Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Mnenja - nakup novega sistema

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
ZZBOY

Pridružen/-a: Ned Maj 2008 21:48
Kraj: MARIBOR

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 07, 2009 16:17    Naslov sporočila: Mnenja - nakup novega sistema Odgovori s citatom

Zdravo,
prosim za mnenje izkušenejših o vrednosti vloženega denarja/kvaliteta - kaj bi vi izbrali; obstoječi Hi-fi bo zamenjan z novim (delno), izbiram med novimi ojačevalci in zvočniki (izvor zvoka ostaja nespremenjen (SB+DAC):
1. možnost: rotel RC990 (preamp) 300€+rotel RB980bx (amp) 350€+Indiana line - TESi (zvočniki) 400€ = sum 1.050€
2. možnost: Roksan kandy K2 (iamp) 1.200€+Proac studio 140 (zvočniki) 1.450€ = sum 2.650€
3. možnost: Leema acoustic pulse (iamp) 1.100€+mission 796 (zvočniki) 1.200€ ali WLM Stella (zvočniki) 2.000 € = sum 2.300€ ali 3.100€

proložnosti za slišat te kombinacije najbrž ne bom imel; izbor je napravljen na podalgi slušnih testov in pričanj drugih; največja težava je izbor primernih "boxov" lp Ik
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
krokar

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45
Kraj: Štajerska

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 07, 2009 19:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Glede na to kaj dobiš s Heco Celan 700 za vsega 685€ pri Mimovrste, se mi tvoj izbor zvočnikov ne zdi optimalen!To je seveda moje skromno mnenje!
Se pa seveda dobijo tudi rabljeni zvočniki izredne kakovosti za relativno malo denarja.Ne bom pa tule delal reklame za nikogar.
Nazaj na vrh
ck

Pridružen/-a: Pon Feb 2009 19:27
Kraj: kamnik

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 07, 2009 20:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Za kolikor toliko soliden nasvet, je po mojem potrebno navesti vsaj velikost sobe v kateri se namerava poslušati glasba, kajti velikost zvočnikov je zelo povezana z njo. Vse ostalo je potem potrebno vezati na poganjanje teh zvočnikov.

Splošno pravilo "več denarja več muzike" praviloma drži tudi tukaj, čeprav se najde kar nekaj variant, ki so lahko odlične za manjše denarce.

Najbolj pomembno pa je, da si je bodoči kupec na jasnem kakšno kvaliteto zvoka želi imeti oziroma jo potrebuje. Mnogo ljudi neskončno uživa pri poslušanju glasbe z MP3, na "sistemih" vrednih 200 - 300 EUR, drugim sistemi za 5000 EUR komaj zadoščajo in komaj čakajo, da naberejo kaj denarja za nakup kakšne boljše komponente.

Priporočam daljše in večkratno poslušanje pri kolegih, pri trgovcih in morda obisk sejma Multimedia, da se pridobi neke osnovne informacije o tem kaj se pri nas dobi, za kakšen denar in kako približno to igra. Potem pa naprej. Vsekakor je potrebno zadeve slišati tudi pri sebi doma pred dokončnim nakupom.
Antony

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 8:37
Kraj: Žabnica

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 07, 2009 20:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Na pamet kupovat je pomojem zgrešeno če misliš dosegati določen nivo kvalitete. Namreč kot prvo ni nujno da bodo kot prvo zvočniki pasali v sobo in nadalje z ostalim sistemom skupaj. Priporočam obisk slo trgovin z možnostjo izposoje in kombiniranja naprav s kabli vred.
Če pa nisi ne vem kako natančen j epa druga zgodba. Mogoče trg rabljenih še poglej stvari. Za 3000€ dobiš med oglasi na tem forumu vrhunski sistem.
vojko

Pridružen/-a: Ned Maj 2008 16:50
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 07, 2009 20:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ZZ,

vse za svoj denar špila pizicatto, in je prvovrstna roba, kar itak veš.

Dve zlati pravili:

1/Nikoli ne kupuj nekaj, kar nebi slišal.
2/Nikoli ne kupuj nekaj, kar nebi slišal v svoji sobi.

-Smile)

Pod 1 je stvar, kakšen zvok ti je osebno bolj všeč.
Pod 2 je tvoja soba najvažnejša spremenljivka, kako se bo zvok katerega od treh omenjenih sistemov obnašal v njej. Glavna.

Aniway, moj izbor:

1/
WLM Stella (zvočniki) 2.000 € +Almaro A318AL
http://www.enjoythemusic.com/Magazine/equipment/0204/almarroa318a.htm

Ali Croft micro pre basic(350funtov)+ 7 power (700 funtov) http://www.croftacoustics.co.uk/m25basic.html

2/
1.200€+Proac studio 140 (zvočniki)+Leema acoustic pulse (iamp)

Je pa vprašanje, če bodo Stelle imele kaj "šnifa " La scalle, ali bo še en downgradean izdelek, zdaj ko so si naredili ime. Check it!!!!!!!!!
Na wlm pa moraš jiti z lampo. Drugače to ni to.

Reviewev sicer ne maram, ampak temu možaku lahko popolnoma zaupaš:
http://www.croftacoustics.co.uk/reviews/25_rev.html
Nazaj na vrh
vojko

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 07, 2009 20:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Klinc, tud na Proac studio 140 bi fliknil Crofta, čeprav je Lemma bolj sexi.
Sploh če misliš kdaj imet gramofon. Phono ima izjemen.
Nazaj na vrh
ZZBOY

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 07, 2009 21:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ja gramofon imam, sem pozabil napisat, tak da amp mora imeti vhod zanj; ja na Crofta sem tud mislil, toda nisem ga še slišal; soba je 3,8mx5m; en zid je v celoti steklo+nasproti vrata!

domov bo težko vse zamišljeno pripeljat in sprobat, na kak hi-fi sejem bo treba it, da se bom odločil; leema je na testu potokla Naim Nait XS, the Roksan Caspian M Series-1, the Cyrus 8 XPd+itd. z zvočniki bo težje, HECO je res poceni in meritve ima nevrjetne; kako se obnesejo alu okvirji in kovina v njem, pa je potrebno slišat! hvala vsem za mnenja! lp zz
Nazaj na vrh
krokar

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45
Kraj: Štajerska

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 07, 2009 21:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kar so drugi napisali tudi vse štima, a dva pomisleka vseeno imam:
-Ne vem kako drugim uspeva stvari najprej dobiti k sebi domov in tam preizkušati v raznih kombinacijah.Meni ne!
-So izjeme, a vseeno večinoma vtisi z raznih "showov" niso ravno merodajni, ker le težko naletiš na "svojo" kombinacijo in ker je akustika prostorov praviloma drugačna kot jo imaš doma.
Nazaj na vrh
vojko

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 08, 2009 19:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Croft drži Pear audio, WLM pa je imel Vklop, tukaj z malo sreče nebi smelo biti problema.

Soba je mala, Proac bi znali biti celo preveliki, Heco z dvemi basovci pa po mojem občutku definitivno. To rabi kar spodobeno razdaljo da "prediha" skozi prostor. Njihova kvaliteta je velika zvočna masa in dinamika, to pa se v majhni sobi lahko sprevrže v marsikaj čudnega.

Na Wlm pa moraš probat Almara. To je best match.
Nazaj na vrh
ZZBOY

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 08, 2009 22:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Torej glede na velikost sobe je nujno pazit na zvočnike, torej proac po vašem zahtevajo več prostora; ne vem - glede lamp, kako je s tam alli mora biti non-stop vklopen amp. to mi najbolj ne diši; torej glede amp. bo Leema skoraj zagotovo; glede boxov, pa gelde na vaše menenje WLM odpadejo ali odpadejo tudi Viena Acoustic Bach grand http://vienna-acoustics.at/products/bach/bach.php cena je ugodna 1.100€ torej

4. možnost (zvočniki) PMC GB1i http://www.pmc-speakers.com/product.php?mode=view&pid=172&&show=spec ali kaj podobnega za do 1.500€+Leema acoustic pulse (iamp);

še kakšna ideja za boxe (samostoječe); lp ZZ
Nazaj na vrh
lesinar

Pridružen/-a: Čet Jan 2009 19:28
Kraj: koper

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 08, 2009 22:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ker je vse res da moraš probat preden kupiš je še znamka CHARIO (model pegasus -tega sem slišal z gramofonom) zastopa CANYON AUDIO, zdijo se mi zelo solidni in naravni veliko modelov in s tem tudi cenovni razpon.....
Nazaj na vrh
vojko

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 08, 2009 23:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ZZ,

ti si pa en hud model. Se mi je kar zasmejal ob temle zadnem postu.
Sploh ne vem, kaj bi si mislil o tebi. če so bili včasih "knjižni molji", si ti en "avdio molj" al kaj? Si moral goro enih testov predelat, tvoj izbor je namreč vsaj pri izboru zvočnikov brezhiben. Testi so itak popoln "shit", moraš imet hud teoretični um, da si z navzkrižnim primerjanjem izluščil nekak dobrie kose v gozdu zlaganih napihnjenih testov. Al pa imaš tolko domišljije-Smile)

Dej razloži mi prosium, od kje ti to? Iz izkušenj najbrž ne? Pa kaj maš doma, iz česa delaš upgrade? Svašta.

Skratka lampe so bolj kapričiozne. Ne pašejo pa na vsak zvočnik, je kombinacijao težje najt (manj moči). Non stop se nima vklopljenih. Je pa to vsaj zame bistveno bolj "natur" zvok, več "žmohta" , naravne dinamike in finese. Bolj za akustiko, jazz, klasiko, atmosfero- take bolj naravne stvari-banalno povedano. Pa za vse, kar je bilo posneto pred 80-tim.

Leema je pa boljši pri vsem ostalem.
Lemma bo špilal tudi rock, klasični orkester, skratka stvari z več šusa na polno. Ni pa toliko finese in atmosfere-banalno povedano, spet.

Proac, Vienna, PCM je vse super za dober tranzisator, beri Lemmo.
Vienna je mal "romantična", zelo prijetna za uho, ampak na ok. način. Eni takih prirejeno romantičnih zvočnikov so Sonus Faber, ki so meni recimo čist mimo, čisti fejk. Tudi najboljši modeli. Narejeni za to, kar hoče folk slišat, ne pa kaj igra. S to filozofijo so mal narejene tudi Vienne, ampak na ok. način.

Če hočeš pa res pravi sodoben zvok -v kombinaciji kaj zmore dober tranzistor s korektnim zvočnikom so to PCM. Dejstvo je, da je večina sodobne muzike delana in masterirana digitalno. In PCM to odšpila tako kot se gre, in kot je narejeno. Za tranzistor in digitalni mastering.
Pa pazi-DB1i so isto dobri, če ne še boljši za manjši prostor. Naj te ne zavede velikost, probat moraš oba.

Proac sem se mal zaletel, tvoja soba je dovolj velika. Heco pa ne, pa tudi to ni to. Pa lampa na Heco pa sploh no-go.

Pa narobe si razumel, WLM in Almaro je pomoje najboljša kombinacija., Jaz bi šel tja. Tudi Croft,+WLM, nisem pa slišal kombinacije. Je tud ziher ok., seveda za moj okus umirjenega moškega srednjih let.

Srečno.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu