Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Prosim za nasvet...Cayin in Canton
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
audiofrik

Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 04, 2011 23:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Markoni

ne boš verjel, vem kaj je net ampak res redko kje sem zasledil tako evforijo fot v Nemčiji kjer je vseskozi spitzenklase..Vangliji ga praktično ni, amerika tudi bolj tako tako, tako da ne pretiravatno, to je za nemce in njihov okus pa lahko obračaš koliko hočeš, poznam tudi velik krog audiofilov pri nas, in par lastnikov, vsi so se ga zelo hitro znebili...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ajka

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 04, 2011 23:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

LP

@nomad

Po tvojem naj jaz mirno prenašam da ti in tebi podobni neargumentirano kar tako na počez z žaljivim tonom kritizirate v tem primeru "mene" in moje "komponente" in po drugi strani pa "hvalite" z superlativi nekaj drugega zopet z slabimi argumenti ...
Samo te vprašam ali si imel katero od teh komponet na testu ali si imel možnost neki komponeti direkt primerjat, da lahko tako sodiš, kaj je zrno in kaj plevel ...
Vidiš tisto kar jaz napišem stojim za tem, kar sem slišal, morda še kakšen kolega, ki ga poznam ... Veš veliko bi še lahko napisal kaj sem slišal in koliko plevela je bilo vmes ... Med drugim se je ta plevel včasih tudi prodajal pri nas pa ga sedaj ni več ... Je pa bil po besedah nekaterih zlata vreden in nekateri so to pridno nasedali ... ...
Pred časom si ti "razsuval" Kiso zvočnik !!! Ali si ga po tvojem pisanju ti šel poslušat ... Vidiš jaz sem si vzel veliko časa, da sem preveril kako je s tem in preveril kaj se piše in kaj je v resnici slišat !!!
Velikokrat sem že napisal in pohvalil neke komponente, ki mi v preteklosti niso bile všeč ali ki so v domeni drugih zastopnikov, prodajalcev...
Tudi, če sem na sejmu ali kje drugje zasledil komponente, ki mi ležijo a niso igrale jih tudi nisem hvalil ...
Žal z druge strani slišim tako ali drugače samo neokusne kritike ... ...
~~~
Drugače pa je to vedno bilo tako ... Kadar rabimo "lovorike" v znanih ali manj znanih revijah jih znamo zagovarjat in se pohvalimo ... Kadar pa se "okiti" konkurenca pa znamo fino popljuvat ...
~~~
Ima pa večina "take ali drugačne interese " na tem forumu, vsak z svojega stališča, če še ne veš ... Nekateri to počnejo, samo malo bolj iz ozadja z slabo premešanimi kartami !!!
~~~
Glede opisa zvoka verjetno res ne veš o čem govorim, ker tega ne slišiš ...
Naprimer "pododerje", ali veš kaj je to ? ... Oder v pravih koncertnih dvoranah ima pod njim obsežen volumen za njegovo modifikacijo glede na prireditev, ki bo potekala (Opera, gledališče, zbor itd... pa do kulis, ki se jih rabi).
Ta volumen in posledično poodmev se na veliko posnetkih kar jasno sliši še prav posebaj, če nekdo topota z nogami ...
Ta efekt vede ali ne vede uporabijo tudi akustični kitaristi, ker kitari daje večji volumen in prezentnost.Za ta namen si včasih namestijo tudi manjši oder ...
Ne boš verjel kaj lahko mikrofon vse ujame ... Ko se odpira ali zapira vrata v dvorani jasno slišiš volumen, velikost dvorane ... Ali pa vokalist, ki ga snemajo in ima na glavi slušalke z muziko, ali pa govor za "šipo" v studiju in še marsikaj drugega lahko mikrofon ujame in se to kasneje sliši !!!
ajka

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 05, 2011 00:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

audiofrik je napisal/a:
Mare007

sem mislil, da si se z svojimi nebulozami že malo utrudil, pa še zmeraj težiš s svojimi blind testi, kar pridi kamor želiš, tudi na Parmovi te verjetno ne bo nobeden pognal čez vrata, ne vem pa ,kaj bi rad dosegel, ali misliš, da boš dosegel znižanje včasih res previsokih cen, trgovci jih ne določajo povsem svobodno, kot si najbrž predstavljaš, verjami v kar verjameš in usti drugim živeti..

Ajka
nič nimam proti tebi ne izdelkom, ki jih prodajaš,dokler ne postaneš prepameten, Accuphase sem poznal prej kot tebe in najbrž prej kot si ga ti, zame je bil vedno pojem zgrešenosti dojemanja zvoka, sploh ko sem se skušal večkrat prepričati, da ima mogoče katera nemška revija prav in se jaz motim, ampak to firmo povzdigujejo v nebo samo nemci in nikjer drugje , tudi to ti lahko da malo misliti.

Z odmevanjem pododerja, zrakom med notami in podobnimi cvetkami pa se definitivno samo smešiš, sebi v prid se strezni in bodi fajn.

LP

Spoštujem tvoje drugačno mnenje a ga boš moral bolje argumentirat, da bo verodostojno. S čim si ga primerjal , da bi sodil , da je zvok bolj "suh".Ko smo že pri mojem opisu zvoka, kaj je to sploh "suh" zvok, ga znaš ti opisat , na tebi znanih komponentah !?
"Zraka med notami" pa nisem jaz napisal !!!
~~~~
Tudi Audio Research je bil pred 20 leti drugačen, če se naslanjaš na pretekle izkušnje z Accuphasejem ... ...
~~~
Drugače pa kje so v medijih GOLDMUND, FMacoustic , Kondo, SHINDOlab, TECHNICAL BRAIN, Digital Do Main ??? Če se pojavljajo redkeje ali sploh nič boš potemtakem sodil, da ne veljajo nič, ali kaj !!??

audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 05, 2011 08:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Prijaznega apela administratorja k vrnitvi nazaj na temo niste upoštevali in še bolj zašli.

Če ne zlepa pa zgrda... od tega trenutka naprej bo vsakršno pisanje ki se striktno ne nanaša na naslov teme brisano.

lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4
Stran 4 od 4

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu