| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
ma_coule
Pridružen/-a: Tor Apr 2010 23:27 Prispevkov: 370 Kraj: south of the border
|
Objavljeno: Tor Nov 16, 2010 19:02 Naslov sporočila: |
|
|
Sedaj pa kupole...
Sam nisem razpolagal s CNC resursi, kot recimo berni pri izdelavi njegovih Mangerjev. Obdelave sem se namreč lotil neprimerno bolj hardver(ker)sko, sem pa zato prišparal pri stroških za fitnes... Kot kaže foto, sem kupole v glavnem izdelal iz iverice. Žaganje je še nekako šlo, potem pa...
...potem pa se je postavilo vprašanje, kako "spasati" kupolo na basovsko škatlo, da ne bi premočno "šklopotala". Primitivnost rešitve, dobesedno "do nacga", razgaljajo naslednje fotografije...
Na basovsko škatlo sem pritrdil grobi brusni papir...
... na vrh pa poveznil kupolo. Deska, ki jo veže spona, je služila kot ročaj za premikanje kupole sem in tja - po brusnem papirju... Teža same kupole seveda ni zagotavljala zadostne pritisne sile, zato sem v njeno notranjost zložil še kakšnih 10 kg železja. In potem sem gonil - do onemoglosti...
... vsekakor pa do naslednjega konca...
Seveda sem po vsem prestanem poskusno sestavo komajda še zmogel...
Še sreča, da vse to počnemo...
Za zdravje & for fun! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
berni

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 11:49 Prispevkov: 1408 Kraj: maribor
|
Objavljeno: Tor Nov 16, 2010 19:16 Naslov sporočila: |
|
|
Super izgleda in tudi super ideja za brušenje... Ti imaš eno ukrivljeno površino , jaz sem pa imel vse.. tako da bi težko na tak način zbrusil
Kako daleč pa stojiš ?
Nazadnje urejal/a berni Sre Nov 17, 2010 08:09; skupaj popravljeno 2 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Zoran

Pridružen/-a: Čet Jul 2009 15:12 Prispevkov: 138 Kraj: Prevoje
|
Objavljeno: Tor Nov 16, 2010 23:07 Naslov sporočila: |
|
|
| ma_coule je napisal/a: | Kakšen namig glede "popotniških resursov" pa bi vendarle bil dobrodošel.
Trenutno me je "brezobzirni šef" tako zelo zasul z nalogami na terenu, da ga komaj dohajam. Če ne bo šlo pred decembrskimi prazniki, potem se priporočam za januar. |
V mojem profilu imaš moje kontaktne podatke (e-mail in telefonska številka). Ko boš utegnil preprosto me kontaktiraj na enega od teh načinov in se bova takoj dogovorila.
Saj veš zakaj, da se ne ponavljam,
Zoran |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ma_coule
|
Objavljeno: Tor Nov 16, 2010 23:59 Naslov sporočila: |
|
|
| berni je napisal/a: | | Super izgleda in tudi super ideja za brušenje... |
Hvala ti za prijazne besede, po taki matri res prijajo!
| berni je napisal/a: | Ti imaš eno ukrivljeno površino , jaz sem pa imel vse.. tako da bi teško na tač način zbrusil |
K sreči si se stvari tudi bistveno bolj pametno lotil kot avtor te teme...
| berni je napisal/a: | | Kako daleč pa stojiš ? |
Z zvočniki dokaj dobro, z njihovimi pogoni pa nisem še niti na pol pota. Sedaj pač nekaj flikam, tako, za sproti...
Za zdravje & for fun! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ma_coule
|
Objavljeno: Sre Nov 17, 2010 00:03 Naslov sporočila: |
|
|
| Zoran je napisal/a: | | V mojem profilu imaš moje kontaktne podatke (e-mail in telefonska številka). Ko boš utegnil preprosto me kontaktiraj na enega od teh načinov in se bova takoj dogovorila. |
Zoran, najlepša hvala!
| Zoran je napisal/a: | | Saj veš zakaj, da se ne ponavljam |
Zakaj že?
Za zdravje & for fun! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ma_coule
|
Objavljeno: Sre Nov 17, 2010 23:56 Naslov sporočila: |
|
|
Push up in face lifting sta danes nadvse popularna. Da bi šel v korak s časom, teh trendov tudi pri generalni prenovi nikakor nisem mogel ignorirati. Push up sem izvedel pri subwooferju, face lifting pa pri trisistemcih. Marsikaj je možno prikriti, izboljšati tudi z raznimi vstavki... ) V konkretnem primeru so ti iz češnjevega lesa. Kirurški poseg sem izvedel z nadrezkarjem...
In tu so pacienti po posegu, ko glajenje posledic kirurškega posega še ni bilo opravljeno.
Za zdravje & for fun! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ma_coule
|
Objavljeno: Čet Nov 18, 2010 19:54 Naslov sporočila: |
|
|
Po obdelavi robov je sledilo raznovrstno "peglanje" (brušenje, kitanje, brušenje, kitanje,...), kar je že berni zelo temeljito obdelal pri njegovih Mangerjih, zato s tem ne bi tratil forumskega prostora.
In končno še lakiranje...
Za zdravje & for fun! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
berni

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 11:49 Prispevkov: 1408 Kraj: maribor
|
Objavljeno: Čet Nov 18, 2010 20:48 Naslov sporočila: |
|
|
Ta mat izvedba mi je zelo všeč! Super opravljeno delo.
Moj sijaj in prah ne gesta skupaj .. imam kar eno mikro krpo in car detailer v omari , da prah in odtise glancam... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JanezBlond
Pridružen/-a: Sre Okt 2009 9:50 Prispevkov: 190 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Nov 18, 2010 21:46 Naslov sporočila: |
|
|
| ??? zdaj mi pa ni jasno ali si odstranil furnir in se odločil za barvano varianto, ali imaš v igri še en par? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ma_coule
|
Objavljeno: Čet Nov 18, 2010 22:53 Naslov sporočila: |
|
|
| berni je napisal/a: | Ta mat izvedba mi je zelo všeč! Super opravljeno delo.
|
Še enkrat: hvala, berni! (gre za 50 % mat, temnosiva RAL 7021)
| berni je napisal/a: | Moj sijaj in prah ne gesta skupaj .. imam kar eno mikro krpo in car detailer v omari , da prah in odtise glancam... |
Hja, kot sam dobro veš, idealnih rešitev ni...
Naj te potolažim, da sem tudi samega sebe sila težko pripravil do tega, da sem se odpovedal lepoti in žlahtnosti "klavir lak efekta" - kar je bil dolgo časa tudi moj temeljni cilj. V končni fazi so me odvrnili preveliki stroški in pomanjkanje resničnih mojstrov za tako delo (čeprav sem vse do špricanja opravil sam). Me pa vseeno veseli, da si ti uspel! Malo potrpi in naj ti ne bo žal...
Za zdravje & for fun! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ma_coule
|
Objavljeno: Čet Nov 18, 2010 23:00 Naslov sporočila: |
|
|
| JanezBlond je napisal/a: | | ??? zdaj mi pa ni jasno ali si odstranil furnir in se odločil za barvano varianto, ali imaš v igri še en par? |
Ha, ha, ne bi bilo slabo! Si morda interesent? Enega Daytona še imam...
Ne, furnirja seveda nisem odstranil, razlog za furniranje pa sem že prej napisal:
"Da bi nekako skril nemarnost izdelka (kar je izključna posledica moje rokodelske šibkosti) sem preko vsega vrgel še furnir... "
Za zdravje & for fun! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
galop
Pridružen/-a: Sob Feb 2009 15:05 Prispevkov: 536 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Čet Nov 18, 2010 23:01 Naslov sporočila: |
|
|
| Zoran je napisal/a: | Tudi sam sem bil redni bralec omenjene revije in omenjene serije. Navdušen sem bil nad pristopom in konceptom, ki so ga avtorji zagovarjali. In prav ti fantje so me v nekem pogovoru, ko sem jim omenil mojo privrženost aktivnim sistemom, usmerili na že enkrat omenjeno serijo člankov g. Linkwitz-a v reviji Wireless World. In kmalu sta nastala tale dva sistema (nimam pri roki boljših fotk).
| ma_coule je napisal/a: |
...se bom z veseljem odzval - ko bom "velik"... |
Če se ne upaš na cesto te pridem iskat in to vse "Za zdravje & for fun!"
Zoran |
veliko pohval za vaš trud in vloženi čas. p.s zoran ,kako delajo kef b139 v takšnem ohišju oz kakšno ohišje imajo? _________________ vintage , Diy |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Zoran

Pridružen/-a: Čet Jul 2009 15:12 Prispevkov: 138 Kraj: Prevoje
|
Objavljeno: Pet Nov 19, 2010 00:53 Naslov sporočila: |
|
|
galop, odgovoril ti bom v temi "Predstavitev", ker se tudi ta izdelek nanaša na delo g. Linkwitza. Verjetno jutri, ne zameri.
Zoran |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ma_coule
|
Objavljeno: Pet Nov 19, 2010 19:36 Naslov sporočila: |
|
|
Vsaka spodobna zadeva (oseba, žival, stvar...) stoji na lastnih nogah...
No, pa poglejmo te, malo čudne, spajkse, na katerih stojijo boxi po generalki:
Pa še v razstavljenem stanju...
Za zdravje & for fun! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mmh
Pridružen/-a: Pet Feb 2009 23:53 Prispevkov: 14 Kraj: selnica
|
Objavljeno: Ned Nov 21, 2010 14:36 Naslov sporočila: |
|
|
lepo izdelano
bi pa prosil ce pokazes slike po zimi ker moja napoved je da bos mel lepe crte na zvocnikih
torej toliko kot mas zleplenih elementov toliko crt se bo narisalo |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|