| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
hi_musica
Pridružen/-a: Tor Apr 2008 7:17 Prispevkov: 912
|
Objavljeno: Tor Nov 30, 2010 12:40 Naslov sporočila: |
|
|
| Stefi je napisal/a: | | Stefi je napisal/a: | | hi_musica je napisal/a: | | audiofill je napisal/a: | | Za vse ki zgornje Mercury living presence verzije še ne poznajo (morate imeti, ne veste kaj zamujate)... zraven je posnet tudi komentar ki govori kakšni topovi in zvonovi so bili uporabljeni, s kakšnimi problemi so se ubadali tekom snemanja in podobno. |
Super. Pravkar "obkljukano" in pride iz Švice z naslednjo pošiljko. Cena diska je 8€.
Vili |
Če ni skrivnost, naročeno kje?
hi-musica, če me že ignoriraš, to vsaj napiši, da vem pri če sem  |
|
Oprosti Stefi, čisto mi je ušel tvoj post. Ja, naročam (doslej že skoraj 400cdjev) preko Grooves-INC., Švica. Pozor, Švica ni v EU in pošiljke nad 22€ se carinijo. Pri pošiljkah nad 20€ je paketek brez poštnine. Z malo kombinatorike, pridemo do poceni ploščkov. Vsakemu CD-ju je vračunana poštnina 1,5€, ki pa ne gre v osnovo za carinjenje. Tako lahko pošiljka z npr. 3 CD-ji stane 25€, ker pa se odšteje 4,5€, to pomeni, da se carina ne plača. Super, ne!
http://www.grooves-inc.de/
Vili |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JEREMIJA

Pridružen/-a: Ned Nov 2008 22:37 Prispevkov: 97 Kraj: LJUBLJANA
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
fotr
Pridružen/-a: Pon Jan 2009 16:35 Prispevkov: 40 Kraj: Škrilje
|
Objavljeno: Tor Nov 30, 2010 22:35 Naslov sporočila: klasika |
|
|
Sam sem sicer zagrizen PVCjar, ampak sem ter tja pa kupim kak posnetek nahttps://www.hdtracks.com/index.php
Downhloadi delajo OK, iz flacov lahko z foobarom ali kakim drugim programom narediš wawe, poleg so tudi ovitki in knjižice, cene pa precej ugodne.
Prednost? Vsak posnetek lahko deloma preposlušaš, ni poštnine, ni carine
Primer: Imam LP od Respigga Pines of Rome, pa sem kupil tudi HDposnetek, ki pa je v drugi verziji in zanimivo, ako je lahko ista skladba izvajana tako drugače. Pa sta obe odlični
Priporočam tudi zato, ker je to zanimivo za tiste, ki poslušamo flace direktno iz PCja preko DACa in ne zapravljamo za drage CD ali SACD playerje, Ostane več za posnetke in LPje |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
DOLAR
Pridružen/-a: Tor Jul 2009 14:03 Prispevkov: 746 Kraj: bUNGA bUNGA
|
Objavljeno: Ned Dec 05, 2010 18:54 Naslov sporočila: |
|
|
| ck je napisal/a: | Tale izvedba me trenutno najbolj navdušuje.
Tole je od Supraphona. Prva stran izgleda grozno, ampak izvedba je pa 5+. |
Hvala, imam eno naxosovo verzijo in ni nek presežek.
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ck
Pridružen/-a: Pon Feb 2009 19:27 Prispevkov: 1682 Kraj: kamnik
|
Objavljeno: Ned Dec 05, 2010 19:39 Naslov sporočila: |
|
|
Dolar
Navedena izvedba Ma Vlast zvokovno ni audiofilska, mi je pa všeč izvedba.
Supraphone ima menda nekaj zvokovno še boljših posnetkov na CD.
Sam imam še eno na Sony CD, ki je zvokovno kar solidna.
Vltavo pa imam še na treh ali štirih CD, vendar ne kot naslovni komad.
Naxosovi posnetki so ponavadi bolj klavrni, imajo pa širok izbor klasike. _________________ LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
hi_musica
|
Objavljeno: Ned Dec 05, 2010 21:55 Naslov sporočila: |
|
|
| ck je napisal/a: | Dolar
Navedena izvedba Ma Vlast zvokovno ni audiofilska, mi je pa všeč izvedba.
Supraphone ima menda nekaj zvokovno še boljših posnetkov na CD.
Sam imam še eno na Sony CD, ki je zvokovno kar solidna.
Vltavo pa imam še na treh ali štirih CD, vendar ne kot naslovni komad.
Naxosovi posnetki so ponavadi bolj klavrni, imajo pa širok izbor klasike. |
Naxos je zadnja leta drastično napredoval, kup njihovih novejših stvaritev dosega ocerne 10/10 (izvedba/kvaliteta posnetka). Part-ova Tabula Rasa npr. je definitivno top of the tops. Komplet Bruckner je za prste obliznit. Zdaj delajo na Dvoržaku (simfonije), ki so tudi fantastično posnete. Starejši posnetki pa variirajo. Mislim, da mi je Matej (admin) nekoč pravil, da so pri Naxos pred leti dobili novo snemalno ekipo, ki je obrnila stvari na glavo in malo zatresla kolena ostalim (dražjim) založbam.
Vili |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
fotr
|
Objavljeno: Ned Dec 05, 2010 22:55 Naslov sporočila: Naxos |
|
|
| Naxos ima precej stvari na HD tracks, kjer jih verjetno ne bi gledali, če bi imeli slabe posnetke. Je pa res, da so bili v preteklosti bolj tako tako, ampak izbor so imeli pa vedno zanimiv |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Stefi
Pridružen/-a: Tor Apr 2008 17:58 Prispevkov: 120 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Dec 06, 2010 23:25 Naslov sporočila: |
|
|
| hi_musica je napisal/a: | | Stefi je napisal/a: | | Stefi je napisal/a: | | hi_musica je napisal/a: | | audiofill je napisal/a: | | Za vse ki zgornje Mercury living presence verzije še ne poznajo (morate imeti, ne veste kaj zamujate)... zraven je posnet tudi komentar ki govori kakšni topovi in zvonovi so bili uporabljeni, s kakšnimi problemi so se ubadali tekom snemanja in podobno. |
Super. Pravkar "obkljukano" in pride iz Švice z naslednjo pošiljko. Cena diska je 8€.
Vili |
Če ni skrivnost, naročeno kje?
hi-musica, če me že ignoriraš, to vsaj napiši, da vem pri če sem  |
|
Oprosti Stefi, čisto mi je ušel tvoj post. Ja, naročam (doslej že skoraj 400cdjev) preko Grooves-INC., Švica. Pozor, Švica ni v EU in pošiljke nad 22€ se carinijo. Pri pošiljkah nad 20€ je paketek brez poštnine. Z malo kombinatorike, pridemo do poceni ploščkov. Vsakemu CD-ju je vračunana poštnina 1,5€, ki pa ne gre v osnovo za carinjenje. Tako lahko pošiljka z npr. 3 CD-ji stane 25€, ker pa se odšteje 4,5€, to pomeni, da se carina ne plača. Super, ne!
http://www.grooves-inc.de/
Vili |
Vili, hvala za odgovor in pojasnilo. Pa brez zamere, sem že res mislil, da ne bo odziva.
Bojim se, da si naročil zadnji izvod "Mercury living presence verzija 1812 overture", saj tudi sam kupujem pri Grooves, pa tega naslova ni več na voljo (razen, če ne znam poiskati ).
Te finte s poštnino pa nisem vedel, vedno sem gledal, da je bila skupna vrednost med 20 in 22 €. Torej, če bi naročil 4 CD-je za skupaj 28 €, bi se odštelo 6 € in bi bila končna vrednost 22 € - torej brez carine. Imam prav? _________________ Lp, Stefi |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
fotr
|
Objavljeno: Pon Dec 06, 2010 23:39 Naslov sporočila: |
|
|
Pri vsej kombinatoriki s carino in ostalimi dajatvami, me zanima tole
Kolikor vem se na vse plača carina, ki pa je sorazmerno nizka dajatev, ampak na seštevek vsega ( izdelek+poštnina+carina) se pa plača še DDV.
