| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
gerchy

Pridružen/-a: Pon Sep 2008 10:43 Prispevkov: 672 Kraj: 01
|
Objavljeno: Sob Dec 12, 2009 22:28 Naslov sporočila: |
|
|
Edina rešitev, da gre equaliziran zvok skodi vse vhode je priklop na tape monitor - tako, kot je povedal Nomad.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Tt11be
Pridružen/-a: Pet Nov 2009 22:47 Prispevkov: 54 Kraj: lJUBLJANA
|
Objavljeno: Sob Dec 12, 2009 22:36 Naslov sporočila: |
|
|
Hvala gerchy zdaj sem priklopil 2* 4 ohm zvočnika na en izhod, in bas se je zelo izboljšal , verjetno bo res impadanca tista ,ki vpliva na bas. Zanimivo.
Še enkrat hvala vsem , ki ste mi pomagali , ugotovil sem ,da ko bom zamenjal zvočnike bo delovalo ,kot je treba . In problem , je s pomočjo vas prijaznih forumašev rešen.
Hvala |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
fjaka
Pridružen/-a: Sre Maj 2008 17:04 Prispevkov: 1774 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Dec 13, 2009 00:32 Naslov sporočila: |
|
|
Žiu ekipa
Sam sem imel veliko problemov kako "podebljat" bas...nekaj časa sem uporabljal sub ampak to je ena škatla več...potem sem se odločil za equalizer...Yamaha EQ-550...med pre in končno stopnjo...lahko je vklopiš ali pa izklopiš...odvisno kaj poslušaš...pri CDjih je uglavnem off...zanimivo ???...vinilke vglavnem poznam tako da vem kdaj preklopit...vsak bo rekel to ni audiofilsko ampak če bolj poslušaš musko kot sistem začneš pogrešat tonske kontrole in še bolj loudness preklop ki je zlata vreden sploh pri močnejših modelih kjer ga lahko reguliraš...je pa zanimivo ko se otroci poigrajo z 2×10 steznim eq. ...vedno se sliši kaj novega...nisem vedel da eq. lahko poškoduje zvočnike...res je da moderna produkcija 3× bolj seka in z eq. se potencira tako da je trba biti previden...moja parola: "če kaj manjka...dodaj, tudi če je umetno ???" _________________ šoo mazgoon |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Numb

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 16:01 Prispevkov: 1127 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Dec 13, 2009 10:53 Naslov sporočila: |
|
|
| Ni mi jasno zakaj nisi namesto eqvilajzerja kupil drugih zvočnikov? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Tt11be
|
Objavljeno: Ned Dec 13, 2009 11:23 Naslov sporočila: |
|
|
| Numb , vse to še sledi , zvočniki pridejo kasneje na vrsto. Equalizer, sem pa dobil po ugodni ceni, in sem si rekel škodit nemore. Zvočniki pa so zame kar velika investicija ,zato pridejo kasneje, pa takrat dobri. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Vinylfan
Pridružen/-a: Sob Mar 2009 23:52 Prispevkov: 891 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Dec 13, 2009 12:43 Naslov sporočila: |
|
|
| gerchy je napisal/a: | Edina rešitev, da gre equaliziran zvok skodi vse vhode je priklop na tape monitor - tako, kot je povedal Nomad.  |
To je res, ampak kaj če potem ojačevalec nima funkcije Tape monitor???
Potem gre ta razlika samo na tisto komponento, ki je na zanki Tape (In / Out) priklopljena tja... In nikamor drugam, a jaz kaj ne vem? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gerchy

Pridružen/-a: Pon Sep 2008 10:43 Prispevkov: 672 Kraj: 01
|
Objavljeno: Ned Dec 13, 2009 12:46 Naslov sporočila: |
|
|
| Vinylfan je napisal/a: | | gerchy je napisal/a: | Edina rešitev, da gre equaliziran zvok skodi vse vhode je priklop na tape monitor - tako, kot je povedal Nomad.  |
Potem gre ta razlika samo na tisto komponento, ki je na zanki Tape (In / Out) priklopljena tja... In nikamor drugam, a jaz kaj ne vem? |
Ja, tako, kot si rekel.
Sicer sem že malce "rusty" glede ponudbe receiverjev, ampak mislim, da jo večina ima. Če ne napisane na tipki vhoda, pa kje drugje. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
nomad
Pridružen/-a: Pet Maj 2009 14:01 Prispevkov: 911 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Dec 13, 2009 13:03 Naslov sporočila: |
|
|
| Vinylfan je napisal/a: |
Tale Sony ima MD/Tape vhode in izhode. Nekatere komponente res nimajo več tape loopov.
Ponavadi je tako, da imaš selektor vhodov, recimo CD/DVD/Tuner etc. , ki ga uporabiš vedno, da pač izbereš izvor zvoka ki ga poslušaš.
S tipko Tape pa vklopiš v tape loop tisti izvor, ki je izbran prek selektorja.
Tako bo, če tape ni vklopljen signal direkten, brez ekvalizacije. Če pa vklopiš Tape, pa je signal ekvaliziran, saj gre prek ekvilajzerja.
Tako lahko preklapljaš med poslušanjem in primerjaš oba signala. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Tt11be
|
Objavljeno: Ned Dec 13, 2009 14:41 Naslov sporočila: |
|
|
Vinylfan , gerchy , nomad , hvala , sem povezal na izhod md , tape , in vsi izhodi so equalizirani. Naj pa povem še , da ima receiver izhod md tape in , in out. Glede equalizacije je pa tako , da ima equalizer gumb za vklop in izklop equalizacije. In če jo izklopim , equalizer nič ne popravlja zvoka , temveč ga spusti skozi bre equalizacije. In v tem primeru deluje samo grafični analizator.
Še enkrat hvala |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|