| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
twom

Pridružen/-a: Sob Feb 2009 21:47 Prispevkov: 301 Kraj: Ljubljana
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48 Prispevkov: 5421 Kraj: Žalec
|
Objavljeno: Sre Dec 23, 2009 14:13 Naslov sporočila: |
|
|
Dotično opozorilo se na Cambridge Audio spletni strani nahaja že lep čas.
Kitajsko podjetje ki izdeluje zunanje napajalnike, priložene DacMagicom (pravzaprav gre samo za transformator v plastičnem ohišju) očitno dobavlja podhranjene napajalnike, ki se naj bi po poročanju uporabnikov širom evrope greli kot hudič. Posledično pa naj bi plastično ohišje sčasoma razpokalo, oziroma se po najslabšem scenariju bodisi stopilo, razpadlo narazen, vžgalo... od tu pa do kakšne tragedije pa ni več daleč.
Cambridge Audio je odgovornost za šlamperaj Kitajskega dobavitelja prevzel nase in vsem uporabnikom DacMagica s "kritičnimi" napajalniki brezplačno nudi nov ustrezen napajalnik. Bodisi preko zastopnika, bodisi direkt iz Cambridge audia po pošti.
Z mojim DacMagicom je prav tako prišel "kritični" napajalnik, vendar se ta za razliko ne greje. Prav tako se ne greje dac, ki bi se po poročanju uporabnikov prav tako moral. Oba sta vključena 24/7, vendar daleč od vročega. Zanimivo.
Morebiti pa so v novih serijah DacMagicov optimizirali napajalno vejo in tako problemov s pregrevanjem več ni. Glede na to, da sem na netu videl fotke DacMagicove notranjosti, ki se na prvi pogled že takoj ločijo po različnih elektrolitskih kondezatorjih, bi to znalo biti. Možno da bi oko ob detajlnejšem pregledu opazilo še kakšno drugo spremembo na črevah.
Za vsak slučaj sem vseeno naročil novi napajalnik. Od viška glava ne boli, razen od slabega vina.
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Vinylfan
Pridružen/-a: Sob Mar 2009 23:52 Prispevkov: 891 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Dec 25, 2009 15:46 Naslov sporočila: |
|
|
| audiofill je napisal/a: | | Cambridge Audio je odgovornost za šlamperaj Kitajskega dobavitelja prevzel nase in vsem uporabnikom DacMagica s "kritičnimi" napajalniki brezplačno nudi nov ustrezen napajalnik. Bodisi preko zastopnika, bodisi direkt iz Cambridge audia po pošti. |
No če smo fer, potem je to čisto logično, da proizvajalec prevzame celotno odgovornost tudi zaradi napak podizvajalcev. Zanima pa me, kaj bi se zgodilo, če bi npr. pri nekomu zgorelo stanovanje ali hiša... In to zaradi takšnega kosa opreme... To pomeni, da je bila slabo opravljena končna kotrola kvalitete, ali pa sploh ne... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Tadej

Pridružen/-a: Pet Jan 2009 21:02 Prispevkov: 52
|
Objavljeno: Pet Dec 25, 2009 19:51 Naslov sporočila: |
|
|
Tudi jaz sem danes naročil nov napajalnik kar preko obrazca na njihovi spletni strani (čudno mi je, da nisem dobil nobenega avtomatsko generiranega sporočila, kar je običajno, ko se gre za naročilo... njihov božiček ima očitno polne roke dela . Sicer se mi dozdeva, da se napajalnik ne segreva preveč. Je pa tudi res, da nimam vključenega 24/7 ampak le nekaj ur na dan, kolokor pač poslušam glasbo.
Malo je takih firm, ki bi vpoklicale izdelke z napako, po večini bi tak problem hitro skušali prekrit... očitno gre za dokaj resen problem. Kaj takega sem do sedaj videl le v avtomobilski industriji. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Pet Dec 25, 2009 21:33 Naslov sporočila: |
|
|
| Tadej je napisal/a: | Tudi jaz sem danes naročil nov napajalnik kar preko obrazca na njihovi spletni strani (čudno mi je, da nisem dobil nobenega avtomatsko generiranega sporočila, kar je običajno, ko se gre za naročilo... njihov božiček ima očitno polne roke dela . Sicer se mi dozdeva, da se napajalnik ne segreva preveč. Je pa tudi res, da nimam vključenega 24/7 ampak le nekaj ur na dan, kolokor pač poslušam glasbo.
Malo je takih firm, ki bi vpoklicale izdelke z napako, po večini bi tak problem hitro skušali prekrit... očitno gre za dokaj resen problem. Kaj takega sem do sedaj videl le v avtomobilski industriji. |
Hmm, vpoklici počasi postajajo stalna praksa, saj z tem kupec dobi nek vtis kvalitete. Smo imeli na predavanjih to
Poleg avtomobilske industrije pa je to pogosto še pri računalniški (sploh laptopi in baterije se pošiljajo na veliko okoli). _________________ Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
marko polo
Pridružen/-a: Čet Maj 2008 20:38 Prispevkov: 17 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Pet Dec 25, 2009 21:52 Naslov sporočila: |
|
|
Napajalnik sem dobil v petih dneh.
Mislim,da so se dovolj hitro odzvali in poslali na moj naslov katerega pa sem moral prvič popraviti.Meni dela 24 ur pa mi se nič ne segreva in mislim,da sploh ni bilo potrebno menjave.Če bo kdo rabil stari napajalnik,mu ga podarim.
l.p. |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 070 139 435 |
|
 |
audiofill

|
Objavljeno: Pet Dec 25, 2009 22:07 Naslov sporočila: |
|
|
| Vinylfan je napisal/a: |
Zanima pa me, kaj bi se zgodilo, če bi npr. pri nekomu zgorelo stanovanje ali hiša... In to zaradi takšnega kosa opreme...
|
Moje razmišljanje... če bi se uspelo nedvoumno dokazati, da je bil izdelek uporabljen v skladu z navodili za uporabo, da posledica ni nastala zaradi tuje krivde oziroma višje sile in se je ogenj razširil ravno iz tega izdelka, potem je tu vsekakor odgovornost. Zdaj ali terjati proizvajalca ki je v obtok spravil "polizdelek", ali pristojni EU organ ki je "polizdelek" šlampasto testiral in z atestom potrdil njegovo skladnost z veljavnimi predpisi, čeprav se ta pregreva kot satan, pa je že drugo vprašanje.
Ko enkrat pride tako daleč da zgori stanovanje ali hiša, enormna vročina iz plastike naredi masaker in nedvoumno dokazati, da se je ogenj razširil ravno iz tega izdelka ter ne česa drugega v neposredni bližini, je za oškodovanca že skoraj znanstvena fantastika. Razen če se angažira one TV džeksone iz CSI Miami ali kaj so že, ki v pol ure rešijo vsako zadevo.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Vinylfan
Pridružen/-a: Sob Mar 2009 23:52 Prispevkov: 891 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Dec 25, 2009 23:33 Naslov sporočila: |
|
|
| audiofill je napisal/a: | | ali pristojni EU organ ki je "polizdelek" šlampasto testiral in z atestom potrdil njegovo skladnost z veljavnimi predpisi... |
Kaj pa če sploh ni bil atestiran? Čudno se mi zdi, da tega ne bi opazili na testiranju. Spomnim se a-testov v začetku 90-ih pri nas in takrat so mašino razdrli na prafaktorje in merili, pa tudi 48-urni test so delali... Takrat se take napake skoraj sigurno pokažejo... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
sound

Pridružen/-a: Ned Maj 2008 17:21 Prispevkov: 238 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Dec 26, 2009 08:42 Naslov sporočila: |
|
|
Čudno, meni se nič ne greje oz. čisto normalno toplo je. Napajalnik ima cca. 30 °C v obratovanju, ki je prižgano 24/7. Je pa dacmagic iz prve serije (takoj ko so se začeli prodajati).
Kakšen pa je novi napajalnik je klasični trafo ali je svičerski?
Pregrevanje oz. okvare se pa pojavljajo zato, ker imajo kitajci prste zraven in to je pol to, ker so šlampasti, goljufivi prevaranti...prava škoda je, da večina priznanih audio firm fabrke seli na kitajsko. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

|
Objavljeno: Sob Dec 26, 2009 11:56 Naslov sporočila: |
|
|
| sound je napisal/a: | Čudno, meni se nič ne greje oz. čisto normalno toplo je. Napajalnik ima cca. 30 °C v obratovanju, ki je prižgano 24/7. Je pa dacmagic iz prve serije (takoj ko so se začeli prodajati).
|
Mene čudijo vsa ta poročanja o pregrevanju. Moj je vžgan 24/7, pa nadotik nič več kot topel. Tako napajalnik kot dac. Zanimivo.
| sound je napisal/a: |
Kakšen pa je novi napajalnik je klasični trafo ali je svičerski?
|
Novi ustrezni napajalnik ki ti ga pošljejo je prav tako samo klasični trafo in sicer eden izmed teh na spodnji fotki:
http://www.cambridgeaudio.com/assets/documents/good-psu.jpg
"defektni" pa so tile:
http://www.cambridgeaudio.com/assets/documents/UK-EU-Plugs.jpg
Možno da so šlampasti biseri na Kitajskem nekatere trafote navili za preveliko napetost sekundarja, zaradi česar se regulatorji znotraj DacMagica bolj grejejo. Bog ve...
Drugače pa sem z dacom zelo zadovoljen. Še vedno se samo čudim kako je možno, da ta mala škatlica tako dobro špila za svoj denar.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
twom

Pridružen/-a: Sob Feb 2009 21:47 Prispevkov: 301 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Dec 27, 2009 15:59 Naslov sporočila: |
|
|
| Glede na napisano (nepregrevanje) bi rekel da gre za nihanje kvalitete pri izdelavi teh napajalnikov in ne za defektno celo serijo ... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
knap
Pridružen/-a: Čet Sep 2008 7:49 Prispevkov: 1264 Kraj: MIKLAVŽ
|
Objavljeno: Ned Dec 27, 2009 19:27 Naslov sporočila: |
|
|
ker bom v kratkem nabavil nov dacmagic me zanima ali prodajalci sedaj že prilagajo ustrezne napajalnike oz moram potem naknadno nabavit pravega
morda kdo ve kje se dobi najceneje dacmagic
hvala
LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Ned Dec 27, 2009 19:44 Naslov sporočila: |
|
|
| knap je napisal/a: | ker bom v kratkem nabavil nov dacmagic me zanima ali prodajalci sedaj že prilagajo ustrezne napajalnike oz moram potem naknadno nabavit pravega
morda kdo ve kje se dobi najceneje dacmagic
hvala
LP |
Pri INTEK-u v Kranju, ki je uradni zastopnik za CA, ga dobiš po fer ceni (mislim da 315 eurov). S tem pravim, da sicer ni najcenejši v Sloveniji, a nadaljna morebitna pomoč in podpora v zvezi z izdelkom sta zagotovljena. In še lahko si prepričan, da sedaj ni bojazni, da bi dobil kakšen nevaren napajalnik. _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Viktor

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 13:18 Prispevkov: 108 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Dec 27, 2009 22:18 Naslov sporočila: |
|
|
Priznam, meni je kar vroč, vendar še zmeraj deluje brezhibno.
Za vsak primer sem si naročil novega preko uradne CA spletne strani.
Kaj kako z Digitaljo, ker zaenkrat nimam časa za iti tja?
Pa še to ali se izplača zameniti napajalnik totalno z neko bolj ustrezno zadevo? _________________ If everything seems to be OK, you have obviously overlooked something! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ProJet

Pridružen/-a: Sre Feb 2009 17:54 Prispevkov: 1241 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Dec 27, 2009 22:42 Naslov sporočila: |
|
|
Madona fantje tolk besed zarad enga k... trafota, jaoj absolutno preveč komplicirate !!!
Ta forum nima več ene same resne teme, same Yamaha, Denon, Jamo, ... jetrca. Ajme upam, da teh smeti v letu 2010 naujo več delal - zarad ekologije recimo hehehe ...  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|