Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Ansuz Mainz8 C3 power distributor test
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HIGH-END AUDIO
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
hugoss

Pridružen/-a: Sob Dec 2010 20:32
Kraj: Koper

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 15, 2024 21:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

habo66 je napisal/a:
A imaš tega:

Yes.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
habo66

Pridružen/-a: Čet Maj 2010 18:01
Kraj: Lenart

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 15, 2024 21:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Veš kaj sem imel občutek, da je pobralo meso in barvo in pokazalo preveč kosti, zvok kot da bi bil malce prazen in kar hrapav. Najbolj se je slišalo to pri vokalih. Sicer sem se potem navadil in niti nisem več tako porajtal. No saj ni nujno, da je to “delal” Cammino, to je prišlo ven. Tudi dinamika je bila dobra, spodaj se je fino treslo, še bolj kot brez. Efekt je bil, ko sem tudi tega vrnil, hjao, kriza.. Smile ni slab no, res ne, pa saj nov ravno tako pride 4-5k? Rabljenega mi je ponujal za 1700€ se mi zdi. Probal bom še Puritana psm156 in potem videl.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
hugoss

Pridružen/-a: Sob Dec 2010 20:32
Kraj: Koper

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 17, 2024 17:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

habo66 je napisal/a:
Veš kaj sem imel občutek, da je pobralo meso in barvo in pokazalo preveč kosti, zvok kot da bi bil malce prazen in kar hrapav. Najbolj se je slišalo to pri vokalih. Sicer sem se potem navadil in niti nisem več tako porajtal. No saj ni nujno, da je to “delal” Cammino, to je prišlo ven. Tudi dinamika je bila dobra, spodaj se je fino treslo, še bolj kot brez. Efekt je bil, ko sem tudi tega vrnil, hjao, kriza.. Smile ni slab no, res ne, pa saj nov ravno tako pride 4-5k? Rabljenega mi je ponujal za 1700€ se mi zdi. Probal bom še Puritana psm156 in potem videl.

Najlepša hvala za zabeležko tvojih opažanj! Moji občutki so bili mogoče precej razlicni tvojim,in sicer da je zvok pridobil na neki mirnosti - v smislu nižjega nivoja motenj/šuma (brez izgube dinamike) in večji uravnoteženosti - brez da bi ob tem izgubil kaj mesa. Je pa res da zaradi zelo zelo tesne postavitve avdio komponent v omarici v dnevni sobi, se po namestitvi praktično nisem nic igrackal z njim (z/brez, pretikanje med vtičnicami) - bolj set and forget. Prej sem imel Isotek Acquarius in tam sem opazil bolj hrapav zvok (točno kot si ti zapisal) kar mi seveda ni bilo všeč.

Ansuz ima vec vtičnic kot Cammino, in če jih nekdo potrebuje, je potem Ansuz po ceni na vtičnico mogoče celo bolj ugoden kot Cammino. Smile

Šalo na stran, če boš preizkusil Puritana, bi bil vesel (verjamem, da nisem edini) tvojih opažanj.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
habo66

Pridružen/-a: Čet Maj 2010 18:01
Kraj: Lenart

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 17, 2024 22:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pardon, napisal sem samo negativno plat mojega izkustva s tem filtrom. Vsekakor je prinesel mirnost, prizemljenost, boljsi layering, grmenje basa, dinamika je bila enaka ali celo bolj ocitna. Bil pa je pač tak malce hrapav zvok overall in malce praznejši. Ampak po treh dneh bi že težko rekel. Mogoče je pa tako prav. Ansuz je bil bolj smooth in scary clean. Se javim po Puritanu.
Nazaj na vrh
anjica

Pridružen/-a: Tor Mar 2024 11:28
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 17, 2026 19:21    Naslov sporočila: Re: Ansuz Mainz8 C3 power distributor test Odgovori s citatom

habo66 je napisal/a:
Živjo kolegi. Redko imam potrebo po daljšem pisanju, običajno zaradi tega, ker nimam kaj pametnega za povedati, kot drugo pa vem, da so stvari zelo relativne in je težko delati zaključke v stilu soljenja pameti. No tokrat sem bil priča ground breakerju, zato se čutim dolžnega deliti to izkušnjo z vami.

Na testu sem imel Ansuz Mainz8 C3 power filter
Moram priznati, da sem bil še ne tako zelo veliko časa nazaj v skupini tistih, ki zanikajo vpliv kablov in power conditionerjev/filtrov/distributorjev in vsega pravzaprav kar ni feršt ali zvočnik ali dac/cd. Še za streamer sem govoril saj so samo enke in nule (no saj dejansko je res). Pravzaprav sem bil v tem prepričanju tudi zaradi tega, ker sem pred nekaj leti imel en p. conditioner, ki je imel notri velik trafo, efekta na zvoku pa ni bilo nobenega, pa čeprav sem se trudil prepričevati, da je. Ampak, power »conditionerjev« je več vrst, eni s trafoti, drugi s pasivnimi filtri, tretji z aktivnimi filtri, pa morda še kaj četrtega itd. Na to se spoznam (pre)malo, da bi bil nekaj pameten, približno recimo razumem, a kaj ko potem na raznih forumih a la ASR preberem kako to nima smisla, ker so meritve tako pokazale. Sčasoma sem ugotovil, da bom s tem »Amir« prepričanjem stagniral, menjaval kose v nedogled, pa čeprav bi morda v nekem momentu našel sinergijo, to še vedno ne bo to, ker bo vedno nekaj manjkalo. Predvsem imam v mislih neko »tečnost« v zvoku, nesproščenost, zvok se ne usede in se matra, da bi bil svoboden. Je sicer »ok«, ima 3d in detajle in krasen vokal, verjamem da za marsikoga »uau«, tudi zame, ampak to ni dovolj in to samo na (zelo) kratek rok. V absolutnem smislu torej, če si priznam ali ne, daleč od nekega »high enda«, pa čeprav si ga vsak drugače razlaga. Ali pa rajši recimo daleč od audio nirvane, da se izognemo izrazu high-end, ki je na slabem glasu zaradi določenih razlogov. Skratka govorim o tem, da zvok ni več tanek, temveč je bogat, ima telo in meso - pri vseh inštrumentih enako, naj si bo to bas ali triangel ali citre, sedi čvrsto na tleh, je popolnoma zrel in se ne boji mp3-jev in ničesar. Ne boji se glasnosti in ne boji se višjih leg, ker ne bo nobenemu raztrgalo ušes.

Zadnje obdobje sem bil večkrat na obisku pri prijatelju, ki ima na splošno kablovje porihtano, vse od iste firme, referenčni nivo ali enega višje, ima pa tudi proper power conditioner, Isol8 Substation Integra. Vedno, ko sem prišel od njega domov, se mi je zdelo, da pri meni nekaj manjka. Ok, neke stvari so mi bile jasne zakaj pri njemu tako, pri meni pa drugače, ampak šlo je za nekaj drugega, za tisto sproščenost in svobodnost zvoka. Delno sem to rešil z menjavo daca, delno pa s streamerjem, ki je bil res (prvi) game changer, ki je premaknil v meni nekaj, kar je bilo prej zabetonirano kot »samo enke in nule«. No zdaj sicer sem moral nazaj na slabši streamer, ker moram na novem nekaj porihati, tako, da je ta review z el-cheapo RPI3 & Allo Digione kartico (+linear PSU od Audiophonicsa).

Obrnil sem se na zelo prijazno slovensko podjetje s sedežem v MB, ki je zastopnik za Audio Group Denmark ali bolje blagovne znamke Aavik, Boressen, Ansuz, Axxess... Do teh znamk se sicer imel vedno nekako toplo-hladen odnos. Po eni strani zaradi tega, ker imam v glavi, da je to vse uber drago in teh uber dragih stvari nikoli ne znam pravilno ovrednotiti, čeprav so se zdaj z novimi serijami približali širšemu krogu kupcev, ohranili pa so uber kvaliteto izdelave in tehnologije za tem. Po drugi strani pa torej vem, da se fantje ne hecajo in, da je kvaliteta produktov neprimerljiva skoraj z ničemer, saj so ena redkih firm, ki je dejansko inovativna. No še en razlog, da me je sound na sejmih pogosto pustil bolj hladnega kot toplega pa je ta, da so vedno predvajali elektronsko muziko, ki je sicer pokazala vse superlative teh produktov, na katere so lastniki in zastopniki ponosni, zvok pa se mi razen tega ni nikoli usedel prav v globino duše. To »mnenje« se je po obisku njihove nove poslušalnice v MB v veliki meri spremenilo. Namreč na 4-ih različnih zvočnikih ter sicer isti streamer-dac-amplifikaciji (serije 180) sem poslušal komade, ki sem jih sam želel slišati in zveneli so zelo lepo. Ne bom zdaj šel v podrobnosti, ker bi lahko napisal še en review samo okoli tega. Skratka lastnik podjetja Timotej mi je v test zaupal njihov power distributor Ansuz Mainz8 – model C3, zaradi česar sem pravzaprav prišel k njim/njemu na obisk.

Zadevo sem prinesel domov, jo odprl in bil navdušen na tem kako kvalitetno deluje zadeva na zunaj. Zelo težka ter super prijetna na otip. Njihova ohišja namreč uporabljajo nek v hiši razviti kompozitni material, ki je (na otip sodeč) neka kombinacija lesa in nekega drugega umetnega materiala in naj bi pripomoglo k dampiranju vseh neželenih tresljajev. No metal/alu here, ker so mnenja, da je slab za hifi, da resonira in dodaja k glasbi nekaj, kar ne sme oz. je dober samo za odvajanje toplote. No saj C3 je drag, da smo si na jasnem, ampak, tudi nižje serije po kvaliteti izdelave niso nič slabše.
Največje »razodetje« sem doživel po prvih nekaj sekundah muzike. Ok, je tole malo pod prvim vtisom, ampak vseeno. Če mene vprašate bi pred vsemi nakupi morali začeti s tem. Mislim, saj vem, da se to ne bo zgodilo.. No, morda, če bi se na nek način spremenil naš »vzorec«, da torej sistem ne sestavljajo samo 3 glavne komponente, temveč 4 ali 5, se pravi zvočniki, feršt, izvor in torej power distributor ter kablovje. Če se vrnem nazaj, zdaj slišim kako dobro pravzaprav igra Audio Note Oto SE signature, kako super se ujame z mojimi zvočniki in dacom. Nivo reprodukcije glasbe se je povzpel na povsem drug nivo. Mirno, jasno, prizemljeno, trdno stoječe, zrelo in suvereno. To je to, tukaj se prične pravi high-end. Zdaj po nekje 10 dneh poslušanja in trodnevni pavzi vmes se je ta evforija nekoliko polegla in lahko bolj kredibilno govorim o vtisih. Stvar je res zelo dobra. Sicer, z nakupom nekega top aparata si dostikrat naredimo najprej več dela kot koristi. Ta power distributor namreč pokaže vse kar je v sistemu, dobrega in slabega. Izjemno se pozna menjava power kablov, še najbolj tega, ki pride od vtičnice do distributorja, ta more biti res ta pravi. S takim kosom opreme se pridobi na black levelu, jasnosti, širini stage-a, globinskem vpogledu v sam prostor, razni ti mikro echoti pridejo bolj do izraza, vse ima daljši decay. Še vedno se ohranja toplina, še vedno je dovolj basa recimo, celo še več se mi ga zdi pri nekaterih komadih. Zvok sicer dobi nek tak »glanz« prizvok, ostrino recimo, ampak ne harshy ostrino, ki para ušesa, ne, tako bolj diamantno clean ostrino, pa spet ne v kliničnem smislu rečeno (kot smo pogosto priča raznim sistemom). Overall, zvok je žametno žlahten.
Distributor sem žal moral nesti nazaj, je odličen, ampak se ne morem stegniti, čeprav sem dobil izjemno dobro ponudbo, krepko pod MSRP… Zdaj sem spet na power bloku od Viborga, zaenkrat seveda. Zvok preko takega filtra te zasvoji. Naj še enkrat poudarim, gre za izjemno veliko preobrazbo, ne »samo« nek kabel, lampa, kondelc, govorimo o menjavi glavne komponente v sistemu za vsaj en nivo višje. Brez filtra se zdaj menjave kablov ne slišijo več tako dobro in tudi samega vpogleda v zvočno tkivo ni več takega kot prej. Vse je bolj flat. Ni tistega prostora več, (takih) globinskih pozicij inštrumentov in zvok je manj miren.

Še en nasvet s pikrim pridihom. Berite ASR, torej Audio Science Review. Berite te Amirjeve meritve in ugotovitve njega in njegovih članov kako je vse breveze in vse nateg, ker meritve tako pokažejo. Kako so Toppingi in vsa ta podobna j***a top of the line (high end), ker grafi tako pokažejo in kako je abotno (debilno) dati za nek aparat, Amir-bog-ne-daj power distributor, par tisoč eur. Namenoma pišem v tem sarkastično posmehljivem tonu, ker ta forum s toliko in toliko člani pač je tako obarvan. Zakaj ga berite, zato, da si potem sposodite kaj od tistega, kar je bilo izmerjeno, da ne naredi nič in, da je to samo marketinška fora za izvabljanje težko prigaranih novcev labilnih audiofilov. Ter si torej izposojeno robo vstavite v sistem in se o tem prepričate. No, sicer ne vem, če je ta Ansuz power distributor na tapeti ASR-a, so pa drugi, Puritana 156 sem sigurno videl. Garantiram vam, dvižna garažna vrata da bo ta posmehljivost obrnila smer kazanja. Ni prav, ampak za kakšen dan se ti pa fajn zdi Smile Dejansko pa je namen samo ta, da vas ne bo še kdaj zaneslo v tiste vode v katere nas vedno znova lahko potegne. Očitno se vsega (še) ne da izmeriti, ali pa tisti, ki merijo, ne vedo sploh kako in kaj meriti.

Peace bros

vse to je pa super prebrati, da točno veš kako se je nekomu točno ta stvar obnesla in se lažje odločiš za nakup
Nazaj na vrh
Stefi

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 17:58
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 17, 2026 21:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Administrator, kdaj boš skenslal tole anjico?
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HIGH-END AUDIO Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3
Stran 3 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu