| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
siroliver

Pridružen/-a: Sob Nov 2009 12:34 Prispevkov: 1004 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Ned Nov 21, 2010 14:51 Naslov sporočila: |
|
|
Ups vidim da me je Mitko prehitel s sliko  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mitko

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 23:20 Prispevkov: 344
|
Objavljeno: Ned Nov 21, 2010 14:52 Naslov sporočila: |
|
|
| To so ti. S čim jih poganjaš in v kakšnem prostoru? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
janzi

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 8:45 Prispevkov: 1021 Kraj: GROSUPLJE / LJUBLJANA
|
Objavljeno: Ned Nov 21, 2010 14:52 Naslov sporočila: |
|
|
| mitko je napisal/a: | | janzi je napisal/a: |
Super Pavarottijev ? Nisem videl !?
Verjetno misliš Opera Callas monitorje !?  |
Ja, res izgledajo tako skromno, da jih lahko spregledaš. So v sobi nasproti Tebaldijev, vitki, samostoječi Vsaj v petek in soboto popoldan so bili.
 |
Aja, jaz jih poznam pod Opera Callas SP (kot je tudi v katalogu !) !!
Vidiš nisem vedel, da SP pomeni Super Pavarotti ! Ja te sem pa slišal, ja !  _________________ ''You can hear a lot by listening !!'' |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
siroliver

Pridružen/-a: Sob Nov 2009 12:34 Prispevkov: 1004 Kraj: Izola
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
androsalvatore
Pridružen/-a: Sob Nov 2010 23:22 Prispevkov: 56 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Nov 21, 2010 15:30 Naslov sporočila: |
|
|
Ja vidim, da ste se sedaj pa na mojo slovenščino znesli. Sploh ni bil namen polemizirati o slovenščini ampak o vtisih, ki sem jih imel skupaj z mojo najdražjo. Da vas to toliko moti si pa nisem mislil. Bom poskusil če se bo le dalo biti čisto natančen pri tipkanju besed.
Berem vaše različne članke in opažam, da veliko ravno ne date na slovenski jezik, celo toliko tujk uporabljate, da je slovenščina očitno na drugem mestu. Če človek napiše kaj bolj po domače je enim takoj slabo. Itak ne gre pričakovati kaj drugega.
Hm, celo ne prebavljam Ajke....le od kod ste to lahko razbrali, ko pa sem napisal, da sem glede na njegovo znanje in izkušnje pričakoval pač več. Kaže, da nekateri takoj vidite temne oblake in zaroto, če se le kaj drugega napiše, ki je v nasprotju z vašim prepričanjem. Vidimo in slišimo pa le vsi enako ali naj bi temu vsaj tako bilo. Jaz sem videl belo posteljnino. Je bila mar črna?
Ne vem očitno imate nekateri tudi doma tako postavljene sisteme, da več kot eden ne more poslušati, če pa je vmes še postelja je pa prav idealna razporeditev tako sistema kot vsega ostalega, da imamo resnično fino akustiko prostora. Vsi tisti dodatki, ki so bili postavljeni za boljšo akustiko so popolnoma odveč in nepotrebni, sploh ker so bili razmetani popolnoma v nasprotju kot jih nekateri med vami priporočajo. Sam se ostal tako v dvomih, kaj sploh vidim in slišim, saj se govori eno dela pa drugo.
Vidim, da se nekaterih ne smeš niti dotakniti ker imajo pristaše, ki te takoj napadejo. Tudi sam sem že kar nekaj kupil pri Ajki in sem zadovoljen kar imam. A tokrat, na predstavitvi je postavljeno vse drugače kot sicer in v nasprotju s tistim kar so mi do sedaj svetovali v njihovi trgovini v Ljubljani. In taka opazka je boleča? Le za koga?
Razlikovati moramo tiste, ki se vključimo v debato ali jih prebiramo, da kaj izvemo in se naučimo, od tistih, ki se vključijo v debato in želijo kaj prodati. Malo je trgovcev (vsaj sam ne vem za večino njih ali pa imajo svoje promotorje), ki se vključijo v debate in podajajo svoja mnenja. No Ajka je eden med njimi. Zato ima njegova beseda morda večjo težo in bralci več pričakujemo od njega. Ni mi pa všeč, da je v večini njegovih prispevkov, predlogov ali nasvetov v ozadju vedno podkrepljena s sliko kake komponente, ki jo on prodaja.
Sicer pa ima vsak svoj okus kaj mu je všeč in kaj ne. Jaz sem prišel na tole Stereo Galerijo zato, da kaj dobrega slišim v veliki sobi, ki naj bi bila akustično tretirana, pol pa naletim na postelje in ostalo kramo po sobah, ni čudno da me je minilo.
Aja, a sedaj ima tale forum tudi že "častne" člane. Nisem vedel, pa tudi nikjer ni pisalo o tem, da bo izbor in glasovanje.
A boste sedaj nekateri zadovoljni z mojim slovenskim pravopisom? Toliko o tem, naprej se bom pa izražau še naprej po domače in kva pol - so what? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Ned Nov 21, 2010 15:47 Naslov sporočila: |
|
|
Tvoja slovenščina je še vedno slaba. Posti pa preveč kličejo konflikt da bi se kdo spuščal v debato.
V galerijo pa nisem utegnil prit. Vikend poln bencina in koncertov. Žal. _________________ Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofrik
Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19 Prispevkov: 1503 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Ned Nov 21, 2010 17:17 Naslov sporočila: |
|
|
dejstvo je, da ajka ve vse in o vsem debatira, vsi razen njega so trgovci in nategatorji, le on svetuje in izobražuje neuko ljudstvo kaj naj kkupi seveda pri njem,zato ne bi smel biti presenečen nad reakcijami, tudi sam sem imel namen da se oglasim, pa sta dva , katerih mnenje cenim, povedala, da večjega s....a že dolgo ne ,in se potem sploh nisem odločil, verjetno nisem res ničesar zamudil.
lep dan |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ck
Pridružen/-a: Pon Feb 2009 19:27 Prispevkov: 1681 Kraj: kamnik
|
Objavljeno: Ned Nov 21, 2010 17:20 Naslov sporočila: |
|
|
Ko se že toliko piše o "spalnicah", naj napišem še, da sem za kakšno minuto poslušal tudi Opera Callas - zvočnike v spalnici.
Čeprav sem bil notri samo za en hip (minutko) lahko mirno zapišem, da mi je bil to najbolj homogen in dopadljiv zvok na celi predstavitvi (s pripombo, da Callas SP in tistih najmanjših zvočnikov nisem poslušal).
V tej sobi je bila akustika boljša, kot v sobi s Quinto. Pardoks je v tem, da je svoje opravila ravno postelja kot odličen absorber.
Zaradi kratkega časa poslušanja seveda dopuščam možnost, da se je takrat vrtela glasba, ki ni vsebovala frekvenc, ki so lahko problematične za zvočnik ali sobo.
Će bi imel doma spalnico primerno za postavitev takega ali podobnega sistema, bi si to seveda tudi omislil, pa verjetno ne samo jaz.
PS
Upam, da bo še kdaj kdo kaj napisal o tem kaj je slišal oz. videl na predstavitvi. _________________ LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Antony
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 8:37 Prispevkov: 295 Kraj: Žabnica
|
Objavljeno: Ned Nov 21, 2010 17:40 Naslov sporočila: |
|
|
sam sem bil v petek za kakšno urco. Predvsem me je zanimalo cenovna razlika med sistemi, kakšen zvok se da dobiti za določen znesek. Nedolgo nazaj je bila namreč debata, da se da za 5000 sestaviti odličen sistem in zato me je zanimalo kaj bodo ljudje s tega foruma porekli na zvok predstavljenih sistemov. V ta namen so bili predstavljeni sistemi super osnova, saj so bili sestavljeni iz komponent enega proizvajalca oz dveh in pa zvočniki Opera ter povsod "enaki" kabli. Zato bi bilo zanimivo slišati zvočne vtise, da bomo v prihodnjih debatah kaj in kako določena stvar špila, lažje razumeli drug drugega in si predstavljali kaj pomeni vrhunski audi reprodukcija.
Tebaldiji so sicer zveneli zelo obetajoče, vendar jih 30W lampaš ni pognal. Pri nizki glasnosti je zvenelo super, a ko sem hotel vokal poslušat blizu "naravne" glasnosti se je začelo sesuvat, pa ni bila neka kompleksna muzika. Škoda, ker ni bilo takrat možnosti poslušat 100W intregrirca, bi znala biti dobra predstava. Vsekakor mi je zvočnik všeč in bi ga z veseljem slišal še kdaj, prav tako Accuphase.
Na splošno so sistemi zveneli toplo. Res pa je, da je bil tekom vikenda možen napredek s postavitvijo in ogretimi komponentami in posledično večjo transparenco. Kljub temu je najcenejši sistem (5000€) takrat špilal preveč zapacano, gosto. Monrio+Callas+unico 100 mogoče za svoj denar (10000€) še najbolje, čeprav bi pričakoval boljši soundstage, ostalih sistemov pa žal nisem uspel več detajlno poslušat, da bi lahko sodil. _________________ Izdelava spletnih strani www.trsplet.com - www.tonimeglic.com |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiomaniac

Pridružen/-a: Čet Nov 2008 11:40 Prispevkov: 988 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Ned Nov 21, 2010 19:32 Naslov sporočila: |
|
|
Bil na predstavitvi v soboto kaki dve uri.
Moja želja in namen sta bila slišati zvočnike Opera Seconda, a jih žal ni bilo na programu !
Monitorji:
Če bi iskal monitorje bi vsekakor dal možnost (v svoji sobi, seveda) Callas-u, ne nazadnje pa tudi Primi, ki zna s Primo serijo (ojačevalec in cd) lepo igrati !
Mezza s Simply Two primerna za kakšno manjšo sobo ... če imamo radi bolj topel zvok, seveda.
Stoječi:
Callas SP je po moje dal od sebe malce več basa kot Callas drugače pa je bil zame pri Callas-u zvok bolj uravnotežen.
Mezza Grand niso bili priključeni tako, da jih nisem slišal.
Od Quinte sem pričakoval več, čeprav ni bilo slabo ... a je pri CDjih kar naprej nekaj prekinjalo, pri LP-jih bolje ... zvočnik obeta!
Tebaldi ? Velik zvočnik, velik zvok, veliko vsega ... a žal nisem graščak (ali Bavčar, ha,ha), da bi si jih lahko postavil v kako od soban!
Skratka; kljub pogojem, ki (kljub trudu Dušana, Marka in kompanije) niso bili ravno idealni pozdravljam namen in pogum za tako predstavitev ponudbe. _________________ I may not always be right; but, I'm never wrong ! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Antony
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 8:37 Prispevkov: 295 Kraj: Žabnica
|
Objavljeno: Ned Nov 21, 2010 20:49 Naslov sporočila: |
|
|
Eventa nisem skritiziral, nasprotno, celo pohvalil sem možnost poslušanja sisteme iz različnih cenovnih razredov podobnih proizvajalcev in sem se veselil komentarja ostalih članov foruma.
Konkretno pri zvoku sem rekel, da je bil zvok Tebaldijev dober, ampak pač na prešvoh ojačevalcu v trenutku mojega poslušanja. Sistem za dobrih 25000€ mora pač nekaj dati od sebe, se ti ne zdi?
edit: v nadaljevanju se komentar veže na najcenejšo kombinacijo(5000€), ki je igrala v kuhinji, in se mi je zdela preveč pacasta. 30 minut kasneje sem namreč poslušal novo kombinacijo Creek CD in Creek integrirca na Dynaudio zvočnike pa je bila stvar za pol cene "precej" boljša. Po drugi strani se pa podobno kot razstavljeno kombinacijo 1x slišal pri Dušanu v Ljubljani in je igrala bistveno bolj zračno. OD tod moja pripomba. Sem pa tudi pripomnil, da je znalo biti kasneje bolje, če se je stvar malce zmigala.
Pri hvaljenju predstavitve se mi zdi da malce pretiravaš. To je privat predstavitev trgovca v lepem okolju in ne sejem kot tak, zato se mi zdi pohvala o vstopnini malce mimo. Še to se manjka, da bi trgovci za svoje demo predstavitve začeli zaračunavati vstopnino... Sicer pa sploh ne vem zakaj se zagovarjam za svoje mnenje. Naj povejo še ostali svoje mnenje.
p.s.: vidim, da je še en član foruma, ki je imel občutek, da so sistemi bili zelo topli. Je tudi on skritiziral dogodek? Danes sem mislil še 1x se oglasit, ker me je zanimala boljša kombinacija z Accuphasom, prav tako srečanje s fomuraši a žal nisem utegnil. Torej, taki privat dogodki so čist fajn stvar, ne bit pa tko občutljiv na vsako stvar. _________________ Izdelava spletnih strani www.trsplet.com - www.tonimeglic.com
Nazadnje urejal/a Antony Ned Nov 21, 2010 21:26; skupaj popravljeno 2 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
vojko
Pridružen/-a: Ned Maj 2008 16:50 Prispevkov: 946 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Ned Nov 21, 2010 20:56 Naslov sporočila: |
|
|
Ideja s prostori a la spalnica, kuhinja mi je zelo posrečena , kreativna in prav všeč.
Spalnica se mi zdi se še najbolj poda zvočnemu karakterju Opera / Unico. Tudi meni je bil zvok v spalnici najbolj dopadljiv.
Gramofon od Mezka je lepo poje. Baza iz pravega tipa lesa in enostavna ter iz funkcije " zgrajena" konštrukcija je zelo lepa in rezultira v zelo verodostojni in naravni muzikaličnosti in homogeno intergirani organskosti zvoka.
Se mi zdi da pa sistem Acuphasse/Opera ni tip zvoka, ki bi bil pisan na kožo gramofonom, in lahko pokazal odlike gramofona. Croft pa je pravi. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Stefi
Pridružen/-a: Tor Apr 2008 17:58 Prispevkov: 119 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Nov 21, 2010 21:31 Naslov sporočila: |
|
|
Za vse obiskovalce dogajanja v hotelu Antiq Palace imam eno kratko vprašanje:
Ali bi sami v svojem domu enako postavili razstavljene sisteme?
Zakaj to sprašujem:
Ker menim, da večina postavitev ni bila optimalna in je bila očitno podrejena že nameščeni notranji opremi ter so bile zato postavitve zvočnikov ter posledično poslušalske pozicije neustrezne ali v najboljšem primeru slabe.
Dobro bi bilo vedeti (Ajka?) ali morda premeščanje pohištva oz. preurejanje sob ni bilo dovoljeno (to bi lahko šteli kot olajševalno okoliščino )
Sicer pa pohvale dobri ideji. _________________ Lp, Stefi |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Zoran

Pridružen/-a: Čet Jul 2009 15:12 Prispevkov: 138 Kraj: Prevoje
|
Objavljeno: Ned Nov 21, 2010 21:49 Naslov sporočila: |
|
|
Galerijo sem obiskal danes. Prišel sem v družbi Milana in Jerneja (pozneje sta se pridružila še Vili in Igor). Pričakal nas je Marko in zelo prijazno in potrpežljivo popeljal po sobah v naslednjem vrstnem redu:
1. Opera Mezza (Unison Simply Two)
2. Opera Prima (Unison Primo)
3. Opera Quinta (Accuphase)
4. Opera Callas (Unison 100)
5. Opera Callas Sp (Unison 100)
6. Opera Tebaldi (Accuphase)
7. Opera Grand Mezza (Unison Primo)
Vzel sem si čas, veliko časa. Zanimali so me predvsem zvočniki, ostalim delom verige nisem posvečal pozornosti. Trudil sem se poiskati optimalno pozicijo za poslušanje in s tem zmanjšati negativne vplive okolja in se nisem obremenjeval s posteljami, stenami, trapi itd. Večini modelov (bile so tudi izjeme) sem namenil veliko pozornosti in zamenjal veliko programskega materiala.
1. Opera Mezza, zadetek na prvo žogo. Posteljo smo hitro eliminirali, vsedli (ulegli) smo se na stran ob zvočnikih in soba je izginila. Ostal je samo izjemno uravnovešen zvok brez kakršnih koli motečih delov spektra, krasnim odrom. Ta malček seveda ne more biti zvočnik, ki te vrže na hrbet (to smo naredili sami), a je name (in ne samo name) naredil izjemen vtis. Pozneje sem se še vrnil v to sobo in potrdil prejšnje ugotovitve.
