Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
LightBit

Pridružen/-a: Pon Okt 2017 23:11 Prispevkov: 2512 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Pon Dec 09, 2024 14:39 Naslov sporočila: |
|
|
ambasador je napisal/a: | LightBit je napisal/a: |
....
Sicer ne vem kaj je cilj tvojega pisanja, ker smo šli že čez vse to.
.... |
Čez vse to nismo šli. Ni se govorilo o CD-jih z MQA, ni se to primerjalo s SACD ipd.
Debatiralo se je samo o verskih vprašanjih in teoretičnih predpostavkah - ali je ali ni losless. |
Saj ni MQA nič drugačen če je na CD. Oziroma je na CD lahko zgolj slabše, ker izgublja dinamiko kar je na 16-bit precej bolj problematično kot 24-bit. SACD je teoretično v vseh pogledih superioren MQA-CD. High-Res PCM je pa še bolje.
Za vse formate pa velja "garbage in, garbage out". |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
twom

Pridružen/-a: Sob Feb 2009 21:47 Prispevkov: 275 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Dec 09, 2024 19:56 Naslov sporočila: |
|
|
ambasador je napisal/a: | Meni so še posebej pomembne primerjave. Ker testi so narejeni v določenih okoliščinah in z določenimi posnetki - zelo dobro se zavedam kako je vse to subjektivno. | No, jaz sem pa prebral nekaj testov, kjer so ugotovili da ravno MQA poslabša uporabniško izkušnjo (naredi slabši zvok)
Pa seveda tudi tisti test, kjer so namenoma na tržnico skrili testni signal, s katerim so dokazali, da MQA poslabša zvok, ne izbojša.
Nova implementacija MQA pa naj sploh nebi bila backward kompatibilna. Se pravi boš staro napravo lahko vrgel stran.
Seveda lahko bereš samo tiste teste, in jih širiš naprej, ki potrjujejo tvojo zgodbo... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
twom

Pridružen/-a: Sob Feb 2009 21:47 Prispevkov: 275 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Dec 09, 2024 20:00 Naslov sporočila: |
|
|
ambasador je napisal/a: | Doma imam preko 200 CD-jev glasbe ki je nimam na LP in moj player že vsakega desetega zavrača, ne predvaja. Razen tega da ga poslušam dva dni vsake tri mesece ko se mi stoži po določeni glasbi na mojih cedejkah a mi hitro dopiz.. |
ck je napisal/a: | Amby
Odpri CD player in očisti lečo, pa bo najverjetneje OK | Al pa pogledaš po oglsasih... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6169 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Tor Dec 10, 2024 12:23 Naslov sporočila: |
|
|
twom je napisal/a: | ambasador je napisal/a: | Doma imam preko 200 CD-jev glasbe ki je nimam na LP in moj player že vsakega desetega zavrača, ne predvaja. Razen tega da ga poslušam dva dni vsake tri mesece ko se mi stoži po določeni glasbi na mojih cedejkah a mi hitro dopiz.. |
ck je napisal/a: | Amby
Odpri CD player in očisti lečo, pa bo najverjetneje OK | Al pa pogledaš po oglsasih... |
Čistil lečo s čopičem za gramofonsko iglo, ni učinka.
Kaže da je vzrok v vpetju ali leče ali mehanizma.
Ker sem player postavil na 3 Epidauro žogice, ta skoraj lebdi. Kadar noče brati dodam eno ali celo dve knjigi (velikosti Bobri) na player in ponavadi potem prime.
Spremeni se resonanca..
Mimogrede, tako lebdeč za vsaj eno klaso izboljša zvok v smislu ambience, odmevov, finih detajlov skratka. Najprej sem sprobal obešenega na mehke elastike, kasneje sem ugotovil da tudi z Epidauro pridem do istega, je pa bolj praktično.
------------------
Neglede, vseeno je na listi za odstrel. Nabavil bom CD transport in DAC.
Glede na situacijo bo verjetno prej DAC. Bi se že zgodilo, samo ker si želim tudi BT 5.4 (losless HD brezžični prenos) bom počakal da se to vpelje. _________________ Carpe Diem |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
LightBit

|
Objavljeno: Tor Dec 10, 2024 13:19 Naslov sporočila: |
|
|
ambasador je napisal/a: | Ker sem player postavil na 3 Epidauro žogice, ta skoraj lebdi. Kadar noče brati dodam eno ali celo dve knjigi (velikosti Bobri) na player in ponavadi potem prime.
Spremeni se resonanca..
Mimogrede, tako lebdeč za vsaj eno klaso izboljša zvok v smislu ambience, odmevov, finih detajlov skratka. Najprej sem sprobal obešenega na mehke elastike, kasneje sem ugotovil da tudi z Epidauro pridem do istega, je pa bolj praktično. |
Zelo dobra modifikacija, odmeve popolnoma odstrani s tem ko sploh ne prebere CD.
Ali lahko daš kakšno slikco ker si ne predstavljam tega?
Morda nadgradi na vsaj kaj takega: AIWA PCD-810RD |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ck
Pridružen/-a: Pon Feb 2009 19:27 Prispevkov: 1663 Kraj: kamnik
|
Objavljeno: Tor Dec 10, 2024 15:57 Naslov sporočila: |
|
|
Leče se ne čisti s čopičem. Uporabi vato ali papirnati robček, oboje pa moraš navlažiti z destilirano vodo, lahko pa tudi s slino - preizkušeno. Všasih smo uporabljali kar palčke za čiščenje ušes, sedaj pa ne vem če se še dobijo, lahko pa malo vate naviješ na leseno palčko, navlažiš in lečo očistiš s tem. _________________ LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
LightBit

|
Objavljeno: Tor Dec 10, 2024 16:04 Naslov sporočila: |
|
|
Leče za fotoaparat sem jaz najbolje očistil s krpo iz mikrovlaken in izopropilnim alkoholom. Vatirane plačke se še prodajajo, ampak rade puščajo koščke vate (sem jih tudi uporabljal za začetno čiščenje). Čopič je ok za prah, samo mora biti čist. Če je masten (recimo od dotikanja z rokami), še dodatno namasti lečo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Right-Fi
Pridružen/-a: Pet Avg 2019 15:32 Prispevkov: 170 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Dec 10, 2024 16:50 Naslov sporočila: |
|
|
Pogosta napaka pri starih playerjih je, da je gumijasti jermenček za pogon preveč raztegnjen in zdrsava, posledično se mehanizem z glavo ne dvigne dovolj proti CD-jki. Če se to ponovljivo dogaja le pri določenih CD-jkah, potem to ni to. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bogomir 4051
Pridružen/-a: Tor Dec 2008 19:42 Prispevkov: 1458 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Tor Dec 10, 2024 17:47 Naslov sporočila: |
|
|
Eni sprašujete za vatirane palčke, češ, ne vem če se še dobijo. A to pomeni, da si ušes nič več ne pucate? Še se dobijo, kolikor hočete !
Lpm _________________ miro |
|
Nazaj na vrh |
Telefon: 031361550 |
|
 |
longplay
Pridružen/-a: Sob Sep 2011 7:53 Prispevkov: 869 Kraj: Ptuj
|
Objavljeno: Tor Dec 10, 2024 17:49 Naslov sporočila: |
|
|
 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
LightBit

|
Objavljeno: Tor Dec 10, 2024 23:26 Naslov sporočila: |
|
|
bogomir 4051 je napisal/a: | Eni sprašujete za vatirane palčke, češ, ne vem če se še dobijo. A to pomeni, da si ušes nič več ne pucate? Še se dobijo, kolikor hočete !
Lpm |
Ušesa se umažejo samo če poslušaš umazan zvok. Recimo nečistoče v bakrenih kablih.
Drugače pa resno pravijo da vatirane palčke niso dobre za čiščenje ušes oz. vsekakor ne smeš globoko v uho. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dabiblo

Pridružen/-a: Pon Mar 2017 14:27 Prispevkov: 175 Kraj: Zasavje
|
Objavljeno: Sre Dec 11, 2024 15:15 Naslov sporočila: |
|
|
bogomir 4051 je napisal/a: | Eni sprašujete za vatirane palčke, češ, ne vem če se še dobijo. A to pomeni, da si ušes nič več ne pucate? Še se dobijo, kolikor hočete !
Lpm |
mnogi majo tak sistem  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ck
Pridružen/-a: Pon Feb 2009 19:27 Prispevkov: 1663 Kraj: kamnik
|
Objavljeno: Čet Dec 12, 2024 10:35 Naslov sporočila: |
|
|
Lpm |
To bo ja.  _________________ LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6169 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Čet Dec 12, 2024 12:46 Naslov sporočila: |
|
|
Evo, tudi z vatirano paličico šel skozi...
Gre za ene in iste CD ploščke, ki jih je vedno več, se množijo iz tromesečja v tromesečje. Kolikor je moj ciklus vklopa playerja.
---------------------------
Je pa vse skupaj komično ko to poslušam in opazujem iz kavča.
Brezšumen digitalni medij z mehaniko ki z vrtenjem rožlja ob tihih pasažah (gew, gew, gew...),
s potencialno veliko dinamiko o kateri ni ne duha ne sluha vsaj ne v primerjavi z gramofonom.
Pa zašteka se eno 10x več kot LP plošča. Slednji lahko preskočim poškodovano brazdo in gre naprej. Oni drugi je pa fertik kaput, menjaj ploščo.
No, upam da bo z novo investicijo drugače. _________________ Carpe Diem |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
LightBit

|
Objavljeno: Čet Dec 12, 2024 15:41 Naslov sporočila: |
|
|
A ti CD-ji so čisti in niso nič spraskani?
Drugače pa, čas CD-jev je mimo. Zrihtaj si avdio strežnik brez gibljivih delov (ventilatorjev) z SSD diskom. CD-je če niso zanič lahko zripaš v FLAC-e, potem pa lahko kopuješ glasbo za prenos (lahko tudi High-Res, DSD, MQA, MP3, ... karkoli). Pa kopijo glasbe daš še na kak HDD (ali več), ker diski tudi crkejo ali "pozabijo". |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|