| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
samob

Pridružen/-a: Čet Jun 2008 18:06 Prispevkov: 148 Kraj: Krško
|
Objavljeno: Sre Feb 10, 2010 22:25 Naslov sporočila: |
|
|
| ajka je napisal/a: | LP
Na tej fotki ne vidim "ozemljitve" naprej od phono ojačevalca !!!!
Poleg tega vidim še tri različne kable v sistemu...
Po videzu sodeč ni nobeden namenski za "phono"...
Kateri je tisti ta prvi,ki je označen ... |
To se pravi, da bi moral peljati ozemljitev naprej do integrirca. Od gramofona do predojačevalca imam ISODA HC-05-PSR. Dve žički plus oplet. Za ozemljitev imam navaden kabel ojačan z krčno cevko (rumena in črna barva). |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ajka
Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00 Prispevkov: 3192 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Sre Feb 10, 2010 22:59 Naslov sporočila: |
|
|
| samob je napisal/a: | | ajka je napisal/a: | LP
Na tej fotki ne vidim "ozemljitve" naprej od phono ojačevalca !!!!
Poleg tega vidim še tri različne kable v sistemu...
Po videzu sodeč ni nobeden namenski za "phono"...
Kateri je tisti ta prvi,ki je označen ... |
To se pravi, da bi moral peljati ozemljitev naprej do integrirca. Od gramofona do predojačevalca imam ISODA HC-05-PSR. Dve žički plus oplet. Za ozemljitev imam navaden kabel ojačan z krčno cevko (rumena in črna barva). |
LP
Ozemljitev na integrirca...
Kako imaš vezan oplet v povezovalnem kablu...Phono izvedbe kablov imajo posebaj žičko za oplet,ki je potem tudi ta ozemljen...
Ravno zaradi motenj so phono kabli bolje zaščiteni in še dodatno ozemljeni!!! _________________ ~ ** ~ |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: - |
|
 |
matjaz z
Pridružen/-a: Pon Dec 2008 13:50 Prispevkov: 236 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Čet Feb 11, 2010 11:18 Naslov sporočila: |
|
|
Meni ni preostalo drugega kot da prestavim transformator v drugo ohišje.
Brum je bil enostavno premočan. Probal sem že vse ostale opcije, vključno z ozemlitvijo na radiator ter dodatnim ščitom (faradajeva kletka) in vedno je brum izginil le ko sem ugasnil pogon gramofona.
Transformator v ohišju gramofona:
Transformator v ločenem ohišju - stikalo je ostalo na gramofonu:
Vse skupaj pa potem izgleda takole:
Brum je izginil, izginili pa so seveda tudi vsi tresljaji ki jih povzroča transformator. Za oplet kablov za napajanje sem uporabil snake skin.
. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
samob

Pridružen/-a: Čet Jun 2008 18:06 Prispevkov: 148 Kraj: Krško
|
Objavljeno: Pet Feb 12, 2010 23:11 Naslov sporočila: |
|
|
Matjaz z. Imaš res lepo poštiman gramofon. Katera fima je mašina? Verjetno, da tudi dobro zveni.
Tako. Jaz sem v sistem vključil svoj prastari Akai. Gor je obešena ortofonova glava X1-mc. Bistveno manj bruma kot pri projectu. Akai ima transformatorček montiran v gramofonu in ko mu ročico približaš je brum močnejši.
Kabel :
plus pol + obe žički , minus pol - oplet (na obeh straneh)
ozemljitev navadna žica
Ali lahko še kako drugače dodatno zaščitim obstoječi interkonekt, ali naj nabavim drugega. Konkretni predlogi mi bodo prišli zelo prav.
Skoraj bi pozabil. V sobo imam speljano dodatno ozemljitev. Zunaj imam zabito metersko inox palico, notri pa sem speljal 6mm2 kabel. Če s tem dodatno ozemljim gramofon, se tudi pozna na bolje.
lp Samo |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|