Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Kako povezati

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
audioveteran

Pridružen/-a: Sob Jan 2009 11:15
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 26, 2017 16:07    Naslov sporočila: Kako povezati Odgovori s citatom

Zdravo,

Mogoče mi lahko kdo odgovori/svetuje, sem namreč laik na to temo.

Imam lampaški digitalni transporter, z USB slotom, preko spominskega, visokokapacitativnega v smislu memorije USB ključka namreč pošilja digitalni signal v eksterni DAC. Transporter ima med drugim tudi "DoP" digitalni izhod (ethernet vtičnico), DAC pa med drugim tudi isti ethernet vhod. Po vseh testih, forumih naj bi DAC slišno bolje igral na ethernet vhod/povezavo, kajti za razliko od koaksialnega/XLR EBU prenosa, pri ethernet povezavi ne prihaja do problemov z jitterjem... tako testi.

Če povežem oba aparata z cenenim "ethernet" kablom dobim na displayu DAC-a-"network-no connection", dočim mi na oba omenjena digitalna kabla DAC normalno špila...

Ali je problem v kablu oz. kakšni digitalni nekompatibilnosti obeh aparatov, slišal sem da bi moral nabaviti še NAS....

Prodajalec second hand transporterja me ignorira, ne odgovarja na tovrstno vprašanje, problem je da v navodilih za uporabo sploh ni skiciran, omenjem DoP digitalni izhod...je pa prisoten na samem aparatu!

Tudi od samega proizvajalca ne pričakujem odgovora, je razvidno da nisem kupec aparata, nabavil sem ga kot second hand....

lp Audioveteran Sad
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: +38641697634
dr.sah

Pridružen/-a: Sob Sep 2008 21:41
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 26, 2017 20:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Daj kake slike še.

Probaj z crossover netwoork kablom, dobiš ga vsaki boljši trgovini, ali,pa v Techtrade.

NAS, zakaj naj bi ga rabil?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
audioveteran

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 27, 2017 00:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

dr.sah je napisal/a:
Daj kake slike še.

Probaj z crossover netwoork kablom, dobiš ga vsaki boljši trgovini, ali,pa v Techtrade.

NAS, zakaj naj bi ga rabil?

Po pričakovanju me proizvajalec NWT-ja (Ayon Audio, Avstrija), sprašuje, če nekoliko pretiravam, v smislu "kakšno številko čevljev nosim oz. kolikokrat še sexam tedensko"..konkretnega odgovora, po vseh priloženih slikcah, mi ne more ponuditi-je očitno ugotovil da nisem interesent za nabavo novega aparata.

Če ni biznisa na vidiku-odjebaj, mogoče se motim, a izgleda tako.

Kakšna je razlika med "einfach" ethernet kablom, priloženem ob nakupu npr. lap topa in "crossover network kablom", v tem smislu sem laik. Bolj poznam klasične hifi kable, interkonekte, zvočniške...jih preiskušal že pred 25 leti pri Borisu/igorju v Vrhovcih....

Se nekaj slikc, če jih bom lahko naložil
Nazaj na vrh
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 27, 2017 08:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

A ni DoP kratica za DSD over PCM?
Torej konverzija pcm signala v dsd 'on the fly' (sproti). Potemtakem bi moral biti povezan v DSD konverter.
http://www.ayonaudio.com/products/digital/network-transport.html

Evo, tu se mu vidi stran s priključki in je DoP kratica konektorja skupaj s tremi BNC-ji, ki so za povezavo z DSD konverterjem.
https://www.audio-visual-factory.ch/index.php/de-ayonaudio-nw-t-pcm-dsd-rohren-netzwerk-transport-ohne-dac-1484.html
Na čisto spodnji sliki se vidi kako ta Ayon predvaja DSD (v DoP načinu) iz datoteke FLAC.
http://www.hifilink.fr/nouveau-ayon-nwt-dsd-chez-hifi-link/

Omenjeni testi govorijo o tem, da se bolje sliši ako se najprej pretvori PCM signal v DSD (DoP) in šele nato konvertira v analogno. O tem smo že pisali. Sicer nekateri brez slišat vnaprej kritizirajo češ da je neumno pretvoriti formate iz enega v drugega in šele potem konverzija.
Praksa govori drugače in ta Ayon je eden od vedno več modelov, ki to počne.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Še pomnite, tovariši?
Debato okoli zvočne superiornosti DSD načina smo tudi že imeli: če se spomnite dr.Diamonda, ki je prakticiral zvočno terapijo na pacientih in je naenkrat ta terapija začela odpovedovati - razlog pa LP plošče, ki so bile digitalno posnete. O medicinskih izsledkih je poročal na AES srečanju kmalu okoli leta 1980. Čisti DSD pa nima teh škodljivih vplivov PCM-ja.
http://drjohndiamond.com/what-interests-you/human-stress-provoked-by-digitized-recordings/
No prav čistih DSD-jev skoraj ni. Tudi SACD-ji, ki so v DSD načinu so originalno večinoma PCM posnetki konvertirani v DSD. Vsaj to, da se vsaj malo omili stres /digitalno utrujanje/.
audioveteran

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 27, 2017 16:38    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ambasador je napisal/a:
A ni DoP kratica za DSD over PCM?
Torej konverzija pcm signala v dsd 'on the fly' (sproti). Potemtakem bi moral biti povezan v DSD konverter.
http://www.ayonaudio.com/products/digital/network-transport.html

Evo, tu se mu vidi stran s priključki in je DoP kratica konektorja skupaj s tremi BNC-ji, ki so za povezavo z DSD konverterjem.
https://www.audio-visual-factory.ch/index.php/de-ayonaudio-nw-t-pcm-dsd-rohren-netzwerk-transport-ohne-dac-1484.html
Na čisto spodnji sliki se vidi kako ta Ayon predvaja DSD (v DoP načinu) iz datoteke FLAC.
http://www.hifilink.fr/nouveau-ayon-nwt-dsd-chez-hifi-link/

Omenjeni testi govorijo o tem, da se bolje sliši ako se najprej pretvori PCM signal v DSD (DoP) in šele nato konvertira v analogno. O tem smo že pisali. Sicer nekateri brez slišat vnaprej kritizirajo češ da je neumno pretvoriti formate iz enega v drugega in šele potem konverzija.
Praksa govori drugače in ta Ayon je eden od vedno več modelov, ki to počne.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Še pomnite, tovariši?
Debato okoli zvočne superiornosti DSD načina smo tudi že imeli: če se spomnite dr.Diamonda, ki je prakticiral zvočno terapijo na pacientih in je naenkrat ta terapija začela odpovedovati - razlog pa LP plošče, ki so bile digitalno posnete. O medicinskih izsledkih je poročal na AES srečanju kmalu okoli leta 1980. Čisti DSD pa nima teh škodljivih vplivov PCM-ja.
http://drjohndiamond.com/what-interests-you/human-stress-provoked-by-digitized-recordings/
No prav čistih DSD-jev skoraj ni. Tudi SACD-ji, ki so v DSD načinu so originalno večinoma PCM posnetki konvertirani v DSD. Vsaj to, da se vsaj malo omili stres /digitalno utrujanje/.

Ambasador hvala za odgovor, imam natančno ta transporter.

Torej bi, kot predpogoj za ustrezno konverzijo, potreboval DSD DAC, torej namesto PS AUDIO PERFECTWAVE MKII bi potreboval PS AUDIO DIRECTSTREAM DAC, zato namreč dobivam na displayu (preko ethernet kabla) "no connection". To mi zaradi cenovnih relacij ne pride v poštev....Ima pa NWT tudi vgrajen interni DAC za pretvorbo analognega signala v digitalni, če prav razumem, mi ni vse jasno glede teh vhodov/izhodov, analognega gramofona nimam....

Torej prodaja ali NWT-ja ali pa DAC-a ? Pri reprodukciji glasbe(formatov preko USB ključka NWT transporterja ("flac"i) versus iste CD plošče, ali iz ključka ali direktno iz (kvalitetnega, Sony pogon) CD playerja kot digitalnega pogona ("wav"i -prenešeno iz CD-jev na USB preko "exact audio copy" programa na laptopu) , istočasni start komada, samo preklapljanje na daljincu DAC-a, opažam da je zvok "wav" kvalitetnejši, tako direktno iz CD pogona, kot tudi iz "wav" filov na ključku napram "flac" file-om iz ključka...Ne vem zakaj, flaci naj bi bili višje resolutivni kot wav, toda tako pokaže praksa, sicer sem bolj "digitalni laik"...Flace sem dobil iz različnih virov....Torej v tej konfiguraciji nisem pridobil z NWT aparatom v zvokovnem smislu ničesar, samo na udobju,komfortu upravljanja, preko Samsung tablice

Lp
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu