| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
krokar
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45 Prispevkov: 1454 Kraj: Štajerska
|
Objavljeno: Sre Feb 10, 2010 01:01 Naslov sporočila: |
|
|
Sam imam komplet RF-82/RC-64/RW-12d in treba je reči, da je zvok v HT prav mogočen in si je kar težko zaželeti kaj boljšega za podoben denar.V stereo načinu je zvok v absolutnem smislu nekoliko manj prefinjen, saj RF-82 niso zvočniki za visoke audiofilske zahteve.A je seveda tudi trenutna cena daleč od tega!
Pred tem sem imel tudi RC-62 in RW-10d ter lahko rečem le to, da neke besne razlike ni.Če si bolj na tesno z denarjem, ti dražjih modelov niti nebi priporočal.
Te pa naj opozorim, da so tile zvočniki svoj čas zelo polarizirali mišlenja na tem forumu.Ampak lastniki so bili vsi po vrsti zadovoljni(izjema je bil bivši lastnik RF-7, ki je podal dokaj slabo kritiko; je pa ta model nekoliko specifičen znotraj Klipsch linije).Kar pa je res:ohišje s svojimi ostrimi robovi ne nudi nekega posebnega estetskega ali plemenitega vtisa!
Če nisi poseben audiofil in morda niti nimaš cilja to postati(tudi to je povsem legitimno!), potem ostani na HT, a ga nadgrajuj!Če si boš ogledal kak dober koncertni DVD posnet v pravem dolby digitalu, boš videl in slišal zakaj!
Seveda se pravi audiofili(ali tisti, ki mislijo, da to so) s tem ne bodo strinjali in imajo iz svojega vidika tudi svoj prav!O tem na dolgo diskutirati je pravzaprav brezpredmetno.Idealna sta itak 2 ločena sistema, a to zahteva svoj denar! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
MitjaF
Pridružen/-a: Sob Okt 2009 16:56 Prispevkov: 414 Kraj: KRANJ
|
Objavljeno: Sre Feb 10, 2010 01:59 Naslov sporočila: |
|
|
Imaš pa še eno varijanto, tako je rešil moj prijatelj, ki poseduje Pioneer LX71. Preiskusi Klipsch Ikon floorstender zvočnike.Ti zvočniki so aktivni, in zelo solidno igrajo.Precej bolje kot LX71 sam.So malo dražji (1200eur), ampak če si hotel RF-62, kateri stanejo 600eur in stereo ojačevalnik za 300 smo že blizu.Sam imam dva ločena sistema, ampak to pomeni 7 zvočnikov, od tega 4 sprednji + center.Prostorsko- nočna mora.
Imaš seveda tudi druge aktivne zvočnike. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Numb

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 16:01 Prispevkov: 1127 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Feb 10, 2010 09:39 Naslov sporočila: |
|
|
| Bolje 600 za ojačevalec in 300 za zvočnike, boš iztržil več. Če že gradiš stereo sistem, ali pa aktivne kot je predlagal Mitja, tudi zelo dobra opcija, pa te so še dosti slim, če boš imel slučajno dva para skupaj z hišnim kinom. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
aindof
Pridružen/-a: Čet Dec 2009 12:34 Prispevkov: 14 Kraj: grosuplje
|
Objavljeno: Čet Feb 11, 2010 11:58 Naslov sporočila: |
|
|
| MitjaF, na katero Klipsch Ikon serijo si mislil? LP |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 041278016 |
|
 |
krokar
|
Objavljeno: Čet Feb 11, 2010 19:43 Naslov sporočila: |
|
|
Pri Technomarketu dobiš za 600€ RF-82!
Je pa numb tule s svojimi trditvami dejansko moja nočna mora in skoraj bi verjel, da to počne namerno, da bi me spravil na palmo!Se pa tokrat ne bom dal!  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Čet Feb 11, 2010 19:50 Naslov sporočila: |
|
|
Zakaj je tebi vse nočna mora in napad?
A ni pač možno da imamo ljudje različne okuse? _________________ Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
|
Objavljeno: Čet Feb 11, 2010 21:41 Naslov sporočila: |
|
|
Kdo govori o napadu???Ne zmišluj si!
Če nekdo svetuje, da je prava kombinacija dvakrat dražji ojačevalnik kot so to zvočniki, imam s tem problem, jasno!Ne gre za okus, temveč za dezinformacijo!
Ni pa nočna mora ena trditev, temveč ves niz!Res ne vem ali imam jaz problem s četverico ljudi tule(prištel bi še polovico tebe), ali je obratno!
Skozi kakih 30 in več let sledenja stvari na audio področju sem si nabral toliko poznavanja, da mi preprosto vest ne da, da bi kar spustil mimo takele nasvete, to je vse!Če pa kdo zgolj provocira, mu pa to s kakimi 30% tudi uspeva!
Sicer pa, da se vrnemo bliže nazaj k temi:ojačevalnik za 300€ in par boxov za 600€ je običajno kombinacija, ki da zadovoljive zvočne rezultate!Zvočniki za 300€ pa so lahko rešitev za manjšo sobico.Kaki samostoječi novi v tem rangu pa so praviloma navaden krš, kateremu Mark Levinson ojačevalnik ne more pomagat!Sam imam v eni sobi priključene ene tega ranga sicer kar priznanega proizvajalca in vem, o čem govorim!
Če pa se gre zgolj za party, pa celo to gre!A takrat gre itak vse!
Se pa tudi v klasi 300€ da dobiti kar nekaj solidnih stereo ojačevalnikov.Sam bi se, če bi se zanimal za nabavo v tej klasi, odločil za kako rabljeno klasiko.A to dejansko je stvar okusa in gledanja na stvari! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Numb

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 16:01 Prispevkov: 1127 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Feb 11, 2010 22:04 Naslov sporočila: |
|
|
Daj nehaj Krokar. Napisal sem kar mislim in kakršne imam izkušnje, če sem bolj natančen, ojačevalec za 300€ ne poganja nič, sploh pa ne kak receiver. Edino če bo imel zvočnike za gledat. Dostikrat se primerja na tem forumu fršterkerijo z avti, tu je isto, kaj ti pomaga 2 tonska krava z 1.4 mlinčkom. Malček težak tono z 2.0 mašino in kakimi 180imi konji je pa čisti užitek.
Na tak način jaz gledam na hifi, izberem si zvočnike in potem poskrbim da bodo igrali čimbolje kolikor lahko poskrbim za to.
Ne rečem, naj si kupi zvočnike za 600€, ampak potem naj ojačevalnikov pod to ceno ne gleda.
S tabo sem končal že mesece nazaj, tako da ne vem zakaj bi pisal kaj proti tebi. Je pa res da bi lahko kaj, itak so vsi tvoji posti enaki, pa naj gre za zvočnike ali za kaj drugega.
Upam da me pustiš pri miru od sedaj naprej, nimam več volje repliciranja v luft. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
trancedeejay Site Admin

Pridružen/-a: Sob Mar 2008 9:01 Prispevkov: 1381 Kraj: Zgornja Besnica
|
Objavljeno: Pet Feb 12, 2010 00:18 Naslov sporočila: |
|
|
Opozoril bi nekatere sodelujoče v razpravi, da se malo umirijo.
Z novim portalom bo postavljen tudi vodič v HI-FI z nekimi osnovnimi napotki o kupovanju audio&video opreme.
V tem primeru je zelo odvisno kaj se kupi (recimo če gledamo rabljeno).
Bistvo muske se ne skriva smo v zalogi moči, zato bi v tem primeru tudi sam vzel raje nekaj v rangu Densen Beat 100 in primerne zvočnike, recimo da je limit 600 EUR za zvočnike.
Glede na to, da ima član aindof doma Pioneerja, mu vsekakor svetujemo nek normalen stereo ojačevalnik. Nek osnovni model, ki bi bil za preizkusit je recimo NAD C315 (najšvohnejša različica), sicer pa tudi zgoraj navedeni Densen ni neki snagator a zadeva na normalno občutljivih zadevah igra na nivoju. Med oglasi je kar nekaj ojačevalnikov, tudi NAD C355 za 390 EUR.
Have a nice Day
Matt _________________ MUSIC IS THE KEY |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Audiostorm
Pridružen/-a: Pet Okt 2008 23:02 Prispevkov: 27 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Feb 12, 2010 01:02 Naslov sporočila: |
|
|
NAD C315, ali pa kak Marantz 5003 + MA BR2 pa bo, za mal dnarja več muzike  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
MitjaF
Pridružen/-a: Sob Okt 2009 16:56 Prispevkov: 414 Kraj: KRANJ
|
Objavljeno: Pet Feb 12, 2010 02:57 Naslov sporočila: |
|
|
| aindof je napisal/a: | | MitjaF, na katero Klipsch Ikon serijo si mislil? LP |
Mislil sem na Klipsch Ikon XF48. Prodajajo jih v Technomarket-u. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Pet Feb 12, 2010 19:46 Naslov sporočila: |
|
|
| krokar je napisal/a: | | Če nekdo svetuje, da je prava kombinacija dvakrat dražji ojačevalnik kot so to zvočniki, imam s tem problem, jasno!Ne gre za okus, temveč za dezinformacijo!!! |
Zakaj bi bila dezinformacija?
Imel sem nekaj različnih kombinacij(poceni zvočnike z dragim ojačevalcem, obratno, nekje 50:50), pa bi težko rekel da se ena stvar obnese bolje ali slabše.
Trdit kakšno mora biti cenovno razmerje med komponentami v sistemu je enostavno.. napačno. Ker pa posti izražajo subjektivno mnenje, zakaj ne? Nekateri imajo dražji ojačevalec, nekateri dražji vir, nekateri dražje zvočnike.. pa vse lahko igra ali ne igra. _________________ Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|