| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
matjaz z
Pridružen/-a: Pon Dec 2008 13:50 Prispevkov: 236 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Čet Nov 04, 2010 17:29 Naslov sporočila: Obtežitev zvočnikov |
|
|
Že večkrat sem opazil da zvočnike nekateri dodatno obtežijo z postavljanjem kovinskih predmetov na zvočnike. Ker sem prepričan da ima masa veliko opraviti z resonanco - oz. ne-resonaco predmeta, je to verjetno smiselno. Sam sem bil presenečen ko sem zvočnike s špic (kjer po vseh kvazipravilih morajo biti) postavil direktno na tla. Zvočniki so bistveno manj doneli oz niso tako hitro prišli v resonanco. Predvidevam da se je del energije prenesel na tla. Sicer smo se že pogovarjali o talnih podstavkih in talnih obtežbah kaj pa dodatna obtežitev? Sigurno večanje mase ter dodatne obtežitve naredijo razliko na gramofonu. Tudi na cdju- jo ker ima pač vrtljive dele, ter dele ki oscilirajo - transformator. Tudi obtežitev ojačevalca je smiselna če stojalo na katerem vse stoji ni najboljše. Kaj pa zvočniki? Če izhajamo iz dejstva da večja kot je masa telesa, z večjo silo se telo zoprestavlja pospeškom - v tem prmeru je to tlak ki ga producira zvočniška enota proti masi zvočnika.
A ima kdo že kake izkušnje oz ali je že kdo to sprobal?
Sprašujem da ne bom po nepotrebnem vlačil tlakovce v stanovanje in po možnosti spet naredil še kake škode.
Matjaž |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|