Pravkar sem dobil eno stvar iz Kitajske, cena 62€ free shiping, to sem carini tudi dokazal, pa je bilo na vse skupaj kljub temu še 19€ dajatev ( skoraj 33%) Menda 12€ za carino ali DDV + 5 € carinski postopek + še nekaj, sicer nekje piše pa se mi ne da gledat, skratka ne gre le za carino. Pri eni bateriji za fotoaparat skupaj s polnilcem iz Amerike, ( vrednost okoli 22€) pa nisem plačal nič, vse je prišlo direktno na dom z navadno pošto.
Morda je pa res štos v teh 22€?? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
hi_musica
|
Objavljeno: Tor Dec 07, 2010 08:58 Naslov sporočila: |
|
|
Prodajalec je po zakonu dolžan na zunanjo stran paketa nalepiti specifikacijo z vrednostjo paketa. Pri Grooves-inc imajo politiko, da od celotne vrednosti odštejejo poštnino, torej se znesek na nalepki zmanjša za poštnino. Ostali prodajalci delajo različno. So pa to paketi manjših vrednosti. Pri večjih paketih (npr. avdio komponente) je stvar drugačna. Pri slednjih na carini odprejo paket, zahtevajo specifikacijo(račun) in tu te opilijo (tako kakor pravi fotr).
To sem seveda tudi preizkusil. Naročil sem 1(dvojni)CD v vrednosti 28€ (odlične Rachmaninove klavirske koncerte od Hyperiona) in plačal carino!
Stefi, tvoja matematika drži.
1812 na Groovsu išči pod naslednjimi pojmi "1812 decca dorati". Ta Mercuryjeva klasika je izšla pod serijo The Originals založbe DECCA. Cena je super. Nisem pa še naročil, tako da ne vem, kakšna je kvaliteta.
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Stefi
|
Objavljeno: Tor Dec 07, 2010 14:22 Naslov sporočila: |
|
|
| hi_musica je napisal/a: | | 1812 na Groovsu išči pod naslednjimi pojmi "1812 decca dorati". Ta Mercuryjeva klasika je izšla pod serijo The Originals založbe DECCA. Cena je super. Nisem pa še naročil, tako da ne vem, kakšna je kvaliteta. |
Ja, to izdajo sem našel že prej, preden sem te prosil za pomoč, z geslom "1812". Pa se bojim, da ni enaka izdaja kot jo je prilimal Audiofill (vsaj jaz tako mislim, če se motim, naj me kdo popravi). _________________ Lp, Stefi |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Stefi
|
Objavljeno: Tor Dec 07, 2010 14:36 Naslov sporočila: |
|
|
Sem pa na DECCA Clasics našel naslednje:
LINK
LINK
Zanimivost: novejša izdaja je za 2 sekundi krajša!?  _________________ Lp, Stefi |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
orc.perc
Pridružen/-a: Sre Nov 2009 22:05 Prispevkov: 527 Kraj: Posr.Park
|
Objavljeno: Tor Dec 07, 2010 17:12 Naslov sporočila: |
|
|
Fantje, kakšne so razlike med zvonovi
proti koncu 1812, bolj me zanimajo napevi,
zaporedja, ki se ponavljajo, kolikor vem
naj bi to bila ponavljajoča padajoča lestvica.
Pač v duhu tradicije.
Kaj vse so znali scoprat??
Hvala!
p.s.:
osebno se mi bolj dopade njegova
Romeo in Julija, za žile rezat... _________________ -1/3oct.REar |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Njegoš
Pridružen/-a: Pet Feb 2010 16:31 Prispevkov: 331 Kraj: LUBLJANA
|
Objavljeno: Tor Dec 07, 2010 23:45 Naslov sporočila: |
|
|
Za tole zadnje se priporočam, kak namig.
Lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
orc.perc
Pridružen/-a: Sre Nov 2009 22:05 Prispevkov: 527 Kraj: Posr.Park
|
Objavljeno: Sre Dec 08, 2010 12:56 Naslov sporočila: |
|
|
Uf, kaj pa vem, samo ne američanov....
Kaj pa vem, po moje St.Petersburg, kar se same glasbe
tiče, vseeno je to tam "domače".
Mogoče še Leningrad fil????
Pa gay za dir.pultom  _________________ -1/3oct.REar |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
 |
Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu
-> CD, Vinil, DVD, Blu-ray |
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas Pojdi na stran Prejšnja 1, 2, 3, 4, 5 ... 9, 10, 11 Naslednja
|
| Stran 4 od 11 |
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|