Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Mare008
Pridružen/-a: Tor Jan 2023 19:33 Prispevkov: 63 Kraj: Lublana
|
Objavljeno: Čet Mar 02, 2023 14:11 Naslov sporočila: |
|
|
JAZZZ je napisal/a: | Mare008 je napisal/a: | Še bolje, če je dolžina obeh približno enaka ... Nikoli si ne bi mislil, da bo nekoč delal kable, še manj pa kable, ki jih bo uporabljal @JAZZZ.  |
Jaz ne uporabljam njegovih kablov in tega nisem nikjer zapisal. Moraš malce bolj temeljito brati. V bistvu jih tudi nisem testiral na svojem sistemu. |
Moj zadnji primer, ko sem kolegu pomagal pri "ožičevanju" sistema z lampaškim ojačevalcem rabljen+dacom(500Evrov Nov)+triangel zvočniki (1000 Evrov Novi), se je na koncu po 10 dnevnem testiranju odločil za Oyaide GPX II napajalna kabla+zvočniške Paško, interkonekt pa ima še vedno mojo Nordost Valhallo. S kolegom, ki ima sistem za 30-40K, sva bila zelo, zelo presenečena nad spremembo. Za kable bo dal 50% vrednosti sistema! Prej je bil to en navaden HI-Fi sistem, z veliko pomanjkljivosti...
OK, če sem prav razumel, si kolegu pomagal pri "ožičevanju" sistema s Paško kabli. In bil pozitivno presenečen. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32 Prispevkov: 2760 Kraj: POSAVEC
|
Objavljeno: Čet Mar 02, 2023 18:45 Naslov sporočila: |
|
|
Mare008 je napisal/a: | JAZZZ je napisal/a: | Mare008 je napisal/a: | Še bolje, če je dolžina obeh približno enaka ... Nikoli si ne bi mislil, da bo nekoč delal kable, še manj pa kable, ki jih bo uporabljal @JAZZZ.  |
Jaz ne uporabljam njegovih kablov in tega nisem nikjer zapisal. Moraš malce bolj temeljito brati. V bistvu jih tudi nisem testiral na svojem sistemu. |
Moj zadnji primer, ko sem kolegu pomagal pri "ožičevanju" sistema z lampaškim ojačevalcem rabljen+dacom(500Evrov Nov)+triangel zvočniki (1000 Evrov Novi), se je na koncu po 10 dnevnem testiranju odločil za Oyaide GPX II napajalna kabla+zvočniške Paško, interkonekt pa ima še vedno mojo Nordost Valhallo. S kolegom, ki ima sistem za 30-40K, sva bila zelo, zelo presenečena nad spremembo. Za kable bo dal 50% vrednosti sistema! Prej je bil to en navaden HI-Fi sistem, z veliko pomanjkljivosti...
OK, če sem prav razumel, si kolegu pomagal pri "ožičevanju" sistema s Paško kabli. In bil pozitivno presenečen. |
Še enkrat, kje vidiš, da JAZ uporabljam Paško kable. Če pa že hočeš vedeti zakaj so bili pri kolegu, ene je dobil od mojega prijatelja, druge pa od nekje drugje... Sam sem mu prinesel Audio-revive, ki jih je prijazno posodil Simon iz Canyon... kot tudi Oyaide _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

|
Objavljeno: Pon Mar 06, 2023 17:25 Naslov sporočila: |
|
|
Mare008 je napisal/a: |
Prinesel sem mu kar nekaj napajalnih kablov in zvočniških.
Napajalne je, kot sem že napisal, izbral Oyaide GPX II, zvočniške pa Paško. Taka je bila njegova odločitev glede na sistem(ki sem ga tudi opisal). Jaz sem slišal rezultat pred in tudi po menjavi in je bila velika razlika. V bistvu sem bil presenečen.
Dej drugič pa PREBERI, preden pišeš neumnosti. _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Mare008
|
Objavljeno: Pon Mar 06, 2023 22:20 Naslov sporočila: |
|
|
JAZZZ je napisal/a: | Mare008 je napisal/a: |
Prinesel sem mu kar nekaj napajalnih kablov in zvočniških.
Napajalne je, kot sem že napisal, izbral Oyaide GPX II, zvočniške pa Paško. Taka je bila njegova odločitev glede na sistem(ki sem ga tudi opisal). Jaz sem slišal rezultat pred in tudi po menjavi in je bila velika razlika. V bistvu sem bil presenečen.
Dej drugič pa PREBERI, preden pišeš neumnosti. |
@JAZZZ hvala.
Mi je že 35 let tehnično jasno glede sposobnosti kablov, sedaj pa še marsikaj več o tej komercialno avdiofilski sceni. Škoda, ker se zaradi pretiravanja, zavajanja in veliko nevednosti dela prijetno-koristnemu hobiju škoda. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
canyonn
Pridružen/-a: Pon Apr 2009 15:53 Prispevkov: 638 Kraj: kanal
|
Objavljeno: Pon Mar 06, 2023 23:04 Naslov sporočila: |
|
|
Ti s pa tudi svojega dnarja vreden.
In pa, kabli so u "modi" morda zadnjih 20 let. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Mare008
|
Objavljeno: Tor Mar 07, 2023 07:34 Naslov sporočila: |
|
|
canyonn je napisal/a: | Ti s pa tudi svojega dnarja vreden.
In pa, kabli so u "modi" morda zadnjih 20 let. |
Vsak od nas "je svojega dnarja vreden", eni so kar cela "Trgovina z audio opremo".
Pa še en pregovor, "gliha vkup štriha"
Mare008 pa ne prodaja nič, nobenih Paško ali Perkune kablov, nobene megle, nobenega HI-FI blaga, nobenih audio storitev, nič. Njegove izjave, naj bodo neumne ali pametne, se trudijo biti nepristranske  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
canyonn
|
Objavljeno: Tor Mar 07, 2023 09:24 Naslov sporočila: |
|
|
Mater ti s pa skoz u zasedi,neumoren si. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

|
Objavljeno: Tor Mar 07, 2023 09:48 Naslov sporočila: |
|
|
Mare008 je napisal/a: |
Mare008 pa ne prodaja nič, nobenih Paško ali Perkune kablov, nobene megle, nobenega HI-FI blaga, nobenih audio storitev, nič. Njegove izjave, naj bodo neumne ali pametne, se trudijo biti nepristranske  |
ti torej ne kupuješ od trgovcev? Vse narediš sam ? Tudi kondlce, upore, kable? A dej no.
Vidiš, jaz sem pa hvaležen za "trgovce" kot je Simon ! _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Mare008
|
Objavljeno: Tor Mar 07, 2023 10:31 Naslov sporočila: |
|
|
JAZZZ je napisal/a: | Mare008 je napisal/a: |
ti torej ne kupuješ od trgovcev? Vse narediš sam ? Tudi kondlce, upore, kable? A dej no.
Vidiš, jaz sem pa hvaležen za "trgovce" kot je Simon ! |
Saj je OK. Včasih samo eni in drugi malo pretiravamo. Samo to. Hvala bogu, da imamo slovenske proizvajalce, prodajalce, snemalce, ... In ne morejo delati zastonj, mi je čisto jasno. Eni in drugi moramo biti bolj spoštljivi, pa bomo na koncu vsi zadovoljni. Dovolj je prostora za vse.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
canyonn
|
Objavljeno: Tor Mar 07, 2023 11:11 Naslov sporočila: |
|
|
Lepo je da si kolkor se da med sabo pomagamo,bravo Mare,saj vem da si uredu fant,pa če bi ti vedel kakšen struggle je prodajat malo bolj resno hi fi opremo ali biti založba v Sloveniji,moje podjetje ima ta hi fi program bol kot ne veselje do hi fija ,ponudbe na interetu je ogromno ,cene je treba konkretno prilagajat navzdol če že je sploh zanimanje ,tako da je tu bore malo zaslužka,in še majhnost trga.Samo kot zanimivost,v Italiji ima boljši uvoznik preko 100 trgovin za plasirati svoj program ,Slo je specifika vsak uvoznik je praktično tudi trgovec,tam čez je to ločen posel.
In seveda pri poslušanju ni oprema bistvenega pomena,vem da tvoj sistem čisto uredu predvaja muziko,a na drugi strani je tudi veselje in negovanje hi fi kulture.Dejstvo je da se da z izbrano opremo dosegati še višje užitke ob poslušanju muzike če te to seveda zanima.
U bistvu kot vsaka stvar za prosti čas,kolesa so taka in drugačna,smuči,plezalna oprema......povsod je lahko drugačno ali boljše.
Iztok a si ti snemal Jazz &wine 2021 Humair,Blaser,Kanzig villa Attems.
Učeri blo na Rai radio 3 posnetek. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Mare008
|
Objavljeno: Tor Mar 07, 2023 11:37 Naslov sporočila: |
|
|
canyonn je napisal/a: | Lepo je da si kolkor se da med sabo pomagamo,bravo Mare,saj vem da si uredu fant,pa če bi ti vedel kakšen struggle je prodajat malo bolj resno hi fi opremo ali biti založba v Sloveniji,moje podjetje ima ta hi fi program bol kot ne veselje do hi fija ,ponudbe na interetu je ogromno ,cene je treba konkretno prilagajat navzdol če že je sploh zanimanje ,tako da je tu bore malo zaslužka,in še majhnost trga.Samo kot zanimivost,v Italiji ima boljši uvoznik preko 100 trgovin za plasirati svoj program ,Slo je specifika vsak uvoznik je praktično tudi trgovec,tam čez je to ločen posel.
In seveda pri poslušanju ni oprema bistvenega pomena,vem da tvoj sistem čisto uredu predvaja muziko,a na drugi strani je tudi veselje in negovanje hi fi kulture.Dejstvo je da se da z izbrano opremo dosegati še višje užitke ob poslušanju muzike če te to seveda zanima.
U bistvu kot vsaka stvar za prosti čas,kolesa so taka in drugačna,smuči,plezalna oprema......povsod je lahko drugačno ali boljše.
|
Se popolnoma strinjam z napisanim.
Ko se doma pritožujem, da so koštale 4 letne 19" Michelin gume 950€, 17" pa bi bistveno manj, žena pravi "če pa 19" tako pašejo na avto". Njej je važno, kako izgledajo (tudi če so Nexen, samo da so 19"), meni je važno, da se dobro držijo ceste (tudi če so 17"). To je to.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
audiofrik
Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19 Prispevkov: 1489 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Čet Mar 09, 2023 13:44 Naslov sporočila: |
|
|
Simon
kako leto več bi kablom lahko pripisal, Kimber Kable sem uvažal konec 80 let, moji prvi resni kabli so bili zvočniški Monitor Audio/ Polk Cobra drugače original japonski, še danes kar iskani in dragi, kupljeni mislim da 83 ali 84.... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

|
Objavljeno: Čet Mar 09, 2023 14:57 Naslov sporočila: |
|
|
canyonn je napisal/a: | Iztok a si ti snemal Jazz &wine 2021 Humair,Blaser,Kanzig villa Attems.
Učeri blo na Rai radio 3 posnetek. |
Nisem. Tam je preveč koncertov, da bi vse snemal. Saj veš, dve ure ali več pred koncertom moram postavljati opremo, po snemanju pa pospravljanje. Koncerti pa so čez dan na tri ure  _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
luka79

Pridružen/-a: Pet Mar 2011 15:36 Prispevkov: 897 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Apr 21, 2023 13:06 Naslov sporočila: |
|
|
Končno sem spravil skupaj Mogami 2803 z ETI Link činči Ni najbolj enostavno, saj sta obe komponenti izjemno delikatni
 _________________ My leader told me to jump in the river. .The river was deep and the weather was winter. .After a sailer very kindly saved me, my leader told me, you'd better take it easy. .I took it so easy my leader called me lazy! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
audiofrik
Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19 Prispevkov: 1489 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Pet Apr 21, 2023 15:48 Naslov sporočila: |
|
|
daj nas razsvetli kaj je tukaj tako delikatnega |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|