| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
Goran_82
Pridružen/-a: Pet Jul 2008 21:35 Prispevkov: 79 Kraj: štajerska
|
Objavljeno: Pet Jul 11, 2008 21:50 Naslov sporočila: problem z ojač. TASCAM PA-X150 |
|
|
Pozdravljeni
Dobil sem en star ojačevalec, una zadeva bl za deejaye (rack mount). Vglavnem problem je pri INPUT-u, ki ga ni Na zadnji strani piše input, a sta samo 2 luknji. Odmontiral sem pokrov ojačevalca in not našel samo 3 zelo drobne žičke, ki bi lahko bile input.
A je kje v MB kaka dobra duša, k bi mi pomagal nekako usposobit ta input? Da bi naredo input na 2 klasična cinch vhoda. Dam za pir ali 2
Ojačevalec bi naj imel 2x 150 W, tako da v smeti ga ravno nebi vrgu.
Če ga usposobim, ga imam namen uporabit za poganjanje DIY hišnega wooferja. Zato bi tud kr izkoristil priliko in povprašal, kje bi dobil eno ali 2 kretnici (rabim samo nizke tone) in kolko to kaj košta? Razmišljal sem, da bi za woofer uporabil 2x 30 cm driverje(kako priporočilo?). Bo pa zaenkrat zadeva bl low-budget, sestavljena iz najcenejših enot...
Hvala za pomoč, mnenja, ...
LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Orpheus999
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 9:44 Prispevkov: 127 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Jul 12, 2008 09:55 Naslov sporočila: |
|
|
Če ti input ne dela, potem ne moreš vedeti niti, če ti amp sploh dela??
Če se ne motim ima ojačevalec 150W na 4Ohm, tako da vzemi zvočnike, ki ne bodo na meji(150W), ker se ti bo ojačevalec pregreval in prešel v clipping(distorzija), kar bo poškodovalo tuljavo zvočnikov . Če boš delal woofer za doma, ti predlagam, da si izbereš manjše zvočnike,
nekje 80W-100W.rms/4Ohm(priporočam 8"-10"), drugače boš kmalu skuril ojačevalec in/ali zvočnika(POMEMBNO! clipping je ponavadi razlog za uničenje zvočnika, pregrevanje pa ojačevalca). NE nabavi sub-bas ali mid-bas zvočnikov. Kretnica za tak bas je v osnovi preprosta in poceni zadeva. Več kot 5-10 eur na komad je neumnost plačevati, sicer pa mislim da sem videl podoben sistem na bolhi (malo prebrskaj). Če boš imel bas doma, za čage in podobne zadeve,se bolj kot navaden box obnese horn sistem, ki ti bo dal bolj zaokrožen,mehkejši in dinamični bas in velik izkoristek malo manjših zvočnikov.
Če je problem ojačevalca samo lotanje činč na vhod-izhod, boš prišel čez še precej dobro, vendar po lastnih izkušnjah temu ponavadi ni tako . Good luck! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Sob Jul 12, 2008 10:19 Naslov sporočila: |
|
|
| Kaj pa ojačevalec v bridge mode, pa dobi 300W @ 8ohm, to pa bi znalo biti dovolj. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|