Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Obtežitev zvočnikov

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
matjaz z

Pridružen/-a: Pon Dec 2008 13:50
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 04, 2010 17:29    Naslov sporočila: Obtežitev zvočnikov Odgovori s citatom

Že večkrat sem opazil da zvočnike nekateri dodatno obtežijo z postavljanjem kovinskih predmetov na zvočnike. Ker sem prepričan da ima masa veliko opraviti z resonanco - oz. ne-resonaco predmeta, je to verjetno smiselno. Sam sem bil presenečen ko sem zvočnike s špic (kjer po vseh kvazipravilih morajo biti) postavil direktno na tla. Zvočniki so bistveno manj doneli oz niso tako hitro prišli v resonanco. Predvidevam da se je del energije prenesel na tla. Sicer smo se že pogovarjali o talnih podstavkih in talnih obtežbah kaj pa dodatna obtežitev? Sigurno večanje mase ter dodatne obtežitve naredijo razliko na gramofonu. Tudi na cdju- jo ker ima pač vrtljive dele, ter dele ki oscilirajo - transformator. Tudi obtežitev ojačevalca je smiselna če stojalo na katerem vse stoji ni najboljše. Kaj pa zvočniki? Če izhajamo iz dejstva da večja kot je masa telesa, z večjo silo se telo zoprestavlja pospeškom - v tem prmeru je to tlak ki ga producira zvočniška enota proti masi zvočnika.

A ima kdo že kake izkušnje oz ali je že kdo to sprobal?

Sprašujem da ne bom po nepotrebnem vlačil tlakovce v stanovanje in po možnosti spet naredil še kake škode.

Matjaž
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu