| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
dess
Pridružen/-a: Pon Dec 2010 22:51 Prispevkov: 9 Kraj: celje
|
Objavljeno: Pon Dec 13, 2010 23:11 Naslov sporočila: Zamenjava starih bookshelf-ov z novimi |
|
|
Pozdravljeni vsi skupaj, najprej vse pohvale za dober forum kar tako naprej.
Moja situacija je sledeča, želim si nabavit nove bookshelf zvočnike, ki bojo nadomestili moje stare. Sedaj sem imel zvočnike Infinity reference 1i, ki sem jih poganjal z ojačevalcem aiwa xa-950. Prostor v katerem bodo je cca 20m2 velik. Z njimi bom poslušal pop, vokalno glasbo, bodo tudi služili kot ozvočenje tv-ja in dvd predvajanje. Prav tako mi je bass tudi pomemben. Budžet je nekje 300-500 eur. Će bi šlo bi ojačevalc zadržal in nove zvočnike poganjal z njim.
A je kaj narobe če so moji stari kabli (bakreni) že kar zoksidirani (zeleni). To vidim ker je okoli njih prozorna zaščita.
Prosim za čim več argumentiranih nasvetov. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Numb

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 16:01 Prispevkov: 1127 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Dec 14, 2010 09:27 Naslov sporočila: |
|
|
Mislim da bi bilo dobro da jih greš nekaj poslušat, zdaj ti lahko vsak posameznik našteje nekaj modelov in bo dilema še večja.
Težko je takole podati argumentirano mnenje pri tolikem izboru, sam bi definitivno izbral za ta budget Dynaudio 42 za 300-350€ rabljene. In potem primeren ojačevalec, ker so precej zahtevni. Eni spodobni kabli so tudi po par € meter, tako da lahko zamenjaš, če ne drugega bodo izgledali bolje
Meni so všeč še kaki B&W, Dynaudio 52, Tannoy Sensys, pri Daliju bi dobil veliko za ta denar, rabljeni Opera so tudi tu nekje,...
Pa System Fidelity zadnje čase precej hvalijo, sam pa nimam izkušenj z njimi.
Nazadnje urejal/a Numb Tor Dec 14, 2010 10:16; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
fotr
Pridružen/-a: Pon Jan 2009 16:35 Prispevkov: 40 Kraj: Škrilje
|
Objavljeno: Tor Dec 14, 2010 09:41 Naslov sporočila: |
|
|
Na zadnjem sejmu Multimedia so fantje od System Fidelytia
razstavljali komplete (Ojačevalec CD player in zvočnike) za pol jurja, tri četrt jurja in jurja evrov. Za tak denar so te stvari zvenele odlično. Poglej pa tudi na Digitaliji, Rasto je govoril, da tudi on lahko sestavi kakšen soliden komplet za ta denar. In ker ti ne iščeš še CDja boš verjetno zvozil.
Je pa pomebna razlika, oni namreč niso imeli zvočnikov v stalažah ampak na stojalih.
Predvsem pa glej na kvaliteto ojačevalca, saj zvočniki zmorejo precej več kot misliš.
Pred leti sem kupoval en komplet za hčerko. Takrat je Kuzma še prodajal Rotela. Zvočniki so bili cca 400 DEM ( še kdo ve kaj je to??) ali sedanjih 200€. Ko smo se odločili kateri Rotel lepo sede zraven, je Franc te zvočnike ( Optimus LX5) priklopil še na svoj takratni sistem ( verjetno vrednosti ene 25000 DEM ali 12 jurjev ojrotov) .
Bum, zvočnikov ni bilo za spoznat, tako so igrali. Torej ne pozabi, kvaliteta se išče od izvora dalje!!
Predvsem pa čim več poslušaj pri prodajalcih, velikokrat poslušaš, pa boš počasi prišel do tega kakšen zvok želiš. Lahko neseš tudi ojačevalec s seboj, danes fantje ne komplicirajo. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
dess
|
Objavljeno: Tor Dec 14, 2010 13:50 Naslov sporočila: |
|
|
| V mislih imam B&W 685 in moj ojačevalc, ki premore 2x100W (8ohm). Pomoje bi mogl zašpilat vredu. Jih morm slišat najprej. Kakšen zvok ima B&W drugač od ostalih (dali, heco, klipsch, dynaudio,...) oz. kakšni muziki se najbolj prilegajo, imajo dost basa. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Vinylfan
Pridružen/-a: Sob Mar 2009 23:52 Prispevkov: 891 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Dec 14, 2010 20:39 Naslov sporočila: |
|
|
| fotr je napisal/a: | | Zvočniki so bili cca 400 DEM ( še kdo ve kaj je to??) ali sedanjih 200€. |
Ravno to sem zadnjič razmišljal... 400DEM je sicer preko pretvornika lahko 200€, vendar bi bilo potrebno vsoto revalorizirat... To sem videl tako, ko sem zadnjič primerjal svoje zvočnike z novimi in imajo novi precej višjo ceno, kot so moji, preračunani v €...
Ampak da ne bomo zašli iz teme... Boš imel te zvočnike samo v stereo načinu ali jih misliš pri uporabi TV ali DVD uporabiti kot del surrounda?
Tudi moj glas gre za Dynaudio. Če ne nove, pa rabljene. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
trancedeejay Site Admin

Pridružen/-a: Sob Mar 2008 9:01 Prispevkov: 1380 Kraj: Zgornja Besnica
|
Objavljeno: Tor Dec 14, 2010 20:58 Naslov sporočila: |
|
|
HI
V slovenskih trgovinah imate trenutno kar nekaj akcijske ponudbe.
Preglejte posebno ponudbo, vzamite svoj ojačevalnik s sabo in preizkusite v živo.
Have a nice Day
Matt _________________ MUSIC IS THE KEY |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
dess
|
Objavljeno: Tor Dec 14, 2010 21:07 Naslov sporočila: |
|
|
| Zvočniki bodo skoz na stereo načinu tudi pri tv-ju in dvd-ju. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
dess
|
Objavljeno: Sre Dec 15, 2010 23:33 Naslov sporočila: |
|
|
Zadeva nabavljena. Poslušal kar nekaj primerkov tut dynaudio in mi je vseen b&w še nekak najbolj sedel z izjemno čistim vokalom v srednjem višjem delu. Presenečen sem da na mojem prastarem ojačevalcu zadeva špila zelo solidno. Sem zvezal v bi-wire načinu ampak razlika ni tako opazna za razliko od klasične vezave z mostičkom. Upam da sem zvezal prav na A imam visoke na B pa nizke tone.
Zdaj pa samo da se ulaufajo pa da pokažejo pol cel spekter kot se šika. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|