Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
ck
Pridružen/-a: Pon Feb 2009 19:27 Prispevkov: 1645 Kraj: kamnik
|
Objavljeno: Pet Dec 20, 2024 12:09 Naslov sporočila: |
|
|
Zaradi logistike pri prodaji, so napajalni kabli priloženi posameznim HI-FI (END) komponentam, predvsem tistim, ki niso v masovni proizvodnji. Spodnja slika je pobrana z neta in prikazuje različne vtičnice za napajalno napetost v nekaterih državah (ne vem če so vse).
 _________________ LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
habo66

Pridružen/-a: Čet Maj 2010 18:01 Prispevkov: 1110 Kraj: Lenart
|
Objavljeno: Sob Feb 01, 2025 21:33 Naslov sporočila: |
|
|
Živjo.
Včeraj smo se s kolegi audiofili dobili na krajšem srečanju v MB, na katerem smo testirali 3 napajalne kable oz. kako (in če) vplivajo na sam zvok. Gre za netretiran prostor, ki je sicer vsakodnevna pisarna enega od udeležencev, uporablja pa se tudi kot hram-hramba kosov, ki doma trenutno nimajo prostora ipd. Prostor je relativno velik, nekje 5-6m širok in 10m dolg, strop ni prav visok, na koncu se z galerijo nadaljuje v spodnji prostor, torej kar velika kubatura.
V prostoru so kot rezidenti 3-sistemski diy max monitorji, bas se mi zdi je Dynaudio, srednji izgleda kot nek PMC-jev, zgoraj ne vem, skratka smatram jih za zelo solidne zvočnike.
Potem je eden od skupno 5ih udeležencev prinesel Holton končno stopnjo z Exicon mosfeti, ki je prav tako (zelo) dobra. Imel se doma podobno na testu in lahko to potrdim.
Za izvor smo imeli Smsl all-in-one streamer/dac D400pro ranga 600€, to je prav tako eden od rezidenčnih kosov, nismo se obremenjevali še z dacom.
Power kabli so bili na streamerju obični, na končni pa neki entry hifi. Napajalna letev je alu obična. Interkonekt je bil diy, ampak preizkušen in zelo dober, sicer pa s Furutech konektorji.
Na test smo prinesli Kubala Sosna Elation power cord, Gold Note Lucca s stock Furutech konektorji ter enak Gold Note Lucca z Oyaide 037 konektorji.
Poslušali smo par komadov, vsak je nekaj izbral in potem primerjali s prej poslušanimi. Sistem, ki sem ga opisal zgoraj je v osnovi zvenel povprečno, precej sikajoče, preagresivno, kakšni komadi dobri, drugače pa bolj tako. Težko bi ga v taki obliki imel doma in poslušal na mid glasnosti več kot par komadov, pač pošteno. Na lestvici od 1 do 10 bi ga ocenil s 4.
Najprej smo na streamer dali Kubala Sosna Elation, ki mi ga je velikodušno posodil M., ki ima full loom Kubale Sosne (mix Emotion in Elation serija) . Efekt je bil izrazit in jasen, povsem druga zgodba, zvok se je umiril, usedel, zbalansiral, potisnil nekoliko nazaj, razširil, pojavila se je globina, mikro odmevi, ambienca, tečnoba se je precej zmanjšala, sistem je ratal poslušljiv.
Nato smo namesto KS Elation dali GN Lucca s stock konektorji. Zvok je sicer imel lep mesnat ton, ni pa bil tako lepo umirjen in s tako ambienco, precej naprej in ozko usmerjen zvok, še vedno pa precej boljše kot z generičnimi kabli. Zatem smo dali na streamer še GN Lucca z Oyaide konektorji in tukaj smo lahko videli koliko konektor (do)prinese. Dodal je čistino, zvok je šel za kanček bolj nazaj, bolj airy, ampak še vedno ni bilo tistega prestiža, mirnosti, ambience Kubala Sosne.
Na streamerju smo pustili GN Lucca z Oyaide, na končno stopnjo pa smo dali KS Elation. To nas je pa skoraj odpihnilo. Iz sistema z oceno 4 smo prišli na sistem z oceno 7. Zvok je res "delal" tako kot mora, bil je flow, vse pregledno, mirno, ne pretanko, ne predebelo, lahko bi si predstavljal prostor, kjer se muzika dogaja.
In razmišljam. Doma imamo solidne hifi kose, menjamo tega, drugega, zvočnike itd. S samo dvema, sicer dragima kabloma, smo prišli iz neposlušljivega sistema, v poslušljivega, konzervativno rečeno.
Res, da je KS Elation okoli 3k€, GN Lucca z Oyaide pa 1,5k€ (cena novih), ampak kaj je to v primerjavi z sto in eno menjavo in kombinacijo glavnih kosov hifija, na koncu pa še vedno ni to to.
Če bo kdo želel demonstracijo lahko zadevo ponovimo.
Peace bros, G |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32 Prispevkov: 2777 Kraj: POSAVEC
|
Objavljeno: Ned Feb 02, 2025 20:49 Naslov sporočila: |
|
|
habo66 je napisal/a: |
Na streamerju smo pustili GN Lucca z Oyaide, na končno stopnjo pa smo dali KS Elation. To nas je pa skoraj odpihnilo. Iz sistema z oceno 4 smo prišli na sistem z oceno 7. Zvok je res "delal" tako kot mora, bil je flow, vse pregledno, mirno, ne pretanko, ne predebelo, lahko bi si predstavljal prostor, kjer se muzika dogaja.
|
Leta nazaj smo(so) bili skeptični do napajalnih kablov. Me veseli, da se to spreminja.
Drugače pa Oyaide 004 je tisto pravo. Sam imam Oyaide 037,046,079 in 004. Ko sem prvič uporabil 004, sem na ostale pozabil, v bistvu jih uporabljam samo v studiu. Ima tudi kolegova Furutecha (en srednji razred in en višji), pa ju uporabljam samo v studiu. _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
habo66

Pridružen/-a: Čet Maj 2010 18:01 Prispevkov: 1110 Kraj: Lenart
|
Objavljeno: Ned Feb 02, 2025 23:51 Naslov sporočila: |
|
|
Ena lastovka še ne prinese pomladi
Tudi mene veseli, da sem prišel do tega. Pravo razodetje, ko slišiš en res vrhunski power cord in kaj lahko naredi v sistemu. Vse te velike malenkosti, ki ločijo povprečen sistem od boljšega-vrhunskega. Niti ne veš, da sploh so in, da je to mogoče. Lahko se samo tolažiš, da je to to. No seveda, ko imaš entry hifi kose seveda ne razmišljaš o power cordu za več kot 100€, ali pa še to ne. Ko imaš enkrat kose primerno boljše, povečini tudi dražje, začneš razmišljajti tudi o tem. Iskreno povem, glede na kose, ki jih imam, bi sistem moral blesteti, ali pa bolje rečeno, boljše igrati. Pa ne. Manjka mu tista popolna sproščenost, mehkoba, prizemljenost, popolna uravnoteženost, nevsiljivost, flow, ambienca, aure posameznih inštrumentov, dolgi decayi. Ne samo pri dobro posnetih komadih, vedno. No saj še ne dolgo nazaj nisem vedel, da mi vse to manjka. Potem sem slišal sistem z Nagro in Marteni in Jorma kablovjem se mi je vse obrnilo na glavo. Sedaj, ko mi je frend posodil to KS Elation je sistem začel dobivati ta prestiž. Prvi ground brejker pa je bil z Ansuz power distributorjem, tam je bil efekt podobno velik.
Sicer testiranje enega kabla, to je lahko tako, zavajajoče. Sam g. Joe Kubala mi je v mailu dal en čisto plastičen primer, kako testiranje enega power corda lahko prinese rezultate, ki so krivoverni do testiranega kabla. Takole pravi:
”A simple example to make the point would be to think of a combination of just two cables, one with a rolled off bottom and one with a rolled off top. Together, they sound “OK” because while they steal extension from both ends, they somewhat balance each other.
Now, let’s imagine a PERFECTLY BALANCED cable that we want to audition. We put it in place of the cable that was rolled off at the bottom. What will we hear? Thick, heavy bass with a rolled off top (now without a rolled off bottom to balance it). We will say that the new cable is “dark” However remember se said it was PERFECTLY BALANCED – but that is not what we heard because we upset the Yin/Yang balance.
If we had replaced the cable that was rolled off at the top, we would have the opposite opinion of the cable … now we would consider it “bright” as it brought back the highs but we still had a rolled off bottom cable in the system. You get the idea.”
Sicer pa hvala. Ja, verjamem, da je 004 dbest, je tudi dražji. Mogoče celo na kateri kabel ali pa v kakšen sistem ne paše ali pa paše kaj cenejšega, stvar sinergije.
Nazadnje urejal/a habo66 Tor Feb 04, 2025 13:42; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
DAVOR
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 17:27 Prispevkov: 465 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Tor Feb 04, 2025 10:23 Naslov sporočila: |
|
|
Dobro opisano v mailu Kubale.. kako se mora sinergija poklopit da je rezultat stopničko višje. Popoplnosti itak ni v našem hobiju.
Tako je tud s konektorji. Probal sem jih vsaj 25 različnih... vse oyaide, skor vse Furuteche, Viborge, Elecaudio 3 in 5 mikronov, Hifituning, Iego, Watttgate, Neotech, Neotech posrebren ala Wireworld linija, Isotek, Project, Da kitajcev in ponaredkov ki nimajo veze z originali sploh ne omenjam...
Za studio je 004 res zadetek v polno, ujame se z kablom ki je bolj mesnat in malo zabluran ker oo4 to vse počisti in nardi tak širok transparenten zračen stage. Bas malo zgubi na teži in barvi, zna bit malo monoton če imaš zvočnike ki gredo zelo nisko. Tam slišiš na drugih konektorjih malo več različnega dogajanja spodaj. Edina zamera 004 je, da ni tonsko dovolj pravilen..to je za moj okus. Za poznavalce in tiste, ki so dale že nekaj slkoz,i bi ga opisal kot MUNDORF SILVERGOLD OIL ( ali pa recimo nekaj vmes med SGO in SiLVER) SUPREME kondenzator sound...meni da zelo podoben vtis. A meni je bolj pravilen "Bakreni" prizvok...torej Duelund, Jupiter, Miflex...
Te barve in polna pljuča ki jo spusti skozi - no connector, torej direkt povezava, mu malo manjka...
Moj opis je mogoče preveč poetičen a kdo hoče bo razumel. 90% itak tega ne zanima in se samo nasmehnejo takim komentarjem. _________________ KISS- Keep It Simple and Smart |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
pinus

Pridružen/-a: Pet Feb 2012 1:16 Prispevkov: 952 Kraj: Nova Gorica
|
Objavljeno: Sre Feb 05, 2025 19:55 Naslov sporočila: |
|
|
...malo sem prebral tale mnenja o konektorjih..
Stvari so le približno take, kot jih omenjate, a je potrebno biti še bolj natančen, si vzeti še več časa..
Govora je torej o konektorjih za napajalce..
Potrebno je to še deliti na šuko in iec varianto.. Katero je pravo sosledje, oz. dobitna kombinacija...?
Torej - šuko mora biti Furutech in iec Oyaide, pa ne 004... Ostalo firme odpadejo..
Kateri od omenjenih pa... - hmm - to pa je recept, do katerega se pride samo z ušesi - kar korajžno...
lp |
|
Nazaj na vrh |
Telefon: 030-353370 |
|
 |
mihec
Pridružen/-a: Pet Dec 2018 22:14 Prispevkov: 29 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Feb 06, 2025 01:01 Naslov sporočila: |
|
|
E točno tako se popolnoma strinjam 100%, RECEPT je tisti ki te pripelje do
PERFECTLY BALANCED cable
In to je možno samo z ušesi in leti dela
Enkrat mi je prijetelj omenil.
Lej na svetu je miljone ljudi ki so sposobni narediti ojačevalec vendar je pa samo par ljudi na svetu ki pa se jim cel svet klanja.
In mislim da je z vsemi stvarmi podobna zgodba.
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|