Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Multimedia HI-FI SHOW Ljubljana 2009
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 12, 13, 14 ... 18, 19, 20  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Dogodki v svetu HI-FI-ja, srečanja
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
matjaz z

Pridružen/-a: Pon Dec 2008 13:50
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 13, 2009 15:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Janzi a sem jaz pri tebi kupil Marantz 6000 ose?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
hi_musica

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 7:17

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 13, 2009 15:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Imidž, seveda. Težava je, da sosedje navadno ne vidijo, kaj ti igra v dnevni. Če pa pogovor le nanese na tvoje Anthony Gallo, pa vpraša: "Kuga ...........? A Tone? ...... Č'gav Tone?".

Lažje je z BMW na dvorišču Very Happy .

V.
Nazaj na vrh
Mr.Zigy

Pridružen/-a: Pon Jun 2008 11:29
Kraj: Ljubljana-Vic

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 13, 2009 15:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Na showu sem bil v soboto,skoraj cel dan.Mnogo slabše kot lansko leto Exclamation
Moje mnenje je sledeče:Najboljše je zvenelo v sobi Gallus v kateri sem tudi pokramljal z gospodom Vojko Ignjičevim in se zmenil da mu pošljem slike od njegove sobe ter celotnega showa.Naslednja soba je bila NAT soba z Sonus Faber zvočniki ter gramofonom,v kateri sem bil že na vse zgodaj zjutraj tam ki je imel edini odprto sobo že ob 9 zjutraj in sem uspel za kratek čas slišati res dober zvok.Naslednja soba je bila Trm Audio v kateri je vsem dobro poznani gospod-mene se vsako leto tako razveseli ko pridem pogledat ker se kar dobro poznava....in zadnja soba je bila Audio Galerija v kateri sem bil kar nekaj časa.In kot zanimivost so me pri Ten Černe povabili za fotografa da jim slikam stojala v studiju za njihov web page Very Happy

Zahvaljujem se alenu za ploščicu,tranciju,audiofilu in vsem ostalim forumašem ki sem jih srečal in jih na novo spoznal ...to je bilo bistvo
V veselje mi je bilo spoznati Vilija,pestilence ter MateFi-ja ter ostale seveda Cool

Fotogalerija sledi tekom tega dne... Razz
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
InLiner

Pridružen/-a: Sob Jun 2008 11:13
Kraj: Slovenija

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 13, 2009 16:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Deloma se strinjam z vsem kar ste napisali...Ne strinjam se glede psihoakustike vsaj ne v celoti. Naši možgani že zaznavajo stvari drugače ampak...Govorite o stvareh, ki so vas prvo dali na predavanje zto d privlečejo kupce to je prvo...drugo pa zto d vas mal napumpajo kukr usi vzajemni skladi in varčevalni itd. Ušesa že zaznavajo zvok drugače razlika je pa v tem da nam recimo Tebaldiji niso bili všeč ker mogoče igrajo tako umirjeno in lepo za poslušat. Mogoče imamo raje stil Avantgarde, ki sikajo in zbadajo uho še posebej ob kaki klasiki ali trobenti. Okusi so različni se strinjam samo uho vedno zazna kvaliteto uprašanje je le ali se strinjamo s ponazoritvijo zvoka ali ne...Iste polemike se pojauljajo pri avtomobilih, ki nekateri trdijo da je BMW bolši od Audija in obratno. POodbno je tudi pri fotoaparatih...Nekateri imajo senzor z bolj toplimi barvami nekateri z bolj hladnimi nekateri pa želijo čim bolj naravne barve. Nerazumem ljudi kako pridejo v sobo in že zato ker vedo kaj je v njej rečejo da to ni blo vredu. Dejte si uzet čas prisluhnite glasbi ki igra in ne bodite tako nastrojeni proti prodajalcem ki vam mogoče niso po godu. Bodite odprti do sebe in do drugih in ne zatiskajte si oči pred realnostjo in se prepričevat v to da je nekaj slabo samo zato ker so vam drugi tako rekli. Kaj ti pomaga če ti v prodajalni dajo 50% popust če stvar NE DELA. Za moje pojme raj plačam 50 procentov pa imam stvar 10 let kakor da jo prodam po 5 mescih. Je use zastojn če je use drago. In nerabi govorit da vaš sistem za 500€ igra isto kot tisti malo dražji. Hi-fi je v detajlih čeprav se nekateri tega ne zavedajo. Glede tega da so sobe vsako leto iste...ja to se strinjam ampak ponavadi imaš vsako leto drugi zvočniki, ki ga je treba ponovno uglasit in nobeno leto nimaš časa, da sistem postaviš tako kot bi moral.

lp

Nazadnje urejal/a InLiner Tor Okt 13, 2009 17:01; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Wolumen

Pridružen/-a: Ned Jun 2009 11:46
Kraj: Škofija loka

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 13, 2009 16:38    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Imel debato v sobi Digitalije in izvedel da so prodali ogromno Dacmagickov in,da jih v tovarni na začetku niso magli sproti delati.
Nazaj na vrh
markoni

Pridružen/-a: Pon Mar 2009 23:09
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 13, 2009 18:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

[quote="InLiner"]Deloma se strinjam z vsem kar ste napisali...Ne strinjam se glede psihoakustike vsaj ne v celoti. Naši možgani že zaznavajo stvari drugače ampak...Govorite o stvareh, ki so vas prvo dali na predavanje zto d privlečejo kupce to je prvo...drugo pa zto d vas mal napumpajo kukr usi vzajemni skladi in varčevalni itd. Ušesa že zaznavajo zvok drugače razlika je pa v tem da nam recimo Tebaldiji niso bili všeč ker mogoče igrajo tako umirjeno in lepo za poslušat. Mogoče imamo raje stil Avantgarde, ki sikajo in zbadajo uho še posebej ob kaki klasiki ali trobenti. Okusi so različni se strinjam samo uho vedno zazna kvaliteto uprašanje je le ali se strinjamo s ponazoritvijo zvoka ali ne...Iste polemike se pojauljajo pri avtomobilih, ki nekateri trdijo da je BMW bolši od Audija in obratno. POodbno je tudi pri fotoaparatih...Nekateri imajo senzor z bolj toplimi barvami nekateri z bolj hladnimi nekateri pa želijo čim bolj naravne barve. Nerazumem ljudi kako pridejo v sobo in že zato ker vedo kaj je v njej rečejo da to ni blo vredu. Dejte si uzet čas prisluhnite glasbi ki igra in ne bodite tako nastrojeni proti prodajalcem ki vam mogoče niso po godu. Bodite odprti do sebe in do drugih in ne zatiskajte si oči pred realnostjo in se prepričevat v to da je nekaj slabo samo zato ker so vam drugi tako rekli. Kaj ti pomaga če ti v prodajalni dajo 50% popust če stvar NE DELA. Za moje pojme raj plačam 50 procentov pa imam stvar 10 let kakor da jo prodam po 5 mescih. Je use zastojn če je use drago. In nerabi govorit da vaš sistem za 500€ igra isto kot tisti malo dražji. Hi-fi je v detajlih čeprav se nekateri tega ne zavedajo. Glede tega da so sobe vsako leto iste...ja to se strinjam ampak ponavadi imaš vsako leto drugi zvočniki, ki ga je treba ponovno uglasit in nobeno leto nimaš časa, da sistem postaviš tako kot bi moral.

Se strinjam. Nesmemo biti uniformirani, poslušati druge već sami imet bolj študiozan pristop.
Prestiž je mišljeno kot pokazat kaj imaš doma prijateljima in povedat da to staneeeeeeeee , in da je to zaradi tega najjjjj........
V desetih letih mi povejte koliko ste komponent zamenjal,
vred z kabli ??????
markoni

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 13, 2009 18:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

[quote="InLiner"]Deloma se strinjam z vsem kar ste napisali...Ne strinjam se glede psihoakustike vsaj ne v celoti. Naši možgani že zaznavajo stvari drugače ampak...Govorite o stvareh, ki so vas prvo dali na predavanje zto d privlečejo kupce to je prvo...drugo pa zto d vas mal napumpajo kukr usi vzajemni skladi in varčevalni itd. Ušesa že zaznavajo zvok drugače razlika je pa v tem da nam recimo Tebaldiji niso bili všeč ker mogoče igrajo tako umirjeno in lepo za poslušat. Mogoče imamo raje stil Avantgarde, ki sikajo in zbadajo uho še posebej ob kaki klasiki ali trobenti. Okusi so različni se strinjam samo uho vedno zazna kvaliteto uprašanje je le ali se strinjamo s ponazoritvijo zvoka ali ne...Iste polemike se pojauljajo pri avtomobilih, ki nekateri trdijo da je BMW bolši od Audija in obratno. POodbno je tudi pri fotoaparatih...Nekateri imajo senzor z bolj toplimi barvami nekateri z bolj hladnimi nekateri pa želijo čim bolj naravne barve. Nerazumem ljudi kako pridejo v sobo in že zato ker vedo kaj je v njej rečejo da to ni blo vredu. Dejte si uzet čas prisluhnite glasbi ki igra in ne bodite tako nastrojeni proti prodajalcem ki vam mogoče niso po godu. Bodite odprti do sebe in do drugih in ne zatiskajte si oči pred realnostjo in se prepričevat v to da je nekaj slabo samo zato ker so vam drugi tako rekli. Kaj ti pomaga če ti v prodajalni dajo 50% popust če stvar NE DELA. Za moje pojme raj plačam 50 procentov pa imam stvar 10 let kakor da jo prodam po 5 mescih. Je use zastojn če je use drago. In nerabi govorit da vaš sistem za 500€ igra isto kot tisti malo dražji. Hi-fi je v detajlih čeprav se nekateri tega ne zavedajo. Glede tega da so sobe vsako leto iste...ja to se strinjam ampak ponavadi imaš vsako leto drugi zvočniki, ki ga je treba ponovno uglasit in nobeno leto nimaš časa, da sistem postaviš tako kot bi moral.

Citiram:
Se strinjam. Nesmemo biti uniformirani, poslušati druge već sami imet bolj študiozan pristop.
Prestiž je mišljeno kot pokazat kaj imaš doma prijateljima in povedat da to staneeeeeeeee , in da je to zaradi tega najjjjj........
vred z
kabli ??????
markoni

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 13, 2009 18:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nazadnje urejal/a markoni Tor Okt 13, 2009 18:21; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
markoni

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 13, 2009 18:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Citiram:
vred z kabli ??????

JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32
Kraj: POSAVEC

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 13, 2009 18:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

matjaz z je napisal/a:
... pa smo zopet tam,
ne razumem zakaj je tako težko razumeti, da morajo tudi prodajalci hi-fi -ja od nečesa živeti. Zakaj je to tako težko razumljivo. Saj lahko kupiš izdelek prek e baya- pa ga pred tem ne moreš poslušati, pogledati in če ne dela komu se boš pritožil? Imeti izdelke na zalogi, nuditi prostor za poslušanje in testiranje, imeti vso ostalo infrastrukturo ki jo trgovina rabi (telefon, elektrika, čistilka,...) vse to stane. A imate vtis, da se prodajalci vozijo okoli v Ferrarijih? In da, če je na vas nekdo zaslužil 500 evrov vas je pa - totalno nategnil, pa ste prej pol leta šnofali okoli izdelka v njegovi trgovinici. Znanje ki ga imajo in običajno opravičujejo pa je tudi nekaj vredno - a ne? Malo mi je zoprno ko so visoke cene v akustiki postale blasfemija - medtem, ko je pri avtomobilih to čisto dovoljeno - samo da je mali rdeč, da ima miljon konjev - pa kar naenkrat poraba in dejstvo da lahko voziš le 130kmh ni več pomembno. Mislim, da so zakonitosti trga precej krute in da "nategi" na dolgi rok ne preživijo. Pa sploh ne mislim nadaljevati teme ki se je jarokačila - dragi kabli -, vsak si bo po svojih možnostih in zmožnostih sestavljal si stem in včasih smo ponosni nase če nam uspe kupiti kaj dragega, pa čeprav ni ravno najbolj racionalno. Sicer pa kdo pa pravi da je tale konjiček racionalen.
Pa naj tole ne zveni tako besno kot napisano ponavadi zveni. Laughing

Tako je Evil or Very Mad Vsako leto po sejmu(pa seveda tudi ves ostali čas) se brez veze debatira okrog "prevelikih" cen. Komur so stvari predrage, naj jih pač ne kupi. To, da vsak dan v trgovini preplačamo vsako stvar, je pa brez veze, a ne ? Embarassed

Raje se vprašajmo, kako je lahko večini všeč zvok v AvdioGaleriji in Natu in Nelu, pa so imeli vsi totalno različen zvok. Hm, lahko nam je všeč nekaj pri nekomu, ampak moramo napisati tudi, kaj nas je motilo. Kajti, če nas ni nič motilo, potem ne vem, kakšen zvok se sploh išče. Samo všečen? Škoda, ker Nomad ne piše več-tule bi ga rabili Wink
kraljmatjaz

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 21:27
Kraj: Gorica

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 13, 2009 19:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Bom kar direktno povedal: letošnji Show je bil razočaranje!
Nekaj zanimivih postavitev, NAT , NEL audio, TRM. In edina predstavitev, za kar se je splačalo na pot iz Gorice: GALLUS zvočniki. Zame so tile zvočniki world class product z eno samo veliko napako, to je absolutno previsoka cena.
Sicer pa kot običajno nepotrebno nabijanje decibelov v "zlati" Vklop sobi, pa neposrecena postavitev velikih Opera in tako naprej...
Rad bi omenil še dve zanimivosti iz dveh zeloooo oddaljenih dob: po eni strani EMT "mama" RIAA v TRM sobi (če sem prav razumel je to prvi RIAA eq, od EMT-ja) in pa najnovejši NAIM UNITI, zelo zanimiv koncept all-in-one naprave.
Seveda ne morem pozabiti ekipe Audio-Kontakt. Srečal sem nekaj soforumašev, nekaterih pa mi ni uspelo dobiti, morda pa se le pripeljem tja do Vranskega, da si kaksno povemo.

Aja, še to, pogrešal sem nekatere slovenske trgovce/proizvajalce, med vsemi najbolj Acoustic Preference. Zelo slabo, da se ne predstavijo na domačem audio showu. Ocena ---!

Lp
Miran

PS.: Avdiofillu hvala za super kompilacijo Alenvprekršku pa za tablico.
janzi

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 8:45
Kraj: GROSUPLJE / LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 13, 2009 20:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

matjaz z je napisal/a:
Janzi a sem jaz pri tebi kupil Marantz 6000 ose?

Če si kupil Marantz CD 6000 OSE LE črne barve (odlično ohranjen) Cool
sem pravi !

Zakaj ? Question
DOLAR

Pridružen/-a: Tor Jul 2009 14:03
Kraj: bUNGA bUNGA

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 13, 2009 20:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

markoni je napisal/a:
Prav v tem je poanta da se tisti kateri neslužijo potrudijo !!!!
Eni nakupi/ukusi so pač bolj na strani prestiža, drugi zaradi
muzike.

Res je malo preveč kritik glede šova in cen nekaterih sistemov. Sam sem bolj nov v tem "fohu" in sem sejem obiskal šele drugič. Meni se je šov ponovno zdel super. Fino se mi zdi, da imamo ob vsej majhnosti Slovenije možnost pogledati toliko hudih sistemov naenkrat. Ne vem kakšne sisteme imate vi doma, ampak meni je super, da za 5 EUR lahko poslušam Tebaldije, Avantgarde duo, Anthony Gallo.... na enem mestu. Sicer pa ne moremo pričakovati, da bodo razstavljavci zadovoljili vsakogar. Okusi so preveč različni. Nekdo bi rad slišal value for money, drugi prestiž, nekdo bi šopal hard core in drugi spet audiofilske samplerje Wink.

Ne bi pa preveč mešal muzike in prestiža. Kar se mene tiče je bil letos absolutni zmagovalec VKLOP. Tam sem na Avantgardih enega za drugim lahko slišal Dylanov - Don't think twice, It's All Right, One love – s cd-ja Playing for change in Marley-ev Redemption song, ki je moje kocine postavil pokonci. Njihov izbor glasbe in pristop sta se mi zdela prava osvežitev. Tudi Avantgardi so zveneli fantastično. Škoda se mi zdi, da so pri ostalih (ki sem jih uspel obiskat) prevladovali neki popeglani samplerji, brezosebni albumi prestižnih založb, razne dolgočasne điđe miđe brez življenja.... tako, da najbolj prestižnih razstavljavcev ne bi ravno sodil, da niso prišli zaradi muzike. Ampak tak je pač moj glasbeni okus. Mogoče je moj okus drugačen od povprečnega obiskovalca showa in je bila večini glasba oz. samplerji všeč.

Dobrega zvoka sicer ni manjkalo. Sam sem bolj mahnjen na velike »kutije«, tako da sta bila favorita Vklop in Audio Galerija. Glede na omejen čas poslušanja bi kot večina izbral Avantgarde, če bi jih mel kam dat seveda.
Nazaj na vrh
matjaz z

Pridružen/-a: Pon Dec 2008 13:50
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 13, 2009 20:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Citiram:
Če si kupil Marantz CD 6000 OSE LE črne barve (odlično ohranjen)
sem pravi !

Zakaj ?

... samo sestavljam skupaj. Ker večine še nisem uspel spoznati, takrat ob nakupu pa se mi je tako mudilo. Sicer pa predvajalnik je še vedno odlično ohranjen in lepo služi namenu - samo vrečko sem mu snel z daljinca.

Laughing
Nazaj na vrh
janzi

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 8:45
Kraj: GROSUPLJE / LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 13, 2009 20:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sejem je, vsaj po moje, potrebno jemati bolj kot predstavitev novosti v HIFI-ju, kot srečanje starih znancev (in spoznavanje novih , seveda!) in kot dobro zabavo, kar naj bi nam naš hobi prvenstveno omogočal!
In nekateri to tudi delajo(mo) !
Glede na pogoje je bilo po moje dobrega zvoka kar precej, seveda za različne okuse (ha, psihoakustika!)
Stari mački (Boris, TRM ata, Dule, Vojko, Igor, Marko, Franc, duo Baričič/Pecotič, itd....) so se spet izkazali , pa ne samo s postavitvijo !
Igor je pa pač car, pa če nam je to všeč ali ne !?
Letos je še mene z izborom glasbe prijetno presenetil ! Smile
Zakon je bila, poleg AudioKontakt sobe, tudi soba 'gverilcev' (CC) ; fantje rasturajo!
Bo pa res treba drugo leto malo več prostovoljnega dela in sodelovanja, da bo AK soba še bolj zaživela !!!
Če bo potreba tudi jaz obljubim sodelovanje !
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Dogodki v svetu HI-FI-ja, srečanja Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 12, 13, 14 ... 18, 19, 20  Naslednja
Stran 13 od 20

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu