Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

HiFi sistem (low budget)

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
kingo

Pridružen/-a: Sre Jul 2009 7:51
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 10, 2025 09:00    Naslov sporočila: HiFi sistem (low budget) Odgovori s citatom

Pozdravljeni, se opravičujem, če bom nestrokoven toda še največ upanja polagam na vas na tem forumu za pomoč. Skratka, iščem wi-fi sistem, ki bi imel USB, pa da bi se komadi izpisovali na ekranu. Pa seveda, da ima root, da lahko izbiram med mapami. Ključek naj bi bil viden za 128gb. Radio pa naj bi imel tudi dab+.

Gledal sem nekaj za Panasonic (okoli 300€), pa zgoraj opisanih lastnosti nima (enostavno ne morem verjeti tega)? Surprised Alternativa bi bil tudi WI-fi s HDD (če to obstaja)? Iščem za tam okoli 200-300€.

Ali ima morda kdo kako idejo, kateri model bi to omogočal oz. kam bi lahko pred samim nakupom šel lahko to preveriti? Mogoče, kdo od vas celo prodaja kaj takega? V kakem BigBang-u ali Harvey Norman-u bi me mogoče malo čudno gledali, če bi to preverjal... Very Happy

Hvala še enkrat vsem za pomoč!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
LBaudio

Pridružen/-a: Ned Jan 2010 10:25
Kraj: Ljubljana, SLOVENIJA

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 10, 2025 09:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mogoce WIIM ultra...

Custom Aeroports
Custom car audio installs

2 X WR setter dBDrag street B - 2005
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran Telefon: 041 853615
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 10, 2025 09:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

LBaudio je napisal/a:
Mogoce WIIM ultra...

Se pridružujem. Wiim je danes verjetno najbolj vroče ..
https://wiimhome.com/wiimultra/overview

..Audio Input Port
HDMI ARC, Optical, Line, Phono, USB Disk
Je nekaj nasprotujočih podatkov, kot je ta zgoraj, ko navaja USB Disk za vhod, na shemi pa ga ni videti..
https://faq.wiimhome.com/en/support/solutions/articles/72000633173-building-and-managing-your-advanced-usb-media-library-on-wiim-amp-wiim-amp-pro-wiim-ultra
Ma zgleda da je, ok, glede na navodila. No, bi tudi logično.
Ni pa videti DAB-a.
--------------------------------------------
Lahko pa imaš DAB+ a brez USB
https://argonaudio.com/products/stream-3-mk2

Ta stane manj (269eur)...
kingo

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 10, 2025 13:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala lepa za namige in predloge. VIIM Ultra je očitno res dobra varianta, samo potrebujem še zvočnike..., pa na morju ni optike..., samo LTE z največ 30mb/s Smile Nekaj sem sam našel - kaj mislite za Philips TAM8905/10 - https://www.philips.si/c-p/TAM8905_10/mikro-glasbeni-sistem
Nazaj na vrh
Bojan Varjačić Rajko

Pridružen/-a: Pon Sep 2019 14:06

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 11, 2025 16:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

kingo je napisal/a:
Hvala lepa za namige in predloge. VIIM Ultra je očitno res dobra varianta, samo potrebujem še zvočnike..., pa na morju ni optike..., samo LTE z največ 30mb/s Smile Nekaj sem sam našel - kaj mislite za Philips TAM8905/10 - https://www.philips.si/c-p/TAM8905_10/mikro-glasbeni-sistem

Takih sistemov je en kup in - kolkor dnarja, tolko muske. Ne vem, če si šel brat odzive, so mešani, eni se pritožujejo nad preveč basa, lol, verjetno to ni problem, če daš malo stran od zidu, eni, da USB ni lepo urejen po mapah pa do so tipke male na zaslonu. Malo še preštudiraj. Za začetek je pa verjetno ok.
Nazaj na vrh
kingo

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 11, 2025 18:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Bojan Varjačić Rajko je napisal/a:
kingo je napisal/a:

Takih sistemov je en kup in - kolkor dnarja, tolko muske. Ne vem, če si šel brat odzive, so mešani, eni se pritožujejo nad preveč basa, lol, verjetno to ni problem, če daš malo stran od zidu, eni, da USB ni lepo urejen po mapah pa do so tipke male na zaslonu. Malo še preštudiraj. Za začetek je pa verjetno ok.

Sem šel v BigBang včeraj s ključkom (64gb) sformatiran v exFat, gor pa mp3. Philips ga ni prepoznal, prav tako ne noben Panasonic. Prepoznal mi ga je nek Blaupunkt, samo mi prodajalec ni bil pripravljen nič pomagati (z daljincem). Skratka, BigBang me ne bo več videl. V Harvey Normanu-a pa sem tudi probaval vse možno, brez uspeha (ne prepozna). Ne vem, ali je to možno? Poskusil sem tudi z Denon-om za 550€ brez uspeha... Rolling Eyes Skratka, ali mogoče obstaja kak wifi sistem z Dab+ radiem in da ima HDD (tam pa pač moralo delovati). Iščem pa za max 450€.
Nazaj na vrh
LightBit

Pridružen/-a: Pon Okt 2017 23:11
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 11, 2025 19:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Morda probaj z NTFS ali FAT32.
Nazaj na vrh
ck

Pridružen/-a: Pon Feb 2009 19:27
Kraj: kamnik

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 11, 2025 19:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

FAT 32 bi moral delati. Meni na Yamahi, Sony in Eversolo dela.
Bojan Varjačić Rajko

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 12, 2025 09:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sam se spomnim, da ko sem v preteklosti imel te male sisteme, celo receiver Yamaha, mi ni bral USB s preveliko shrambo.
Nazaj na vrh
vladej

Pridružen/-a: Tor Feb 2022 13:20
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 12, 2025 09:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ni vse v samo velikosti medija, z različnimi orodji lahko formatiraš v FAT32 zelo velike medije.
Velikokrat pa imajo naprave omejitev v številu map (folderjev) na disku/ključku ali celo v številu datotek, ki jih lahko preberejo.
Recimo Marantzi imajo standardno omejitev na 255 map in potem ne preberejo celotne vsebine ključka ali diska.
Nazaj na vrh
benma

Pridružen/-a: Ned Jan 2011 17:12
Kraj: Kamnica

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 12, 2025 12:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Morda je res problem s formatom exfat. Vzemi majhen ključek, formatiran fat32, z majhnim številom map. Če bo delovalo, v drugem koraku uporabi večji ključek fat32 z večjim številom map. Če ne bo delovalo, ima naprava očitno problem z večjim številom map/datotek.
LBaudio

Pridružen/-a: Ned Jan 2010 10:25
Kraj: Ljubljana, SLOVENIJA

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 13, 2025 16:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ponavadi kljuci formatirani na FAT32 delajo povsod

Custom Aeroports
Custom car audio installs

2 X WR setter dBDrag street B - 2005
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran Telefon: 041 853615
kingo

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 13, 2025 21:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Evo naročeno Denon RCD-N11DAB. Ja bilo je malo več od predvidenih max 450€, ampak to se kupuje za vekomaj... Smile Sem mailal na Audio kontakt, da bi se malo izprobalo prej, pa zaradi vstopnega modela niso bili vzhičeni nad tem in napisali, naj jim verjamem na besedo... No, pa sem vzel na besedo iz tujine za 120€ manj. Noro, kaj se to dogaja pri nas. V Bigbang-u noče prinest daljinca, Harvey malenkost bolje (tam sem izprobal na RCD-N10 s FAT32 s 64gb ključkom), ampak kar vsiljujejo nakup... kot da bi bila zadeva 10€ vredna. Laughing
Nazaj na vrh
Bojan Varjačić Rajko

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 13, 2025 21:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

kingo je napisal/a:
Evo naročeno Denon RCD-N11DAB. Ja bilo je malo več od predvidenih max 450€, ampak to se kupuje za vekomaj... Smile Sem mailal na Audio kontakt, da bi se malo izprobalo prej, pa zaradi vstopnega modela niso bili vzhičeni nad tem in napisali, naj jim verjamem na besedo... No, pa sem vzel na besedo iz tujine za 120€ manj. Noro, kaj se to dogaja pri nas. V Bigbang-u noče prinest daljinca, Harvey malenkost bolje (tam sem izprobal na RCD-N10 s FAT32 s 64gb ključkom), ampak kar vsiljujejo nakup... kot da bi bila zadeva 10€ vredna. Laughing

Čestitke. Tega sem enkrat tudi sam gledal.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu