Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Multimedia HI-FI SHOW Ljubljana 2009
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 13, 14, 15 ... 18, 19, 20  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Dogodki v svetu HI-FI-ja, srečanja
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32
Kraj: POSAVEC

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 13, 2009 21:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sori transi, ampak meni je bila soba AudioKontakta majhno razočaranje. Polagam ga pa vsem našim inovatorjem. Kje ste bili s svojimi proizvodi? Res sem pričakoval, da bo tam kaj "domače" robe-nekako tako kot CC. Ali ni sejem ena redkih možnosti predstavitve produktov-pa še transiju bi olajšali delo.
Vendar pa to ni lahko delo. CCjevci imajo kvalifikacije za svoje produkte-ja, ne pride na sejem kar vsak. Naslednje leto bo spet priložnost za odpustke !!!
ajka

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 13, 2009 21:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

JAZZZ
Citiram:
Raje se vprašajmo, kako je lahko večini všeč zvok v AvdioGaleriji in Natu in Nelu, pa so imeli vsi totalno različen zvok. Hm, lahko nam je všeč nekaj pri nekomu, ampak moramo napisati tudi, kaj nas je motilo. Kajti, če nas ni nič motilo, potem ne vem, kakšen zvok se sploh išče. Samo všečen? Škoda, ker Nomad ne piše več-tule bi ga rabili Wink

LP

Ja, tudi jaz se sprašujem kako so nekomu lahko všeč sistemi z različnim zvokom !!??
Morda bi lažje razumeli,če bi "obiskovalci" bolj razčlenili zadevo ...
Npr...Sistem z majhnim zvočnikom...Sistem z "panelnim" zvočnikom...Sistem z velikim zvočnikom itd...

Nazadnje urejal/a ajka Tor Okt 13, 2009 21:58; skupaj popravljeno 2 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: -
gorko1

Pridružen/-a: Pet Maj 2008 21:44
Kraj: MARIBOR

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 13, 2009 21:38    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

gorko1 je napisal/a:
Jaz tudi razočaran. Predvsem pa nad Vklopovo sobo z Anhony Gallo Nucleus Reference. Tako slabega zvoka pa že dolgo ne. Res, po 10 min rahlega glavobola sem sobo zapustil. Pa taki $$$.

Lp,
Goran

No,jaz sem bil tam v soboto zjutraj po 10h. Pa mi pravi kolega,z katerim sva poslušala,da se je vrnil na sejem zvečer. In ni mogel vrjet,kako so pa takrat dobro igrali Anthony Gallo. Zgleda,da se je zadeva "vsedla". Sploh pa Odini rabijo ogromno časa,da pokažejo svoje prave vrline. No,res mi je tudi žal,da Boris ni imel boljše sobe za ML Spire. Se je čutil potencial,samo so res bili tako stisnjeni k stranskim stenam,da je "zmanjkovalo zraka". Bilo pa je super,ko je vgasnil veliko luč in vklopil rdeče ledice Laughing

Lp,
Goran
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Mr.Zigy

Pridružen/-a: Pon Jun 2008 11:29
Kraj: Ljubljana-Vic

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 13, 2009 21:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

@Jazz..........soba od trancija je bila bolj predstavitev portala in združenju vseh nas skupaj članom....da se spoznamo in kaj rečemo ob dobri glasbi

Galerija slik ....upam da bo dovolj 350 slik za vas(nekatere so mal slabše ker nisem imel seboj stojala )

http://mrzigy.jalbum.net/Multimedia%20HiFi%20Show%202009/
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
janzi

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 8:45
Kraj: GROSUPLJE / LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 13, 2009 21:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ajka je napisal/a:
Raje se vprašajmo, kako je lahko večini všeč zvok v AvdioGaleriji in Natu in Nelu, pa so imeli vsi totalno različen zvok. Hm, lahko nam je všeč nekaj pri nekomu, ampak moramo napisati tudi, kaj nas je motilo. Kajti, če nas ni nič motilo, potem ne vem, kakšen zvok se sploh išče. Samo všečen? Škoda, ker Nomad ne piše več-tule bi ga rabili Wink

LP

Ja, tudi jaz se sprašujem kako so nekomu lahko všeč sistemi z različnim zvokom !!??
Morda bi lažje razumeli,če bi "obiskovalci" bolj razčlenili zadevo ...
Npr...Sistem z majhnim zvočnikom...Sistem z "panelnim" zvočnikom...Sistem z velikim zvočnikom itd...[/quote]

Hm, ja ! Morda bi pa ti za začetek razčlenil zakaj nekomu ne morejo (smejo) biti všeč sistemi z različnim zvokom !? Wink
ajka

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 13, 2009 21:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

kraljmatjaz je napisal/a:
Bom kar direktno povedal: letošnji Show je bil razočaranje!
Nekaj zanimivih postavitev, NAT , NEL audio, TRM. In edina predstavitev, za kar se je splačalo na pot iz Gorice: GALLUS zvočniki. Zame so tile zvočniki world class product z eno samo veliko napako, to je absolutno previsoka cena.
Sicer pa kot običajno nepotrebno nabijanje decibelov v "zlati" Vklop sobi, pa neposrecena postavitev velikih Opera in tako naprej...
Rad bi omenil še dve zanimivosti iz dveh zeloooo oddaljenih dob: po eni strani EMT "mama" RIAA v TRM sobi (če sem prav razumel je to prvi RIAA eq, od EMT-ja) in pa najnovejši NAIM UNITI, zelo zanimiv koncept all-in-one naprave.
Seveda ne morem pozabiti ekipe Audio-Kontakt. Srečal sem nekaj soforumašev, nekaterih pa mi ni uspelo dobiti, morda pa se le pripeljem tja do Vranskega, da si kaksno povemo.

Aja, še to, pogrešal sem nekatere slovenske trgovce/proizvajalce, med vsemi najbolj Acoustic Preference. Zelo slabo, da se ne predstavijo na domačem audio showu. Ocena ---!

Lp
Miran

PS.: Avdiofillu hvala za super kompilacijo Alenvprekršku pa za tablico.

LP

Prosim za "obrazložitev" neposrečene postavitve OPERA zvočnikov ?!
~~~
Drugače pa je "razočaranje" lahko posledica slabo razvitega audio trga...To pa je zainteresiranost,razgledanost in kupna moč "potrošnika_kupca" in ponudba "zastopnika_trgovca" ... Če kupec ni pripravljen kupiti in še kar kupi "zahteva" nenormalno velike popuste tudi ponudbe enostavno ni ...Torej se ne čuditi ,da je vedno manj razstavljalcev, ki se vedno manj trudijo !!???
kraljmatjaz

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 21:27
Kraj: Gorica

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 13, 2009 22:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

@Ajka : Si morda prodajalec/uvoznik?
Zakaj se ne predstavis?

So bili po tvoje zvocniki postavljeni idealno?

Govorim na pamet , ampak: velikani Opera Tebaldi so bili samo dober meter od stolov, ko sem bil jaz v poslusalnici so bili visoki toni mocno poudarjeni, pa mi niso bili vsec, samo to.
Zadaj so igrali ce se ne motim Opera Callas grand, sevali so ravno proti velikim stranskim ploskvam Tebaldijev....tudi to ni glih idealno, vsaj zame.
Sicer pa soba je kar je , prodajalci pa tudi morate predstaviti kar najvec....zato ni problema.

Glede kvalitete zvoka na sejmih pa bom ponovil to kar pravi morda najboljsi italijanski avdio reporter Bebo Moroni:
"na sejme ne hodimo poslusat najboljsega zvoka, na sejmih lahko samo zaslutimo, ce nekaj lahko zaigra..."

KAr pa se razocaranja tice, se mi zdi , da je bilo prejsnja leta vec razstavljalcev, tudi s Hrvaske, kriza pac naredi svoje. Predvsem pa je nedopustno, da slovenski proizvajalci/prodajalci/uvozniki ne predstavijo svojih izdelkov na edinem slovenskem showu. Kot vedno IMHO

LP
Miran
InLiner

Pridružen/-a: Sob Jun 2008 11:13
Kraj: Slovenija

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 13, 2009 23:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zakaj se ne predstavis?

Govorim na pamet , ampak: velikani Opera Tebaldi so bili samo dober meter od stolov, ko sem bil jaz v poslusalnici so bili visoki toni mocno poudarjeni, pa mi niso bili vsec, samo to.
Zadaj so igrali ce se ne motim Opera Callas grand, sevali so ravno proti velikim stranskim ploskvam Tebaldijev....tudi to ni glih idealno, vsaj zame.
Sicer pa soba je kar je , prodajalci pa tudi morate predstaviti kar najvec....zato ni problema.

Glede kvalitete zvoka na sejmih pa bom ponovil to kar pravi morda najboljsi italijanski avdio reporter Bebo Moroni:
"na sejme ne hodimo poslusat najboljsega zvoka, na sejmih lahko samo zaslutimo, ce nekaj lahko zaigra..."

KAr pa se razocaranja tice, se mi zdi , da je bilo prejsnja leta vec razstavljalcev, tudi s Hrvaske, kriza pac naredi svoje. Predvsem pa je nedopustno, da slovenski proizvajalci/prodajalci/uvozniki ne predstavijo svojih izdelkov na edinem slovenskem showu. Kot vedno IMHO

LP
Miran

Če bi temelito bral temo bi vedel...to je samo dokaz tega koliko ste pozorni na poste same. Toliko preberete samo da nekje vidite nekaj kar vas moti in nato odpišete brez smisla in nekega pametnega sporočila.

P.S. Nobena postavitev ni idealna...usaka postavitev ima svoj + in svoj -
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
ajka

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 13, 2009 23:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zakaj se ne predstavis?

LP
Miran

LP

Predstavitev poteka preko mojih člankov,ki skušajo kolikor toliko biti "objektiveni"kjer ne omenjam posameznih firem ampak samo skušam širit audio kulturo ...
Mislim,da moramo biti na forumu vsi "enakopravni" kar pa velikokrat ne velja za "ostale" ko velikokrat pljuvajo kritizirajo kar konkretno in velikokrat brez argumenta !!!

~~~

Tebaldi je bil zelo dobro postavljen seveda za sredinske poslušalce,kjer je bil postavljen po formuli za maximalno resolucijo in dinamiko...
(In kar sem že napisal v predstavitvi sistema...Velika glasnost cca 110db za ponazoritev kaj se dogaja v koncertni dvorani !!!)
Torej sistem ni bil postavljen za tiste poslušalce, ki imajo radi zvočnike zelo oddaljene in ob zidu ter poslušajo tiho, zapacano zvočno sliko brez globine...
Mimo grede povem,da je bilo kar nekaj zastopnikov_prodajalcev_direktorjev audio firem iz tujine in so bili ravno navdušeni nad postavitvijo tako Tebaldijev kot Callasa, ki ni bil pretirano zapostavljen zaradi postavitve za Tebaldijem(Sevanje mimo Tebaldija z minimalnim tunelskim efektom)
Seveda vsi tisti v prvi vrsti_levo desno pa vsekakor niso imeli idealne pozicije!!!(Z zasukom zvočnika navznoter se skuša efekt stereo ohranit ravno za tiste ,ki stojijo in in tiste ki sedijo zelo L-D ...)
JAZZZ

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 14, 2009 00:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

janzi je napisal/a:
Hm, ja ! Morda bi pa ti za začetek razčlenil zakaj nekomu ne morejo (smejo) biti všeč sistemi z različnim zvokom !? Wink

Janzi. Hitra obramba, ampak čisto odveč. Preberi si še enkrat:
jazzz je napisal/a:

Raje se vprašajmo, kako je lahko večini všeč zvok v AvdioGaleriji in Natu in Nelu, pa so imeli vsi totalno različen zvok. Hm, lahko nam je všeč nekaj pri nekomu, ampak moramo napisati tudi, kaj nas je motilo. Kajti, če nas ni nič motilo, potem ne vem, kakšen zvok se sploh išče. Samo všečen?

Vsak od treh sistemov, ki sem jih naštel, nam je lahko po svoje všeč. Ko pa doma gradiš svoj sistem, na katerega se boš ozrl? Hja, npr. odprtost bi vzel od Opere, mehkobo od Nata in lahkotnost od Nela? In ugotoviš, da ti nobeden sistem ni čisto všeč. Če pa ti eden povsem ustreza, kako lahko ustrezata druga dva-z različnim zvokom?
Če pa so nam vsi trije sistemi všeč(brez pripomb), potem verjamem, da bomo še dolgo begali pri iskanju zvoka svojega sistema.
JAZZZ

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 14, 2009 00:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mr.Zigy je napisal/a:
@Jazz..........soba od trancija je bila bolj predstavitev portala in združenju vseh nas skupaj članom....da se spoznamo in kaj rečemo ob dobri glasbi

No ja. V sobi je špilal sistem, ki je bil daleč od tega, kar domača pamet predstavlja na tem forumu. Ojačevalcev nebroj. Zvočnikov tudi. DACi .Kabli ... Ali se ne bi bilo fino pogovarjati o glasbi in jo tudi v sobi poslušati na dobrem sistemu. Ob druženju seveda.

Da se ve, Trancija hvalim za storjeno delo !
janzi

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 8:45
Kraj: GROSUPLJE / LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 14, 2009 00:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

JAZZZ je napisal/a:
janzi je napisal/a:

Janzi. Hitra obramba, ampak čisto odveč. Preberi si še enkrat:
jazzz je napisal/a:

Raje se vprašajmo, kako je lahko večini všeč zvok v AvdioGaleriji in Natu in Nelu, pa so imeli vsi totalno različen zvok. Hm, lahko nam je všeč nekaj pri nekomu, ampak moramo napisati tudi, kaj nas je motilo. Kajti, če nas ni nič motilo, potem ne vem, kakšen zvok se sploh išče. Samo všečen?

Vsak od treh sistemov, ki sem jih naštel, nam je lahko po svoje všeč. Ko pa doma gradiš svoj sistem, na katerega se boš ozrl? Hja, npr. odprtost bi vzel od Opere, mehkobo od Nata in lahkotnost od Nela? In ugotoviš, da ti nobeden sistem ni čisto všeč. Če pa ti eden povsem ustreza, kako lahko ustrezata druga dva-z različnim zvokom?
Če pa so nam vsi trije sistemi všeč(brez pripomb), potem verjamem, da bomo še dolgo begali pri iskanju zvoka svojega sistema.

Yeah, whatever ! Wink

Grem rajš spat ! Laughing
markoni

Pridružen/-a: Pon Mar 2009 23:09
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 14, 2009 00:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

[quote="InLiner"]
Zakaj se ne predstavis?

LP
Miran

Citiram:
To kar pravi Bebo nepomeni da so vsi enaki in da im ni stalo do predtavitve dobrega zvoka. Na koncu konca kritiki in novinarji so tudi vredni svojega denarja.Ko kupujem in plačam poslušam in se sam prepričam v kvaliteto !!!!
O arhiktrkturi, geometriji,akustiki prostora in postavitvi pa bih se zadnji upal
reci AJKI da nezna postavljat zvočnike ali kar koli v sistemu.... !!!!!!!!
Za ostale bi se dalo debatirat !!!!!!

JAZZZ

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 14, 2009 00:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mr.Zigy je napisal/a:
Galerija slik ....upam da bo dovolj 350 slik za vas(nekatere so mal slabše ker nisem imel seboj stojala )

Ob pojavu "zastonjske digitalne fotografije" se fotke množijo da je groza. Priporočam vsem, da izberejo samo uspešne fotografije, ne ponavljajo fotografij v stilu ena s flešem in ena brez ..., z leve strani, z desne, z vrha ... Malo več samokritičnosti ne bi škodilo.
Ko sem hotel pregledati slike s firminega sindikalca se kar naenkrat pojavi pred mano devet map in vsaka po nekajsto neizbranih fotk. Mission impossible.

Zigy. Ne jemlji to kot grajo, ampak kot nasvet za prihodnost.
Ker sem se zavedal navala fotk, sem raje lovil malce drugačne prizore, nekaj je tudi objavljenih.

