Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

SONUS FABER ali B&W
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
sound

Pridružen/-a: Ned Maj 2008 17:21
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 01, 2010 20:24    Naslov sporočila: SONUS FABER ali B&W Odgovori s citatom

Pozdravljeni,

kolega že eno leto koleba kaj kupiti. Zdaj si je v ožji izbor dal SF Liuto (samostoječi) in B&W 804s, ki sta približno isti cenovni rang. Zvočnike bo uporabljal samo za stereo. Ojačevalnik ima Musical Fideliti A308, ki je dovolj močan za omenjene zvočnike. 804s in Liuto je poslušal ampak ne skupaj oz. ni bilo A/B primerjave. Meni osebno SF lepše zvenijo. Za katere bi se vi odločili.

http://assets.bowers-wilkins.co.uk/med/Libraries/3/BW_804S_InfoSheet_l2_w0_h0.pdf

http://www.sonusfaber.com/docs/products/liuto.pdf
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 01, 2010 21:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sicer ne poznam določenih modelov, ampak sem pa poslušal nekaj B&Wjev ter nekaj SFjev. Gre za zelo različna zvočnika. Meni recimo je B&W zelo blizu, a bi se na tem mestu odločil za SF.

Pa še čisto brezpredmeten dodatek(ali pač?). Večina t.i. audiofilov se ob omembi B&W manj nasmehke kot pri SF: )
canyonn

Pridružen/-a: Pon Apr 2009 15:53
Kraj: kanal

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 01, 2010 23:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pestilence. je napisal/a:
Sicer ne poznam določenih modelov, ampak sem pa poslušal nekaj B&Wjev ter nekaj SFjev. Gre za zelo različna zvočnika. Meni recimo je B&W zelo blizu, a bi se na tem mestu odločil za SF.

Pa še čisto brezpredmeten dodatek(ali pač?). Večina t.i. audiofilov se ob omembi B&W manj nasmehke kot pri SF: )

ja use je dobro,ma brez motiva

Nazadnje urejal/a canyonn Tor Feb 02, 2010 00:41; skupaj popravljeno 2 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran Telefon: 041775119
krokar

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45
Kraj: Štajerska

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 02, 2010 00:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Saj sem se res zaklel, da na temle forumu ne mislim razpravljat in se tudi ob raznih neumnostih, ki jih tule nekateri zelo aktivni člani pišejo, več ne oglašam.A tule se res ne morem premagati!Da tule nekdo kar tako počez daje mnenje o znamkah brez vsakega oziranja na konkretne tipe proizvodov, je pa le malo huda!OK, če bi bilo od nekoga "od včeraj", a tu gre za "profija", ki ima očitno nek motiv za to, da povzdigne B&W, SF pa odpika z levo roko!
B&W je dobra firma, ki pa ima poleg nekaterih vrhunskih izdelkov v določenih razredih tudi nekaj manj uspelih.In za tiste s predsodki:cenejši modeli se vsi po vrsti delajo na Kitajskem!Sonus Faber pa je seveda nekoliko bolj "butična" znamka, a po praktično enotnih ocenah spada med elito proizvajalcev zvočnikov.
OK, nekateri bodo sedaj imeli nekaj proti že zaradi tega, ker sem tole jaz zapisal!Upam pa, da se bo vseeno našel še kdo, ki bo zgornje lahko potrdil!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ajka

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 02, 2010 01:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

LP

Sedaj nima ne repa ne glave,ker je nekaj "pobrisano" ... !!??
...
Kakšni so kriteriji,da se "briše" !!!!!?????
Pestilence.

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 02, 2010 02:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

No, vprašanje je bilo za katere bi se kdo odločil.
Jaz sem napisal da bi nekako vzel SF. To pa zato, ker sem slišal kar nekaj SFjev, pa so zvenili podobno, in nekaj B&Wjev (tudi imel tri pare), pa so tudi zveneli podobno. In na podlagi tega sklepam o površni razliki med tema zvočnika, in na podlagi le-tega izoblikujem svoje mnenje, ki nikomur ne polaga ničesar v usta.

pa lep večer: )
Antony

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 8:37
Kraj: Žabnica

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 02, 2010 11:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Za novejšo serijo ne morem trditi, ker nisem poslušal ne ene ne druge. Starejši model Sonus Fabre je bil zgoraj malce zaobljen oz na splošno bolj temen. Meni osebno je zgoraj res precej manjkalo. Izgled je starih SF pa je bil fantastičen.
B&W imajo bolj nevtralen tip zvoka, tudi z drugačno barvo. So pa zgoraj zelo natančni (takoj se zadere, čeprav ni svetel).

Takle splošen opis sicer ni vreden veliko in je odvisen od sistema in sobe.
audiomaniac

Pridružen/-a: Čet Nov 2008 11:40
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 02, 2010 14:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Antony je napisal/a:
...

Takle splošen opis sicer ni vreden veliko in je odvisen od sistema in sobe.

...ja, pa tudi od glasbe, ki jo kolega večinoma posluša, pa tudi od starosti kolega, pa ... Wink
krokar

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45
Kraj: Štajerska

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 02, 2010 15:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

"Torej oni Mercedes, ki sem ga nazadnje vozil, je bil čisto zanič!Da si ga lahko vžgal, si ga moral najprej minuto predogrevat in potem se je ves avto tresel kot traktor.Ko je bilo malo mokro, mu je v zavoju že pri nizki hitrosti odnašalo zadek, pospeševal je tudi vsak avtobus bolje, pri 130km/h pa je tudi bil konec.In da o rji ne govorim!
OK, tu je šlo za model 200D iz l.1978 s 55KM, a to ne spremeni dejstva, da je moja Vectra iz 2003 3-krat boljši avto!In potem bi se sosed še nekaj rad postavljal z onim 500SL!Drek je drek, pa konec!"

To, kar seveda izgleda kot nakladanje(in tudi je), pa se pri tehle audio zadevah zdi kar normalno!"Enkrat (ne spomnim se kdaj) sem slišal en starejši model(ne vem točno koliko star), pa ne spomnim se, kateri je že bil, a reči moram, da se moj B&W sliši bolje, čeprav je odvisno od posnetka".Postov v tem stilu je na tem forumu veliko!
OK, jasno, da se sedaj pač še enkrat več komu zameril!Morda mi ponovno sledi kak opomin administratorja.Verjemite pa, da nikoli ne pišem z namenom, da bi koga omaloževal, še manj pa žalil! Zdi pa se mi, da se le malce preveč govori na pamet!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pestilence.

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 02, 2010 15:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Samo, nikomur tu ni jasno, zakaj je zadnji del vseh tvojih postov vedno enak? Saj je dovolj če enkrat poveš.
audiomaniac

Pridružen/-a: Čet Nov 2008 11:40
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 02, 2010 16:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

krokar je napisal/a:
"Torej oni Mercedes, ki sem ga nazadnje vozil, je bil čisto zanič!Da si ga lahko vžgal, si ga moral najprej minuto predogrevat in potem se je ves avto tresel kot traktor.Ko je bilo malo mokro, mu je v zavoju že pri nizki hitrosti odnašalo zadek, pospeševal je tudi vsak avtobus bolje, pri 130km/h pa je tudi bil konec.In da o rji ne govorim!
OK, tu je šlo za model 200D iz l.1978 s 55KM, a to ne spremeni dejstva, da je moja Vectra iz 2003 3-krat boljši avto!In potem bi se sosed še nekaj rad postavljal z onim 500SL!Drek je drek, pa konec!"

To, kar seveda izgleda kot nakladanje(in tudi je), pa se pri tehle audio zadevah zdi kar normalno!"Enkrat (ne spomnim se kdaj) sem slišal en starejši model(ne vem točno koliko star), pa ne spomnim se, kateri je že bil, a reči moram, da se moj B&W sliši bolje, čeprav je odvisno od posnetka".Postov v tem stilu je na tem forumu veliko!
OK, jasno, da se sedaj pač še enkrat več komu zameril!Morda mi ponovno sledi kak opomin administratorja.Verjemite pa, da nikoli ne pišem z namenom, da bi koga omaloževal, še manj pa žalil! Zdi pa se mi, da se le malce preveč govori na pamet!

ma kaj se razburjaš... to je pač forum in ljudje pač pišejo kot pač pišejo, nekateri z malo več izkušenj, nekateri z malo manj, ... tvoje pa je, da iz vsega tega , če se da, potegneš kaj pametnega ... sicer pa vsi vemo, da je treba stvari pred nakupom, če se le da, probati .. skratka : mirne živce in veselo naprej ... Wink
gorko1

Pridružen/-a: Pet Maj 2008 21:44
Kraj: MARIBOR

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 02, 2010 17:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

BW804 je strašansko zaj...zvočnik. Če nima pravih partnerjev je zvok težko poslušljiv.... svetel,sterilen. Za pogon rabi zelo močno zverino,da pokaže svoj pravi obraz. Je zvočnik za audiofile,ki jim je hobi v veselje in imajo čas,ter voljo iskati primerne partnerje. TO NISO ZVOČNIKI,KI ZAIGRAJO NA PRVO ŽOGO! Sem skoraj prepričan,da se z A308 boljše ujamejo SF. Je pa to seveda drugi tip zvoka...

LP,
Goran
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
canyonn

Pridružen/-a: Pon Apr 2009 15:53
Kraj: kanal

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 02, 2010 20:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

B&W 804 in McIntosh 252 + C 45 pa si zmagu............
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran Telefon: 041775119
ck

Pridružen/-a: Pon Feb 2009 19:27
Kraj: kamnik

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 02, 2010 20:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

A ne bi mogoče za začetek možakar navedel, kako velik prostor ima tisti njegov prijatelj.
Mislim, da je to eden od najpomebnejših faktorjev, ki ga je potrebno upoštevati preden se začne izbirati zvočnik

Tudi jaz imam MF 308 in niti slučajno ni podhranjen za zvočnik s povprečnim izkoristkom.
Tale dva modela imata okoli 90 db izkoristka. B&W na 8 Ohm, za SF pa ne vem in se mi trenutno ne ljubi pobrskati. Torej je zaloge moči več kot dovolj.

Oba modela hvalijo, kot odlična v svojem razredu, ima pa seveda vsak svoja ušesa, prostor in ostali del audio verige.
markoni

Pridružen/-a: Pon Mar 2009 23:09
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 02, 2010 23:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ima dober ojačevalec, Bowers ali Sonusi so špica in to bo delalo super. Sploh za ta denar ni da ni !!!! Mal se bo pomatral z kablažo drugač pa ..........!!!!!!!!!
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu