Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Izkušnje z ojačevalci
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
hi_musica

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 7:17

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 25, 2010 14:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

DOLAR je napisal/a:
Dobro, ampak če odmislimo cerkev... in druga okolja in če vzamemo kot referenco neojačan zvok instrumenta v odprtem prostoru, potem bo obarvanje zvoka pomenilo odmik od reference.

Ma to je težko reči. Moja žena je lani reskirala neke težke denarje, ko je menjala strune na čelu. Ne moreš si misliti, kako se je zvok čela spremenil. Kaj je zdaj referenca? Katere strune?

Zato pa pravim, da ne filozofirajmo toliko o barvanju, ker nima smisla. Bolj pomembne so druge reči. Npr. kateri napajalni kabel priklopiš na ojačevalec ... ZEZAM !!!! Cool

V.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
glinik

Pridružen/-a: Pon Avg 2010 16:09
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 25, 2010 15:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Bo še jaz napisal na hitro kakšne izkušnjo sem danes imel.

Pri znancu sva testirala Primare 30.1 in Gryphone Tabu.

Tabu je bil na splošno bolj čist, poln in močnejši. Chario zvočnike je z lahkoto poganjal, medtem, ko se je Primare malce mučil.

Karakterno sta bila oba kandidata zelo blizu. Primaru bi lahko rekel, če se malo pošalim Tabu AT Smile

Grobo gledano sta si kandidata ZELO podobna.

Zaključek. Gryphon je obdržal primat v tem segmentu Smile

Lp
Nazaj na vrh
zvocnik

Pridružen/-a: Čet Okt 2008 22:12
Kraj: Piran

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 26, 2010 22:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

hi_musica je napisal/a:

Ma to je težko reči. Moja žena je lani reskirala neke težke denarje, ko je menjala strune na čelu. Ne moreš si misliti, kako se je zvok čela spremenil. Kaj je zdaj referenca? Katere strune?

Definitivno tiste, ki dajo od sebe vec emocij. (Oboje sicer brenkajo pa vendar...) Zato gre pri vsej stvari, ne?

Prevod v avdijo, najbrz ni potreben.

Lp
Truth is not beauty
Beauty is not love
Love is not music
Music is the best !

FZ
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 041 737 410
orc.perc

Pridružen/-a: Sre Nov 2009 22:05
Kraj: Posr.Park

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 26, 2010 22:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

naj menja čelo....
DOLAR

Pridružen/-a: Tor Jul 2009 14:03
Kraj: bUNGA bUNGA

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 27, 2010 08:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

zvocnik je napisal/a:
hi_musica je napisal/a:

Definitivno tiste, ki dajo od sebe vec emocij. (Oboje sicer brenkajo pa vendar...) Zato gre pri vsej stvari, ne?

Lp

Vendar tu je bilo govora o tem, kako bo "emocijam", ki jih daje od sebe čelo, sistem dodatno barval zvok Rolling Eyes Ma nema veze.

A je kdo že slišal kaj takega:
http://www.ayre.com/ax7e.htm
kao zero feedback design.

lp
Nazaj na vrh
hifi&me

Pridružen/-a: Tor Jan 2010 12:12
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 05, 2010 20:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ima kdo izkušnje z integrircem Yamaha a-s1000? Kako visoko se uvršča, v razred kot npr. NAD C355 ali višje (mislim po kakovosti ne po ceni)? Sem videl dokaj ugodno ceno in za povrhu mi je ta retro dizjan špica Very Happy
Nazaj na vrh
hi_musica

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 7:17

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 07, 2010 13:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

DOLAR je napisal/a:

lp

Jaz se malo spogledujem z Ayre CDP. Kar nekaj priznanih audio kritikov ga ima v svojem referenčnem sistemu. Po prebranem na netu, zna biti zadeva sila zanimiva.

Ayre CX7E

V.
Nazaj na vrh
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21
Kraj: domžale

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 07, 2010 14:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

DOLAR je napisal/a:
zvocnik je napisal/a:
hi_musica je napisal/a:

Lp

Vendar tu je bilo govora o tem, kako bo "emocijam", ki jih daje od sebe čelo, sistem dodatno barval zvok Rolling Eyes Ma nema veze.

lp

Strune je dobro menjat vsake svete cajte že iz higienskih vzrokov.
Laughing

Vsakić, ko menjam svoje D Addario strune, skuham iz tastarih fajn bakreno- govejo juhico, press.
Nazaj na vrh
CASTOR

Pridružen/-a: Pet Okt 2008 16:18
Kraj: KOZINA

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 16, 2010 01:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Eden ve za kondije,drugi za tranzistorje,tretji za diode,četrti za trafote peti za lampe itd.redki pa znajo sestavit ojačevalec,ki je uravnotežen zvokovno in cenovno.Dva primerka novejše zgodovine sta NAD 320 in KRELL KSA 50(seveda so še drugi ma ta dva pozna večina od nas).Tisti,ki je imel enega od teh dveh ojačevalcev ve,da je moral globoko seči v žep za to,da je šel na višji nivo po celem spektru zahtev,(pri NAD-u tudi do 10x),pri KRELL-u,pa mogoče še danes išče tisto kar je KSA 50 imel in drugi nimajo.In za kaj točno ta dva modela od firm,ki jih imata nič koliko?Zato,ker so pri njiju zložili skupaj prave reči,ki so se ujele in dale iz 2+2=6.In zdaj naj kdo reče,da jih bo tvikal!?(zajeb. ja,ma ne tvikal).To se počne z ropotijo,ki že itak ni nič vredna in še malo škode zraven ne naredi nobene še večje škode.Tisti,ki misli,da zna kaj tvikat,naj tvika svoje reči,oz.naj naredi kaj svojega.
Tonske kontrole in ostala navlaka(tudi VOLUME),že po sami zdravi kmečki logiki,v obliki kot jo poznamo danes dela samo škodo.To so dodatna čreva čez katera mora it signal(potem bomo pa jokali nad kabli).Razni renomirani proizvajalci,ki jih vgrajujejo,to počnejo z jasno poslovno strategijo in jih vsekakor ne zanima,da bi nek njihov aparat bil uvrščen med tiste redke primerke mens sane,so pa to vsekakor zelo dobri izdelki.Kot informacijo in novost lahko povem, da je CODA prvi do sedaj uvedel VOLUME,ki ne ovira poti signalu.Njihov pre in pwr sem imel doma na testu in tu nimaš kaj dosti govorit:TO ŠPILA .Razumeli?
Moži pri CODI so iz iste črede kot PASS,skupaj so bili pri TRESHOLDU,ki ga prej nisem namenoma omenil.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Telefon: 041722387
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5
Stran 5 od 5

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu