Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6046 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Čet Nov 16, 2023 16:04 Naslov sporočila: |
|
|
matej je napisal/a: | Jaz zdaj čakam, da se digitalna škatla električno stabilizira nazaj. Se bom malo načakal (high-end sindrom ). ambasador, si bil letos v Ljubljani? |
Ne. Ni zneslo.
Sem se pa dogovarjal za sejem v Varšavi (konec oktobra) a je tudi padlo v vodo. Zakaj varšava? Ker se tam še vidi in sliši normalne naprave, pa tudi ta sejem zelo raste.
Pri Minhenskem sejmu mi je šlo v nos kako se je z leti zreduciral na premalo hifija za povprečne avdiofile. Tudi je izginilo veliko število proizvajalcev od KEF-a, MonitorAudia naprej cela rajda.
Tako da me vedno manj mamijo sejmi z 'megabuck' sistemi. Itak da to ni za nikamor, pa še niti približno niso vredni toliko denarja. Naprimer eden boljših na tem sejmu je bil MBL: vse lepo in prav, fascinira tisto 'zgoraj'. Če pa te to ne zmede, lahko slišiš slabo resolucijo basa, ki je nesorazmerna s tistim 'zgoraj' in denarjem.
Izgovori na razstavni prostor ne pijejo vode, sploh pa ne minhenski.
To z basi postaja vedno bolj moteče, nikakor da se izkopljejo iz tega neglede na denar. Vse je copy-paste 'truga' z luknjo. Temu tudi primerni zvoki. _________________ Carpe Diem
Nazadnje urejal/a ambasador Čet Nov 16, 2023 16:08; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
|
GoldProf
Pridružen/-a: Pet Nov 2008 15:15 Prispevkov: 534
|
Objavljeno: Čet Nov 16, 2023 16:06 Naslov sporočila: |
|
|
Nedavno pred ljubljanskim HiFi srečanjem je bilo tudi HiFi dogajanje v Warsawi, oziroma Warsaw Audio Video Show.
Za primerjavo, v srebrni sobi je tako cenovno izgledalo:
Cenik
Ni malo 212K €. Interesantno med višjimi postavkami je kablaža, ca 85K €.
Slike so prenešene iz My-Hienda, Leo Yeh. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6046 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Čet Nov 16, 2023 16:12 Naslov sporočila: |
|
|
@goldprof;
nisi ujel poante. Moti me odsotnost cenovno povprečnega hifija. Ta dragi s svojimi pomanjkljivostmi ne odtehtajo tega da me pritegne obisk sejma. _________________ Carpe Diem |
|
Nazaj na vrh |
|
|
GoldProf
Pridružen/-a: Pet Nov 2008 15:15 Prispevkov: 534
|
Objavljeno: Pet Nov 17, 2023 09:32 Naslov sporočila: |
|
|
@Ambasador,
samo za cenovno primerjavo iz prve strani.
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
|
habo66
Pridružen/-a: Čet Maj 2010 18:01 Prispevkov: 1094 Kraj: Lenart
|
Objavljeno: Pet Nov 17, 2023 17:36 Naslov sporočila: |
|
|
Cenovno povprečen:
- Teoharov, za moje pojme odličen sistem za vsega skupaj 5k
- Audio Galerija, tt deck sicer najbrž okoli 10k, ampak kakor vem je igral tudi digi za bistveno manj, zvočniki in feršt pa za tam 3-4k kos
- PTS, ne vem, če je bil kakšen kos sploh nad 2k
- Sonus Art, Bowersi in Dynaudio za 3k, Marantz za 2k oz. tu nekje
- Wharfedal-e v eni sobi prav tako niso dragi
- Tisti ta mali Russelk K. zvočniki in ta mali Naim
- Kiklop feršt košta dobre 4k...
Najbrž še kaj. Treba je priti in poslušati. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
mihamusic
Pridružen/-a: Sre Feb 2015 20:17 Prispevkov: 159 Kraj: Trzin
|
Objavljeno: Pet Nov 17, 2023 18:07 Naslov sporočila: |
|
|
Hoj:
Še moje mnenje:
McIntosh je seveda izgledal super impresivno, žal pa je ob mojem 2x obisku bilo prepotihem in obiskovalci MNOGO prenaglas
Zelo se mi je dopadla kombinacija Magico in Constellation,...
In pa Meridian.
Glavna pripomba - fenomenalna nevljudnost posušalcev, ki glasno klepetajo - in tudi razstavljalci niso vedno za dober zgled,...
Sicer pa - vse čestitke !
LP : MM |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Eminent
Pridružen/-a: Sre Jul 2022 21:29 Prispevkov: 11 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Pet Nov 17, 2023 19:51 Naslov sporočila: |
|
|
Na primer eden boljših na tem sejmu je bil MBL: vse lepo in prav, fascinira tisto 'zgoraj'. Če pa te to ne zmede, lahko slišiš slabo resolucijo basa, ki je nesorazmerna s tistim 'zgoraj' in denarjem.
Hehehe, to pa zato ker nisi slišal GE. Tej so imeli zgoraj vse od MBL in bas od Klipscha |
|
Nazaj na vrh |
|
|
matej
Pridružen/-a: Čet Jun 2008 18:07 Prispevkov: 574 Kraj: laško
|
Objavljeno: Sob Nov 18, 2023 09:31 Naslov sporočila: |
|
|
ambasador je napisal/a: | Ne. Ni zneslo. |
Jaz letos nisem nameraval iti, pa me je kolega toliko časa prepričeval, da me je prepričal. Med poslušanjem velikih, dragih, kompleksnih in neuravnoteženih sistemov se lahko marsikaj naučimo, torej so tudi ti dobrodošli. Ampak v Ljubljani je bilo dosti tako velikih kot malih.
Poleg tega mi je uspelo slišati celotno stran LP plošče brez premora in hrupa „občinstva“, užival sem lahko v klasiki tako piano kot forte, hostese so bile spet prijazne, in v sobi s sistemom, ki me je najbolj pritegnil, sem bil nekaj časa celo samo jaz in demonstrator. Ha! Pozno kosilo/večerja je bilo pa tudi okusno.
Verjetno je bilo največ šundra res v sobi z McIntoshi (osebno tega ne morem potrditi), ljudje so jo vzeli kot atrakcijo in iz nje naredili distrakcijo. Všeč mi je, da je zadeva nepredvidljiva, nikoli ne veš, kaj te čaka. Mogoče bo kakšna soba trenutno zaklenjena, mogoče ti nič ne bo všeč, mogoče bo čvek v tvoji najljubši sobi, mogoče te bodo zaparkirali, mogoče bo pa vse super. Ni mi žal, da sem šel.
Sicer sem pa vse to napisal že v prvem postu, tako, da naj bo dovolj. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
ajka
Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00 Prispevkov: 3184 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Sob Nov 18, 2023 19:19 Naslov sporočila: |
|
|
LP
Hvala, za zelo množičen obisk in pohvale.
Vsi tisti, ki kljub večkratnem obisku naše sobe niste dobili vsaj malo prostora v ospredju, bomo naredili, upajmo, da bo časovno zneslo, še "Dneve odprtih vrat v AG"
_________________ ~ ** ~ |
|
Nazaj na vrh |
Telefon: - |
|
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|