Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Nova igrača je doma......
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 164, 165, 166, 167  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 23, 2024 13:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

habo66 je napisal/a:
Tnx, se delno (ne) strinjam. To bi lahko bil tudi streamer. Napredek seveda je, predvsem glede povezljivosti, USB, FPGA seveda. Ampak, vzemimo nek star dac, AN 4, ali pa kaj od Parasounda, Thete, pa primerjajmo z današnjimi. Presenečeni bi bili koliko ljudi bi na blind testu izbralo Philips cd player iz leta 88 vs ne vem kater pod jurja. Mogoče na prvo bi bilo uau, na drugo pa "tega ne morem več poslušat". Je pa res, da lahko v novega vtakneš ni da ni, ali pa predvajaš s telefona preko BT.

Prejšnji teden sem imel vesele dneve dac-ov na CD predvajalniku Laughing
Težka in draga beštija AccusticArts Tube DAC-ll in presna kategorija Geek Pulse DAC. Vse skupaj vs Philips CDR s TDA1541 letnik 1996.
Že ko omenjaš AudioNote ima isti TDA , izpustili so pa anti aliasing filter, ki po njihovem mnenju dela samo škodo in nič ne odpravi.
----------
Se strinjam, moderni daci iz polpretekle zgodovine bolj ko ne spolirajo in prikrijejo digitalne ostrine, imajo balansirane super izhode/bufferje in predvajajo vse kar jim daš. Osnovni zvok /vsaj na CD-ju, kar sem sprobal/ je pa tisti od nekoč.

Ok, zelo se pozna diy mehko vzmetenje izpod playerja, ki reši kup problemov in na uho dvigne kakovost zvoka za ne verjet/ bolje povedano - za ne verjet kako škodi uporabljati cd playerje brez mehanske izolacije.

Lahko tudi rečem, da nisem slišal striminga na domu ki pride do tu. Kar popolnoma nič ne pomeni, ker sem poslušal samo vulgarne računalnike na dacih, kar je očitno recept za neuspeh. Oziroma manj kot nudi dober CD player.
---------------
Po svoje se strinjam, če neki AudioNote uporablja praktično identično mehaniko in konverter kot je v starem Philipsu, poleg tega pa odšljivi anti alias filtre in vgradi super kondenzatorje in podobno drobnjarijo - potem je lahko stari CD evergreen - in novo še dolgo ne bo bistveno premaknilo mej.
Oni tudi pravijo, da striming ne nudi več od CDejke. PO tej izkušnji sedaj razmišljam o nabavi CD transporta, pa ga najprej voziti z dacom v Philipsu (ker je recorder ima digitalni vhod), potem pa bom videl kako naprej.
siroliver

Pridružen/-a: Sob Nov 2009 12:34

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 23, 2024 17:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Bruno tukaj imas link videa kjer so primerjali 6 aktualnih transportov.
Res je dolg dve uri stirideset, lahko pa preskakujes ker vedno puscajo cele komade .
Fantje so holandci - govorijo anglesko- in za moje pojme kredibilni,
ce nic drugega si razsiris obzorje kar se tice transportov,pridobis kako koristno informacijo

https://www.youtube.com/watch?v=ZLk2MW1a9uE&t=1883s
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
benma

Pridružen/-a: Ned Jan 2011 17:12
Kraj: Kamnica

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 23, 2024 18:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

habo66 je napisal/a:
Tnx, se delno (ne) strinjam. To bi lahko bil tudi streamer. Napredek seveda je, predvsem glede povezljivosti, USB, FPGA seveda. Ampak, vzemimo nek star dac, AN 4, ali pa kaj od Parasounda, Thete, pa primerjajmo z današnjimi. Presenečeni bi bili koliko ljudi bi na blind testu izbralo Philips cd player iz leta 88 vs ne vem kater pod jurja. Mogoče na prvo bi bilo uau, na drugo pa "tega ne morem več poslušat". Je pa res, da lahko v novega vtakneš ni da ni, ali pa predvajaš s telefona preko BT.

Predvsem mislim na reprodukcijo hi-res PCM in DSD formatov. Moj prejšnji, 14 let star DAC/CDT/streamer v rangu 6K, ki ima vgrajene 4 BB1704 DAC čipe, ne podpira DSD. Tudi pri streamanju 192/24 PCM se je občasno "obesil". Preprosto ni imel dovolj procesorske moči. Čeprav še vedno pogosto poslušam CDje, ki jih predvaja odlično, priznam, da nekateri hi-res PCM in DSD komadi na novem streamer/DACu zvenijo bolje.

DACi in streamerji so neke vrste računalniki in tehnologija preprosto gre naprej.
DAVOR

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 17:27
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 24, 2024 17:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ambasador, nas lahko razsvetliš kateri CDR ima tda1541?
Glede na to, da sem kr nekaj časa zbiral in predeloval TDA1541 cd predvajalnike, ne poznam niti enega. Tda1305 ki je v tvojem nima veze s TDA1541.
Tud Audio Note ga nima... Boljši so na Analog devices, nižji modeli pa z "brati tda1541" dacev torej TDA1543. Nimajo oversampling čipa to je res. Nižji modeli imajo zanimivo izhodnjo stopnjo, vendar s preveliko izhodno impedanco. Neugodno breme totalno ubije zvok teh naprav. Zato je treba malo izboljšat izhodno stopnjo in dela precej precej bolje. Sem ravno pred 14 dnevi modificiral dva AN 0,1X daca in ju primerjal z Rega isys valve, Lampizatorjem in ak4495 tube dacom.
Delal sem veliko predelav na starih Philipsih, od nos do modifikacij demodulacij, pasivno aktivno... Nos je podobno kot stara povprečna plazma lcd vs 8k oled - ultamativnim dacom. Ima nekaj všečnega, predvsem pri enostavni glasbi kjer se zvok malo napihne, stopi korak bližje poslušalcu, zabrišejo se ostrine slabih posnetkov ...(padec signala -3db na 20khz)
A pri kompleksni glasbi se vse poruši. Ne bom solil pameti o NOS zvoku. kdo ve o čem govorim ve ostale itak to ne zanima. Največji problem so oversampling filtri, ki so zelo umazali napajanje cd predvajalnikov in maso okol njih zato so zveneli grobo v gornjem srednjetonskem področju. To se da rešit...
Je pa ena dobra finta, o kateri pa ni dost govora. Tda1541 ali 1543 v nosu , vendar mu v streamerju (Roon, Hq player...) sam določiiš filter. Rezultat je lahko zelo dober.
Btw tud AA tube dac II sem imel na operacijski mizi. Original je zame presuh, kliničen, ne zleze mi pod kožo...
Zunanji transport in spdif vhod na cdrju?.. po moje bo interni v Philipsu lažje prenesel informacije do daca kot iz povprečnega transporta. Sam trenutno uporabljam I2s in je korak naprej od optike, coaxa in AES.
benma

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 26, 2024 10:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Eversolo DMP-A8 ima sicer vgrajen soliden preamp modul, vendar preko obeh novih igrač zveni bistveno bolje.
habo66

Pridružen/-a: Čet Maj 2010 18:01
Kraj: Lenart

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 04, 2024 11:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kaj ti je doprineslo, v katero smer? Bolj suvereno, zrelo, bolj diha?
Nazaj na vrh
benma

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 04, 2024 15:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Glavne pridobitve:
1. ne poslušam več na 80-90% A8, ampak na preampovih 30% glasnosti (A8 izhod imam nastavljen na pass through). To je sicer še najmanjša pridobitev)
2. zvok je bolj dinamičen, resolutiven, visoki toni so bolj slišni vendar niso sikajoči, basi so hitri in sežejo globlje (prej so bili nekoliko razmazani)
3. oder je bolj jasno definiran, precej bolj slišna je globina

Glavna slabost A8 je po mojih izkušnjah na mojem sistemu njegov preamp modul (kljub simpatičnemu klikanju potenciometra in dodatnem LPS). Zato po mojem mnenju ni najprimernejši za direkten priklop na power amp in na aktivne zvočnike. Kar zadeva streamer in dac, pa je A8 zelo zanimiva naprava.
ambasador

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 29, 2024 16:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

https://trackingangle.com/equipment/schiit-skoll-is-not-a-schiit-show
Michael Fremer je testiral Schiit Skoll balansirani phono stage.

Glede na to, da ga poslušam že 3 mesece, mi je bilo zelo interesantno primerjati vtise in ocene. Tu smo, debate o podkupljenih testih gor ali dol, podpišem vse ugotovitve.
Tudi 'Balanced in' issue /problem, ki se je tudi meni pojavil. Samo da sem si vzel več časa in malo bolj raziskal pojav. Za kaj gre?

Ko sem nalotal XLR priključke na phono kabel in to poslušal, je pri povečani glasnosti začelo 'streljati' oziroma pokalo je v zvočnikih. Tako se sliši na planarnih zvočnikih, Fremer pa to opisuje kot močno pumpanje membran wooferjev ven in noter. Pripisal je to DC komponenti, ki se pojavi v signalu.

Moje ugotovitve so pa naslednje - pojavi se ko so izpolnjeni vsi ti pogoji
- balansirani vhod
- visok (70dB) gain
- nizka impedanca glavice
- na večji glasnosti.
Pomeni navadno Denon DL 103 s 40 Ohmi poslušam brez tega problema - neglede na gain in glasnost - medtem ko R verzija s 14 Ohmi 'strelja' pri večji glasnosti na XLR vhodu, na single ended ne.
Tudi to streljanje sem uspel odpraviti s tankimi (2,5mm2) zvočniškimi kabli. Slednje mi je uganka zakaj deluje..

Problem me več kot toliko ne tangira, itak imam namen za MC nabaviti balansirani step-up trafo, ki ne potrebuje visokega gaina. Zadnja dva meseca poslušam izključno mc z visokim izhodom Denon DL 110 na XLR in 50dB gaina z vso mirnostjo v duši in se posvečam razvoju gramofona.
----------------------------------------------------------------------
Drugače pa - ja - Skoll ima skoraj vse kar imajo veliki. V manjših odmerkih, z manj presežniki, pa vendar. Ob primernem posnetku (in gramofonu, hehe) zmore spektakularno predstavo z dinamiko, velikostjo in globino scene, predvsem pa ne utruja niti po petih urah (sprobano večkrat) niti vzbuja željo po spremembi. Fenomen za ta denar.
ambasador

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 29, 2024 17:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sedaj grem pa poslušat že ulaufani Eversolo. Zbralo se nas bo nekaj za komisijsko poslušanje.
Predojačevalnik je še novejši balansirani kitajec, ki smo ga še frišno novega uspešno sprobali pri meni doma - Ladder Bach. Presenetljivo dobro, če povzamem.
https://shenzhenaudio.com/products/ladder-bach-fully-balanced-hifi-preamplifier-r-2r-structure-stable-output-amplifier
--------------------------------------------------------
30.marec
bili pri kolegu včeraj in poslušali sistem v sestavi Eversolo 6 - Ladder Bach predojačevalec - Nord Audio purifi monobloki - Eminent Technology LFT8b zvočniki. Elektronika na XLR povezavah.

Zelo živo, dinamično in dopadljivo a še nedodelano kot celota. Prva naslednja poteza bo menjava zvočniških kablov entry level Kimberjev, da se delno odpravi prelahke midbase. Zahteve in standardi so se nam s časom povečali, sramežljivost midbasa ni več zaželjena.
S tem opisom se ne more ustvariti predstave kaj to je. Je pa večina soforumašev slišala te zvočnike že 3x na sejmu v M Hotelu in se sliši bolje kot takrat na račun boljše pre in ojačevalne elektronike. Več dinamike in globine scene skratka.
Kar se tiče Eversolo, je izgubil kaktusov prizvok, ki ga je dolgo imel od novega. V njegov prid govori tudi, da se strimani komadi slišijo bolje kot iz CD-ja, v tem primeru odsluženega starega Marantza srednje klase (ne vem oznake). Lastnik pravi, da bo Eversolu menjal napajanje, ker da je to optimalen upgrade. Valjda se dobi in menja kot lego kocke, eno ven drugo not.
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 10, 2024 11:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Paradigm Monitor SE Atom

JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32
Kraj: POSAVEC

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 12, 2024 15:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ambasador je napisal/a:

Po svoje se strinjam, če neki AudioNote uporablja praktično identično mehaniko in konverter kot je v starem Philipsu, poleg tega pa odšljivi anti alias filtre in vgradi super kondenzatorje in podobno drobnjarijo - potem je lahko stari CD evergreen - in novo še dolgo ne bo bistveno premaknilo mej.
Oni tudi pravijo, da striming ne nudi več od CDejke. PO tej izkušnji sedaj razmišljam o nabavi CD transporta, pa ga najprej voziti z dacom v Philipsu (ker je recorder ima digitalni vhod), potem pa bom videl kako naprej.

Kombinacija Electrocompaniet-AudioNote 2.1 signature je bolj?a od Rose 150B-AudioNote 2.1.signature (DAC v Rose se ne pribli?a AudioNotu). Rose se pribli?a CDju, ?e CD posnamem na Rose SSD, ?e pa poslu?am preko Tidala, pa je slab?e. Sem se pa kar nekaj ?asa "igral" z napajalci in AES/EBU kablom, da je kombinacija Rose SSD-AudioNote za?pilala tako, da jo lahko uporabljam pri poslu?anju mastrov,ki jih naredim v studiu.
Torej, CD ?e zdale? ni za odpis.
JAZZZ

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 12, 2024 15:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ambasador je napisal/a:

Kombinacija Electrocompaniet-AudioNote 2.1 signature je bolj?a od Rose 150B-AudioNote 2.1.signature (DAC v Rose se ne pribli?a AudioNotu). Rose se pribli?a CDju, ?e CD posnamem na Rose SSD, ?e pa poslu?am preko Tidala, pa je slab?e. Sem se pa kar nekaj ?asa "igral" z napajalci in AES/EBU kablom, da je kombinacija Rose SSD-AudioNote za?pilala tako, da jo lahko uporabljam pri poslu?anju mastrov,ki jih naredim v studiu.
JAZZZ

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 12, 2024 15:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ambasador je napisal/a:
habo66 je napisal/a:

Težka in draga beštija AccusticArts Tube DAC-ll in presna kategorija Geek Pulse DAC. Vse skupaj vs Philips CDR s TDA1541 letnik 1996.
Že ko omenjaš AudioNote ima isti TDA , izpustili so pa anti aliasing filter, ki po njihovem mnenju dela samo škodo in nič ne odpravi.
----------
Se strinjam, moderni daci iz polpretekle zgodovine bolj ko ne spolirajo in prikrijejo digitalne ostrine, imajo balansirane super izhode/bufferje in predvajajo vse kar jim daš. Osnovni zvok /vsaj na CD-ju, kar sem sprobal/ je pa tisti od nekoč.

Ok, zelo se pozna diy mehko vzmetenje izpod playerja, ki reši kup problemov in na uho dvigne kakovost zvoka za ne verjet/ bolje povedano - za ne verjet kako škodi uporabljati cd playerje brez mehanske izolacije.

Lahko tudi rečem, da nisem slišal striminga na domu ki pride do tu. Kar popolnoma nič ne pomeni, ker sem poslušal samo vulgarne računalnike na dacih, kar je očitno recept za neuspeh. Oziroma manj kot nudi dober CD player.
---------------

Kombinacija Electrocompaniet-AudioNote 2.1 signature je bolj?a od Rose 150B-AudioNote (DAC v Rose se ne pribli?a AudioNotu). Rose se pribli?a CDju, ?e CD posnamem na Rose SSD, ?e pa poslu?am preko Tidala, pa je slab?e. Sem se pa kar nekaj ?asa "igral" z napajalci in AES/EBU kablom, da je kombinacija Rose SSD-AudioNote za?pilala tako, da jo lahko uporabljam pri poslu?anju mastrov,ki jih naredim v studiu.
JAZZZ

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 12, 2024 15:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ambasador je napisal/a:
habo66 je napisal/a:

----------

---------------

Kombinacija Electrocompaniet-AudioNote 2.1 signature je bolj?a od Rose 150B-AudioNote (DAC v Rose se ne pribli?a AudioNotu). Rose se pribli?a CDju, ?e CD posnamem na Rose SSD, ?e pa poslu?am preko Tidala, pa je slab?e. Sem se pa kar nekaj ?asa "igral" z napajalci in AES/EBU kablom, da je kombinacija Rose SSD-AudioNote za?pilala tako, da jo lahko uporabljam pri poslu?anju mastrov,ki jih naredim v studiu.
Likalnik

Pridružen/-a: Tor Dec 2013 2:51
Kraj: Lesce

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 14, 2024 12:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zdravo, prosim za pomo??.trenutno imam v svoji slabih 40m2 veliki dnevni nasledni setup:
LCR: Klipsch RP 280f in RP450c
AVR: Yamaha RX-A3070

Sedaj bi to zamenjal z bookshelf zvocniki?aktivnimi ali pasivnimi.

Izbral sem naslednje:
KEF LS50 wireless ii + sub KC62
https://www.weybridge-audio.co.uk/products/kef-ls50-wireless-ii-speakers-with-kc62-subwoofer?srsltid=AfmBOorNPmzLzebYSHQw3bX9CWnWEyFniBVfWlO7bHJB9LoS3riew1-j

KEF R3 meta
https://eu.kef.com/products/r3-meta

Buchardt S400 mk ii
https://buchardtaudio.com/collections/all-products/products/s400-mkii?variant=40547825615013

Te zvocnike bi pa poganjal NAD m10 v3
https://www.ketos.sk/nad-m10-v3_d25711.html

Kaj od teh treh izbrati?sam se tezko odlocim?nekako sem najamnj zagret za LS50 z sub in bi raje druga dva zvocnika.

Razmisljal sem se o KEF LS60.

Nekako mi je budget do 5k?

Hvala
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 164, 165, 166, 167  Naslednja
Stran 165 od 167

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu