Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Denon dl 160 ali Ortofon om 20

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
samob

Pridružen/-a: Čet Jun 2008 18:06
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 23, 2010 17:54    Naslov sporočila: Denon dl 160 ali Ortofon om 20 Odgovori s citatom

Zdravo!

Takole, ima kdo izkušnje z omenjenima gramofonskima glavama? Imam project 1 xpression gramofon, in me zanima, katera bi bila boljši partner za moj "turntable". Ali pa kakšna druga. Vsak predlog in izkušnja bo prišel prav.

lp Samo

Nazadnje urejal/a samob Ned Okt 24, 2010 21:51; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
tom33

Pridružen/-a: Ned Maj 2009 21:26
Kraj: KAMNIK

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 24, 2010 11:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz bi ti svetoval audi technico at 440, kjer jo pri williamthakker dobiš zelo ugodno! Imam izkušnje tudi z dl 103, vendar je low output MC. Vedeti moraš, da je potrebno imeti uravnotežen sistem. Gramofon-ročka-glava- phono stage. Kljub temu, da je williathaker spletna prodajalna, imam zelo dobre izkušnje!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 041644562
samob

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 25, 2010 15:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

tom33 hvala. Gramofončkarji, kaj uporabljate doma? Project 1 xpression ima ročico efektivne mase 8.7g. Kakšne glave bolj pašejo na takšen gramofon? Menda niste že vsi prešaltali na CD-je Shocked Vsak predlog bo dobrodošel.

lp Samo
Nazaj na vrh
audiofrik

Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 25, 2010 16:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pro ject za svoje gramofone uporablja sicer Grado- oz PJ ki so njegove v bistvu pa GRADO red in mislim da silver ali black...
Pozabil si kje misliš to kupiti, pri nas najbolje da vzameš Clearaudio, pri Vklopu sigurno imajo zaogo kakih Aurum beta ipd, sicer nekaj dražje kot zgoraj navedene, ampak za glavo vsakem svetujem čim boljšo,seveda v okvirih samega gramofona, drugače pa je zunaj polno vsega za kupit

.at 440 je gotovo najboljša za ta denar, predlagane Ortofon in Denon so bolj tako tako,ortofon je sicer odlična ampak za čim lažje ročke, Denon pa je ostra,tanka in sterilna po zvoku, brez vsake duše...Pri Ortofonu drugače za malo denarja dobiš red ali black, odlične low cost glave.bolj univerzalne od 20
Nazaj na vrh
samob

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 08, 2011 13:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Japanci rade za nas(Gastrbajtrs) Smile Nabavil sem gramofonsko glavo Denon DL-160. Montaža, nastavitev, potem pa juriš na vinilke. Kako se Denonka obnaša na gramofonu? Dobro, če je priključna na MM izhod. Res zveni malce tanko. Na MC izhodu pa zveni zelo dobro, če že ne kar odlično. Odkar sem namontiral novo glavo na gramofon, ja cd player na off. Prej sem imel na gramofonu Grado prestige silver. Ta glava se z mojim gramofonom ni ujela. Brum je bil prisoten kar naprej in tudi zvokovno je bila bolj tako tako. Denonko pa lahko samo pohvalim. Res dobro zveni. Iz vinilk zvleče ven tisto najboljše. Celo iz plošče Confessions of a pop group skupine STYLE COUNCIL. Na tej plošči je ena stran daljša od 30 minut, zato je signal iz plošče zelo šibek. Prvič po 22 letih sem užival pri poslušanju te plošče. Kaj naj rečem na koncu. Naj živijo "črnke" z luknjico. Cool

lp Samo
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu