Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

dvig cen kvalitetnih vintage komponent

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> VINTAGE
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
drago67

Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 15, 2025 10:25    Naslov sporočila: dvig cen kvalitetnih vintage komponent Odgovori s citatom

pozdravljeni

ne vem ,če kaj spremljate svetovni trg rabljenih vintage komponent.opazil sem enormno povečanje cen dobrih vintage receiverjev...npr. marantzi serije 22..,močnejši sansui receiverji serije g 7000,8000,9000 ali npr ..sansui 9090db,8080 ,itd...sicer se ne prodaja veliko,ampak kar se prodaja ima nore cene...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
makra28

Pridružen/-a: Pet Dec 2009 11:07
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 15, 2025 14:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Spremljam predvsem trg vintage komponent Phase Linear in ja, cene so se od korone dalje podvojile.
Recimo, njihovega kasetarja 7000 izpod 3 jurjev praktično ni, potem amp 700 serija 2, za jurja dobiš totalen klump, da je res spodoben - 2 jurja. Potem preamp 4000 serija 2, pred leti si ga našel za par 100 ojrov, danes izpod 500 ga ni ...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Telefon: 051669524
dabiblo

Pridružen/-a: Pon Mar 2017 14:27
Kraj: Zasavje

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 16, 2025 06:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Eno je prodajati, drugo je prodati. Med korono je narod izgubil kompas pri mnogih zadevah, pa določeni še vedno rabijo malce dlje časa, da se streznejo.
Nazaj na vrh
LBaudio

Pridružen/-a: Ned Jan 2010 10:25
Kraj: Ljubljana, SLOVENIJA

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 16, 2025 08:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

koliko casa pa?.....se 10 let?

Custom Aeroports
Custom car audio installs

2 X WR setter dBDrag street B - 2005
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran Telefon: 041 853615
dabiblo

Pridružen/-a: Pon Mar 2017 14:27
Kraj: Zasavje

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 16, 2025 08:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

LBaudio je napisal/a:
koliko casa pa?.....se 10 let?

če rabiš nekaj prodati, potem te previsoko nastavljena cena strezne. Če pa se ne mudi prodati, potem se pa pač eno te isti oglasi svaljkajo iz meseca v mesec brez sprememb.
Nazaj na vrh
benma

Pridružen/-a: Ned Jan 2011 17:12
Kraj: Kamnica

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 16, 2025 08:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Dejstvo je, da vse postaja dražje.
Kar zadeva velik del kupcev na Bolhi, bi še vedno radi, da jim prodajalec skoraj podari izdelek.
drago67

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 21, 2025 15:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

benma je napisal/a:
Dejstvo je, da vse postaja dražje.
Kar zadeva velik del kupcev na Bolhi, bi še vedno radi, da jim prodajalec skoraj podari izdelek.

pri nas se ta vintage roba slabo prodaja...jaz bom,če bom prodajal to vse dal na ebay..z leti se mi je nabralo precej stvari..
Nazaj na vrh
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 22, 2025 13:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ni kaj, kar je lepo je lepo. Sedaj to dobiva na vrednosti in je mogoče še malo za počakat in res dobro prodat. Fascinantni dizajni imajo svojo neustavljivo privlačnost.

Malo osebno obarvanega razmišljanja:
Uporabnost vintage receiverjev je bolj tako, FM je predviden za ukinitev, AM je krepko izpraznjen, ni več kaj dosti slišat tam.
Kasete in trakovi so za posebne ljubitelje.
Vintage zvočniki so poglavje zase - tisto kar je bilo nekoč cenjeno, je danes precenjeno (cenovno) tako da je ugodneje kupiti moderen adekvaten zvočnik.
Izjeme so vintage grdi a dobri zvočniki /modeli kot naprimer Cizek. Pa še ti so kar zasoljeni, če upoštevamo njihovo starost in razpadlost. Naprimer kombinacija s subi se za moj okus zvočno gladko kosa s sodobnimi modeli do 20.000eur, videz pa je ajajaj, oguljeno, razpadajoče. Še nekaj, taki zvočniki so se v svojem času parili z japonskimi receiverji ali integrirci tipa Sansui AU919 (primer test v Stereoplay-u). Kakorkoli je ta Sansui odličen, je popolnoma nedorasel enemu Cizek sistemu/ga ne spravi v optimalno formo. Tako da za določene zvočnike včasih niso poznali dometa. Naprimer tak je Dahlquist.
Danes je situacija tudi za mali denar obvladljiva (Hypex naprimer).
drago67

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 22, 2025 22:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

[quote="ambasador"]Ni kaj, kar je lepo je lepo. Sedaj to dobiva na vrednosti in je mogoče še malo za počakat in res dobro prodat. Fascinantni dizajni imajo svojo neustavljivo privlačnost.

Malo osebno obarvanega razmišljanja:
Uporabnost vintage receiverjev je bolj tako, FM je predviden za ukinitev, AM je krepko izpraznjen, ni več kaj dosti slišat tam.
Kasete in trakovi so za posebne ljubitelje.

ambasador...tole o ukinjanju FM valov poslušamo že ene 15 let al pa še več in je še vse po starem,pa najbrž še precej let bo tako ostalo...kar se tiče kaset...je zanimivo to ,da kar precej mojih še zelo dobro igra....koliko sem vmes v 30 letih zmetal stran zanič cd jev sploh ne vem..
Nazaj na vrh
longplay

Pridružen/-a: Sob Sep 2011 7:53
Kraj: Ptuj

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 22, 2025 23:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Nič čakat samo prodaj dokler imajo komponente kaj cene. Mojega PD 77 sem prodal za 825 EU in se mi ni več ljubilo plačevati stroškov prodaje in sponzoriranja oglasa. Če zadnjega ne plačuješ sploh oglas ni viden. Od 825 EU so mi odračunali namišljen davek 14% 133eu in stroške sponzoriranja da je oglas viden za pet dni cca 25 EU pa prodajne stroške cca 70 eu pa še poštnino sem poravnal 45 EU in mi je ostalo 615 EU. Računaj če boš prodajal en star kasetofon bodo stroški veliki, več je komponenta vredna manj si na izgubi. Prodaja je draga zato je treba cene navit kolikor gre. Komponente pod 200 EU se ne splača prodajat ker prodajni stroški, davek, in sponzoriranje presegajo več kot polovico cene prodajane komponente.
Nazaj na vrh
ambasador

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 23, 2025 08:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

longplay je napisal/a:
Nič čakat samo prodaj dokler imajo komponente kaj cene. Mojega PD 77 sem prodal za 825 EU in se mi ni več ljubilo plačevati stroškov prodaje in sponzoriranja oglasa. Če zadnjega ne plačuješ sploh oglas ni viden. Od 825 EU so mi odračunali namišljen davek 14% 133eu in stroške sponzoriranja da je oglas viden za pet dni cca 25 EU pa prodajne stroške cca 70 eu pa še poštnino sem poravnal 45 EU in mi je ostalo 615 EU. Računaj če boš prodajal en star kasetofon bodo stroški veliki, več je komponenta vredna manj si na izgubi. Prodaja je draga zato je treba cene navit kolikor gre. Komponente pod 200 EU se ne splača prodajat ker prodajni stroški, davek, in sponzoriranje presegajo več kot polovico cene prodajane komponente.

Pravkar sem naredil preizkus s SONY TA-N 55ES ki se prodaja na AudioKontaktu. Da ne bi demantiran takoj..
Alora, če daš oglas na AudioKontakt - si viden na Hifi Shark strani. In to zastonj.
Če nekaj iščem (ponavadi informacijo o ceni) grem najprej na HifiShark. Tam povzamejo vse oglase iz vseh oglasnikov. Kadar pa izbereš določent ident, te avtomatsko preveže na AudioKontakt ali njemu podobne.
Fino je, ker so zbrani podatki iz vseh trgov in imaš direktno primerjavo brez zamudnega brskanja.
Seveda, če od tam rineš na eBay boš deležen vseh blagoslovov eBaya.
Če pa prodajaš kar tu, na AudioKontaktu, si viden po celem svetu in nimaš nepotrebnih komedij. Samo besedilo oglasa poveš še v angleščini da te tudi tujci razumejo, pa je.
-------------------------------------------
FM vintage tuner Leak TroughLine2 na lampe letnik 1961 (ta model je uporabljal BBC na svojih radijskih oddajnikih za kontrolo) imam doma lepo pospravljen v omari. Odkar so še zadnje odlično zveneče FM postaje prešaltale komplet na digitalno (RAI Radio Trst A, pa RAI Radio3 klasika) sem zaključil s tem. Tudi v avtu se bolje sliši DAB kot FM. Itak ima oboje identično (digitalno) ozadje, samo FM ima dodatno D/A konverzijo in še FM modulacijo tako da od kakovosti ne ostane več dosti ..vsaj tako si razlagam .. ko šaltam ARS klasiko med DAB in FM je slednji zvočno inferioren. Žal. In to pravim kot zagrižen analogist, a kaj naj. Tako je.
Kako je bilo nekoč - naprimer Mef (tekstopisec in glasbenik Drago Mislej) je imel oddajo na tržaškem slovenskem radiu. Preko Leak tunerja in Krell integrirca na Danley zvočnike mi je govoril direktno. Neverjetna prezenca, realizem kot bi govoril v moji sobi. Pa njegov specifičen glas zelo dobro poznam, se velikokrat srečam z njim, stanuje niti 200metrov stran.
Zdaj na stare FM čase spominjajo samo še govorne oddaje ki gredo direkt v eter: poročila, Studio ob 17h in podobno.

Nazadnje urejal/a ambasador Sre Apr 23, 2025 09:46; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
longplay

Pridružen/-a: Sob Sep 2011 7:53
Kraj: Ptuj

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 23, 2025 09:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Haha Shark. Res si viden ampak tam je ogromno oglasov kjer so oglasi iz majhnih portalov iz vseh jebivetrov. Oglaševalci so skriti kot miši v luknjah. Vse kar vidiš je samo uporabniški avatar. Največ jih je iz poljske, švedske. Dosti oglasov je scam. Varnost je zelo pod velikim vprašajem polno poljskih oglasov švedskih potem pa se sploh prijavi kam na katero stran kjer se oglašuje če si upaš. Uporabniki so skriti . Nimaš nikakršnih podatkov. Prijavi se na kleineanzeigen če se lahko. Švabi katerih oglasi so na sharku od kleineanzeigen so skriti kot miške. Niti ene telefonske tak kot jih veselo dajejo na bolhi in tukaj gor na ak pa maila tudi tam ne najdeš. Niti prijavit se ne moreš na anzeigen ker ne gre sem probal. Nemci se zavedajo varnosti. Ja si viden na sharku pa tvoja telefonska tudi ko jo daš na bolhi in na ak. Objavi jo. Si upaš? Boš nakazal denar na račun poljaku robe pa niti v sanjah ne boš videl. Boš mu zaupal svoje podatke , številko trr itn. Hvala. Ni varnosti ni garancije.

Nazadnje urejal/a longplay Sre Apr 23, 2025 10:01; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
ambasador

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 23, 2025 10:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

No, govora je bilo predvsem o prodaji.

Pri nakupu sem pred ca4 leti preko Hifi Sharka videl oglas italijanskega Subito. Šlo je za JeffRowland Concentra ojačevalec. Mi je bilo zanimivo, ker je tip bil iz Trsta. Sem ga kontaktiral a se nisva zmenila, ker sem ponujal cash, on pa je hotel nakazilo na banko. Potem mi pa pošlje robo. E, ne pristajam, raje osebno prevzamem, tudi ker vidim robo in jo sprobam po možnosti.
Po drugi strani pa sva s castorjem šla v Vicenzo in brez težav kupila vintage zvočnike za keš. Tudi na bazi oglasa. Tip predvajal glasbo in smo sklenili dil.
LBaudio

Pridružen/-a: Ned Jan 2010 10:25
Kraj: Ljubljana, SLOVENIJA

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 24, 2025 08:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

saj tudi na AK je kar nekaj precej sumljivih oglasov,...naprimer za Classe 5300 izpred nekaj mesecev,.... Cena okoli 1/10 novega, mail je slovaski/ceski,...., tipo je Italijan - Sicilijanec, itak bancno nakazilo brez kakrsnekoli garancije....

Custom Aeroports
Custom car audio installs

2 X WR setter dBDrag street B - 2005
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran Telefon: 041 853615
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> VINTAGE Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu