Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

JBL 4312SE
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 22, 23, 24 ... 33, 34, 35  Naslednja

Objavi novo temo   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
luka79

Pridružen/-a: Pet Mar 2011 15:36
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 13, 2020 12:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

longplay je napisal/a:
To je zvočnik za tisto kar piše gor na foliji. To je za na zid kontrolni monitor ali za na polico v studiu postavljen leže. To ni hi fi za doma. To je preteklost iz davnih studijskih časov. Sedaj to ni za v studio niti za doma. To je za ozvočevanje gasilskih veselic,in kmečkih praznikov itd. Laughing

Krasno!
Končno zvočnik zame. Jaz imam namreč vsak drug dan doma kmečki praznik, hčerki pa tudi radi poslušata "Gasilci smo". Vendar si občasno zaželita tudi balet, tu bi najbrž moral potrpet kakšen kompromis glede muzikaličnosti...a se še prodaja?
My leader told me to jump in the river. .The river was deep and the weather was winter. .After a sailer very kindly saved me, my leader told me, you'd better take it easy. .I took it so easy my leader called me lazy!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
benma

Pridružen/-a: Ned Jan 2011 17:12
Kraj: Kamnica

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 13, 2020 13:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

luka79 je napisal/a:
joztom je napisal/a:
To z denarji nima prav nobene zveze, to ti lahko z veseljem dokažem z računi. Samo vedeti moraš, kaj bi rad in nekaj kilometrine ne škodi.

Tako je. Sistem za 1 lahko zveni dosti bolje od tistega za 5 ali več (jurjev).

A ti to resno misliš? 1k za ves sistem? Za 1k je nemogoče kupiti samo zvočnike, ki zares igrajo, brez dodatne telovadbe, ki tako ne prinese želenega učinka.
Nazaj na vrh
luka79

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 13, 2020 13:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

benma je napisal/a:
luka79 je napisal/a:
joztom je napisal/a:
To z denarji nima prav nobene zveze, to ti lahko z veseljem dokažem z računi. Samo vedeti moraš, kaj bi rad in nekaj kilometrine ne škodi.

A ti to resno misliš? 1k za ves sistem? Za 1k je nemogoče kupiti samo zvočnike, ki zares igrajo, brez dodatne telovadbe, ki tako ne prinese želenega učinka.

Ma ja, saj res.
Povsem sem pozabil, da že namenska soba z vsem tretmajem pride cca. 20k eur. Brez zidave seveda. Tudi na kabel za napajanje ojačevalca v višini 3k eur nisem računal.

No, za jurja ne bo nič izgleda. Morda banance, al pa hdmi za televizor. Ob hudem kompromisu morda celo oboje.
My leader told me to jump in the river. .The river was deep and the weather was winter. .After a sailer very kindly saved me, my leader told me, you'd better take it easy. .I took it so easy my leader called me lazy!
Nazaj na vrh
benma

Pridružen/-a: Ned Jan 2011 17:12
Kraj: Kamnica

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 13, 2020 13:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

luka79 je napisal/a:
benma je napisal/a:
luka79 je napisal/a:
joztom je napisal/a:

Ma ja, saj res.
Povsem sem pozabil, da že namenska soba z vsem tretmajem pride cca. 20k eur. Brez zidave seveda. Tudi na kabel za napajanje ojačevalca v višini 3k eur nisem računal.

No, za jurja ne bo nič izgleda. Morda banance, al pa hdmi za televizor. Ob hudem kompromisu morda celo oboje.

Aha, zdaj vidim, da si zares mislil resno Very Happy
Nazaj na vrh
Audiomarka

Pridružen/-a: Sob Jan 2012 14:47

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 13, 2020 14:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala za nasvete, se bom poigral in nalimam nove meritve. Tudi brez eq. Kot rečeno so zvočniki 70 cm stran od stene, čelna stran. Koliko je od kota, moram zmerit.

Novi zvočniki so bili 2800 eur. Rabljeni 1 leto:
http://www.audio-kontakt.com/index.php?page=view_ad&id=24309
Furnirani kraguljčki res niso. Vinil finish.
Nazaj na vrh
luka79

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 13, 2020 14:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Čist resno Embarassed
Nazaj na vrh
luka79

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 13, 2020 14:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Audiomarka je napisal/a:
Hvala za nasvete, se bom poigral in nalimam nove meritve. Tudi brez eq. Kot rečeno so zvočniki 70 cm stran od stene, čelna stran. Koliko je od kota, moram zmerit.

Optimalno so zvočniki oddaljeni (merjeno od tweeterja) 84 cm od zadnje in stranske stene, ter enako od tal. Nekaj v zvezi z odbojem zvoka in njegovo hitrostjo potovanja skozi zrak.
Nazaj na vrh
joztom

Pridružen/-a: Pon Jan 2013 11:07

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 13, 2020 15:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Nekateri protestirajo proti črni plastiki. Vsi profesionalni monitorji so namenjeni premikanju in transportu, pa so večinoma iz namenske plastične prevleke. Zgodba je v zvoku in ne v ženam všečnim ozkim anemičnim stolpom s češpljevim furnirjem in klavirlakom. Večina namenskih zvočnikov pa se barva z Warnex črno.

Še iz opisa obeh mojih modelov.
Sentry® 100A

The Electro-Voice Sentry® 100A monitor speaker system is the direct result of .human engineering. with the broadcast/recording studio engineer in mind. The Sentry 100A is housed in a utility cabinet wrapped in a special, scratch-resistant, matte black vinyl. The cabinet size is intentionally designed for rack mounting. When coupled with the SRB-7 rack-mount/wallmount kit, the Sentry 100A can be integrated into virtually any environment that demands conservation of space, such as mobile recording studio facilities.

Sentry® 500

Nazaj na vrh
Audiomarka

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 13, 2020 16:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

luka79 je napisal/a:
Čist resno Embarassed

Če nimaš, pet u Intek in boš dobil za jurja sigurno vrh od vrha. Čist resno.
Za jurja pri jbl ne bo dovolj za 2 basovca.

Mogoče lahko dobiš en del tegale:
https://harbeth.co.uk/p3esr-xd-loudspeaker/

Tale bo za gasilce Smile

@ambasador

Kar se tiče pa basa, glede globine ni bil problem v 50 ali 60 Hz. Precej dobro poznam glasbo kjer so nizke frekvence in precej dobro se spomnim, da sem jih slišal v isti meri na zvočnikih s precej manjšimi membranami. Mislil sem, da bo z Jbl šlo globlje, ampak ni bistvenih razlik. Bistvene razlike so v resoluciji basa. Pri Jbl je dosti več nepopačenih informacij na basu, ki jih prej sploh nisem poznal.

Nazadnje urejal/a Audiomarka Pon Dec 14, 2020 12:17; skupaj popravljeno 2 krat
Nazaj na vrh
luka79

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 13, 2020 18:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Audiomarka je napisal/a:
luka79 je napisal/a:
Čist resno Embarassed

Če nimaš, pet u Intek in boš dobil za jurja sigurno vrh od vrha. Čist resno.
Za jurja pri jbl ne bo dovolj za 2 basovca.

Mogoče lahko dobiš en del tegale:
https://harbeth.co.uk/p3esr-xd-loudspeaker/

Tale bo za gasilce Smile

Kar se tiče pa basa, glede globine ni bil problem v 50 ali 60 Hz. Precej dobro poznam glasbo kjer so nizke frekvence in precej dobro se spomnim, da sem jih slišal v isti meri na zvočnikih s precej manjšimi membranami. Mislil sem, da bo z Jbl šlo globlje, ampak ni bistvenih razlik. Bistvene razlike so v resoluciji basa. Pri Jbl je dosti več nepopačenih informacij na basu, ki jih prej sploh nisi poznal.

Težko bi se odloičl/določil kateri izmed variacij na temo LS3A bolj "šopa" Confused ker je izbira res pestra, pa tudi še vseh nisem slišal. Modrijani zagotovo na original verziji.

Pri Daretu sem bil pa včasih tedenski gost. Na napotnico. Neredko tudi izven tedenskega termina, če so tableti popustili.

Nisem pa vedel (do danes), da sem ves ta čas zamujal edini zvočnik/tvrtko, ki orgle prezentira vsaj približno na nivoju. Ob tem pa se sprašujem zakaj nimamo vsi tvrtke "na J". 22 let sem očitno glasbo poslušal povsem zaman. Več kot pol svojega življenja. Vsak dan kaj novega izveš, a današnji datum si bom zapomnil kot popolno razsvetljenje. Ponovno rojstvo.

Nazadnje urejal/a luka79 Ned Dec 13, 2020 18:58; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
vintagesonic

Pridružen/-a: Sre Mar 2010 17:24

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 13, 2020 18:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

joztom je napisal/a:
Nekateri protestirajo proti črni plastiki. Vsi profesionalni monitorji so namenjeni premikanju in transportu, pa so večinoma iz namenske plastične prevleke. Zgodba je v zvoku in ne v ženam všečnim ozkim anemičnim stolpom s češpljevim furnirjem in klavirlakom. Večina namenskih zvočnikov pa se barva z Warnex črno.

Na temu mestu bi se v večinskem delu strinjal s teboj, čeprav predpostavka velja predvsem za profesionalno opremo za ozvočenja. Tudi del studijskih monitorjev iz obdobja do nekako konca devetdesetih let je bil podobno tretiran, oziroma zunanje obdelan z omenjenimi barvami ( Altec, manjši del serij JBL, Urei, Quested, Tannoy, Westlake, Mayer sound,..itd ).

V zadnjih tridesetih letih je ponovno v porastu trend obdelave ohišij monitorjev, ki je sličen Hi-FI zvočnikom z uporabo raznoraznih naravnih furnirjev, finalna obdelava z večslojnimi nanosi "pianolacka" ( Focal, Genelec, ATC, PMC, deloma JBL.....itd.).

Dodatna "šminka" ohišij naredi svoje tudi pri končni ceni in psihi kupcev, čeprav je v pro-audio svetu to malce manj opažen, oziroma prisotno. Govorim seveda o glavnih velikih studijskih monitorjih in ne o kopici nearfield monitorjev, ki se je pojavila v času poplave tako-imenovanih home recording studijev.

Na fotografiji je primer near-field monitorja ameriškega proizvajalca Westlake, ki sem ga kot rabljenega kupil pred nekaj leti in je iz začetnega obdobja devetdesetih let. Slična končna obdelava ohišja kot pri Electro Voice.

Nazaj na vrh
joztom

Pridružen/-a: Pon Jan 2013 11:07

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 13, 2020 18:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

@vintagesonic. Res se da zadevo polepšat. Zdaj vidim monitorje vlite iz plastike (Genelec, Tannoy). EV sta oba plastificirana, le stage system 80 je že vlit (mouldet), ni pa to presežek finiša. Jaz sem to prevleko obnovil po svoje, itak mi ni za šminko. Od šminke mi je havajska koa najbolj všeč. Warnex barva je bolj informacija, če komu prav pride. Je pa 24€ kila. V Bauhausu je acryl semimat za tla (Bodenlack) 8€ kila, kar je ugodno, rezultati so isti, če delaš z grobim penastim valjčkom. Za špricat z 2mm!! dizo kot Wernex pa ni.
LS3a je dober srednjetonec, ga vidiš na moji sliki kot satelit, s tem, da je mehansko fazno usklajen in z resnimi kretnicami, LS3a pa mehansko ni v fazi. Res je, da je originalni T27 super, gre pa šele od 3500 naprej, kamor B110 ne more. To je vrhunsko za na mizo in računalnik.

Nazadnje urejal/a joztom Ned Dec 13, 2020 22:02; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
androsalvatore

Pridružen/-a: Sob Nov 2010 23:22

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 13, 2020 20:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

@luka79 škoda, da si tolk časa zabil v Inteku. Tam ti včasih res popusti tablet od nakladanja "šefa".
Tam ti itak naštelajo sound, da kao dol padeš, druzga kot njihovo je itak en velik "šit". Pol pa, ko kej domov prineseš pa itak ne špila niti prbližno, kot si tam poslušal z raznimi dodatki in raznimi forami...brez suba vidnega ali skritega itak tam nič ne špila. Laughing
Dokler "šefe" šteje dinarček oz. euriče je vse kul, pol, ko paj kaj rabiš, a ne boš več kupoval tam oz v Inteku, mu pa itak dol maha zate in za druge.
Egotrip in narcisoidni nadutež brez primere. Ja, da o servisu in težavah, če se pojavijo sploh ne govorim in to na bazi lastnih izkušenj.Evil or Very Mad
Škoda, da nisi večkrat šel do Dušana v Audio galerijo ali pa do Igorja v Vklop...pa še bi se kdo našel bolj korekten in ti s tem bolj zadovoljen.

Lp Andrej
Nazaj na vrh
luka79

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 13, 2020 21:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

androsalvatore je napisal/a:
@luka79 škoda, da si tolk časa zabil v Inteku. Tam ti včasih res popusti tablet od nakladanja "šefa".
Tam ti itak naštelajo sound, da kao dol padeš, druzga kot njihovo je itak en velik "šit". Pol pa, ko kej domov prineseš pa itak ne špila niti prbližno, kot si tam poslušal z raznimi dodatki in raznimi forami...brez suba vidnega ali skritega itak tam nič ne špila. Laughing
Dokler "šefe" šteje dinarček oz. euriče je vse kul, pol, ko paj kaj rabiš, a ne boš več kupoval tam oz v Inteku, mu pa itak dol maha zate in za druge.
Egotrip in narcisoidni nadutež brez primere. Ja, da o servisu in težavah, če se pojavijo sploh ne govorim in to na bazi lastnih izkušenj.Evil or Very Mad
Škoda, da nisi večkrat šel do Dušana v Audio galerijo ali pa do Igorja v Vklop...pa še bi se kdo našel bolj korekten in ti s tem bolj zadovoljen.

Lp Andrej

Saj nisem zabijal časa le v Inteku. Rolling Eyes
"Šefi" pa povsod nakladajo toliko, kolikor jim pustiš. Oziroma kolikor vidijo da lahko nakladajo. Jaz sem se imel vedno fajn, preposlušal in tudi kupil dosti dobre glasbe. Predebatiral marsikaj tudi izven meja hi-fi. Kot zanimivost: nobene robe ki sem jo tam kupil nisem dejansko slišal tam igrati Smile In vse kar sem prinesel domov je igralo nad mojimi pričakovanji (in še sedaj igra). Ene stvari pri meni, ene pa zaradi trenutne situacije z malimi otroki preventivno pri očetu Laughing Čakajo na določeno stopnjo zrelosti mularije, se pa trudim z vzgojo, v smeri spoštovanja do glasbe, baleta, kasneje opere. In seveda opreme za njeno kakovostno reprodukcijo Very Happy Morda iz delno sebičnega razloga, želje...da bi boxe čim prej priključil nazaj matični domovini.

Tvoj komentar je pač tak kot je. Žal mi je za tvojo izkušnjo. A sam bi to razčistil na osebni ravni, to možnost si zagotovo imel (jo še imaš). Blatenje tu ti ne bo prineslo nekega dolgoročnega rezultata v smislu zadovoljnega kupca. Laughing
Nazaj na vrh
Audiomarka

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 13, 2020 21:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Dej pejta v neko drug temo prosim. Tole ni za nikamor. Nikogar ne zanima kdo je prjatu ud dareta...

Tukile je s pomočjo kar precej udeležencev nastal nek priročnik za telebane. Za izobražene mogoče bedasto, za precej forumašev pa precej zanimivo in koristno.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 22, 23, 24 ... 33, 34, 35  Naslednja
Stran 23 od 35

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu