Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Snemanje FLAC fajlov

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> CD, Vinil, DVD, Blu-ray
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
MitjaF

Pridružen/-a: Sob Okt 2009 16:56
Kraj: KRANJ

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 18, 2010 03:15    Naslov sporočila: Snemanje FLAC fajlov Odgovori s citatom

Zanima me kako posnames FLAC musiko na CD.Poiskusil sem z Nero burnerjem pa (razen pri redkih) vedno opozori na vsebovanje neglazbenih datotek ,potem pa nic ne prenese.Upam ,da ne krsim kaksnih pravil z vprasanjem.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Telefon: 000000000
igor0203

Pridružen/-a: Pet Dec 2008 12:33
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 18, 2010 06:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če se prav spomnem, mislim da rabiš še vmesnik za Nerota, ki podpira FLAC datoteke.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
pasuljaris

Pridružen/-a: Pet Apr 2009 22:13
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 18, 2010 06:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Najenostavneje: uporabi Burrrn http://www.snapfiles.com/get/burrrn.html ki sam spremeni FLAC v WAW.
gerchy

Pridružen/-a: Pon Sep 2008 10:43
Kraj: 01

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 18, 2010 08:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Najbolje je posneti wave, ker programi, namenjeni snemanju, niso ravno najboljši za konverzijo.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
knap

Pridružen/-a: Čet Sep 2008 7:49
Kraj: MIKLAVŽ

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 18, 2010 08:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

+1 za burrrn
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Mac

Pridružen/-a: Čet Jun 2008 15:19
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 18, 2010 08:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Iz .flac v .wav komot s Flac frontendom : http://members.home.nl/w.speek/flac.htm. Seveda rabiš prej še tole: http://flac.sourceforge.net/

Drugače pa obstaja tudi plugin za Nero pečko, ki pa meni v Win 7 in z Nero 8 nekaj štrajka...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MitjaF

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 22, 2010 01:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sem nalozil Burrrn, pa ga ne znam uporabit.Sem precej zacetnik kar se racunalnika tice.Pasuljaris pravis ,da sam spremeni FLAC v WAV.Ampak kaj sedaj, nalozil sem ga,kako ga zazenem,oz. kako konvertiram zeljene fajle?Se zahvaljujem za pomoc..
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Telefon: 000000000
pasuljaris

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 22, 2010 05:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

MitjaF je napisal/a:
Sem nalozil Burrrn, pa ga ne znam uporabit.Sem precej zacetnik kar se racunalnika tice.Pasuljaris pravis ,da sam spremeni FLAC v WAV.Ampak kaj sedaj, nalozil sem ga,kako ga zazenem,oz. kako konvertiram zeljene fajle?Se zahvaljujem za pomoc..

Saj je precej preprosto.
Odpri program. Klikni Add in izberi Flac datoteke, ki bi jih rad zapekel na CD v Wav formatu. Izberi Writing Speed (raje kakšno nižjo hitrost zapisovanja). V računalnik vstavi prazen CdR, klikni Burrrn, počakaj da speče in konzumiraj še toplo. Smile
MitjaF

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 22, 2010 23:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kako odpres program?Ko ga poiskusim odpret, mi ga samo vedno znova hoce nalozit.Kljub temu da imam ze nalozenga.Sej pravim,zacetnik.
Nazaj na vrh
pasuljaris

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 23, 2010 08:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

MitjaF je napisal/a:
Kako odpres program?Ko ga poiskusim odpret, mi ga samo vedno znova hoce nalozit.Kljub temu da imam ze nalozenga.Sej pravim,zacetnik.

Praviloma bi moralo iti po običajni poti : start - vsi programi - burrn.

Mogoče programa nisi shranil. Poskusi še enkrat naložiti in ko te bo računalnik vprašal, ali želiš odpreti ali shraniti (save), izberi shrani.
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> CD, Vinil, DVD, Blu-ray Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu