| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
ProJet

Pridružen/-a: Sre Feb 2009 17:54 Prispevkov: 1241 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Apr 13, 2010 15:19 Naslov sporočila: |
|
|
PD2450 - 36 kg net weight  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ajka
Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00 Prispevkov: 3192 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Tor Apr 13, 2010 17:52 Naslov sporočila: Re: 32" bass driver? |
|
|
| orc.perc je napisal/a: | | MitjaF je napisal/a: | Zanima me ,če je kdo imel veselje kdaj slišati 32" (80cm) bass driver?
Edini zvočnik, ki ga poznam s tem driverjem je EV Patrician (leto izd. 1984).Danes 32" driver izdeluje Fostex (cca. 2600eur), ampak ne poznam zvočnikov,ki bi uporabljali tak bass.
Če kdo ve kaj več o tem eksotičnem zvočniku, naj prosim napiše. |
Tak driver ponavadi slišiš na simfoničnih koncertih s programom 1850+, tudi do 40˝+. soft-kompresijsko ohišje
Včasih "pride" zvok pozno do ušes(velikost)  |
LP
Tukaj se že sliši "naravni čas poodmevanja dvorane" zato je morebitni zaostanek "basa" manj pomemben !!! _________________ ~ ** ~ |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: - |
|
 |
orc.perc
Pridružen/-a: Sre Nov 2009 22:05 Prispevkov: 527 Kraj: Posr.Park
|
Objavljeno: Tor Apr 13, 2010 19:45 Naslov sporočila: |
|
|
veliko krivico sem naredil 32ˇ timpanu,
mamici vseh basov _________________ -1/3oct.REar |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jernejc

Pridružen/-a: Ned Avg 2008 9:24 Prispevkov: 1044 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Tor Apr 13, 2010 20:30 Naslov sporočila: |
|
|
Super tema! Morda se iz nje razvije kaka samogradnja.
Imam ogledanih nekaj 15"enot od Ciare, PD, Faital, Selenium...
A kdo ve, če je še ena trgovina v trstu, kjer se je nabavljalo Ciare zv enote? Naslov? Grem v naslednjih dneh v Ankaran in bi skočil malo pogledat.
Kar se tiče lenosti in počasnosti večjih bas enot...res so nekatere obupno počasne, nekatere pa prav presunljivo hitre. poznavalec jih bo ločil že ob prebiranju parametrov oz preračunavanju razmerij. Pravilno izbrana zv enota v ustreznem ohišju in okolju veliko obeta.
Kar mene navduši, je dinamika.
LP Jernej _________________ Ohm sweet ohm.
Just saw a gold plated optical fibre. Apparently the gold made it sound marvelous according to the salesman. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
MitjaF
Pridružen/-a: Sob Okt 2009 16:56 Prispevkov: 414 Kraj: KRANJ
|
Objavljeno: Sre Apr 14, 2010 16:24 Naslov sporočila: |
|
|
A vseeno ni srečnika, ki je imel možnost slišat EV Patrician zvočnike?
Tudi meni so všeč večji zvočniki 12"+.Sicer nisem strokovnjak ,kaj se da in ne da realizirat, ampak imamo dosti primerov dvosteznih zvočnikov z 15" bassom ,pa veljajo za legendarne napr. JBL 4430, 4435,Hartsfeld, Tannoy... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|