Drugače pa, kaj je to stojalo Laughing ISO1000-1600, pa je stojalo na takih dogodkih zgodovina. Fotka Nel avdia je narejeno z ISO4000. Ko je Boris videl, da slikam, je pojačal luč. Fotka je postala klasična in je ostala na mojem računalniku.
trancedeejay
Site Admin

Pridružen/-a: Sob Mar 2008 9:01
Kraj: Zgornja Besnica

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 14, 2009 01:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

No, da pa še administrator nekaj pove.
Kot prvo, letos je bila izkušnja taka, da me je dealer nategnil kar se robe tiče. Drugo, zato da je v sobi sploh špilalo sem privlekel en svoj cenejši sistem (kaj dražjega kot npr. SA2K mi spoh na misel ne pride), ker se niti eden od članov ni premaknil v smeri da bi priklopili kakšen drug sistem, domač izdelek in podobno. Sicer pa je sistem na Showu špilal zelo različno (malo smo menjali kable, spreminjali postavitev zvočnikov, gretje ojačevalca), pa je bilo včasih malo rezko, malo boomy, enkrat ok (odvisno kdaj ste bili v sobi). Kot tretje, namen sobe je bil ta, da sem ljudi obvestil o portalu, ker če je roba kot so bili lansko leto Jamo 909, vsi samo robo gledajo, noben pa ne dojame, da je bistvo sobe portal. Kot četrto sem imel konkretne omejitve kaj imam lahko v sobi.
Postavil sem tudi računalnik s katerim sem se še ponoči ukvarjal, da je na showu kolikor toliko za silo deloval. Naredil sem še wannabe absorberje, izdelal kartice z Audio Kontakt URL, kolege pri Canonu sem naprosil, da mi sprintajo printscreen strani, naredil sem še plakat s slikami AudioDIY, pri Alenu sva izdelala sprednjo plato, zmenit se je bilo treba, da je večina dobila trakce na svojih ploščicah, spakiral sem vso robo, zrihtal kombi, naložil v kombi (to je problem, če ni original pakunge), vse na roke znosil v sobo...
Se strinjam, da soba ni bila ne vem kakšna, zato sem si vzel čas in raje kakšno rekel od portala (topla beseda več pomeni), kar je bil v bistvu edini namen. Vsi bi ponavadi nekaj na račun drugih. Preden sem prišel na Show sem bil še v službi. Vsekakor se strinjam, da bi lahko soba bila boljša, ampak jebiga, splet okoliščin...bo drugič bolje.
Poleg nekaj posameznikov, ki so zrihtali trakce, bi se rad res zahvalil članu streki, ki je izdelal zastavo Audio Kontakt, pa tudi Alenvprekršku, ki je zrezkal front plato za na vrata in obeske za člane, pa tudi Ajki, ki je zrihtal transport+DAC.
Pa še nekaj - rad bi se zahvalil še članom pinc, drago in audioexpert, ker so nas gostili na AudioDIY srečanju - je kdo pomislil kdo je plačal drinko in vse ostalo kar je bilo navoljo?
Vglavnem, potrudil se bom, da nova verzija portala zaživi v nekaj mesecih, potem pa zalaufamo na polno.
Ostalih sistemov v sobah Showa ne bom komentiral, ker dejansko nisem imel časa, da bi kaj preveč letal okoli. Bi pa omenil CopyCardovce s katerim sem bil največ v navezi - face ste, vaša soba je bila akustično tretirana audio vinoteka in verjetno edina soba v kateri se je dogajalo(kraftwerk), ko so vsi ostali že zdavnaj zapustili razstavne prostore.
No omenil bi pa vseeno še sistem od kolega Ignjića, ki je s svojimi zvočniki Gallus Aldebaran v kombinaciji z Rogue elektroniko sestavil sistem, ki je po mojem mnenju vreden same pohvale.
Toliko od mene.
LP
Admin
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Dogodki v svetu HI-FI-ja, srečanja Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 13, 14, 15 ... 18, 19, 20  Naslednja
Stran 14 od 20

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu