Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Zvočniški kabli, interkonekti
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 156, 157, 158

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI dodatki
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
luka79

Pridružen/-a: Pet Mar 2011 15:36
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 21, 2023 16:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

audiofrik je napisal/a:
daj nas razsvetli kaj je tukaj tako delikatnega

Če si delal kdaj s tem kablom ali činčem, potem zagotovo veš. Razen če si filigran, potem se ti pa opravičujem.
My leader told me to jump in the river. .The river was deep and the weather was winter. .After a sailer very kindly saved me, my leader told me, you'd better take it easy. .I took it so easy my leader called me lazy!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
audiofrik

Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 26, 2023 13:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

seveda sem, meni se je nasprotno zdelo vse zelo preprosto eni najlažjih konektorjev za lotat, kabel pa tako kot vsi Mogamiji zelo lahek za izolirat in na splošno neproblematičen
Nazaj na vrh
luka79

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 26, 2023 18:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Predvsem zelo debel in fleksibilen.
My leader told me to jump in the river. .The river was deep and the weather was winter. .After a sailer very kindly saved me, my leader told me, you'd better take it easy. .I took it so easy my leader called me lazy!
Nazaj na vrh
audiofrik

Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 26, 2023 21:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

interkonekt 3,6mm težko imenuješ debel...
Nazaj na vrh
luka79

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 27, 2023 16:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Vidim, da se igro sarkazma rad igraš le sam s seboj. Laughing
Nazaj na vrh
habo66

Pridružen/-a: Čet Maj 2010 18:01
Kraj: Lenart

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 27, 2023 20:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jao ena sama patetika.
Tole zlotat lih ni neka znanost, tut konektorji nimajo velik mase, da bi ga rabu na ne vem kolk gret. Res najbolj osnovna montaža kar obstaja. Edino kar moreš pazit je, da konektor vtakneš v rca vtičnico, da se ti plastika ne stopi, če jo dalj časa greješ. Velik težje je na maso lotat na kakšne CMCje ipd.

To je sicer Klei, ampak isti k..
Nazaj na vrh
luka79

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 27, 2023 20:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tole ni ETI Link.
Pa tud sam lot, kot praviš, je precej patetičen.
Nazaj na vrh
joztom

Pridružen/-a: Pon Jan 2013 11:07

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 28, 2023 09:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Vsak konektor je v resnici zapleteno lotati. Že v osnovi potrebuješ namensko stojalo za elektroniko z dvemi krokodili in dobro luč. Za lupljenje kablov pa občutljivi in natančni rezalec izolacije, kakšen Jokari ali pribor za Krone letvice. Potrebna je pasta Weller ali tekočina Lötwasser za pasiviranje in dobro zalivanje kontaktov, ki ne nažira bakra. Za lotanje se uporablja izključno običajni lot, nikakor ne srebrni, ki ima občutno višjo temperaturo taljenja, sicer poškoduješ izolatorje v konektorju. Pri kablih večjega preseka za zvočnik je poseben problem zadovoljivo pregrevanja bakra in posledično enakomerno zalivanje lota, lahko pride do sočasnega taljenja in poškodovanja izolacije. Enkrat probajte kakšen dragoceni zlomljeni AudioQuest popravit, flat kabel z več laski, že lupljenje je drek, potem še bužirka in plasični del, ki preprečuje lomljenje.
Vsak konektor izčrpa potrpljenje.
Nazaj na vrh
luka79

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 28, 2023 19:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

@joztom
Ampak eni so se očitno rodili s spajkalnikom v levi roki in prefinjenim čutom za še tako zajeban kabel/konektor. Zato pa kupujejo terminirane zadeve Idea

V glavnem...jaz sem z rezultatom izjemno zadovoljen.
Nazaj na vrh
joztom

Pridružen/-a: Pon Jan 2013 11:07

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 28, 2023 21:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ljudje z odličnim vidom in svetlo, prostorno delavnico imajo prednost. Za mene je kablaža dokaj stresna, čeprav jo obvladam. Še najslabši in najbolj trmast je USB, če ga izdelaš iz shieldanega CAT7. Se pa splača potrudit.
Nazaj na vrh
luka79

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 28, 2023 22:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Se strinjam. USB se še nisem spravil delat, je pa izziv za nekje v priodnosti.
Jaz posebne delavnice nimam, se vse dogaja na kuhinjskem pultu. Pod napo seveda Embarassed
In se popolnoma strinjam, da je lahko vsak dražljaj poguben. V smislu, da naredi razliko med zadovoljstvom (sproščenim delom) in nadležnim opravilom. Mir in sistematika sta vsekakor dobrodošli komponenti.

Dovolj je, da greš brat (še kakašne druge) DIY forume...kjer ta kabel uvrščajo med najbolj mentalno zahtevne Laughing prav tako ETI konektorje. Se pa izplača. Definitivno.
Nazaj na vrh
DAVOR

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 17:27
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 29, 2023 07:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Vzpodbudno da se nekaj dela.
Nima pa tu sedaj smisla razlagat kako sta 2 lota zahtevna in olupit centimeter ovoja. Imam občutek,kot da nas želiš odvrnit da se še kdo loti izdelave.
Btw, zakaj si se odločil za eti link? Si jih zvokovno primerjal s katerimi drugimi?
Link serije ne poznam, sem pa mislim da sprobal vse starejše serije, in vse Klei konektorje. Ti so neprimerno boljši po trajnosti in tud konektiram jih lažje.
Zakaj nisi izbral konektorjev na vijačenje. Če se že pogovarjamo o kvalitetni konekciji?
Kako si določil smer koaksialnega kabla?...v smeri napisa ali na posluh ali merjenje...?
Če si že tako pedanten kot razberem iz pisanja, zakaj si ne enem kablu dal 3mm daljšo prozorno skrčko, ne zgleda lepo.
luka79

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 29, 2023 12:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala
Lotov je 2x4
Oguli se cca 3 cm trdega teflona (ali karkoli že je tista bela masa) ker se konektor lota na koncu signalnega pina (le ta je votel). In ni enostavno, znotraj pa je 30 najtnajših možnih bakrenih žičk. Lahko lotaš tudi v šalčko, vendr zavoljo krajše poti signala prek pina to storimo z vrha.
Nasprotno. Vsakomur priporočam izdelavo tega.
Za ETI Link sem se odločil zaradi zanimive (obetajoče/drugačne) zasnove. S tem kablom lahko ETI primerjam le z Neutrik Rean. Mislim da zaključek glede zvoka lahko sam povlečeš. Sem pa delal s Furutech, Canare, Amphenol, Neutrik...druge kable. Za trajnost se ne bojim, saj ne bom z njimi igral gumitwist...sploh ne s tem kablom, ni primeren. Grip je pa izjemen, govorim o konektorjih.
Že prej sem imel ta kabel, vendar z Neutriki. Tisti je bil konektiran z shieldom le na strani izvora, torej usmerjen na ta način. Sicer pa kadar spajam shield na obeh straneh sledim smeri napisa. Samo zato, da ga nato vedno priklopom v isto smer.
In še zadnje...mene ne moti, niti ne vpliva na zvok Laughing Zakaj je tako, pa ne znam razložiti. Tako pač je.

P.s.: vidim, da brez provokacij vendarle ne gre. En kup nezadovoljnih ljudi se nahaja na tem forumu.
Nazaj na vrh
boogie

Pridružen/-a: Pon Maj 2009 9:58

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 15, 2024 23:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Skušal sem prebrati celotno temo, pa vseeno nisem zasledil odgovora, ki me zanima. Za moje nove zvočnike kupujem malo bolj kvalitetne kable. Ker imam za kable na meter odlično ponudbo, sem se po priporočilu kolega audiofila (😄😄) odločil za njih. Je kaj bistvene razlike kable priviti gole na zvočnike/končno ali kaj pridobim s konektiranjem samih kablov? Hvala za odgovor…
lix

Pridružen/-a: Ned Jan 2016 3:17
Kraj: Med Koprom in Trstom

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 15, 2024 23:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če ti gre kabel na vijak, se izogni konektorjem.
Ponavadi tisti olupljen centimeter pocinim, da ne oksidira.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI dodatki Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 156, 157, 158
Stran 158 od 158

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu