| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21 Prispevkov: 2635 Kraj: domžale
|
Objavljeno: Sre Sep 30, 2009 23:28 Naslov sporočila: |
|
|
| Gorazd je napisal/a: | | mestn pu je napisal/a: | Na razpolago je popolnoma, drugačen nov 7.4 software, ki je na mojem compu naredil štalo in odstranil prejšnjega, nato pa samo napisal, da mu Firewall preprečuje povezavo in lepo player vmesnik izbrisal.  |
A je še kdo od uporabnikov Skviza zasledil kakšne težave? Da vem, da ne bom dal drugega software-a gor..
Mestni, kako si poštimal zadevo?
Lp, G |
Naložil sem z googla dosedanjo verzijo in odinštaliral novo.
Staro inštalacijsko mapo bom seveda shranil na disk in backup disk..
Na Logitech strani piše, da imajo vse prejšnje verzije, ko pa klikneš, da bi prenesel, pa jih v resnici nimajo..
Le neko opozorilo, da je beta verzija, 7.5, še hroščata..
Hroščata je tudi tale 7.4, saj se mi je vsakič, ko sem kliknil ikono, bliskalo na monitorjo črno polje, kot bi štartal RUN v Winih, kar je garantirano znak hroščavosti ..
Ni mi jasno, da ob inštalaciji nove verzije samo suhoparno napiše, da je običajno, da Squeezeserverju(novo ime za Squeezecenter) večina Firewallov prepreči nalaganje storitev in povezavo in ti potem samo naloži nek beden vmesnik, ki zgleda kot "lastnosti" v Windowsih, hkrati pa poradira celoten Squeezecenter in ti od vsega ostane samo ta vmesnik.
Firewall sem izklopil in inštaliral še enkrat in isto s****e...
Zakaj firewall ni nikoli preprečil Squeezecentru povezav, tej 7.4 noviteti pa jih?  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48 Prispevkov: 5421 Kraj: Žalec
|
Objavljeno: Čet Okt 01, 2009 10:09 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz še nisem nadgradil na 7.4.
7.3.3 mi laufa tako da je veselje. Nobenih problemov in sem zelo zadovoljen. Zaenkrat še ne razmišljam o nadgradnji, saj ko ti kot picajzlastem tipu kar se funkcionalnosti tiče, neka stvara enkrat tako fino laufa da imaš peace of mind, potem čim manj prčkat, naj tako laufa še naprej.
Drugače pa spremljam odzive uporabnikov novega 7.4 Izgleda, da je Logitech izvrgel ven polizdelek, čigar inštalacija je pravi pain in the ass. To se pod Slimdevicesom ni dogajalo. Namen je sicer dober, saj bo novi softvare nudil več ugodja, še bolj nas bo razvajal, boljša bo integracija z aplikacijami in raznimi plugini, delovanje bo stabilnejše, še hitrejše in sistemsko manj požrešno... vendar šele ko minejo poporodni krči. Dajmo še malo počakati, do takrat pa uživajmo s krasno delujočo verzijo 7.3.3. Če kdo želi "downgradati" iz 7.4 nazaj na 7.3.3, slednje na Logitechovi strani ni več. Pa nima veze, se najde na netu. Evo recimo tule:
Squeezecenter 7.3.3
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Numb

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 16:01 Prispevkov: 1127 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Okt 01, 2009 12:24 Naslov sporočila: |
|
|
Se pravi raje počakam, ker imamo v petek zabavo, da ne bomo brez glasbe  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gwb
Pridružen/-a: Sob Mar 2009 9:15 Prispevkov: 508 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Okt 01, 2009 12:41 Naslov sporočila: |
|
|
| Meni sicer deluje brez težav... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

|
Objavljeno: Čet Okt 01, 2009 20:58 Naslov sporočila: |
|
|
| gwb je napisal/a: | | Meni sicer deluje brez težav... |
7.4? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
nfck
Pridružen/-a: Tor Maj 2009 13:28 Prispevkov: 5 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Okt 02, 2009 12:59 Naslov sporočila: |
|
|
7.4 mi dela brez problemov in sem z njim zelo zadovoljen.
Sem pa odinštaliral staro verzijo, naložil novo in še enkrat preskeniral bazo.
Občutek imam, da je 7.4 stabilnejša, sploh kar se tiče sinhronizacije. Tudi manj obremenuje procesor (po mojem je za to odgovorna nova baza) in se verjetno splača poskusit za šibkejše NASe.
Precej hitrejša sta web uporabniški vmesnik in vmesnik za controller. Controller vmesnik je čisto spremenjen in moram reči, da je za moj okus lepši in bolj logičen.
Imel sem nekaj problemov z multi-disc albumi, potem pa sem ugotovil, da je treba samo kliknit setting>my music>Treat TPE2 MP3 tag as Album Artist. Odvisno seveda od tega, kako imate potagano.
Tudi novi mysqueezebox.com je dobro poštiman. Pozor: če uporabljate 7.3.x in greste na mysqueezebox vam bo upgradalo firmware, ob preklopu nazaj na server pa downgradalo. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gwb
Pridružen/-a: Sob Mar 2009 9:15 Prispevkov: 508 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Okt 02, 2009 19:02 Naslov sporočila: |
|
|
| mestn pu je napisal/a: | | gwb je napisal/a: | | Meni sicer deluje brez težav... |
7.4? |
7.4, ja.
Je pa, kot že omenjeno, po občutku dejansko malo hitrejši/bolj odziven.
V dodane novosti se (še) nisem kaj dosti poglabljal. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

|
Objavljeno: Pet Okt 02, 2009 19:55 Naslov sporočila: |
|
|
| gwb je napisal/a: | | mestn pu je napisal/a: | | gwb je napisal/a: | | Meni sicer deluje brez težav... |
7.4? |
7.4, ja.
Je pa, kot že omenjeno, po občutku dejansko malo hitrejši/bolj odziven.
V dodane novosti se (še) nisem kaj dosti poglabljal. |
Pismo..
Moral bom skapirat, zakaj mi sedanji dela normalno, 7.4 pa ne..  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

|
Objavljeno: Sob Okt 03, 2009 10:01 Naslov sporočila: |
|
|
| nfck je napisal/a: | 7.4 mi dela brez problemov in sem z njim zelo zadovoljen.
Sem pa odinštaliral staro verzijo, naložil novo in še enkrat preskeniral bazo.
Občutek imam, da je 7.4 stabilnejša, sploh kar se tiče sinhronizacije. Tudi manj obremenuje procesor (po mojem je za to odgovorna nova baza) in se verjetno splača poskusit za šibkejše NASe.
Precej hitrejša sta web uporabniški vmesnik in vmesnik za controller. Controller vmesnik je čisto spremenjen in moram reči, da je za moj okus lepši in bolj logičen.
Imel sem nekaj problemov z multi-disc albumi, potem pa sem ugotovil, da je treba samo kliknit setting>my music>Treat TPE2 MP3 tag as Album Artist. Odvisno seveda od tega, kako imate potagano.
Tudi novi mysqueezebox.com je dobro poštiman. Pozor: če uporabljate 7.3.x in greste na mysqueezebox vam bo upgradalo firmware, ob preklopu nazaj na server pa downgradalo. | Potem pa me je verjetno zaklalo to, da sem preprosto povozil stari engine programa z novim in ga nisem odinštaliral..  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

|
Objavljeno: Sob Okt 03, 2009 11:06 Naslov sporočila: |
|
|
Ouch mestni, tega pri Squeezecentru ne početi.
Zmeraj prej staro verzijo vreči dol, resetirati računalnik in šele nato ruknati gor novo. Jaz sem tudi delal tako in dostikrat imel probleme. Včasih ni hotelo skenirati glasbene kolekcije kot je treba, včasih sta se verziji med seboj tepli, včasih pa novonaložene sploh nisem mogel odpreti v brskalniku, saj se je stran nalagala v nedogled. Odkar delam "clean install" pa laufa.
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

|
Objavljeno: Sob Okt 03, 2009 16:12 Naslov sporočila: |
|
|
| audiofill je napisal/a: | Ouch mestni, tega pri Squeezecentru ne početi.
Zmeraj prej staro verzijo vreči dol, resetirati računalnik in šele nato ruknati gor novo. Jaz sem tudi delal tako in dostikrat imel probleme. Včasih ni hotelo skenirati glasbene kolekcije kot je treba, včasih sta se verziji med seboj tepli, včasih pa novonaložene sploh nisem mogel odpreti v brskalniku, saj se je stran nalagala v nedogled. Odkar delam "clean install" pa laufa.
lp | Hvala za razlago Aljoša in lep dan še naprej Ti želim ...
Se bom poboljšal..  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

|
Objavljeno: Sob Okt 03, 2009 22:41 Naslov sporočila: |
|
|
Mission accomplished.
Res je nova verzija malo hitrejša, vseeno pa že dolgo nisem nabasal na program, ki ne bi znal sam svoje prejšnje verzije odinštalirat in dat gor novo..
Za odinštalirat je tale program boljši kot Uninstall Winow, saj popuca tudi vse vnose v registru, kar Microsoftov ne zna in zna celo slovensko..
http://www.revouninstaller.com/
100% zanesljiv, ne dela štale in je zastonj.. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

|
Objavljeno: Ned Okt 04, 2009 22:30 Naslov sporočila: |
|
|
Končno mi je uspelo najti odličen program, ki vse formate zripa v FLAC v nekaj sekundah in mu samo odkljukaš "add to same folder" in premore celo "drag and drop" funkcijo za glasbene mape...
Recimo..
Potegneš MP3 mape v okence programa, klikneš OK in Start in samo v parih sekundah že imaš FLAC mape...
EAC seveda ostaja glavni, za ripat kvalitetno posnete druge formate, pa je
Format factory odličen..
http://www.formatoz.com/
Ne gre za kako ubogo skopucalo...  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

|
Objavljeno: Ned Okt 04, 2009 22:48 Naslov sporočila: |
|
|
Evo, pa sem novo verzijo 7.4 za probo naložil na računalnik, dočim na serverju pustil nedotaknjeno 7.3.3. Da vidim kako dela novi polizdelek, čez katerega imajo uporabniki ki so ga inštalirali toliko negativnega za povedati, kar me je tudi odvračalo od nadgradnje.
In samo presenečeno bulim kot bik v nova vrata... inštalacija brez vsakršnega problema, ravno tako tudi nato delovanje. Zdaj novi software matram že več ur. Pri tem večkrat zanalašč izmenično konektam Squeezeboxa enkrat na računalnik z novim softwarom in drugič na server s še starim softwarom, kjer se med vsakim preklopom opravi upgrade/downgrade Squeezeboxovega firmwara in mi nikakor ne uspe sesuti tako ne softwara, kot ne Squeezeboxa. Prvi vtisi so zelo pozitivni. Se še bom jutri špilal in v kolikor ne bo negativnih posebnosti, se spravim nadgradit še server. Upam da bo tudi ta delal kot se šika, glede na to da ga poganja drugačen operacijski sistem (Windows home server). V glavnem na Visti zaenkrat superca.
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
megane
Pridružen/-a: Pet Maj 2008 20:28 Prispevkov: 152 Kraj: Benedikt
|
Objavljeno: Ned Okt 04, 2009 22:53 Naslov sporočila: |
|
|
| mestn pu je napisal/a: | Potegneš MP3 mape v okence programa, klikneš OK in Start in samo v parih sekundah že imaš FLAC mape...
|
Ne vem v čem je štos delat FLACe iz MP3-jev. To je tako kot da bi hotel marmelado iz dreka naredit.
LP, Dejan |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|