Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

stereo integrirc in cd player - lep dizajn in kakovost
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
stormsonic

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 2:00
Kraj: MB

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 29, 2010 14:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Audio Rule number 2:
"The stupider* it looks, the crappier it sounds."
*(stupider=more stupid)

Sicer mišljeno najbolj za zvočnike, ampak velja tudi za ostalo Laughing

http://www.gradient.fi/models/helsinki?pg=3
http://www.gradient.fi/history/history?pg=3
http://www.gradient.fi/history/history?pg=6
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
HIFRIK

Pridružen/-a: Tor Feb 2009 20:40
Kraj: M.Sobota

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 30, 2010 10:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

gash je napisal/a:
saso68 kaj je to na prvi sliki?

he, he... na ekrančku piše ...

več na: http://www.mimetism.com/

Lp
gash

Pridružen/-a: Sob Avg 2009 11:40
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 30, 2010 10:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

To je pa res lepa zadeva. in kolikor sem bral tudi kakovostna. cene ne najdem nikjer ampak saj itak je predrago zame. če pa komu doma leži in bi se ga rad znemil pa naj piše Smile
Nazaj na vrh
HIFRIK

Pridružen/-a: Tor Feb 2009 20:40
Kraj: M.Sobota

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 30, 2010 13:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

gash je napisal/a:
To je pa res lepa zadeva. in kolikor sem bral tudi kakovostna. cene ne najdem nikjer ampak saj itak je predrago zame. če pa komu doma leži in bi se ga rad znemil pa naj piše Smile

Cena .... cca.4800 eur po komponenti, se pa prodaja en integrirc na:
http://www.audiopuls.hr/oglasi.html... 3000 eur. Vreden tega denarja.
gash

Pridružen/-a: Sob Avg 2009 11:40

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 30, 2010 23:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

jah prehuda cena. čeprav model 17.2 in pripadajoči cd 27.2 sta zagotovo nižje klase in mogoče pol cenejša. 3k za komplet pa je mogoče kdaj realnost.
Nazaj na vrh
11duc

Pridružen/-a: Pet Maj 2008 22:40
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 01, 2010 19:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Bil lastnik 20.1, zvokovno odličen player kateri v živo izgleda še bolje kot na sliki. Komponenta je po dimenzijah velika, zaradi enostavnih linij pa izgleda še večja. Prodal lani za 2400euro.
Nazaj na vrh
gwb

Pridružen/-a: Sob Mar 2009 9:15

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 01, 2010 22:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Na prvi pogled so se mi zdeli "lepi", sedaj, ko sem se pa malo poglobil v dizajn, pa vedno manj.
Ena zadeva, ki me moti, je ravno velikost oz. če sem bolj natančen višina. Če bi bili pol toliko visoki (ob enako velikih "knofih"!), bi bili dosti bolj elegantni/zanimivi (čeprav, to bi lahko rekli, je subjektivna opazka). Tako pa izgleda premasivno in kljub preprostosti presurovo.
Prav tako mi je oblikovalski kiks fronta, ki sega preko gabaritov ojačevalnika. Glede na to, da očitno gradijo na minimalizmu in predvsem monolitnosti (vsi elementi enake obdelave, itd.) s fronto, tako kot je izvedena sedaj, sporočajo ravno nasprotno - da je svoj element. Zgleden primer, kako bi moralo biti to izvedeno je npr. Densen.
Form follows function? Tudi ni vidno...
Nazaj na vrh
ajka

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 02, 2010 00:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

gwb je napisal/a:
Na prvi pogled so se mi zdeli "lepi", sedaj, ko sem se pa malo poglobil v dizajn, pa vedno manj.
Ena zadeva, ki me moti, je ravno velikost oz. če sem bolj natančen višina. Če bi bili pol toliko visoki (ob enako velikih "knofih"!), bi bili dosti bolj elegantni/zanimivi (čeprav, to bi lahko rekli, je subjektivna opazka). Tako pa izgleda premasivno in kljub preprostosti presurovo.
Prav tako mi je oblikovalski kiks fronta, ki sega preko gabaritov ojačevalnika. Glede na to, da očitno gradijo na minimalizmu in predvsem monolitnosti (vsi elementi enake obdelave, itd.) s fronto, tako kot je izvedena sedaj, sporočajo ravno nasprotno - da je svoj element. Zgleden primer, kako bi moralo biti to izvedeno je npr. Densen.
Form follows function? Tudi ni vidno...

LP

Za resno oceno "kako komponenta izgleda" jo je potrebno videt in otipat v "živo" ...
Mimetism je v živo daleč bolj prefinjen kot npr. omenjen Densen...Pri Mimetismu je vse na svojem mestu, masiven izgled, čvrst prijem, brušeno do potankosti natančno, robovi pobrani natančno in ravno prav, celo zvok ko trkneš vanj je "bogat"...
Densen nima nič od tega... Ohišje je od daleč všečno, bolj natančen pogled in otip pa daje videz nenatančnosti, cenenosti,podhranjenosti, gumbi delujejo nesigurno in trkanje po ohišju zveni plehnato in prazno.V črnem je še manj prepričljiv ker črna barva nima "bogatega" videza in žal, tudi po zvoku se z Mimetismom ne mora primerjat pa čeprav sta si cenovno kar podobna, če gledamo kakšen dražji model Densna (pred in končna)... Crying or Very sad

gwb

Pridružen/-a: Sob Mar 2009 9:15

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 02, 2010 09:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ajka, govoriva o dveh različnih straneh "dojemanja" neke komponente (v tem primeru).

Ti govoriš o čisto senzibilnem dojemanju zadeve (kar je čisto legitimno!). Seveda, končna izdelava veliko doprinese k splošnemu vtisu in da nam je neka stvar lepa, mora biti (no, vsaj večini...) tudi lepo izvedena.

O izvedbi tako Mimetisma, kot tudi kot primer podanega Densena, nisem in ne bom sodil, ker obeh znamk ne poznam v dovoljšni meri. Mimetisma v živo še nisem videl, edini (bežen) fizični stik z Densenom sem imel pa leta nazaj...

Jaz sem po drugi strani govoril, če se tako izrazim, o "umskem" dojemanju iste zadeve - kot nekdo, ki je v oblikovalski (oz. sorodni) smeri izšolan.

Če prebereš čisti začetek mojega prispevka, sem zapisal, da se mi je _sprva_ zdel "lep". V tem delu gre predvsem za _predstavo_ o senzibilnem dojemanju predmeta - glede na videno sličico ("izdelavo") si že lahko predstavljamo kakšno je rokovanje s tem predmetom in to nas privlači. Kot si sam zapisal, je eden narejeno vrhunsko, drugi pa v živo "razočara".

Rekel sem tudi, da mi ni všeč proporcija - subjektivna ocena. Meni ni, nekomu drugemu je, tretjemu je vseeno.

Zadeva pa se zakomplicira, ko začnemo podrobneje/strokovno analizirati dizajn. Ko začnemo gledati še korak pred samo fizično izvedbo. Razmišljati, zakaj je nekaj narejeno tako kot je, kaj nam oblikovalec želi s tem povedati, detajle, itd itd. To je sicer proces, katerega se "običajen" potrošnik niti ne zaveda - in mu je v večini primerov tudi vseeno (z drugimi besedami, ga take "napake" ne zmotijo oz. jih niti ne dojema kot napake). Smo pač v veliki meri senzibilna bitja...

Je pa tudi res, da z obeh strani/pogledov vrhunsko izveden izdelek, vsekakor, (nezavedno) vzbuja pri ljudeh še nekakšen dodaten občutek privlačnosti/"lepote". Žal je takih predmetov zelo malo...
Nazaj na vrh
ajka

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 02, 2010 09:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

gwb je napisal/a:
Ajka, govoriva o dveh različnih straneh "dojemanja" neke komponente (v tem primeru).

Ti govoriš o čisto senzibilnem dojemanju zadeve (kar je čisto legitimno!). Seveda, končna izdelava veliko doprinese k splošnemu vtisu in da nam je neka stvar lepa, mora biti (no, vsaj večini...) tudi lepo izvedena.

O izvedbi tako Mimetisma, kot tudi kot primer podanega Densena, nisem in ne bom sodil, ker obeh znamk ne poznam v dovoljšni meri. Mimetisma v živo še nisem videl, edini (bežen) fizični stik z Densenom sem imel pa leta nazaj...

Jaz sem po drugi strani govoril, če se tako izrazim, o "umskem" dojemanju iste zadeve - kot nekdo, ki je v oblikovalski (oz. sorodni) smeri izšolan.

Če prebereš čisti začetek mojega prispevka, sem zapisal, da se mi je _sprva_ zdel "lep". V tem delu gre predvsem za _predstavo_ o senzibilnem dojemanju predmeta - glede na videno sličico ("izdelavo") si že lahko predstavljamo kakšno je rokovanje s tem predmetom in to nas privlači. Kot si sam zapisal, je eden narejeno vrhunsko, drugi pa v živo "razočara".

Rekel sem tudi, da mi ni všeč proporcija - subjektivna ocena. Meni ni, nekomu drugemu je, tretjemu je vseeno.

Zadeva pa se zakomplicira, ko začnemo podrobneje/strokovno analizirati dizajn. Ko začnemo gledati še korak pred samo fizično izvedbo. Razmišljati, zakaj je nekaj narejeno tako kot je, kaj nam oblikovalec želi s tem povedati, detajle, itd itd. To je sicer proces, katerega se "običajen" potrošnik niti ne zaveda - in mu je v večini primerov tudi vseeno (z drugimi besedami, ga take "napake" ne zmotijo oz. jih niti ne dojema kot napake). Smo pač v veliki meri senzibilna bitja...

Je pa tudi res, da z obeh strani/pogledov vrhunsko izveden izdelek, vsekakor, (nezavedno) vzbuja pri ljudeh še nekakšen dodaten občutek privlačnosti/"lepote". Žal je takih predmetov zelo malo...

LP

Se popolnoma strinjam s tabo ...

Oba izdelka imata kar se tiče "oblikovanja" dosežen namen , vsak za svojo "publiko" ... Mimetism "noče" biti eden od mnogih "ljubezni" na prvi pogled,hoče biti bolj brezčasen ,neupadljiv in ravno prav viden...Omenjeni proporci pa so tam z namenskim videzom stabilnosti,trdnosti ...
Densen pa je univerzalec,ki hoče ugajat za vse poglede takoj in zdaj obenem pa se lahko "univerzalno" uklaplja v vsakdanji prostor in noče izstopat kot " slika" na zidu ...
~~~
Drugače pa moje mnjenje "sodobnega oblikovanja" na vseh področjih,da se zaradi prevelikega interesa kapitala oblikovanje "prostituira na račun lepega v brez osebne skulpture in kjer je to potrebno za široke množice pa tudi v kič" in žal se to zelo pozna na oblikovanju audia ...
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu