Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Multimedia HI-FI SHOW Ljubljana 2009
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 18, 19, 20  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Dogodki v svetu HI-FI-ja, srečanja
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
drago67

Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 10, 2009 22:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

InLiner je napisal/a:
Lep pozdrav tudi iz moje strani,

Komentar sejma čeprav ga še ni konec...zdi se mi da je letos obiskalo kar nekaj več ljudi kot lani in da je bila kar gužva. Kar se tiče sob je tako kot je bilo vedno nekje sistemi vredni več tisoč evrov zvoka pa za nekaj centou ali manj. Mislim da si lahko gladko priznamo da ima konstantno najbolši sound Audio Galerija, ki je imela sicer nekoliko dražji sistem letos a me je presenetila polnost zvoka in slike in natančnost ter tudi dinamičnost. Use ostalo je bilo več ali manj porazno...Intek še skoraj najbolje od vsega ostalega in pa tudi Gallus sicer če odmislimo ceno ki je extremno pretirana.

na evo se mi je zdelo da sem neki pozabu unison research -lampaši,če se ne motim in tisti veliki opera zvočniki ,ja tudi zelo ok.mimogrede presenetilo me je število visokotoncev na zadnji strani zvočnika-okoli 8 kom na enem zvočniku. Rolling Eyes
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
matjaz z

Pridružen/-a: Pon Dec 2008 13:50
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 10, 2009 22:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zdravo
Bom skušel še sam podati komentar današnjega dogodka.
Precej različnih aspektov ter pristopov je tisto kar je morda skupni imenovalec sejma. Od popolnih skorajda računalniških pristopov (wi fi ...) do čiste analogije z lampami ter gramofoni. In seveda pri zvočnikih od absolutnega low techa pri visaton voight pipe-u, do Anthony Gallo ter Avandgardov, high techa. Različni pristopi ter različni rezultati. Vse skupaj pa zelo impresivno še zlasti če skušaš razumeti vse te različne pristope. Sam nisem štromar (kot bi rekel Zoran) in zato me nenavadne rešitve fascinirajo, prav tako kot fascinirajo dobro izbrane komponente ki tvorijo celoto. In tozadevno sta me prepričala dva - in sicer zvočniki GALLUS z sistemom ki ga je izdelovalec uporabil, ter soba VKLOP-a. In tu je ravno tisto kar bi želel povdariti. Vloga prodajalca glasbene opreme ni zgolj v prodaji le te, ampak predvsem znanju in izkušnjah kako pravilno sestaviti različne sisteme, po kvaliteti ter nenazadnje po ceni. In ravno to smo doživeli pri njihovi predstavitvi različnih sistemov. Od cenovno impresivnega sistema z Gallovimi zvočniki ter zlato odjemalno dozo na tangencijalni ročici ki je prav tako impresivno zvenel pri vseh zvrsteh glasbe z dovol moči a brez agresije, do umirjenejšega - še vedno le redkim dostopnega sistema z Avantgard-i, prek dveh cenovno dostopnejših sistemov, ki sta v primerjavi z cenovnimi behemoti zazvenela malce slabše a nič manj prijetno. Kot rečeno vloga prodajalca je pri njih dobila drug pomen - svetovalec. Vsi štirje cenovno segmentirani sistemi so me popolnoma prepričali. Morda tudi zato, ker je sam aspekt glasbe ter opreme pri njih podprt še z veliko noto estetike, glasba ki smo jo pri njih poslušali pa na srečo odstopa od tipične "audiofilske" glasbe Krall ter podobno, kar nenazadnje kaže na njihov odnos do Glasbe.
Skratka če zaključim prepričale so me tri predstavitve sistemov, ki so bile med seboj zelo različne (predvsem cenovno) a na isti poti iskanja "svetega grala".

Sicer pa hvala Alienu za ploščico in Tranciju za gostoljubnost. Naslednjič pa prinesem štrudelj.
Nazaj na vrh
InLiner

Pridružen/-a: Sob Jun 2008 11:13
Kraj: Slovenija

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 10, 2009 23:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

matjaz z je napisal/a:
Zdravo
Bom skušel še sam podati komentar današnjega dogodka.
Precej različnih aspektov ter pristopov je tisto kar je morda skupni imenovalec sejma. Od popolnih skorajda računalniških pristopov (wi fi ...) do čiste analogije z lampami ter gramofoni. In seveda pri zvočnikih od absolutnega low techa pri visaton voight pipe-u, do Anthony Gallo ter Avandgardov, high techa. Različni pristopi ter različni rezultati. Vse skupaj pa zelo impresivno še zlasti če skušaš razumeti vse te različne pristope. Sam nisem štromar (kot bi rekel Zoran) in zato me nenavadne rešitve fascinirajo, prav tako kot fascinirajo dobro izbrane komponente ki tvorijo celoto. In tozadevno sta me prepričala dva - in sicer zvočniki GALLUS z sistemom ki ga je izdelovalec uporabil, ter soba VKLOP-a. In tu je ravno tisto kar bi želel povdariti. Vloga prodajalca glasbene opreme ni zgolj v prodaji le te, ampak predvsem znanju in izkušnjah kako pravilno sestaviti različne sisteme, po kvaliteti ter nenazadnje po ceni. In ravno to smo doživeli pri njihovi predstavitvi različnih sistemov. Od cenovno impresivnega sistema z Gallovimi zvočniki ter zlato odjemalno dozo na tangencijalni ročici ki je prav tako impresivno zvenel pri vseh zvrsteh glasbe z dovol moči a brez agresije, do umirjenejšega - še vedno le redkim dostopnega sistema z Avantgard-i, prek dveh cenovno dostopnejših sistemov, ki sta v primerjavi z cenovnimi behemoti zazvenela malce slabše a nič manj prijetno. Kot rečeno vloga prodajalca je pri njih dobila drug pomen - svetovalec. Vsi štirje cenovno segmentirani sistemi so me popolnoma prepričali. Morda tudi zato, ker je sam aspekt glasbe ter opreme pri njih podprt še z veliko noto estetike, glasba ki smo jo pri njih poslušali pa na srečo odstopa od tipične "audiofilske" glasbe Krall ter podobno, kar nenazadnje kaže na njihov odnos do Glasbe.
Skratka če zaključim prepričale so me tri predstavitve sistemov, ki so bile med seboj zelo različne (predvsem cenovno) a na isti poti iskanja "svetega grala".

Sicer pa hvala Alienu za ploščico in Tranciju za gostoljubnost. Naslednjič pa prinesem štrudelj.

Se strinjam kar se tiče izkušenj sam se se tudi odločal med sistemi in mi je najbolj strokovno znal povedati gospod Dušan iz Audio Galerije, ki mi je znal svetovati točno tisto kar je pomembno in tudi smatram, da je eden bolj izkušenih prodajalcev na trgu v Sloveniji. Deluje mi le da ga na slovenski sceni veliko ljudi ne spoštuje kot svetovalca in prodajalca na sploh. Pa ni to zato ker si sam lastim nekaj njegovih produktov temveč zato ker sem bil resnično zadovoljen. Kar se pa visokotoncev tiče na Opera zvočnikih tiče jih imajo 4 visokotonce na zadnji strani vsaj če se ne motim.

LP
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Vinylfan

Pridružen/-a: Sob Mar 2009 23:52
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 10, 2009 23:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pismo, ampak vsi ste se kregal glede kablov, tam pa so jih pri PTS menda prodajal za 12900€ par... Laughing ma ne, hecam se, 129€ je prava cena... Sem naročil kolegu, da jih kupi, da jih probamo... Po obvestilih zgledajo vredni precej več, tako da z nadaljno prodajo ne bi smel biti problem... Kar pa se zvoka tiče se tudi meni zdi, da ni bilo zvoka v večini sob "da gate strga"... predvsem pa se mi je potrdila zadeva, da bi marsikateri vrhunski proizvajalec audia lahko kdaj pa kdaj obiskal kakega oblikovalca za nasvet...
Nazaj na vrh
Vinylfan

Pridružen/-a: Sob Mar 2009 23:52

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 10, 2009 23:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

In mimogrede, lahko bi organizator Multimedije Hi-Fi Showa zastavil nekoliko boljšo internetno stran in podatke na njej...
Nazaj na vrh
MateFi

Pridružen/-a: Pet Sep 2009 19:09

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 11, 2009 00:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Evo še jaz:

Prvo, naj povem da vas je bilo lepo spoznat, hvala Alenu za izdelano ploščico, žal te nisem uspel danes spoznat. S to ploščico sem gnjavil vsakemu, ki je imel ali majico ali kaj obešenega okrog vratu Laughing tako da sem jih kar nekaj spoznal, vsi po vrsti ste face, in se veselim druženja z vami! Se vidimo Wink

To je bil moj prvi HI FI sejem, pa moram reči, da ni izpolnil mojih pričakovanj. Nikjer nisem slišel takega zvoka, kot sem mislil, da ga bom slišal in to na pregrešno dragih napravah. Shocked Kljub vsemu, ni mi žal da sem šel, mogoče jutri spet pridem oborožen s svojimi CDji.

Zelo dobro pa mi je igralo v kleti prvi dve sobi z OPERA zvočniki ter drugi NEL Audio z Logan elektrostati + lampaš EAR, tudi v UBIQ-u je solidno igral samo sistem s Horni, ostalo je bilo prenaglas in bolj showoff. ALB zvočniki so mi bolje igrali, če nisem bil v sweet spotu, hmm čudno Smile
Zanimiva je bila tudi HomeTheater demo s filmom House of flying daggers na KEF reference sistemu. Tudi v Aris jabolko so mi Canton ref. 3-2 dobro igrali, le malo bi jih bilo potrebno natunati po mojem okusu in pa zakleniti vrata Razz
Vidim pa da moj okus ni tipično audiofilski in drag, tako da sem po obisku sejma še bolj zadovoljen s svojimi "poceni" stvarmi, tudi poceni lahko dobro igra Razz me pa matrajo lampaši, afkors Twisted Evil

še to: Pogrešal sem predstavitev B&O zadevic ter naše domače znamke Acoustic Preference - to sem si želel še najbolj slišati, kaj lahko slovenci spacamo skupaj in kako se bo slišalo.

lahko noč in lep pozdrav,

M.

Nazadnje urejal/a MateFi Ned Okt 11, 2009 00:18; skupaj popravljeno 2 krat
Nazaj na vrh
Viktor

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 13:18

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 11, 2009 00:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Par kakovostnih ur, ki sem jih danes preživel so z nekoliko manj vsebine v primerjavi z letom 08, spet pa je to prispevalo da ostanem v sobah več časa kot lansko leto.
Najdaljše sem ostal v Soul audio sobi (Unison + Opera Tibaldi) kjer smo uživali v verjetno najbolj prisrčnem zvoku na sejmu.
Žal pa so igrali samo tavelki Tibaldiji, Grande Mezza (moji favoriti) pa Opera Callas nista bila predtavljena.
Morda najbolj presenetljiva je bila prezentacija Vienna Acoustic, za katerega sploh nisem vedel da ga imamo v Sloveniji za kupiti: za kratek čas je bil Mozart Grand povezan z majhnimi Project Boxi, zvok pa je res grandiozen in si samo predstavljam kako špila z eno resnično (recimo lampaško) amplifikacijo. Večje VA so bile v prvi sobi Inteka, tokrat z resnično, vendar zame finančno nedosegljivo ceno izvora in amplifikacije, spet med najboljšimi na sejmu.
Letos je NAT Audio spet dobil malo sobo za predstavitev, vendar
so nam se NAT prijatelji znašli z manjšimi, ampak morda najboljšimi zvočniki, ki sem jih imel priložnosti doslej za poslušat, SF Guarneri, kjer je pomoje predstavljena kakovost NAT aparatov, bolj kot SF, ki so itak izjemni.
Kritiziram: V Vklopu nismo poslušali Pathosov, bile so razstavljene hi-end nedosegljive reči.
Kje so PMC? En od razlogov da sem sploh prišel danes je PMC FBi, kaj pa letos? Kje sm s PMC, se dajo sploh kje poslušat?
EIS: Izjemno dobra Neat Motive 2 in 3. Spendor pa Se6, nič drugega. Ni špilal, spet ga nisem poslušal.

LP Viktor
Slikice sledijo
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32
Kraj: POSAVEC

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 11, 2009 01:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moj favorit je Gallus
glede na (meni slabšo) premierno predstavitev, me je zvočnik z Rouge amplifikacijo najbolj presenetil. Najbolje je tudi prenesel posnetek harmonikaša Marka Hatlaka, pa tudi elektroniki Snawklor so na basu preživeli. In to v majhni sobi !

Zmagovalec pa so kot vedno srečanja s prijatelji avdiofili Razz
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32
Kraj: POSAVEC

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 11, 2009 01:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Viktor je napisal/a:
Kje so PMC? En od razlogov da sem sploh prišel danes je PMC FBi, kaj pa letos? Kje sm s PMC, se dajo sploh kje poslušat?

Zastopnik je na Brezovici (takoj na izhodu iz avtoceste) Neven Smolčič-Fabrika 13. http://www.fabrika13.net/
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 11, 2009 02:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Oj družba!

Za mano je poseben dan. Imel sem čast srečati stare prijatelje in spoznati mnogo novih. Nažalost ni bilo dovolj časa da bi ob pijači pokramljal z vsemi in preposlušal vse sobe, saj se mi nažalost ni izšlo priti na show pred 15.00 uro, vendar pa je bilo zato potem toliko lepše. Razz

Najlepša vam hvala za čudovito preživeto popoldne in se vidimo na naslednjem showu/srečanju!

Lep pozdrav vsem!

Aljoša

PS ... posebej pa bi se rad zahvalil našemu Tranciju, ki se že ves čas od začetka obratovanja portala nadčloveško trudi, da lahko mi ostali uživamo v tem našem priljubljenem audio kotičku, kar se je videlo tudi na showu, kjer je bila sobica venomer ko sem prišel mimo nabito polna soforumašev in ostalih obiskovalcev, Tranci "one man band" za vse pa ves izmučen. Želim povedati, da naslednje leto bi se pa spodobilo, da se tudi ostali angažiramo in priskočimo na pomoč, da ne bo spet revež sam za vse - z nekaj svetlimi izjemami ki so pomagali, pri čemer pa skrušeno priznam, da mene med temi ni bilo. Da ne bomo samo "brezplačno jemali", dajmo tudi kaj postoriti in mu tako izkažimo vsaj malo hvaležnosti.
Nazaj na vrh
Senca

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 7:25
Kraj: Logatec

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 11, 2009 07:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sem vedel, da mi ne bo uspelo napisati vsega, zato sedaj dopolnjujem:

Zahvaljujem se:
Alenvprekršku - za ploščico, katera se je zelo dobro obnesla, saj sem se na podlagi tega spoznal z nekaj novimi soforumaši,
Audiofill - za kolekcijo CD-jev,
Tracedeejay - za dobro izvedbo, organizacijo in predstavitev "vaških posebnežev"

Glede zvoka sem pa pozabil omeniti TRM, kjer sem se tudi zadržal nekaj časa, saj je bil zvok dober, vzdušje pa prijetno. Poleg tega sem tam opazil CD-player - SHANLING "CD-T100SE", kateri je že bil deležen moje pozornosti in po izjavah lastnika se po modifikaciji zelo dobro obnese.

Glede zvoka "da dol padeš" pa bi omenil, da sem že bil na veliko večjih sejmih in me je 98% zadev pustilo hladnega oz. sem užival v tistih tenutkih, ko sem bil na predstavitvi, po odhodu iz sobe pa sem že bil z mislimi drugje. Ostala 2%, ki pa sta me fascinirala pa sta bila daleč, daleč iz moje lige.
Sedaj bolj polagam pozornost na posamičnosti, kjer lahko približno ugotavljaš potencial določene zadeve. Ravno to pa je bilo očitno v NAT sobi, kjer mid-bass ni bil usklajen s sobo oz. ostalimi komponentami, visokotonec pa je bil zgodba zase. Tako nevsiljiv, prijeten zvok da te "sezuje".
Nazaj na vrh
Senca

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 7:25
Kraj: Logatec

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 11, 2009 07:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

JAZZZ je napisal/a:
Moj favorit je Gallus
glede na (meni slabšo) premierno predstavitev, me je zvočnik z Rouge amplifikacijo najbolj presenetil. Najbolje je tudi prenesel posnetek harmonikaša Marka Hatlaka, pa tudi elektroniki Snawklor so na basu preživeli. In to v majhni sobi !

Zmagovalec pa so kot vedno srečanja s prijatelji avdiofili Razz

O tem sem na kratko govoril z IGNJIČ Vojkom in ponovno so padale "audiofilske krone".
Nazaj na vrh
janzi

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 8:45
Kraj: GROSUPLJE / LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 11, 2009 09:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

le telgrafsko, ker ni časa:

Tranci - THX !!! Drugo leto se je treba res malo bolj organizirat in pomagat !!!

Končno spoznal audiofilla in še par kolegov, spili par pirov, debatirali ...

O meni vščenem zvoku pa kasneje !
Wink
Numb

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 16:01

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 11, 2009 10:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Uf, vidim da sem kar nekaj sob falil, predvsem mi je žal za Opero, pa drugič...
Nazaj na vrh
marko polo

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 20:38
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 11, 2009 10:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Vidim,da ni šel nihče spat ?
Lepo smo se imeli in hvala vsem,ki ste
se potrudili,da nam je bilo lepo.
Posebno Matej,upam,da boš zdržal še danes.
lep pozdrav vsem in imejte se lepo tudi danes
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 070 139 435
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Dogodki v svetu HI-FI-ja, srečanja Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 18, 19, 20  Naslednja
Stran 9 od 20

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu