Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

JBL Control One
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
gerchy

Pridružen/-a: Pon Sep 2008 10:43
Kraj: 01

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 07, 2009 16:03    Naslov sporočila: JBL Control One Odgovori s citatom

Ima kdo kakšne izkušnje z omenjenimi zvočniki? Vem, da so primarno namenjeni studijski rabi, najdemo jih tudi v večini lokalov, jaz pa potrebujem začasno rešitev za ozvočenje PC sistema, kjer sem prostorsko omejen. Podprl bi jih z wooferjem, prav tako iz Control (hišne) serije.

Kar me zanima - v kolikor jih je kdo uspel testirati v notranjem prostoru na krajši razdalj (do 1 metra) - ali so dovolj dober nadomestek za kakšne bookshelfe v rangu 300 €?

Uporabil bi jih namesto tehle dvosistemcev, ki mi zvesto služijo že 15 let.

V dvomih sem zaradi plastičnega ohišja, nepapirnatih membran in seveda cene - ki je enakovredna tanku goriva. Smile
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
honza

Pridružen/-a: Čet Feb 2009 10:45
Kraj: KOČEVJE

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 07, 2009 18:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz bi kar te obdržal! Sad
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23
Kraj: Ruše

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 07, 2009 18:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

O JBL "control one" sem izrazil svoje mnenje že pred časom v tej temi:
http://www.audio-kontakt.com/forum/viewtopic.php?t=403&highlight=

Na razdalji enega metra sicer ne vem kako se sliši, a gotovo ne ravno dobro, kakor tudi ne noben drug zvočnik (razen morda kakšen koncentričen design - kot na primer KEF, Tannoy).

Audiohedonist
Nazaj na vrh
gerchy

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 07, 2009 18:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

No, saj nekega vrhunskega stereo efekta ne pričakujem - kot rečeno, gre za ozvočenje PCja in tudi sedanja zvočnika sta oddaljena cca. 1 meter. Kaj več v 12 kvadratnih metrih tudi ni za pričakovati.

Saj vem, da bi opcijsko bila rešitev tudi izbira kakšnih manjših, lesenih omaric, ampak tele dobim nove za 90€, poleg imajo stropne nosilce in bi jih kasneje lahko uporabil za ozvočenje zimskega vrta, garaže, kuhinje ... kaj nezahtevnega pač. Very Happy
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
before

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 07, 2009 19:38    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz bi na tvojem mestu kar kupil. Saj ne more biti takšna katastrofa, če se izkaže za zgrešen nakup (a mislim da se ne bo!), še vedno jih boš z lahkoto prodal, ker je cena kar atraktivna.

In v prijateljevi dnevni sobi (cca 35m2), so hudičevo dobro igrali, že na njegov precej skromen receiver!

Audiohedonist
Nazaj na vrh
lesinar

Pridružen/-a: Čet Jan 2009 19:28
Kraj: koper

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 08, 2009 00:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Za PC je to mega kar že imaš.....
Nazaj na vrh
gerchy

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 08, 2009 09:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Saj tudi pri meni jih ne bi poganjal s kakšno posebno rečjo, ojačevalnik bi bil kar AV ojačevalnik z ES izgledom, kupljen ravno za nemene PC ozvočenja ali kdaj kasneje - nezahtevne stropne reprodukcije. No - ima tudi ES trafo in je praktično vedno hladen. Wink
http://www.sony-es.com/gallery/gerchy/sony_av670.jpg

Mono izhod za woofer moram sicer še potestirati, ker je zgornja dva zvočnika (z wooferjem vred) do sedaj poganjal starejši Sonyjev receiver STR-D965 - ki je svoje delo opravljal zelo dobro, tako da bi znal poslanstvo opravljati še naprej.

Namreč, skeptičen sem glede dveh stvari: receiver z boost funkcijo zelo dobro omehča bas, tako da zvočniki (pa tudi woofer) z odvzetimi nizkimi frekvencami bolje "dihajo".

Po drugi strani pa sem zaradi mehkejšega basa frekvence na wooferju "rezal" na 50 Hz, Control One pa igrajo od 80 Hz naprej, pa sem malce v dilemi, da ne bi bilo občutiti pomanjkanje spektra.

Ne bo druge, kot da jih prinesem domov in vržem na mizo. Smile
Nazaj na vrh
nomad

Pridružen/-a: Pet Maj 2009 14:01
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 08, 2009 17:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Control One je legenda !
Poznam ga še iz radijskih studiev, imam pa ga tudi v sistemu v spalnici.
Meni se zelo obenese za tiho poslušanje od blizu (za to so papirnate mebrane zakon). Vsako poletje pa gre z mano na morje, kjer se malce pretegne ob večji glasnosti. Prav gotovo najboljši zvočnik za ta denar. Zelo univerzalen. Nekateri so ga celo montirali v avto.
Z dobrim ojačevalcem pa igra tako, da ne moreš verjeti da to prihaja od tako malega zvočnika.
Edina pripomba gre na konektorje, saj ne moreš uporabiti debelejše žice, zaradi plastike pa je zelo teško zamenjati konektorje.
Nazaj na vrh
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 08, 2009 17:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hm, niso zaman tako popularni. Jaz sem jih imel, in takrat so bili v kombinaciji z Yamahinim subom.. prima za elektroniko ter metal. Za kaj drugega ne vem kako se obnesejo. So pa pogosto spregledani zaradi svoje cene. Super zvočnik drugače.
audiomaniac

Pridružen/-a: Čet Nov 2008 11:40
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 08, 2009 19:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

gerchy je napisal/a:
No, saj nekega vrhunskega stereo efekta ne pričakujem - kot rečeno, gre za ozvočenje PCja in tudi sedanja zvočnika sta oddaljena cca. 1 meter. Kaj več v 12 kvadratnih metrih tudi ni za pričakovati.

Saj vem, da bi opcijsko bila rešitev tudi izbira kakšnih manjših, lesenih omaric, ampak tele dobim nove za 90€, poleg imajo stropne nosilce in bi jih kasneje lahko uporabil za ozvočenje zimskega vrta, garaže, kuhinje ... kaj nezahtevnega pač. Very Happy

Nimaš kej razmišljat ! Za to kar potrebuješ so zakon ! Jaz jih imam zunaj za hišo ... sekajo ! Skratka, ubodi, pa pika ! Wink
marantz

Pridružen/-a: Ned Maj 2008 22:18
Kraj: ILIRSKA BISTRICA

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 08, 2009 22:47    Naslov sporočila: control one Odgovori s citatom

Tudi sam si jih lastim.
Odlično služijo svojemu namenu.
Vedno uporabni tudi kje drugje - še posebej, če živiš v hiši.
Za to ceno so odlična izbira.
gerchy

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 09, 2009 11:38    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja, takšnile priročni zvočniki pridejo vedno prav, sploh če imaš viška ojačevalnikov. Smile
Danes jih bom šel iskat, ampak ker sem (po naravi) vseeno skeptičen, jih bom prej stestiral in po potrebi vrnil ... Laughing
Nazaj na vrh
gerchy

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 09, 2009 22:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Evo, prinesel domov, testiral in ... definitivno odlično zapravljenih 82 €.
Ampak - woofer je obvezna oprema, saj res obogati frekvenčni spekter!

Za hec sem v trgovini priklopil še neke Dalije, mislim, da model Lektor 2 za 318 € eur, na CDju se je ravno vrtel Hotel California. Edina prednost Dalijev je bil malce mehkejši bas, kar je za pričakovati, saj gre za lesene škatle, dvakrat večje velikosti. Vse ostalo, vokali, čistost in natančnost visokih tonov - vse to gre v prid JBLom, četudi jih je poganjal cenejši receiver iz programa HK.
Nazaj na vrh
before

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 09, 2009 22:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

gerchy je napisal/a:
Evo, prinesel domov, testiral in ... definitivno odlično zapravljenih 82 €.
Ampak - woofer je obvezna oprema, saj res obogati frekvenčni spekter!

Za hec sem v trgovini priklopil še neke Dalije, mislim, da model Lektor 2 za 318 € eur, na CDju se je ravno vrtel Hotel California. Edina prednost Dalijev je bil malce mehkejši bas, kar je za pričakovati, saj gre za lesene škatle, dvakrat večje velikosti. Vse ostalo, vokali, čistost in natančnost visokih tonov - vse to gre v prid JBLom, četudi jih je poganjal cenejši receiver iz programa HK.

Če jih boš montiral na nosilec pod stropom in v kot, bo tudi bas pridobil na mehkobi in obilnosti, bo pa res nekaj izgubil na definiranosti. A prednosti bodo večje od slabosti. Tako ima montirane moj (že večkrat omenjeni) kolega in kot sem rekel: iskal sem kje se skriva woofer (ki ga seveda ni bilo), toliko je bilo basa!

Audiohedonist
Nazaj na vrh
gerchy

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 09, 2009 22:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja, drži, ampak tako ali tako imam odveč woofer, tako da bo ravno prav. Sicer pa je to tudi začasna postavitev, kasneje bodo morda res "obviseli" kje na stropu. Smile
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
Stran 1 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu