| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6257 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Ned Nov 08, 2020 14:02 Naslov sporočila: |
|
|
Rečimo raje mnenje. Dokler obstaja toliko različnih pristopov - in praktično vsak je bil demantiran/povožen s časom - je težko biti pameten.
S časom je ostalo nekaj posrečenih modelov kot cost effective, drugače pa noben stari model ni danes top. Najboljše ročice so plod današnjih tehnologij in najnovejših verzij če gre za star koncept.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Okoli strukturnih vibracij - poglejte korfov blog in njegovo študijo headshell-ov. Na koncu niso neke besne razlike med njimi. Ok, so ene malo bolj druge malo manj a če se ne picajzlaš, je več ali manj vse tam tam. Pa tolike razlike v materialih, oblikah, strukturah...
Korf je izdelal shell iz keramike. Ne bodi len - naš Rudi (Korošec) ga je naročil. Ne prepozna več svojih ročic. Dramatično izboljšanje sem slišal tudi jaz, kot bi menjal ročico. Izgine en kup tistega 'šodra' in živčnosti po višjih frekvencah, vse se razjasni, postane naravno mehko. No, v igri so stare SME, Micro, ipd. Je ni menjave kabla, ki bi se primerjala s to izboljšavo. KAr je tudi logično, če problem nastane v shell-u, ga ne moreš s kablom odpraviti.
Morala: dokler je vse po več ali manj istem kopitu, je tudi rezultat tak. Dokler ne dregneš v pravo smer ali bistvo. Potem pa ni samo en aspekt izboljšan, na celi črti se množijo pozitivni učinki. _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
GoldProf
Pridružen/-a: Pet Nov 2008 15:15 Prispevkov: 603
|
Objavljeno: Ned Nov 08, 2020 14:35 Naslov sporočila: |
|
|
Tale shell tudi mene bega, cenovno mi se zdi nekoliko pretiran, a je tako, dokler se ne pojavi kaj novega, edini problem imam, da mi ta izvedba ne paše na nobeno ročko.
Pred desetimi leti sem pisal nekemu podjetniku v Zagorje ob Savi za izdelavo keramičnega ležaja in še par stvari, kot je ohišje za odjemno dozo in shell. Veš kaj mi jeodgovoril: da se stakimi bedarijami ne ukvarja. Tudi zobnega protetika sem prosil za izdelavo iz keramike body odjemne doze, njegova cena je presegala vse razumne meje. Najbolj me razkuri odgovor koliko 1000 kosov.
Jaz imam shell na vseh ročkah iz 3mm carbona in je OK.
V načrtu imam še dve ročki; pivot z magnetnim uravnavanjem antiskatinga in nihanja ter eno linearko.
Upam, da covid zgine. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
|
Objavljeno: Ned Nov 08, 2020 19:17 Naslov sporočila: |
|
|
| GoldProf je napisal/a: | Tale shell tudi mene bega, cenovno mi se zdi nekoliko pretiran, a je tako, dokler se ne pojavi kaj novega, edini problem imam, da mi ta izvedba ne paše na nobeno ročko.
Pred desetimi leti sem pisal nekemu podjetniku v Zagorje ob Savi za izdelavo keramičnega ležaja in še par stvari, kot je ohišje za odjemno dozo in shell. Veš kaj mi jeodgovoril: da se stakimi bedarijami ne ukvarja. Tudi zobnega protetika sem prosil za izdelavo iz keramike body odjemne doze, njegova cena je presegala vse razumne meje. Najbolj me razkuri odgovor koliko 1000 kosov.
Jaz imam shell na vseh ročkah iz 3mm carbona in je OK.
V načrtu imam še dve ročki; pivot z magnetnim uravnavanjem antiskatinga in nihanja ter eno linearko.
Upam, da covid zgine. |
Bolj kot kovid izginotje si želim, da bi kot družba začeli investirati v zdravje --- in ne v zdravljenje. Na antičnem dvoru kitajskih cesarjev so odpustili zdravnika, če je cesar zbolel. Ker on je bil tam zato, da ceasr ne zboli, ne da ga zdravi potem ko je prepozno.
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Bo potrebno povprašti zobarje na hrvaškem, so pol cenejši od naših. Morda je zdaj primeren čas, ko imajo zobarji prepoved dela s pacienti.
Če ne, pa bolgare, italijani derejo tja na 'celoviti zobni' turizem. Na hrvaško pa samo za nujne manjše posege. _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
classicaudio
Pridružen/-a: Tor Feb 2009 16:00 Prispevkov: 72 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Nov 08, 2020 22:41 Naslov sporočila: |
|
|
Ali mogoče kdo prepozna glavo na sliki?
Kateri proizvajalec?
Ali je vredno iskati novo iglo?
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
lix

Pridružen/-a: Ned Jan 2016 3:17 Prispevkov: 541 Kraj: Med Koprom in Trstom
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
classicaudio
Pridružen/-a: Tor Feb 2009 16:00 Prispevkov: 72 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Nov 09, 2020 08:59 Naslov sporočila: |
|
|
Super, hvala. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
tomaz466
Pridružen/-a: Pon Apr 2021 8:20 Prispevkov: 3 Kraj: ajdovščina
|
Objavljeno: Pon Apr 19, 2021 08:26 Naslov sporočila: nasvet za odjemno dozo |
|
|
jaz imam kuzma stabi lesen gramofon z ročico kuzma stogi zanima me katero odjemno dozo mi priporočate do cca400e. poslusam večinoma rock glasbo.
ojačevalec musical fidelity a1x zvočniki b&w cm9
hvala _________________ tomaz466 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
GoldProf
|
Objavljeno: Pon Apr 19, 2021 08:56 Naslov sporočila: |
|
|
Najbolj primeren odgovor boš dobil od Franceka. Z veseljem ti bo odgovoril.
Lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
tomaz466
Pridružen/-a: Pon Apr 2021 8:20 Prispevkov: 3 Kraj: ajdovščina
|
Objavljeno: Pon Apr 19, 2021 12:59 Naslov sporočila: |
|
|
za to ročico rabim glavo _________________ tomaz466 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
GoldProf
|
Objavljeno: Pon Apr 19, 2021 15:14 Naslov sporočila: |
|
|
Če je Kuzmin gramofon in ročka, seveda ti bo Kuzma povedal katera odjemna doza najbolj odgovarja, zato sem ti tudi napisal, da vprašaš njega(Franceka).
Lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
|
Objavljeno: Pon Apr 19, 2021 19:39 Naslov sporočila: Re: nasvet za odjemno dozo |
|
|
| tomaz466 je napisal/a: | jaz imam kuzma stabi lesen gramofon z ročico kuzma stogi zanima me katero odjemno dozo mi priporočate do cca400e. poslusam večinoma rock glasbo.
hvala |
Nabaviš lahko AudioTechnico serije AT95VM-SH za cca 200€
https://www.audio-technica.com/en-gb/cartridges/line-series/at-vm95-series/at-vm95sh
AudioTechnica je šla v serijo 95 tako, da je body stalno enak, menjavajo pa se igle. Na vrhu so MicroLine in Shibata brušenje diamanta. Osebno za MM ne bi potrošil več.
Opcija so tudi 2M Ortofon naprimer.
---------------------------------------------------------------------------------------
Obrazložitev:
Na prvih izdelkih od Kuzme Stabi/Stogi so moji kolegi (trije so ga imeli kar dolgo časa) preskusili marsikaj in s časom se je izkazalo, da ni bilo nobene preferenčne odjemne doze. MC glavice niso nič kaj bolje igrale od mm, kar pripisujem karakteristiki pogona gramofona.
Raje kot da trošiš na dragih odjemnih dozicah si nabavi Kuzma motorsko kontrolo, je napredek veliko večji. Tudi to je sprobano večkrat.
Naslednja cokla ti je phono vhod ojačevalca, na katerega nima smisla priključiti predrage glavice, ni haska. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ajka
Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00 Prispevkov: 3192 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Tor Apr 20, 2021 09:05 Naslov sporočila: Re: nasvet za odjemno dozo |
|
|
| tomaz466 je napisal/a: | jaz imam kuzma stabi lesen gramofon z ročico kuzma stogi zanima me katero odjemno dozo mi priporočate do cca400e. poslusam večinoma rock glasbo.
hvala |
LP
Predlagane Ortofon in AT niso najbolj "rokerske" ...
Cenovno ugodne so GRADO serija "prestige" silver ali gold, zvočno "polnega okusa" z telesnim basom in lih prav nežnimi visokimi
 _________________ ~ ** ~ |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: - |
|
 |
ambasador
|
Objavljeno: Tor Apr 20, 2021 09:21 Naslov sporočila: |
|
|
| Katere odjemne doze so se in se še uporabljajo v diskotekah? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
trancedeejay Site Admin

Pridružen/-a: Sob Mar 2008 9:01 Prispevkov: 1380 Kraj: Zgornja Besnica
|
Objavljeno: Tor Apr 20, 2021 09:40 Naslov sporočila: |
|
|
Ortofon Concorde _________________ MUSIC IS THE KEY |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
lix

Pridružen/-a: Ned Jan 2016 3:17 Prispevkov: 541 Kraj: Med Koprom in Trstom
|
Objavljeno: Tor Apr 20, 2021 12:56 Naslov sporočila: |
|
|
| Shure sc35c |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|