Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Manjši, nežnejši zvočniki
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
badger1000

Pridružen/-a: Ned Nov 2009 12:26
Kraj: Domzale

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 22, 2009 12:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Par dni nazaj sem poslušal tele malčke in so me prav prijetno presenetili.

http://www.davis-acoustics.com/index.php/eva

Lahko jih poslušaš v Vklopu, pa tudi cena je mislim , da nekje okoli 200 eur.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
George Luni

Pridružen/-a: Sob Avg 2008 13:49
Kraj: Druga vrata levo

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 24, 2010 16:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mogoče ni ravno najbolj primerna tema, ampak nima smisla da odpiram novo. Želim namreč povedati samo to, da me je danes popolnoma očaral 'študentski' sistemček nekega cimrovega prijatelja. Fant ga je večjidel 'podedoval' od očeta, ki je baje resen audiofil, in po slišanem nimam razloga, da bi v to dvomil. Namreč zvok, ki so ga iz sebe spravili zvočniki Cyrus CLS70 ter neki slovenski, očitno maloserijski ojačevalec (nisem zasledil imena, je pa AB push pull s štirimi EL34 in štirimi manjšimi lampicami), me je res pošteno presenetil. Da popolnoma odpihne moj skromni sistemček s predelanim Tannoyi M1 mi niti ni čudno, ampak je zvok bil tako živahen, 'prisoten', razločen in enostavno prijeten, da mi še kar ne gre iz glave.

V glavnem, čudno kaj in kje vse srečamo ljubitelji zvočne reprodukcije Smile.

Točno taki zvočniki. Res grdi, ampak igrajo pa neverjetno. Sploh na nizkotonskem področju, sem gledal za omarami in škatlo, da nima kje skritega vuferja Smile.
Nazaj na vrh
George Luni

Pridružen/-a: Sob Avg 2008 13:49
Kraj: Druga vrata levo

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 24, 2010 16:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Evo, mi je uspelo zvohat še ojačevalec. Zares slovenske izdelave:

Integrirani cevni ojačevalnik ASV TA-140

Očitno se ne proizvaja več.
Nazaj na vrh
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 13, 2010 21:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Da obudim temo. Je kdo zasledil kakšne poceni 2 sistemske zvočnike?
Iščem neke bookshelfe, uporabljali se bodo kot računalniški zvočniki skupaj z nizkotoncem.

Control 1 so mi preveliki, pravtako večina tistih z 5" driverjem. Mogoče bom vzel Jamo C401 ali nekaj podobnega, pa še v Corrado se moram oglasit.

Mordaunt Short Premiere 302 bi bil idealen. Ali pa nekaj podobnega.

Še kakšen predlog? Budget pa je karkoli cenejšega od 100€.

P.S. Sistem ima itak crossover nastavljen na 120 ali 150Hz.
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Stran 8 od 8

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu