| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21 Prispevkov: 2635 Kraj: domžale
|
Objavljeno: Čet Dec 31, 2009 21:12 Naslov sporočila: |
|
|
| zojgs je napisal/a: | | stormsonic je napisal/a: | Prva liga, prava referenca za napajalnike
Je Squeeze kaj predelan ali je serijski? |
Squeeze ni predelan me pa to ze dlje casa grize - pa knowledge ne dopusca posega
Ravno sem gledal (samo digitalni del): http://www.lampizator.eu/LAMPIZATOR/Squeezebox/squeezebox.html
in....se Eichmann Phono Pod za v SB duet, kot je ze nekdo pred dnevi omenjal na tem forumu. | In za na DAC tudi Phonopod..  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48 Prispevkov: 5421 Kraj: Žalec
|
Objavljeno: Pet Jan 01, 2010 20:21 Naslov sporočila: |
|
|
Stormsonic,
si se pripravljen pošpilati z mojim Classicom? Mislim na vse od A do Ž kar je potrebno, da njegov SPDIF izhod spravim na kolikor je mogoče visoko stopničko. Se pravi napajalna veja in digitalni del. Analognega izhoda ne uporabljam, zato se z njim ne bi ukvarjal.
Če bi pri tem bilo treba predelati tudi moj diy zunanji napajalnik ki je drugače odličen (na kakšno drugo napetost recimo), pa bi tudi tega.
Jaz imam za take fine posege dve levi roki, pa se sam ne bi spuščal v to. Te lahko nafehtam? Plačam pošteno. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
zojgs
Pridružen/-a: Pet Okt 2008 13:21 Prispevkov: 31 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Pet Jan 01, 2010 22:32 Naslov sporočila: |
|
|
| audiofill je napisal/a: | Stormsonic,
si se pripravljen pošpilati z mojim Classicom? Mislim na vse od A do Ž kar je potrebno, da njegov SPDIF izhod spravim na kolikor je mogoče visoko stopničko. Se pravi napajalna veja in digitalni del. Analognega izhoda ne uporabljam, zato se z njim ne bi ukvarjal.
Če bi pri tem bilo treba predelati tudi moj diy zunanji napajalnik ki je drugače odličen (na kakšno drugo napetost recimo), pa bi tudi tega.
Jaz imam za take fine posege dve levi roki, pa se sam ne bi spuščal v to. Te lahko nafehtam? Plačam pošteno. |
Tudi jaz se pridruzujem identicnem vprasanju! _________________ pros and cons |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
stormsonic

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 2:00 Prispevkov: 766 Kraj: MB
|
Objavljeno: Sob Jan 02, 2010 05:19 Naslov sporočila: |
|
|
hmm, vidva bi kar tako zaupala Squeeza nekomu?
@audiofill
OK. Sicer ne šraufam rad drugim stvari, bom naredil izjemo pri tebi
@zojgs
Bom vse dokumentiral in poslikal. Ne bo težko ponovit postopka ali delat vzporedno.
Rabim odločitev, da vem, kako naprej:
a) Ostane napajanje čipa 74HCU04 takšno, kot je v originalu?
3.3V, najcenejša varianta, ni pa najbolj idealno. Najmanj dela zame.
b) gremo na shunt napajanje od Paula Hynesa, model Z7803.3, cena 30 Funtov? Pri sebi preizkušal z zunanjim shuntom, je kar slišna razlika, nekaj podobnega, kot dober zunanji napajalnik. Malo več dela zame.
c) shunt napajanje od Paula Hynesa, model Z7805, cena 30 Funtov?
Preizkušal tudi 5V in 6V napajanje pri sebi, z višjim napajanjem pade izhodna impedanca čipa, zato se poruši specifična impedanca izhoda. Sam imam nastavljeno za 4V napajanje. Slaba stran pri 5V je, da bom moral dušiti izhodni signal iz 4.5V na 1V in ciljati na specifično impedanco 75 Ohmov. Največ dela zame
Imam shunt regulator, ampak je prevelik, da bi šel v Squeeza. SMD se mi ne da delat . Paul Hynes ima izdelane in temeljito preizkušene, še razmerje Euro:Funt je ugodno.
Itak bo vsak sam direktno naročil Shunt regulator. Če še koga zanima, lahko group buy.
Tudi za transformator, ki ga bo treba naročiti pri Digikeyu. Model Newava S22083, kataloška št. 470-1003-ND. Ustrezna zamenjava (mala slabša in cenejša) je pri Farnellu, Murata DA101C, kataloška št. 1362398.
Seveda tudi ustrezne 75 Ohmske BNC konektorje. Pri RCA ni možno zadušiti odbojev
Škoda karkoli delat na Squeezu, če ostane RCA. Kot bi vlagal denar v najboljši ojačevalec, zvočnike bi pa imel plastične enosistemce za 5€. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

|
Objavljeno: Sob Jan 02, 2010 11:47 Naslov sporočila: |
|
|
Uffff Stormsonic, polepšal si mi jutro!
Zelo bi bil vesel, če bi iz predelave mojega Classica nastal članek, v katerem bi se korak po koraku pisno in fotografsko zadokumentiralo vse posege, tako da bi si tudi ostali soforumaši/obiskovalci portala lahko predelali svoje ljubljenčke.
Predlagam, da bi usklajevanje potekalo v tej temi in pa preko zasebnih sporočil, ko pa bo modifikacija končana, pa bi se odprla nova tema v stilu "Squeezebox tweak by Stormsonic" (v bistvu zgoraj navedeni step by step članek), kamor bi se strnil povzetek iz te teme, tako da bo vse lepo zbrano in pregledno na enem mestu.
Kaj praviš? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
stormsonic

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 2:00 Prispevkov: 766 Kraj: MB
|
Objavljeno: Sob Jan 02, 2010 18:25 Naslov sporočila: |
|
|
Zame ni problema, bom poslikal in objavil.
Ti samo odločiš, varianta a) ali b) ali c)
Paul Hynes mi je poslal naslednje:
"The board dimensions for Z78 are W 15.5mm, H 33mm and component height
above the board is 2mm on the shunt reg side and 8mm on the current
source side. I now fit annealed copper wire leadouts as this is easier
to fit to boards than pin headers when fitting in tight areas."
in potem še en odgovor:
"The board is 1.6mm thick making a total of 11.6mm for the standard
issue reg. I can fit slightly lower profile capacitors which will
reduce the overall depth to 9.6mm if this helps."
Aja, debelina regulatorja ne sme presegat 10 mm, drugače sprednja plošča nasede.
Jaz osebno bi šel na varianto b), 3.3V shunt.
Potem lahko uporabima original 249 Ohmski upor v seriji in terminirama s 100 Ohmskim, kar bo dalo specifično impedanco malenkost pod 75 Ohmi.
Original je izhod terminiran z 107 Ohmi, kar pomeni specifično impedanco preko 78 Ohmov
Če gremo na 5V varianto, potem bo treba dat serijsko 392 Ohmov in terminirat s 91 ohmi, da bo specifična impedanca za las pod 75 Ohmi.
Najprej gremo teorijo, potem bomo nabavljali dele  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
George Luni
Pridružen/-a: Sob Avg 2008 13:49 Prispevkov: 117 Kraj: Druga vrata levo
|
Objavljeno: Sob Jan 02, 2010 19:41 Naslov sporočila: |
|
|
| *pograbi kokice in čaka na osvežitve in nova dognanja* |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
knap
Pridružen/-a: Čet Sep 2008 7:49 Prispevkov: 1264 Kraj: MIKLAVŽ
|
Objavljeno: Čet Jan 07, 2010 09:34 Naslov sporočila: |
|
|
duet nima stikala za vklop oz izklop
ne vem kako je pri classicu...
zanima me ali imate sb vedno pod elektriko oz kako jih vklapljate, izklapljate
jaz imam to rešeno preko podaljška z stikalom
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Numb

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 16:01 Prispevkov: 1127 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Jan 07, 2010 09:59 Naslov sporočila: |
|
|
| Kako nima? Na daljincu imaš knof. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
knap
Pridružen/-a: Čet Sep 2008 7:49 Prispevkov: 1264 Kraj: MIKLAVŽ
|
Objavljeno: Čet Jan 07, 2010 10:05 Naslov sporočila: |
|
|
sem kaj zbluzil
daljinec lahko izklopim, samo sprejemnik pa nima stikala
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Numb

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 16:01 Prispevkov: 1127 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Jan 07, 2010 10:18 Naslov sporočila: |
|
|
| Aja, saj je mišljeno tako ali tako da je skrit receiver, najbrž zaradi tega nima. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

|
Objavljeno: Čet Jan 07, 2010 11:04 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz imam Squeezeboxa vklopljenega 24/7, le displej ugasnem zvečer, če me slučajno moti.
Digitalija po vklopu rabi svoj čas da se stabilizira in začne delovati optimalno. Tako tudi Squeezebox, pa čeprav je poceni zadevica.
Nekatera digitalija pa rabi ves dan, da pride k sebi in začne dajati vse od sebe, do takrat pa je le pogojno poslušljiva. Zato tudi pametni prodajalci puščajo naprave venomer vklopljene (še posebej hi-end), saj bi drugače bila katastrofa.
Predlagam ugašanje le kadar zunaj "seka", ali se nekaj časa ne bo poslušalo, ali kjer gre za sistem, kjer to ni toliko pomembno (B sistem, spalnični, kuhinjski, delavnični,...).
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

|
Objavljeno: Čet Jan 07, 2010 11:36 Naslov sporočila: |
|
|
Zanimivo...Jaz sem mislil, da se mi lampe toliko časa ogrevajo, kar bi bilo za par malih ECC88 malce nenavadno.
Ogrevanje mojega sistema poteka nekako v štirih stopnjah.
Po kakih slabih dveh urah na polni moči že zveni kot je treba, do takrat pa se moram zadovoljit samo s par 100watti...
Glede tweakanja Skviza. Bi se pridružil, a žal ga ne morem tweakat dokler je v garanciji. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

|
Objavljeno: Čet Jan 07, 2010 11:41 Naslov sporočila: |
|
|
| mestn pu je napisal/a: | Zanimivo...Jaz sem mislil, da se mi lampe toliko časa ogrevajo, kar bi bilo za par malih ECC88 malce nenavadno.
Ogrevanje mojega sistema poteka nekako v štirih stopnjah.
Po kakih slabih dveh urah na polni moči že zveni kot je treba, do takrat pa se moram zadovoljit samo s par 100watti...
Glede tweakanja Skviza. Bi se pridružil, a žal ga ne morem tweakat dokler je v garanciji. |
Tudi brat si je omislil novega Skviza in zadnjič sem mu poštimal EAC, samo zadnji del, ko je treba še doinštalirat neko malenkost, je Vista zavrnila. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
dr.sah
Pridružen/-a: Sob Sep 2008 21:41 Prispevkov: 1405 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Čet Jan 07, 2010 20:46 Naslov sporočila: |
|
|
| na daljincu imaš opcijo kjer ugasneš reciever. SI pa lahko to opcijo daš na home display. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|