: Ned Avg 2008 9:24
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 11, 2011 17:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

opa, iFridge
to mi je pa poznano. Še malo, pa bo večina stvari, ki nam "lajša"življenje nosila tisti "i" spredaj....iWife Question

Just saw a gold plated optical fibre. Apparently the gold made it sound marvelous according to the salesman.
Nazaj na vrh
Hrabroslav

Pridružen/-a: Pon Feb 2011 19:28

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 15, 2011 02:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

matjaz z je napisal/a:
... tale slednji cd predvajalnik je delo Naoto Fukasawe,
ki je takrat za angleški IDEO naredil ta projekt za v kopalnico.
.

Mene spominja na nočno lučko in bi ga imel nad posteljo. Itak je presežek v rokovanju, vizualni nagovor pa je tudi nadvse skladen.
Bi ga pa rad enkrat slišal... ;/

Tudi jaz sem bil na tistem predavanu, bilo je silno zanimivo in domov sem odšel s kar težko glavo, natančnejši povzetek se glasi nekako takole:
Dobro oblikovanje je inovativno.
Dobro oblikovanje naredi izdelek uporaben.
Dobro oblikovanje je estetsko.
Dobro oblikovanje nam pomaga razumeti izdelek.
Dobro oblikovanje je nevsiljivo.
Dobro oblikovanje je iskreno (pošteno).
Dobro oblikovanje je trajno.
Dobro oblikovanje je skladno do zadnjega detajla.
Dobro oblikovanje se ukavarja z okoljem.
Dobro oblikovanje je čim manj oblikovanja.
Vse to povzema v svoj slogan: Manj, ampak bolje!

Manj je več si je prisvojil Mies van der Rohe.
Froma sledi funkciji pa še najbolj paše k šoli Bauhas?

V 60-ih je pri nas deloval akustični laboratorij pod diktirko Marka Turka.
Zani so predvsem mikrofoni:

http://sl.wikipedia.org/wiki/Marko_Turk

Vse to sodi v polpreteklo obdobje modernizma iz katerga se večinoma napaja naša cinična postmodernost, za katero je značilen padec omejitev, smeri in šol. Vse je mogoče. Zato tava in poskuša na vse konce pa vendar ničesar ne razišče do konca, zato ni časa in denarja in potenciali ostajao neizkoriščeni. Entuziaste nadomeščajo poslovneži, ki lovijo zgolj dobiček ali pa hermetični umetniki, ki še sami sebe ne razumejo...
Izdelki pa so posledično vedno pogosteje netrajne (medijsko) napihnejene epohe. Verjamem, da gredo v tudi in predvsem v avdiofiliji cesarjeva nova oblačila odlično v promet.
Nazaj na vrh
matjaz z

Pridružen/-a: Pon Dec 2008 13:50
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 31, 2011 10:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Slušalke / nakit.
Zelo posrečeno, kar pa bi težko tekli za ceno - nekako jim je ušla iz nadzora.

Final Audio Design - Piano Forte
Nazaj na vrh
luka79

Pridružen/-a: Pet Mar 2011 15:36

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 31, 2011 12:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

hart audio evo 1:

Laughing

če so komu v otroštvu prepovedali kubizem lahko za pičlih 20k funtov poteši svojo neizživeto strast. .
My leader told me to jump in the river. .The river was deep and the weather was winter. .After a sailer very kindly saved me, my leader told me, you'd better take it easy. .I took it so easy my leader called me lazy!
Nazaj na vrh
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 31, 2011 21:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ha
luka79

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 31, 2011 21:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

morda bodo koga prevzeli v svetlejši različici:

My leader told me to jump in the river. .The river was deep and the weather was winter. .After a sailer very kindly saved me, my leader told me, you'd better take it easy. .I took it so easy my leader called me lazy!
Nazaj na vrh
luka79

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 31, 2011 23:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

brez pomislekov menjam za ženo, zraven dodam še gajbo ohlajenega piva:

za tole pač samo posodim:

takole pa si predstavljam realnost:

Nazaj na vrh
vintagesonic

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 01, 2011 00:38    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

luka79 je napisal/a:
brez pomislekov menjam za ženo, zraven dodam še gajbo ohlajenega piva:

Če bi bili tvoji komentarji opremljeni s smeškoti bi še nekako dojel poanto pisanja, tako mi na nek način ostaja grenak prioukus.

Ne bi se rad posipal s pepelom in bil bolj papežki od Papeža, ampak glede na vzgojo ki sem jo bil deležen v mladosti, se spominjam nekega detalja, ki gre nekako takole:

Kultura moškega se vedno izraža v odnosu do ženske.

Ti si to lahko sedaj razlagaš kakor si pač hočeš in želiš.

Mogče je moj komentar popolnoma neprimeren in celo zadira v tvojo osebno integriteto. Ne vem, sam presodi.

Na koncu koncev je tisti "feršterker" samo neka plehnata škatla s kupom čipovja.

No ja, za nekatere so lahko ženske tudi popolnoma nepotreben življenski strošek Wink. Smo pač različni, kajne?

LP Vintagesonic
Nazaj na vrh
gorko1

Pridružen/-a: Pet Maj 2008 21:44
Kraj: MARIBOR

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 01, 2011 08:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

vintagesonic je napisal/a:

Če bi bili tvoji komentarji opremljeni s smeškoti bi še nekako dojel poanto pisanja, tako mi na nek način ostaja grenak prioukus.

Ne bi se rad posipal s pepelom in bil bolj papežki od Papeža, ampak glede na vzgojo ki sem jo bil deležen v mladosti, se spominjam nekega detalja, ki gre nekako takole:

Ti si to lahko sedaj razlagaš kakor si pač hočeš in želiš.

Mogče je moj komentar popolnoma neprimeren in celo zadira v tvojo osebno integriteto. Ne vem, sam presodi.

Na koncu koncev je tisti "feršterker" samo neka plehnata škatla s kupom čipovja.

No ja, za nekatere so lahko ženske tudi popolnoma nepotreben življenski strošek Wink. Smo pač različni, kajne?

LP Vintagesonic

Ah Vinatage, ne bodi pikolovski. Mislim, da smo vsi razumeli hec, tudi brez smeškota Laughing

Lp,
Goran
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
luka79

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 01, 2011 09:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

vintagesonic je napisal/a:

pri meni žal do te mere, da sem pred vsakim nakupom domov prinesel fotke dotične naprave (da tudi tvja) v posvet o ličnosti Shocked

saj razumem, vsakdo je kdaj malce zagrenjen, jaz pa sem prenekateri moment brez opozorila ali nasplošno nevmestno sarkastičen. .a tak pač sem. če mi zrihtaš emitterja dam pa tebi dve gajbi povrhu Razz

Citiram:

. . ki ga lahko za razliko od ženske ugasneš, če ne utihne po potrebi tudi izštekaš Cool

se mi zdi da se lahko sprehodiš malo v temo vicev in se boriš tam za pravice teh in onih etničnih skupin, verstev, poklicev itd Wink
Nazaj na vrh
vintagesonic

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 01, 2011 09:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

luka79 je napisal/a:
saj razumem, vsakdo je kdaj malce zagrenjen.....................se mi zdi da se lahko sprehodiš malo v temo vicev in se boriš tam za pravice teh in onih etničnih skupin, verstev, poklicev itd Wink

Oh ja,......... Lukec..........., a samo to si sposoben sproducirati in na takem nivoju komunicirati ? Sad
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 13, 14, 15  Naslednja
Stran 9 od 15

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu