Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

JBL Club Slovenia members
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 20, 21, 22

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
coldplay33

Pridružen/-a: Pet Nov 2014 13:49
Kraj: Vojnik

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 13, 2024 18:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

pinus je napisal/a:
...tukaj je poleg zožanja prostora s pohištvom, še dodatek, češnja na torti - odpiranje prostora v kuhinjo... Tako je vsak komentar odveč...
Ker bo , kot omenjaš, ostalo pri taki umestitvi, so debate o ampih, dokaj nepotrebne.., ne bo preskoka..
Ja, za F1 je potrebno dirkališče, nima smisla s tem na teren za cestno (- ne mislim gorsko-gozdno) preizkušnjo rally-a...

lp

Ja premeril sem sobe, tudi z rušenjem stene - združitve dveh sob, ne bom dobil širine sobe, ki bi bila min. (5m) ter ob tem potrebno dolžino. V novogradnjo ne grem več, je bila ena dovolj. Prizidek - hm, možen, prostor je, a malo pokvarim izgled hiše.. zaenkrat ne. Obstoječi prostor se da izboljšat na račun manj pohištva in bolj elegantno vitko sedežno garnituro, pa nenazadnjie eleganten vertikalni rolo na prehodu do kuhinje je povsem izvedljiv - za trenutke poslušanja. Zbral sem nekaj predlogov tudi po zasebni pošti in zožil izbor. Dodatni predlogi so dobrodošli.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo AIM - AOL Instant - naslov Telefon: 041 331 474
ck

Pridružen/-a: Pon Feb 2009 19:27
Kraj: kamnik

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 13, 2024 20:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Po ogledu slike prostora, bi ti svetoval, da najprej PREMERIŠ sobo.
RT 60 (čas odmeva) zna biti glede na prazne stene prevelik. Posledica tega je zvok, ki tudi ob boljšem ojačevalcu še vedno ne bo dovolj dober.

Šele če je RT 60 v nekih primernih vrednostih ima smisel razmišljati kako naprej, da bo čim manj stranpoti.

V zvezi s tem me lahko kontaktiraš na ZS, da ne smetiva tele teme.

Nazadnje urejal/a ck Ned Jan 14, 2024 11:16; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
joztom

Pridružen/-a: Pon Jan 2013 11:07
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 14, 2024 10:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ampak ti imaš itak bogate izkušnje, tvoj stari sistem je bil z enako velikimi vrhunskimi basovci za HighEnd z gumijastim ali penastim in ne PA papirnatim rebrastim robom, le da je bil 4-way klasika, ozka piramidna prednja fronta v pomoč fazi in preprečevanju odbojev okoli vogalov boxa. Ta novi komplet, ne samo da je zelo lep, 3-way, kar olajša šivanje zgoraj, pa ima še elaborirano širjenje zvoka z biradial horni in dosti boljše mid in high področje. Če rešiš silni auspuff v zadnjo steno, že imaš znatno izboljšanje. Konstrukcijsko 9900 s horni zmanjšuje ali preprečuje beaming, repato širjenje, ki nam dela znani vijuviju zvok ob gladkem sweepu. To niso toliko nelinearnosti, ampak resonance direktnih zvokov in vsote vseh odbojev na točki ušesa. Na slušalkah tega ni. Uživaj v novi pridobitvi. Redko kateri od nas lahko postavi zvočnike in okoli njih sezida sobo, hišo itd.. Pa še se potem kdaj pa kdaj pojavi WAF, ki klasično zateži: "a res moramo tole tako na glas in zdajle poslušat"
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
LBaudio

Pridružen/-a: Ned Jan 2010 10:25
Kraj: Ljubljana, SLOVENIJA

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 31, 2024 16:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

joztom je napisal/a:
Pa še se potem kdaj pa kdaj pojavi WAF, ki klasično zateži: "a res moramo tole tako na glas in zdajle poslušat"

jaz:slisati si kot kot moja bivša Very Happy
Ona: nisem vedela, da si ze bil porocen
jaz: saj nisem bil Twisted Evil

Custom Aeroports
Custom car audio installs

2 X WR setter dBDrag street B - 2005
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran Telefon: 041 853615
ck

Pridružen/-a: Pon Feb 2009 19:27
Kraj: kamnik

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 31, 2024 20:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Izgleda, da so se naše "taboljše" 1/2 topogledno klonirale. Shocked
pinus

Pridružen/-a: Pet Feb 2012 1:16
Kraj: Nova Gorica

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 25, 2024 18:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

...najprej lep jesenski pozdrav vsem, ki so mogoče zainteresirani za tovrstne tematike, ki se občasno obravnavajo v tej temi.. Po daljšem premoru sem sklenil, da kaj napišem, oz. opišem spremembe stanja audio sistema v poslušalnici itd..
Torej, po tem, ko mi je konec leta 2022 uspelo položiti roke na par JBL K2 S9800 Special Edition (- z original embalažo, od prvega lastnika, kot novi), je to postavilo neke nove zahteve, oz. prijeme v preostanku sistema, kot celote..
Zvočniki - 90kg na box, so najprej dobili custom stande, sledilo je testiranje, selekcija zvočniških kablov (vseh konektorjev itd)..
V nadaljevanju še odločitev o končni stopnji, ki je najbolj primerna v danih pogojih, prostoru itd..
Tako je power amp Convergent JL2 mk2 Signature v tem letu doživel upgrade..
Nov set - za lažjo predstavo - pol literski "šestorček" piv - novih elekt. kondenzatorjev po naročilu iz Japonske-- Že prej je bila to kapaciteta 1000 joulov, ki je sedaj še precej povečana.. Pa še nove valje za 16-valjnik - dva matched okteta Tungsol 6550 lamp iz Nemčije.. Tako vsi ostali ampi ostajajo v rezervi..
In ker je od nekdaj znano, da vsi JBL, tudi z vrha njihove ponudbe (-JBL Everest, K2), pa tudi starejši, nimajo poudarka na subbasu, kot npr. od 35-40 hz navzgor, sem poskrbel tudi za to..
Tako sem oba boxa 4343B uporabil za "subbass extension".. Najprej z wooferji 2235H (-38cm) - samo za delovanje od cca 27- 50hz.. Seveda z uporabo acive crossoverja in lastnim ampom - z odličnim DF in visoko tokovno zmožnostjo (A)... Rezultat - zelo dobro..
Pravkar pa je sledil še tu upgrade - s tem, da sem na mesto Jbl 2235H (- ki imajo sicer novo originalno foam vpetje), vgradil dva praktično nova TAD monitor (-38cm) wooferja (- vpetje s tretirano "harmoniko")..
Sistem cca 27-50000 hz, s cca 96 db/W/m izkoristka...OK, ja..
Seveda tak sistem zahteva tudi brezkompromisen vir..
Tako sem, potem, ko sem prvič pred 5 leti okusil EMM Labs zvok z njih playerjem, sklenil, da ostanem še naprej pri tej znamki...Je pa tale model, kar težko dosegljiv in ga poznavalci štejejo za najbolj muzikalen.. Pravkar ga je nekdo iskal na A. Marktu..
Govora je o DACu - sacd playerju EMM Labs xsd1 V2..Tako sem glede digitalije končal.. Cene, zmogljivosti so na netu..
Opravil sem tudi še nekaj dodatnih sprememb - izboljšav glede opreme, akustike prostora, kar tudi doprinese celotnemu zvočnemu izplenu, ko se človek usede na "vroči" stol...

In da ne bomo samo pisali in ker smo v "audio času" leta (- sejmi itd.)...
Ok, nekoliko last minute.., pa vseeno:

- sreda 30.10. - od 15-20ih - po dogovoru (- tel., oz. na sejmu) - vabljeni !!

- GC 13 SOUND ROOM-

"JBL on triode A class day"

Sistem:

- EMMLabs XDS1 V2 (cd, sacd)
- Convergent Renaissance preamp
- Convergent JL2 mk2 Signature power amp
- JBL K2 S9800 Special Edition
- Bryston 10B-sub active crossover
- Rotel RHB 10 Michi power amp
- TAD subbass extension

Lep pozdrav

_
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 030-353370
coldplay33

Pridružen/-a: Pet Nov 2014 13:49
Kraj: Vojnik

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 26, 2024 08:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če boš kaj danes na sejmu po 14 uri se vidiva. Jaz sicer zdaj poganjam K2 S9900 z Mcintoshi; C2700 tube preamp in monoblocki MC 611. Sedaj delam na kablih, ampak saj veš pri meni je problem prostor.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo AIM - AOL Instant - naslov Telefon: 041 331 474
pinus

Pridružen/-a: Pet Feb 2012 1:16
Kraj: Nova Gorica

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 04, 2024 19:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

...pred dnevi, v mojem predhodnem postu, omenjeno srečanje, oz. predstavitev novosti v sistemu, je uspešno mimo..
Tokratna udeležba je bila manjša, saj je kar nekaj znancev odpovedalo v zadnjem trenutku.. Res pa je tudi, da je bil tokratni termin nekoliko v neprimernem času, pred prazniki, oz. "na hitro".. Pa še kdaj, drugače..
Lahko pa omenim, da je bilo tako posledično več časa za pogovore, oz. poslušanje, kot, če je udeležencev res preveč.. Toliko na kratko in hvala, saj se tokratni prisotni na srečanju, na forumu ne javljajo, oz. pišejo..

Lep pozdrav
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 030-353370
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 20, 21, 22
Stran 22 od 22

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu