Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Rabljen ojačevalec
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
PURPLE

Pridružen/-a: Ned Jan 2010 19:27
Kraj: Savinjska

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 31, 2011 10:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdravljeni.

Se priporočam, vas kontaktiram preko ZS.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
pasuljaris

Pridružen/-a: Pet Apr 2009 22:13
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 01, 2011 10:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

SONY TA-FA 5 ES

Tisti, ki zadeve poznate - primerjava med tem in kakšnim novim integrircem za 500-600€.
Numb

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 16:01
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 01, 2011 12:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ni primerjave, v dobro Sonyja seveda.
Nazaj na vrh
PURPLE

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 08, 2011 01:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Danes je prispel paket s SONY TA F730ES.

Najprej, da povem je bil moj strah glede embalaže odveč. Švaba je ojačevalec konkretno zapakiral - tako kot mora bit. Nemci znajo, kot je nekdo predhodno omenil.

Ojačevalec zgleda prava mrcina. Prvi vtis je pozitiven. Napišem v prihodnjih dneh kaj več, glede na uro zadeve ni možno pognat, da bi zadihala.
Nazaj na vrh
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23
Kraj: Ruše

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 08, 2011 01:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

PURPLE je napisal/a:

Najprej, da povem je bil moj strah glede embalaže odveč. Švaba je ojačevalec konkretno zapakiral - tako kot mora bit. Nemci znajo, kot je nekdo predhodno omenil.

Ojačevalec zgleda prava mrcina. Prvi vtis je pozitiven. Napišem v prihodnjih dneh kaj več, glede na uro zadeve ni možno pognat, da bi zadihala.

Čestitam za nakup!
Vse iz Sony-eve ES serije je robustno zgrajeno, da traja... Mislim, da ura ni problem - jaz bi poslušal magari na slušalke, če bi bilo treba. Laughing

Audiohedonist
Nazaj na vrh
pasuljaris

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 08, 2011 08:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

PURPLE je napisal/a:

Pridružujem se članstvu.

Tudi jaz sem postal ponosni lastnik krasno ohranjenega TA F707ES.
Wolumen

Pridružen/-a: Ned Jun 2009 11:46
Kraj: Škofija loka

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 08, 2011 10:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Čestike tudi iz moje strani.Kakšna je bila cena?
Nazaj na vrh
Vinylfan

Pridružen/-a: Sob Mar 2009 23:52

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 08, 2011 10:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Čestitke...
Nazaj na vrh
PURPLE

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 08, 2011 12:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mene je 730tka stala dobrih 200 + poštnina.

Imam par vprašanj.

1) Je pametno priporočljivo pred izklopom ojačevalca izklopit tudi zvočnike, da se preklopi stikalo za speakers v pozicijo off?

2) Čemu služi vhod in izhod Adaptorja?

3) Zvočniška kabla imam dolga različnih dolžin, en 3 m drugi 4 m. Lahko nastane oz. pride do česa nepredvidljivega?

Vtis: igra nekako bolj mehko in "definirano" napram Technicsu in odpret ga je potrebno nekoliko bolj, da začne igrat glasneje.

Ker poslušam "težko" glasbo, bi prosil koga, če mi lahko pošlje na ZS kak predlog za dober jazz oz kak klasičen album - kjer se, da uživat ob različnih instrumentih.
Nazaj na vrh
gerchy

Pridružen/-a: Pon Sep 2008 10:43
Kraj: 01

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 08, 2011 12:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

1. Ni potrebno.
2. Za priklop equalizerja.
3. Ne more.

Uživaj! Cool
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23
Kraj: Ruše

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 08, 2011 12:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

@PURPLE

1) Ne, za vklop (z zakasnitvijo) in izklop poskrbi ojačevalnik sam z releji, ki to opravijo samodejno. Stikalo/preklopnik je bolj namenjen preklapljanju med zvočniki A in B, ter popolnemu odklopu, v primeru uporabe slušalk.
2) Nisem čisto prepričan, a najbrž služi za priklop equalizerja ali kakšnega drugega procesorja zvoka.
3)Ne bo nič narobe zaradi malo različnih dolžin kablov, ni pa to v skladu z audiofilsko doktrino! Laughing Kabli naj bodo, če je le možno, enake dolžine.

PS: po oddaji sporočila sem videl, da me je z kratkim in jedernatim odgovorom za malenkost prehitel gerchy, a malo obrazložitve ne škodi...

Audiohedonist
Nazaj na vrh
krokar

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45
Kraj: Štajerska

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 08, 2011 13:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

PURPLE je napisal/a:

Če pogledamo samo prodajno kulturo, že lahko ugotovimo, zakaj smo tako daleč zadaj in zakaj nič ne laufa! Idea Žal to še zdaleč ni samo zaradi zanič vlad, temveč leži na nas samih! Evil or Very Mad
Sam sem že večkrat kupoval na nemškem oz. avstrijskem ebayu in to brez ene same slabe izkušnje!Roba itak včasih pride še hitreje kot iz sosednjega kraja v Sloveniji, o odnosu in resnosti pa sploh nebi govoril!
Sonyjeva ES serija je pa ena od tistih, ko se človeku milo stori ob misli na 30 let stare serije aparatov firm kot so Kenwood, Sansui, Pioneer, Luxman ipd.Seveda niso nujno tudi tehnično boljši od sodobnih, a imajo nekaj... Smile
Seveda tudi moje želje, da bo stvar špilala še par naslednjih desetletij! Exclamation
Nazaj na vrh
pasuljaris

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 08, 2011 15:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mene je 707ES stal 500€, kupljen v Sloveniji.

Z zvokom sem zelo zadovoljen.
Če primerjam z mojim dosedanjim "best buy" NADom 315bee (s katerim sem bil tudi zelo zadovoljen) je nova pridobitev kar nekaj stopničk višje.

Hvala Gerchyju za svetovanje.
PURPLE

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 08, 2011 21:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Before in gerchy hvala za odgovor in svetovanje glede nakupa - gerchy.

Sedaj imam sistem v sestavi:

CD - CDP 202ES,

AMP - TA F730ES in

Zočniki - Infinity reference 51 mk II

Nekje sem prebral, da se Infinity baje dobro ujamejo s Sonyem - trenutni zvok mi dejansko ustreza. Ker imam namen v prihodnosti menjati tudi zvočnike za kaj boljšega me zanima kaj priporočate, da bi pasalo v sistem. Pogoj je, da so samostoječi in imajo "dovolj" basa. Hvala.
Nazaj na vrh
MAre007

Pridružen/-a: Čet Dec 2010 10:23

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 12, 2011 14:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

PURPLE je napisal/a:
... Nekje sem prebral, da se Infinity baje dobro ujamejo s Sonyem - trenutni zvok mi dejansko ustreza. Ker imam namen v prihodnosti menjati tudi zvočnike za kaj boljšega me zanima kaj priporočate, da bi pasalo v sistem. Pogoj je, da so samostoječi in imajo "dovolj" basa. Hvala.

Zvok ti ustreza, pa še nekje je pisalo, da "se Infinity ujame s Sony-em", zakaj bi potem sploh menjal? Smile
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6  Naslednja
Stran 5 od 6

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu