| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
ajka
Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00 Prispevkov: 3193 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Sre Jun 16, 2010 22:03 Naslov sporočila: |
|
|
| Pestilence. je napisal/a: | | Meni pa ravno oliva ne izgleda pretirano prijetno:/ |
LP
Valda velja ... 100 ljudi 100 čudi ... _________________ ~ ** ~ |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: - |
|
 |
ajka
|
Objavljeno: Sre Jun 16, 2010 23:08 Naslov sporočila: |
|
|
LP
Franco Serblin ex Sonus Faber ima nov zvočnik pod svojo blagovno znamko !!!
Za njegov "oderski zvočnik" je dobil idejo kar po koncertnem odru "konkavne oblike" ki je običajna pri "postavitvi oper" in seva v več smeri ...
Tako se je tudi Serblin pridružil drugim proizvajalcem zvočnikov (OPERA,AUDIOPHYSIC ... ),ki zagovarjajo idejo,da mora zvočnik sevati v več smeri,tako kot instrumenti in oderska postavitev in ne samo v eni smeri !!!!
Po ceni za tak izdelek pa ni "olikano" spraševat !!!
http://www.francoserblin.it/ktema/photo2.php _________________ ~ ** ~ |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Orpheus999
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 9:44 Prispevkov: 127 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Jun 17, 2010 10:46 Naslov sporočila: |
|
|
Sicer malo off topic ampak...
Zakaj naj bi bilo neolikano vprašati po ceni za par zvočnikov?
Se mi zdi da tak odnos prej meji na snobizem kot audiofilijo. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ajka
|
Objavljeno: Čet Jun 17, 2010 11:10 Naslov sporočila: |
|
|
| Orpheus999 je napisal/a: | Sicer malo off topic ampak...
Zakaj naj bi bilo neolikano vprašati po ceni za par zvočnikov?
Se mi zdi da tak odnos prej meji na snobizem kot audiofilijo. |
LP
Ja ,če to sprašuješ že nisi bogat ali snob ali oboje ...  _________________ ~ ** ~ |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45 Prispevkov: 1454 Kraj: Štajerska
|
Objavljeno: Čet Jun 17, 2010 12:37 Naslov sporočila: |
|
|
S tem hi-fijem je pač v high-endu kot s parfemi:bolj kot je drag in bolj kot je v lepi flaški, bolj je ekskluziven.Ali je neka stvar, ki se smatra za ekskluzivno, tudi dejansko boljša, je objektivno močno vprašljivo, a je nemala skupina ljudi, ki to izenačuje.Ja, nekateri to skupino dejansko imajo za snobe!
Sam sicer tele stvari rad pogledam, ker so včasih med njimi res biseri industrijskega oblikovanja.Večina iz audiofilskega aspekta ni vredna svojega denarja, lahko pa ima človek kaj takega v sobi kot neke vrste umetniško skulpturo.
Vzemimo recimo kak Transrotor Argos gramofon:ali resnično kdo verjame, da za perfektno reprodukcijo gramofonske plošče potrebuje 250 000USD in skoraj isto število gramov?
Lahko pa si zamislim, da kak bogat navdušenec v kaki poltemi ure dolgo zre v to čudo, brez da ga pri tem moti kaka glasba! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Orpheus999
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 9:44 Prispevkov: 127 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Jun 17, 2010 13:21 Naslov sporočila: |
|
|
Se mi zdi da do neke mere res velja malo denarja, malo muzike, ampak to niti ni bilo vprašanje.
Res mi ni jasno ZAKAJ ne bi smel vedeti za ceno..
Pred časom sem kupoval kit cevna monobloka in sem našel precej
prodajalcev/konstruktorjev/podjetij in sem jim poslal povpraševanje (med drugim tudi o ceni).
Od vseh, sem dobil konkreten odgovor SAMO od podjetja, ki se ukvarja z
distribucijo podobnih zadev in imajo začuda na net trgovini dejansko
objavljene cene1!! , ki so se angažirali do te mere, da so kontaktirali
izdelovalca, da mi je za doplačilo 34$ sestavil kit po mojih specifikacijah.
Za vsa ostala podjetja(tudi slovenska), ki prodajajo razne izdelke po
"nevprašljivih" cenah pa imam pač svoje mnenje.
Še vedno pa ne razumem te logike. LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ajka
|
Objavljeno: Čet Jun 17, 2010 15:08 Naslov sporočila: |
|
|
LP
Za tega Paganija je dobro sploh,da ga lahko dobiš,ti bi pa še spraševal o ceni !!??
Podobno je z nekaterimi audio izdelki ....  _________________ ~ ** ~ |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48 Prispevkov: 5421 Kraj: Žalec
|
Objavljeno: Čet Jun 17, 2010 15:22 Naslov sporočila: |
|
|
Po krajšem izletu s proge vračam temo nazaj na pravi tir.
Zdaj bo tudi Bryston zakorakal v streaming segment s svojim BDP-1 network playerjem:
Glede na njegovo ceno bi človek pričakoval, da ima notri vgrajen tudi dac. Tako pa za dva jurja dobi v bistvu zgolj streaming transport, ta je za moje pojme malo huda...
Več tukaj. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
sound

Pridružen/-a: Ned Maj 2008 17:21 Prispevkov: 238 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Jun 17, 2010 16:07 Naslov sporočila: |
|
|
ja to je Bryston..................jasno, da so norci..........prodaš 4-5... komponent in to je to ... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ajka
|
Objavljeno: Čet Jun 17, 2010 16:54 Naslov sporočila: |
|
|
| audiofill je napisal/a: | Po krajšem izletu s proge vračam temo nazaj na pravi tir.
Zdaj bo tudi Bryston zakorakal v streaming segment s svojim BDP-1 network playerjem:
Glede na njegovo ceno bi človek pričakoval, da ima notri vgrajen tudi dac. Tako pa za dva jurja dobi v bistvu zgolj streaming transport, ta je za moje pojme malo huda...
Več tukaj. |
LP
A vi bi za ta denar še DAC ????
Tukaj gre zraven še BRYSTON BDA1 DAC za približno isti denar !!!!
Gresta prav lepo skupaj, eden na druzga ... ... _________________ ~ ** ~ |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

|
Objavljeno: Čet Jun 17, 2010 18:12 Naslov sporočila: |
|
|
| ajka je napisal/a: |
A vi bi za ta denar še DAC ????
Tukaj gre zraven še BRYSTON BDA1 DAC za približno isti denar !!!!
Gresta prav lepo skupaj, eden na druzga ... ... |
Skupaj eden na drugega, pa smo že pri štirih jurjih. Če bi že enkrat toliko razprl mošnjiček, potem bi primaknil še nekaj zraven in upiknil Berkeley Audio Alpha dac + Lynx zvočno kartico, ter vse skupaj upravljal z nekim fensi wi-fi kontrolerjem ala Ipad/Iphone ali kaj podobnega. S to Berkeleyevo mašino bi lahko dolgo živel srečno ne da bi za trenutek pomislil na kaj drugega. No vsaj tako jaz.
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ajka
|
Objavljeno: Čet Jun 17, 2010 21:15 Naslov sporočila: |
|
|
LP
Tudi, če gre za "ta" ali drugi vrhunski DAC ni nujno, da gre skupaj na vsak "digitalni signal" ...
Tako kot pri drugih audio komponentah je tudi tukaj potrebna sinergija !!!
Še nekaj let nazaj se razmišljalo samo o sinergiji "CD transporta" in DACa, sedaj pa dela proizvajalcem DACov probleme različno kvaliteten "digitalen signal"...
Da bo mera polna je tukaj še problem kopica različnih izhodov_ kablov, ki še dodatno otežuje sinergijo ... Teorija o "idealnem" digitalnem signalu se v praksi pokaže tako, da različni izvori na isti DAC naredijo zelo različne nivoje zvočne kvalitete ...
Tako,da se DACova vrhunska kvaliteta na papirju v praksi hitro lahko razblini ... _________________ ~ ** ~ |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

|
Objavljeno: Pet Jun 18, 2010 07:19 Naslov sporočila: |
|
|
To je meni vse jasno. Berkeley dac preverjeno paše na Lynx zvočno kartico kot ata na mlado ljubico. Zato kot že pravim, upiknil bi obe napravi skupaj in imel dolgo peace of mind.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
janzi

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 8:45 Prispevkov: 1021 Kraj: GROSUPLJE / LJUBLJANA
|
Objavljeno: Pet Jun 18, 2010 08:12 Naslov sporočila: |
|
|
| audiofill je napisal/a: | To je meni vse jasno. Berkeley dac preverjeno paše na Lynx zvočno kartico kot ata na mlado ljubico. Zato kot že pravim, upiknil bi obe napravi skupaj in imel dolgo peace of mind.  |
Ti ? Kolikor te poznam bi se ti že ob prvi novi igrački zaiskrile oči in ...  _________________ ''You can hear a lot by listening !!'' |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

|
Objavljeno: Pet Jun 18, 2010 09:15 Naslov sporočila: |
|
|
Z Dolgo nisem mislil na kaj več od par let. Potem moja tupa glava dobi signal iz onostranstva, da je skrajni čas da se naveliča in napravi spet kakšen upgrade.
Če potegnem analogijo z lepšim spolom... od začetka ko je nekaj novega je zanimivo, čez čas pa ko se človek goveje juhe prenaje, mu zapaše gobova. Čisto naraven proces pač.
Zgoraj malce heca, zdaj pa ena zanimiva stvar za A/V navdušence z omejenim budgetom... Yamaha naslednji mesec lansira na tržišče Blu-ray player BD-S667. Cena bo tam nekje 300 eur.
Zanimivo kako Blu-rayu cene padajo. Še nedolgo nazaj ko je to prišlo na tržišče, za razumen denar nisi mogel dobiti playerja, zdaj pa za 300 eur recimo že Yamahico, za nekaj čez jurja pa že vrhunski player.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|