Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Yamaha - Dali

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23
Kraj: Ruše

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 19, 2024 10:17    Naslov sporočila: Yamaha - Dali Odgovori s citatom

Imam nalogo za vas, forumasi...Very Happy

Prijatelj ima priloznost za ugoden nakup integriranega ojacevalnika Yamaha AS-2200, pa vas naprosam, se posebej tiste, ki imate tak ojacevalnik in zvocnike Dali, za vase mnenje oziroma izkusnje s taksno kombinacijo. V konkretnem primeru gre za zvocnike Helicon 300 mk2. Vsak odziv na konkretno vprasanje je dobrodosel.

Audiohedonist
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bogomir 4051

Pridružen/-a: Tor Dec 2008 19:42
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 19, 2024 17:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pred 15 leti sem imel Dali Euphonia zvo?nike, ki so bili iz iste dru?ine, kot Heliconi. Zelo veliko muzike za ta denar, dobra sredina, natan?na zgornja lega, ter globok in masiven bas, ki pa mu je manjkalo nekaj definicije, seveda po dana?njih standardih.

Bi znala biti zelo dobra kombinacija z Yamaho (500W/8ohm). Bi znala tudi imeti dobro kontrolo v basu.

Veliko u?itkov.

Lpm
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23
Kraj: Ruše

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 19, 2024 19:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mi pravi ta moj prijatelj, da ima sedaj Yamaho AS-1100 in da se mu zdi bas "razmazan", torej nedefiniran. Sem malo brskal po spletu glede tega, a sumim, da so za to krivi njegovi Dali zvocniki in ne ojacevalec. Seveda ce gre verjeti vsemu temu kar ljudje pisejo.Heliconi imajo nizko obcutljivost (86dB), zato potrebujejo veliko moci. Ta Yamaha AS-2200, bi zagotovo bolje obvladala zvocnike, kot AS-1100, a nikoli ne ves. Na slepo kupovati pa je drag sport. Saj se vedno lahko prodas naprej, ampak... Confused
Kakorkoli, hvala za komentar!

Audiohedonist
Nazaj na vrh
dzigi

Pridružen/-a: Sob Maj 2008 17:15
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 19, 2024 22:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

before, ce ti je kaj v pomoc (oz. tvojemu prijatelju) , bil sem lastnik Helicon 400 zvocnikov pred precej leti (mislim, da nekje 2007-2008). Zvocniki prva liga, izredno dobro pa so se ujeli z Densen B200/B300 kombinacijo in z Musical Fidelity A308 integrircem. To je bil res krasen muzikalicen sistem. Dobro se spomnim da so igrali odlicno tudi v bivsi BOF trgovini in sicer na Marantzu PM-15S1. Tista njihova demo soba je bila precej velika, a ni bilo nobenih tezav.

Tako Densen kot Marantz sta po moci tam tam z njegovo Yamaho AS-1100 (Marantz celo nekaj manj) tako da je res cudno, da ta Yamaha ne more "ukrotiti" Heliconov 300.

Na njegovem mestu bi pogledal za kakim Marantzom PM-11 S1 ali S2, tudi kaksen Musical Fidelity ali Densen bi bil odlicen izbor.

Ce bo vzel Yamaho pa vsekakor napisi kako se je izslo, drzim pesti, da dobro izbere Smile

Nazadnje urejal/a dzigi Pon Avg 19, 2024 22:17; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 040 457 712
dzigi

Pridružen/-a: Sob Maj 2008 17:15

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 19, 2024 22:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

-
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 040 457 712
bogomir 4051

Pridružen/-a: Tor Dec 2008 19:42
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 19, 2024 23:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ko berem po?te, vidim, da se mije po nesreci zapisalo, da ima Yamaha 500 w, v resnici jih ima 90/8 Ohm.

?e se izbira rabljena roba, bi obvezno pogledal tudi za Krell oja?evalci. Npr. KAV 400xi, s300i, s550xi, fpb in evo serijo. To so vse oja?evalci, kjer je ?e roko gor dr?al Dan dAgostino.

Lpm
simon740

Pridružen/-a: Sob Sep 2012 15:59
Kraj: MARIBOR

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 20, 2024 08:30    Naslov sporočila: Re: Yamaha - Dali Odgovori s citatom

before je napisal/a:
Imam nalogo za vas, forumasi...Very Happy

Prijatelj ima priloznost za ugoden nakup integriranega ojacevalnika Yamaha AS-2200, pa vas naprosam, se posebej tiste, ki imate tak ojacevalnik in zvocnike Dali, za vase mnenje oziroma izkusnje s taksno kombinacijo. V konkretnem primeru gre za zvocnike Helicon 300 mk2. Vsak odziv na konkretno vprasanje je dobrodosel.

Pozdravljen,

nekaj ?asa nazaj sem ?elel nabaviti Yamaha A-S1100 in takrat sem pre?ekiral vse kar se da. A-S1100 naj bi bila Yamaha, ki spada bolj med "mehko" zvene?e oja?evalce. Nekateri jo celo primerjajo z dolo?enimi lampa?kimi oja?evalci. Precej kontra ostalim Yamaham. Tak, da verjetno ni najbolj?a sinergija med 1100 in Daliji.

lp,
Simon
joztom

Pridružen/-a: Pon Jan 2013 11:07

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 20, 2024 09:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Lahko iz izku?enj povem, da je omenjena kombinacija 2200 + Dali lahko izjemno kvalitetna in je za znatno te?je denarje nemogo?e dobiti kaj bolje zvenecega. Hibridni tweeter v Dalijih je priznano natancen, papirnati basdovci pa so sicer manj?i, pa dajo vse od sebe. Z dobrim virom glasbe je to zelo dobro.
Nazaj na vrh
LBaudio

Pridružen/-a: Ned Jan 2010 10:25
Kraj: Ljubljana, SLOVENIJA

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 20, 2024 15:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

sam uporabljam starejse Yamahe (M serija),...cool za srednje/visoke, na basu pa so premehke s premalo kontrole za moj okus (aktiva). Kot je ze Joztom omenil se po zvoku nagibajo proti lampasem.

Custom Aeroports
Custom car audio installs

2 X WR setter dBDrag street B - 2005
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran Telefon: 041 853615
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu