Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Fizkultura
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 21, 22, 23 ... 112, 113, 114  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Ostalo
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 27, 2010 19:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Končno dobil kolo s servisa in že tudi naredil prvo turico letos. Sicer kratko vendar sladko.

Na kondiciji se kar pozna da čez zimo nisem migal, saj je pumpa tam kjer bi drugače delovala na štandgasu, zdaj bila v iberturah. Računam, da bom po enem mesecu orenk pedaliranja spet tam, potem pa samo še nadgrajujem lani doseženo. Cool

Tole je današnja 10 km turica po obronkih Celja. Višincev se je nabralo za 250 metrov:

Pa ostali kolesarji?... ste že počisitli prah s koles, ki se nabral preko zime? Very Happy

lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
marko polo

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 20:38
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 27, 2010 20:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Lahko narediš 25 km do mene,malo poslušava glasbo in tudi za hrano in pijačo bo poskrbljeno.Potem pa ponovno 25 km nazaj proti domu.Kar lep načrt sem ti pripravil za odpravljanje kalorij.

l.p.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 070 139 435
stormsonic

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 2:00
Kraj: MB

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 27, 2010 21:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ja, tudi meni je uspelo narediti prvo letošnjo turo na dveh kolesih Smile
Nazaj na vrh
audiofill

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 27, 2010 22:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

@marko polo

Na turah drugače ne hodim na obiske saj sem ves zašvican in smrdim kot prašič, vendar Jože tole pa uffff, tega pa ne morem zavrniti. Prigonim z veseljem! Cool

Te pa moram vnaprej opozoriti, da boš moral za mano dve uri luftati. Embarassed

@stormsonic

Lepo, lepo! Cool

V zvezi modifikacije squeezeboxa, ko bodo prišli vsi deli... lahko bi si midva prikolesarila nasproti in ti izročim skviza v kakšni oštariji na pol poti? Kakšno rečeva, spijeva pijačo, če bo dobra kelnarca si na njej spočijeva očke, jo po potrebi še malo oblajava Laughing , nato pa če naju bo spustila seveda Laughing , počasi nazaj proti domu. To bi bil za oba dober trening. Cool
Nazaj na vrh
stormsonic

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 2:00
Kraj: MB

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 28, 2010 12:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

audiofill je napisal/a:

@stormsonic

Lepo, lepo! Cool

V zvezi modifikacije squeezeboxa, ko bodo prišli vsi deli... lahko bi si midva prikolesarila nasproti in ti izročim skviza v kakšni oštariji na pol poti? Kakšno rečeva, spijeva pijačo, če bo dobra kelnarca si na njej spočijeva očke, jo po potrebi še malo oblajava Laughing , nato pa če naju bo spustila seveda Laughing , počasi nazaj proti domu. To bi bil za oba dober trening. Cool

ni problema, dobra ideja Very Happy
Nazaj na vrh
mitko

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 23:20

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 28, 2010 21:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz bi več vozil, pa mi ni do plavanja pozimi Laughing

Nazaj na vrh
audiofill

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 13, 2010 18:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Oj družba!

Ste kaj pridni? Migate kaj?... mislim poleg tistega dvakrat na dan na ženah in ljubicah. Laughing

Meni se je s koncem marca nehala gužva, ki se mi je vlekla vse od novega leta dalje. Več lufta = več prostega časa za glasbo in šport. Cool

Tako sem v prvi polovici aprila prekolesaril 200km hribovskega terena in pretekel 40km razgibanega gozdnega terena. Narava je balzam za mojo dušo in v njej uživam kot malo dete z novo igračko. Kar čutim kako iz mene cuza stres, ki se kopiči z dandanašnjim norim tempom življenja kjer se vse odvija z astronomsko brzino.

S takšno brzino se je odvijala tudi moja nedavna kolesarska tura, kjer sem, priznam, precenil svoje sposobnosti in me je scotalo kot "pet dek posebne". Uradna verzija za ženo pravi, da so me izdale zlizane gume, ki so izgubile oprijem s terenom. Moral sem se malo potegniti ven, če sem že raztrgal kolesarske hlače in anorak, ter se potolkel. Da ne bi potem doma slučajno cel teden poslušal lajnanja češ pa sem ti rekla, pa ne nori, pa se boš še ubil, pa bla bla. Laughing

No, vsaka stvar je za nekaj dobra. Iz te konkretno sem iztržil nove orenk gume, saj pa jih možek mora imeti da se slučajno kje ne ubije, za vsak slučaj pa sem dobil še števec, da si bom lahko nadzoroval srčni utrip, da ne bom kje preteral in me še kap. Laughing

Ja nič, vidim, da se mi bo moglo za vsak slučaj še doma kaj zgodit. Recimo elektrika stresit. Bo ženka takoj razprla mošnjiček za novo feršterkerijo... takšno ki ne trese. Laughing
Nazaj na vrh
drago67

Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 13, 2010 19:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

slabo sem migu čez zimo zgleda ,dobu sem 5 kil gor. Confused

bo treba zdele mal bolj resno vzet stvari v roke. Laughing
Nazaj na vrh
Soundfreak

Pridružen/-a: Tor Sep 2008 14:38
Kraj: Okolica Ribnice

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 13, 2010 20:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Čez zimo ni blo druzga kot 1 urca fuzbalčka vsak petek in kasneje pivica ali tri. Wink

Počas sem začel tut biciklirat spet. Naredu cca 150km in se na zadnji turci pošteno prehladu. riv je bil postanek na koncu poti za okrepčat (beri pivo) Very Happy. Začel sem kar entuzijastično in upam, da držim ta tempo. Enako želim tut vsem ostalim!

LP
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Gorazd

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 14:44
Kraj: Sl. Bistrica

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 13, 2010 22:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

audiofill je napisal/a:
Oj družba!

Ste kaj pridni? Migate kaj?... mislim poleg tistega dvakrat na dan na ženah in ljubicah. Laughing

Meni se je s koncem marca nehala gužva, ki se mi je vlekla vse od novega leta dalje. Več lufta = več prostega časa za glasbo in šport. Cool

Tako sem v prvi polovici aprila prekolesaril 200km hribovskega terena in pretekel 40km razgibanega gozdnega terena. Narava je balzam za mojo dušo in v njej uživam kot malo dete z novo igračko. Kar čutim kako iz mene cuza stres, ki se kopiči z dandanašnjim norim tempom življenja kjer se vse odvija z astronomsko brzino.

S takšno brzino se je odvijala tudi moja nedavna kolesarska tura, kjer sem, priznam, precenil svoje sposobnosti in me je scotalo kot "pet dek posebne".

Aj ti nesrečnik ti... Laughing
Kje te je pa zmetalo to? V gozdu ali asfaltu? Morama spet it kakšno turco dol po bregu Very Happy

Jaz pa čakam, da dobim bajk iz servisa, pol pa tudi jaz veselo na delo... Sicer pa vsak dan nardim vsaj 5 km teka, kar se mi že pošteno pozna, ko me kolena bolijo.. Upam, da najdem način, kako sanirati zadevo s koleni, da bom še naprej lahko tekel...

Uspešen začetek sezone vsem Very Happy

Lp, G

DanishAudiophileLoudspeakerIndustries
Nazaj na vrh
Soundfreak

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 14, 2010 10:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Gorazd, v zvezi z bolečimi koleni...

če še nisi poskusil, si probaj pred tekom podvezat pogačico z bandažnim trakom, podobno kot "magnetni trak dr. Levina" Laughing . Kupi se ga lahko v Sanolaborju. S tem razbremeniš pogačico. Izogibaj se teku po asfaltu in uporabljaj primerno obutev, sicer pa to verjetno že veš Smile .
Nazaj na vrh
audiofill

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 14, 2010 21:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Gorazd je napisal/a:

Aj ti nesrečnik ti... Laughing
Kje te je pa zmetalo to? V gozdu ali asfaltu? Morama spet it kakšno turco dol po bregu Very Happy

Kaj ti nisem zadnjič omenil da me je zrolalo?

Na asfaltu. In to me od vsega tudi najbolj boli. Ne bi čisto nič rekel da me vsipa v gozdu, ne pa na asfaltu. Haloooo, na asfaltu kjer se zna peljati vsaka stara mamika, tam gre mene vsipat. Veš kak udarec je to za ego. Laughing Laughing Laughing

Ko boš dobil kolo se slišiva pa greva. Samo ne po asfaltu. Laughing
Nazaj na vrh
Gorazd

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 14:44
Kraj: Sl. Bistrica

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 14, 2010 21:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

merhy je napisal/a:
Gorazd, v zvezi z bolečimi koleni...

če še nisi poskusil, si probaj pred tekom podvezat pogačico z bandažnim trakom, podobno kot "magnetni trak dr. Levina" Laughing . Kupi se ga lahko v Sanolaborju. S tem razbremeniš pogačico. Izogibaj se teku po asfaltu in uporabljaj primerno obutev, sicer pa to verjetno že veš Smile .

Tega res še nisem probal, bom pa čez vikend poskusil naštudirati zadevo.. Teku po asfaltu se žal ne morem izogibati (celo mi je bolje teči po asfaltu kot makadamu), ker pač ne tečem sam. Kar se pa obutve tiče, pa imam asics copate, ki sem jih kupil v Tomas Športu v Lj, kjer mi je en prijazen dečko fajn svetoval (mislim da imam namenske copate za pronatorje).

Moral bi probati teči po prstih, pa žal ne gre (ne morem se navaditi, na daljšo časovno turo - enostavno meča preveč pečejo). Pa pozna se, da tečemo vsak dan.. Nimaš kaj dosti časa, da spočiješ sklepe in mišice nog..

Upajmo da bo.... Confused

Lp, G

DanishAudiophileLoudspeakerIndustries
Nazaj na vrh
Soundfreak

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 15, 2010 11:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pri teku najbolj trpijo gležnji, kolena in tudi kolki. Vse skupaj pa se ojača, če tečemo po trdni podlagi, asfalt je ena najslabših, ker vse vibracije absorbira naše telo, primarno noge. Veliko si lahko pomagamo z ustrezno obutvijo in izbiro podlage po kateri tečemo. Dokler sem se še resno ukvarjal z rokometom smo na pripravah vedno izbirali makadamske poti, še raje pa na sveže pokošene travnike. Osebno mi je tek kot tak najmanj priljubljena oblika rekreacije, poleg tega pa spadam med težko kategornike Very Happy in sem razliko v podlagi še toliko bolj občutil. Na srečo je nekaj sezon naše tekalne vaje in priprave vodil človek, ki se je ukvarjal s triatlonom. Pokazal nam je kako že med samim tekom sproščamo noge. Namreč pri teku, ko nogo vržemo naprej rahlo brcnemo, tako da med tekom stresamo stegna. Pogoj za to je, da stegenske mišice maksimalno sprostimo. Sprememba tehnike teka pa se ne more zgoditi kar čez noč, zato je treba kar nekaj časa to delati zavestno, da se tak način teka avtomatizira.

Gorazd, glede teka po prstih... tak način teka je po mojem mnenju za daljše ture neprimeren. Človeška peta je namenjena temu, da absorbira nekaj sile, prsti niso temu namenjeni. Tek po prstih je bolj uporaben in smiselen pri šprintih. Pa še meča bolj trpijo.

LP
Nazaj na vrh
audiofill

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 01, 2010 22:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mini statistika za APRIL 2010:

- prekolesaril 540 km in pri tem naredil 5500 višincev
- tek/hitra hoja - cca 100 km hribovske relacije

Za foro še APRIL 2009:

- prekolesaril 422 km in pri tem naredil 4500 višincev
- tek/hitra hoja - nič

Razlika v prid letošnjem letu je očitna. Bil sem priden. Od začetka februarja ko sem po zimskem spanju začel spet migati, pa do konca aprila, sem dal dol celih 9 kg in kondicijsko že presegel vrhunec lanskoletne forme.

Aja, pa ženko sem tudi navlekel na gorsko kolesarstvo in ji nabavil kolo. To sem že povedal. Nisem pa, da je po aprilskih skupnih furah padla totalno notri in če pred sabo nima hriba navzgor da se matra, ji sploh ni več za vozit. Very Happy V aprilu je tako naredila 1900 višincev, kar je za popolno začetnico impresiven dosežek. Dala dol 3 kg in kondicijsko lepo napredovala. Strah pred spustom navzdol tudi počasi izginja, tako da sem zelo zadovoljen Razz

Pa vi, ste pridni kaj?
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Ostalo Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 21, 22, 23 ... 112, 113, 114  Naslednja
Stran 22 od 114

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu