Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

HI-FI analogno
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
samob

Pridružen/-a: Čet Jun 2008 18:06
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 10, 2010 22:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ajka je napisal/a:
LP

Na tej fotki ne vidim "ozemljitve" naprej od phono ojačevalca !!!!
Poleg tega vidim še tri različne kable v sistemu...
Po videzu sodeč ni nobeden namenski za "phono"...
Kateri je tisti ta prvi,ki je označen ...

To se pravi, da bi moral peljati ozemljitev naprej do integrirca. Od gramofona do predojačevalca imam ISODA HC-05-PSR. Dve žički plus oplet. Za ozemljitev imam navaden kabel ojačan z krčno cevko (rumena in črna barva).
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ajka

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 10, 2010 22:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

samob je napisal/a:
ajka je napisal/a:
LP

Na tej fotki ne vidim "ozemljitve" naprej od phono ojačevalca !!!!
Poleg tega vidim še tri različne kable v sistemu...
Po videzu sodeč ni nobeden namenski za "phono"...
Kateri je tisti ta prvi,ki je označen ...

To se pravi, da bi moral peljati ozemljitev naprej do integrirca. Od gramofona do predojačevalca imam ISODA HC-05-PSR. Dve žički plus oplet. Za ozemljitev imam navaden kabel ojačan z krčno cevko (rumena in črna barva).

LP
Ozemljitev na integrirca...
Kako imaš vezan oplet v povezovalnem kablu...Phono izvedbe kablov imajo posebaj žičko za oplet,ki je potem tudi ta ozemljen...
Ravno zaradi motenj so phono kabli bolje zaščiteni in še dodatno ozemljeni!!!
matjaz z

Pridružen/-a: Pon Dec 2008 13:50
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 11, 2010 11:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Meni ni preostalo drugega kot da prestavim transformator v drugo ohišje.
Brum je bil enostavno premočan. Probal sem že vse ostale opcije, vključno z ozemlitvijo na radiator ter dodatnim ščitom (faradajeva kletka) in vedno je brum izginil le ko sem ugasnil pogon gramofona.

Transformator v ohišju gramofona:

Transformator v ločenem ohišju - stikalo je ostalo na gramofonu:

Vse skupaj pa potem izgleda takole:

Brum je izginil, izginili pa so seveda tudi vsi tresljaji ki jih povzroča transformator. Za oplet kablov za napajanje sem uporabil snake skin.

.
Nazaj na vrh
samob

Pridružen/-a: Čet Jun 2008 18:06
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 12, 2010 23:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Matjaz z. Imaš res lepo poštiman gramofon. Katera fima je mašina? Verjetno, da tudi dobro zveni.
Tako. Jaz sem v sistem vključil svoj prastari Akai. Gor je obešena ortofonova glava X1-mc. Bistveno manj bruma kot pri projectu. Akai ima transformatorček montiran v gramofonu in ko mu ročico približaš je brum močnejši.

Kabel :
plus pol + obe žički , minus pol - oplet (na obeh straneh)
ozemljitev navadna žica
Ali lahko še kako drugače dodatno zaščitim obstoječi interkonekt, ali naj nabavim drugega. Konkretni predlogi mi bodo prišli zelo prav.

Skoraj bi pozabil. V sobo imam speljano dodatno ozemljitev. Zunaj imam zabito metersko inox palico, notri pa sem speljal 6mm2 kabel. Če s tem dodatno ozemljim gramofon, se tudi pozna na bolje.

lp Samo
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu