| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
dabiblo

Pridružen/-a: Pon Mar 2017 14:27 Prispevkov: 194 Kraj: Izlake
|
Objavljeno: Ned Jun 11, 2023 14:58 Naslov sporočila: |
|
|
Če boš Amirja vključil v to debato DACov, nevem če se bo dobro končalo ...preberi si temo o Ladder Schumann R2R na njegovi strani. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6272 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Ned Jun 11, 2023 18:38 Naslov sporočila: |
|
|
| dabiblo je napisal/a: | Če boš Amirja vključil v to debato DACov, nevem če se bo dobro končalo ...preberi si temo o Ladder Schumann R2R na njegovi strani. |
Prebral.
Tehnika R2R ima svoje zvočne značilnosti in je alternativa drugim, kot je tehnika koleščkarjev (idler) pri gramofonih vs jermenarjem. Tu vidim primerjavo, v grobem je tudi zvočni efekt podoben. Tudi pri meritvah se zgodi isti štos, koleščkar je inferioren (več rumbla, višji w&f) a njegovi feni ne odstopajo.
Tako da sem cepljen proti tem dilemam. Seveda si želim v maniri R2R velike prostorne scene in glasbenikov v skoraj realni velikosti pred seboj.
Meritve tega 'ne vidijo' in si tu ne moreš z njimi pomagati (se je treba zanesti na slušne ocene), tisto kar pa 'vidijo' je dokazljivo zelo slišno. Običajno pri slabših meritvah nadrsa klasična glasba. auč.
V igri so tudi audio triki, ki naredijo zvok kadar se matematika ne izide.
Sicer pa, kje piše da se moraš odločiti. Kaj pa dva daca različnih tehnik bok ob boku? _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
dabiblo

Pridružen/-a: Pon Mar 2017 14:27 Prispevkov: 194 Kraj: Izlake
|
Objavljeno: Ned Jun 11, 2023 19:32 Naslov sporočila: |
|
|
| ambasador je napisal/a: |
...
Sicer pa, kje piše da se moraš odločiti. Kaj pa dva daca različnih tehnik bok ob boku? |
Je Gustard izdelal model R26 ter A26 za podobne peneze v različnih tehnikah.
Test pri sosedu: https://youtu.be/AceVNF4SM7s |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
joztom
Pridružen/-a: Pon Jan 2013 11:07 Prispevkov: 1976 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Jun 11, 2023 19:43 Naslov sporočila: |
|
|
| Potreben je predojačevalec, ki prilagodi impedance. Nekje najboljša je varianta z 1:10 za naslednjo stopnjo, do 1:3 je minimum. To je glavni razlog za RLC težave in kaj sploh gre skupaj brez vpliva glasnosti. DAC naj ne košta veliko, naj bo pa stabilen in brez čarovnij. Upsamplanje, oversmplanje je umetna tvorba točk, ki jih v posnetku ni. Se pa pogovarjate, kot da so bitni zapisi iz vesolja in ne iz NEZNANIH ADC konverterjev. Torej, pred leti so nekako znali 24/96 arhivsko zapisati vse podatke, brez drame in dragocenih imen, zdaj pa je kup nategunov, ki samo oni znajo to dešifrirat. Postopek je vedno enak, le konstrukcijsko so DACi lahko na Analog Devices, TI, AKM, Sabre bazi, ali diskretno, nekdaj tudi izjemno drago R2R sestavljanje 0.01% uporovnih lestvic, danes gre z laserji. Največja megla je s FPGA, odprtokodnim sestavljanjem elmentov, tu se pravljičarstvo začne. Najranljivejši je izhodni, analogni del DACov, tu je ponavadi cenejši čip ali uboga ura. Tukaj se da kaj tweakat, pa le z znanjem. Nekateri imajo celo DIL podnožje za čip in ne SMD, da vsak sam lahko raste z znanjem (nekateri Topping so mi znani). Izogibaj se digitalnega potija na izhodu, nekateri imajo možnost brikanja z relejem. In tako naprej. Ne se pustit nategovat, vsako leto bodo novo DACI, pol cenejši in še boljši. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
kalimero
Pridružen/-a: Pon Sep 2008 21:25 Prispevkov: 287 Kraj: Šmartno pri Litiji
|
Objavljeno: Ned Jun 11, 2023 19:59 Naslov sporočila: |
|
|
tole je R2R varianta od prijatelja Janeza:
Strošek manj kot 50€. Igra zelo dobro. Všečno. Mehko. Definirano.
Vsake toliko časa ga priklopim in se čudim. _________________ www.marsaudio.eu - zastopnik za Jantzen Audio in Fountek |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
luka79

Pridružen/-a: Pet Mar 2011 15:36 Prispevkov: 1012 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Jun 12, 2023 17:43 Naslov sporočila: |
|
|
Ker sem v načrtovanju zamenjave DACa in se bežno spomnim, da je bila kar zajetna debata glede DENAFRIPS ARES II, me zanima, če ga dejansko kdo ima in ali bi bil možen krajši (po dogovoru) preizkus?
 _________________ My leader told me to jump in the river. .The river was deep and the weather was winter. .After a sailer very kindly saved me, my leader told me, you'd better take it easy. .I took it so easy my leader called me lazy! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
simon740
Pridružen/-a: Sob Sep 2012 15:59 Prispevkov: 980 Kraj: MARIBOR
|
Objavljeno: Pon Jun 12, 2023 19:07 Naslov sporočila: |
|
|
| luka79 je napisal/a: | Ker sem v načrtovanju zamenjave DACa in se bežno spomnim, da je bila kar zajetna debata glede DENAFRIPS ARES II, me zanima, če ga dejansko kdo ima in ali bi bil možen krajši (po dogovoru) preizkus?
 |
Pozdravljen,
jaz sem ga imel kar nekaj časa. Sem ga sicer potem prodal. Zelo dober dac. Za jazz, blues, vokal....odličen. Za rock in elektronsko glasbo pa se najde primernejši DAC. Za manj denarja.
Pontus je bolj primeren še za ostale glasbene zvrsti.
lp,
Simon _________________ Sound quality has very little to do with file size
Some people may think that loud sound is = good sound, but the fact is that it is loud and compressed and all dynamics have been sucked out. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
luka79

Pridružen/-a: Pet Mar 2011 15:36 Prispevkov: 1012 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Jun 12, 2023 20:10 Naslov sporočila: |
|
|
Pa saj največ poslušam prav jazz kvartete, trio, tudi big band. Klasiko, ambientalno elektroniko, vocal jazz recimo in blues.
Tu, pravijo, se obnese zelo dobro. Nihče pa ne omenja kako je s klasičnimi orkestralnimi deli.
No, vseeno si ga želim preizkusiti  _________________ My leader told me to jump in the river. .The river was deep and the weather was winter. .After a sailer very kindly saved me, my leader told me, you'd better take it easy. .I took it so easy my leader called me lazy! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
malossi
Pridružen/-a: Sre Okt 2010 12:37 Prispevkov: 81 Kraj: Domžale
|
Objavljeno: Pet Nov 10, 2023 10:26 Naslov sporočila: |
|
|
| Malo vaših predlogov bi rabil. V manjši sobi ( 12m2) si bom naredil en »poceni« hifi. Pomoje bom dal kar studijske monitorje, npr Adam T5v oz T7V. Bi pa rabil nek DAC z bluetoothom- ker bo ta soba istočasno tudi fitnes soba/ telovadnica, bom dostikrat uporabil kar telefon za stremanje glasbe preko bluetootha. Kateri DAC bi mi predlagali? Fino bi bilo, da cena nebi presegla 250€.... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Right-Fi
Pridružen/-a: Pet Avg 2019 15:32 Prispevkov: 188 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Nov 10, 2023 11:46 Naslov sporočila: |
|
|
| malossi je napisal/a: | | Malo vaših predlogov bi rabil. V manjši sobi ( 12m2) si bom naredil en »poceni« hifi. Pomoje bom dal kar studijske monitorje, npr Adam T5v oz T7V. Bi pa rabil nek DAC z bluetoothom- ker bo ta soba istočasno tudi fitnes soba/ telovadnica, bom dostikrat uporabil kar telefon za stremanje glasbe preko bluetootha. Kateri DAC bi mi predlagali? Fino bi bilo, da cena nebi presegla 250€.... |
SMSL D-6: ima BT in balansirane izhode za PRO monitorje. Obstaja več variant tega modela, nekateri imajo TRS izhode nekateri XLR, vsi pa tudi RCA nebalansirane. model SMSL D-6s ima XLR, vendar tudi MQA, česar verjetno ne rabiš in je škoda metati denar za nič. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
malossi
|
Objavljeno: Pet Nov 10, 2023 12:23 Naslov sporočila: |
|
|
| vav, sploh ne poznam... gledal sem Topping, pa Focusrite (samo je brez Bluetooth)... Tole je tudi kitajc najbrž, tako kot Topping? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
malossi
|
Objavljeno: Pet Nov 10, 2023 14:20 Naslov sporočila: |
|
|
sem si že malo prebral okoli te firme, kitajc je ja Kaj bi pa dejali za primerjavo med modeloma SMSL D-6 in SMSL DO100? Cenejši uporablja AK čip, dražji pa ESS... raje bi videl, da nebi bil zvok preveč analitičen, ker bodo že tako zvočniki studijski... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
GoldProf
Pridružen/-a: Pet Nov 2008 15:15 Prispevkov: 605
|
Objavljeno: Pet Nov 10, 2023 16:04 Naslov sporočila: |
|
|
Imam SMLS SU-9,
sicer ni v tvojem cenovnem rangu, toda, gre za priznani China brend.
Normalno, ni to DAC, da bi slišal kako trava raste, pa vendar si zasluži vse pohvale. Mal pobrskaj po netu, boš našel same lepe besede. Ima vse kar rabiš + obilico dobre glasbe pride iz njega.
SMSL Su-9
Na tej strani najdeš DACe za vsak žep, cena, brend, kvaliteta....:
https://www.audiophonics.fr/en/dac-with-volume/smsl-su-9-dac-es9038pro-usb-xmos-bluetooth-50-mqa-32bit-768khz-dsd512-p-14801.html |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Right-Fi
Pridružen/-a: Pet Avg 2019 15:32 Prispevkov: 188 Kraj: Ljubljana
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
malossi
|
Objavljeno: Sob Nov 11, 2023 08:10 Naslov sporočila: |
|
|
| Ja se strinjam ja. Samo problem je, da če bi želel hifi zvočnike s podobno kvaliteto zvoka, bi bili bistveno več denarja. A imaš kak predlog namesto Adamov? Ker karkoli sem gledal od aktivnih hifi zvočnikov, gredo cene v višave.... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|