2. Opera Prima, tipičen zvočnik pri katerem vidiš pomankljivosti basrefleksa. Neodvisno od programskega materiala ostaja zapotegnjen in doneč bas.
3. Opera Quinta, dve zgodbi. Prva takoj, druga pozneje. Karkoli smo poslušali vglavnem so bili prisotni sikajoči visoki toni metlic in činel, ter momljajoči basi. Precej nesimpatično in smo se odločili, da gremo naprej.
4. Opera Callas, to je pa zvočnik, ki bo izzval največ polemik, sem rekel. Narejen ja tako, da ugaja. Težko je to opisati, a vse je precej nabildano (kot na sliki s premočnimi barvami), zvok je "močan", nenaraven. Jaz tak tip reproduktorja imenujem "sladki muškat". Ni mi všeč, ne maram ga.
5. Opera Callas Sp, vrhunski zvočnik. Nevsiljiv, uravnovešen, precizen, ne vem kaj bi še povedal. Velika škoda, da ga bodo opustili. Take neumnosti se dogajajo, ko se je treba prilagajati trgu. Callas vs Callas Sp, lepo vas prosim.
6. Opera Tebaldi, velik zvočnik, tako in tako. Mogočen zvok, precizen, krasen oder. Ima pa majhno hibo na najnižjem delu spektra, ki ja malo razvlečen. Jaz osebno sem strašansko občutljiv na to.
7. Opera Grand Mezza, temu "revežu" nismo dali priložnost, da se izkaže, ker že v osnovi ni imel nobenih šans. Postavljen je bil v majhni goli sobi , tik ob stenah. Bilo bi krivično dajati kakršnekoli ocene.
Drugi del zgodbe Opera Quinta. Po 14-ti uri so sobe ostale prazne (čas kosila). Vrnili smo se v sobo "3", kjer je v tem trenutku igral Keith Jarrett. Zgodba od prej se je ponovila, tipke klavirja so zvenele nenaravno, zvoneče, moteče. Potem pa je Marko vzel stvar v svoje roke in potegnil kar nekaj izbranih LP-jev in "zalaufal" Pear Audio gramofon, zatemnil luči in sledila je učna ura dobre reprodukcije. Čudovit dokaz kako je nerealno ocenjevati nek sistem na osnovi minute poslušanja in na osnovi enega posnetka, pa naj ga še tako dobro poznamo.
Suma sumarum čudovita izkušnja, hvala Dušan in še zlasti Marko za potrpežljivost in prijaznost.
Zoran |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ck
Pridružen/-a: Pon Feb 2009 19:27 Prispevkov: 1681 Kraj: kamnik
|
Objavljeno: Ned Nov 21, 2010 22:06 Naslov sporočila: |
|
|
Stefi
Mesto postavitve zvočnikov je ponavadi odvisno od več faktorjev.
Na predstavitvi moraš zagotoviti kar najboljši zvok ob upoštevanju dostopnosti za več poslušalcev, pa verjetno tudi možnost bližnjega ogleda zvočnikov in ostalih aparatur, pa še kaj?
Doma v spalnici sigurno ne boš postavil zvočnike s strani, ker izgubiš stereo sliko, ravno tako ne boš tlačil OGROMNIH zvočnikov v sobo take velikosti, poleg tega jih tudi ne bi postavil skoraj na sredo sobe, ker s tem prostor narediš nefunkcionalen.
Torej moj odgovor na tvoje vprašanje je NE z vidika funkcionalnosti.
Drugo vprašanje pa je kakšna naj bo postavitev, da dobimo kar najboljši zvok na mestu poslušanja. To pa je zelo odvisno od konkretnega prostora in zvočnikov.
V realnosti se morajo zato ponavadi narediti neki kompromisi.
Če imamo poseben prostor za poslušanje glasbe, potem pa si lahko marsikaj privoščimo, ampak zvočniki morajo vseeno biti primerni velikosti prostora (zvokovno, po možnosti pa tudi vizuelno).
Kar se tiče hotela - (ki še ne obratuje), pa je videti, da gre v notranjosti za zelo lep objekt, z veliko meščanskega pridiha, ki pa ga je treba še do konca urediti. Mislim, da so kar dobro zastavili in upam, da bodo solidno poslovali. _________________ LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|